Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 27 από 27

Θέμα: Πρόβλημα μπαταρίας (CBF-600)

Αν ο συναγερμός έχει περιμετρικό και το έχεις ενεργοποιημένο είναι λογικό να σου βγήκε off. Από εκεί και πέρα άσε το starter στην άκρη και βρές από κανένα γνωστό σου κανένα αξιόλογο συντηρητή - φορτιστή και άσε την μπαταρία κανένα 24ωρο... Αν μετά από αυτό και μέχρι το Πάσχα σου κάνει το παραμικρό θα μπείς δυστηχώς σε έξοδα. Όπως και να έχει 2 χρονάκια είναι μια καλή σχετικά διάρκεια ζωής για μηχανάκι που έχει πάντα συναγερμό πάνω του..

Νέο μέλος
    Φιλε μου, η μπαταρια σου σφυριξε ληξη αγωνα... 2 χρονια κρατανε οι περισσοτερες μπαταριες, αν και υπαρχουν και δειγματα με 4 χρονακια και ειναι ακμαια! Η προεργασια σε μπαταρια κλειστου τυπου, πριν τοποθετηθει στην μηχανη, ειναι ολοκληρη ιεροτελεστια, αλλα σπανιως την ακολοθουν τα συνεργεια και οι περισσοτεροι απο εμας ειτε δεν την ξερουν ειτε βαριομαστε να την κανουμε οσοι ξερουν. Ετσι ομως χανουμε 20-30% της αποδοσης της. Παντως, οπως λεει και ο φιλος επανω, βαλε την μπαταρια σου σε ενα φορτιστη και βλεπεις το αποτελεσμα... Αν τελικα αλλαξεις μπαταρια, στειλε να σου στειλω URL με οδηγιες.
    Οποιος φοβαται, πεφτει και κοιμαται...

Δεν μας στέλνεις το URL όπως και να έχει, τουλάχιστον να ξέρουμε τί παίζει γτ και εγώ νόμιζα ότι απλά την κοτσάρουνε πάνω και έτοιμα όλα?

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Aν εχεις πρόσβαση σε φορτιστή, καντης μια καλή φόρτιση και βλέπεις τι θα κάνεις αναλόγως πως θα ανταποκριθεί.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της timman
    Λοιπόν την έβγαλα πριν από λίγο για να τη πάω για φόρτιση. Θα την αφήσω ένα εικοσιτετράωρο,.

Τα χαρακτηριστικά που γραφεί επάνω είναι
    12V
    8.6Ah
    10HR
    GS YUASA
    YTZ10S.

Είναι αρκετή ή να πάω να πάρω μια μεγαλύτερη?

Η μπαταρία είναι μια χαρά.
    Εγώ την άλλαξα πέρυσι μιας και είχα μια μεγάλη περίοδο ακινησίας και εμφάνιζε τα ίδια συμπτώματα.
    Αν η κλειστού τύπου αρχίσει τα κόλπα, μην δοκιμάσεις καν να φορτίσεις κλπ. απλά άλλαξέ τη.
    Τώρα για μάρκες-ποιότητες-τιμές θα δεις πολλές απόψεις.
    Εγώ πάντως έβαλα μια κινέζικη με 28 ευρώ και εδώ και ένα χρόνο δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Την ίδια στη συνέχεια έβαλε φίλος σε F650gs και ούτε αυτός είχε πρόβλημα ποτέ.
    Άποψή μου είναι μην παλεύεις να σώσεις αυτή που ηδη έχεις, θα σε προδώσει τελικά τη χειρότερη στιγμή. Ούτε να πληρώσεις για "γνήσια" (έλεος-μπαταρία είναι). Βάλε μια φτηνή ίδιου τύπου και ξεμπέρδεψες.

Τελικά τη φόρτισα (αργή φόρτιση 24h). Την έβαλα επάνω και μέχρι τώρα όλα καλά. Απ ότι μου είπε ο φίλος που μου τη φόρτισε αν τελικά έχει πρόβλημα τότε θα κρατήσει λίγες μόνο μέρες και μετά τέλος. Για καλό και για κακό όμως θα πάρω μια καινούργια (μια φτηνή) για να είμαι έτοιμος.
    Τη καινούργια πρέπει να τη φορτίσω πριν τη βάλω τελικά?

Και ναι και όχι.
    Μπορείς να την τοποθετήσεις κατευθείαν, αλλά μία σωστή προετοιμασία της μπαταρίας πριν την αρχική τοποθέτηση θα ανεβάσει το όριο ζωής της.
    Στο μπαταριάδικο που την άλλαξα εγώ τουλάχιστον αυτό μου είπε. Αν δεν βιάζομαι, να την αφήσω για μια αρχική φόρτιση και να πάω μετά για τοποθέτηση.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    μετα την επιδημια που εχει πιασει τα 950/990 με τις μπαταριες επιασε και εσας.ουτε γριππη των χοιρων να ητανε
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

Νέο μέλος
    http://www.mrbike.gr/website/odigike...-frontida.html

Αυτο το URL εχει ορισμενες ενδιαφερουσες οδηγιες και κατα την γνωμη μου, ειναι πληρως κατατοπιστικο. Ελπιζω να βοηθησα, και αν εχω και αλλα, θα επανελθω.
    Οποιος φοβαται, πεφτει και κοιμαται...

Όχι και τόσο νέο μέλος
    Η πραγματικότητα είναι ότι το CBF 600 έχει σχετικά μικτή μπαταρία για τις απαιτήσεις του. Με το παραμικρό που θα πιάσει το κρύο υπάρχει η πιθανότητα να σε αφήσει. Η σωστή αρχική προετοιμασία βοηθάει σημαντικά στον χρόνο ζωής της μπαταρίας.
    Αγόρασα το δικό μου CBF καλοκαίρι και με τα πρώτα κρύα με άφησε από μπαταρία. Μη γνωρίζοντας τι είχε κάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την άλλαξα αμέσως. Έκανα την κατάλληλη προετοιμασία στην καινούρια μπαταρία (Yuasa) και όλα καλά. Αλλά τον επόμενο χειμώνα μου έκανε πάλι κόλπα, τώρα όμως απλά την φόρτισα και όλα ΟΚ (τελικά μάλλον θα είχα γλιτώσει αρκετά ευρόπουλα αν είχα κάνει το ίδιο και την πρώτη φορά).
    Εκτός από την δοκιμή για διαρροές με το αμπερόμετρο, πρέπει να γίνει έλεγχος και για την σωστή φόρτιση με ένα βολτόμετρο. Θα πρέπει με την μηχανή σε λειτουργία πάνω από 2,5Κ στροφές να έχουμε περίπου 14V. Αν είναι αρκετά πιο πάνω θα υπάρχει υπερφόρτιση και θα χαλάσει την μπαταρία, αν είναι αρκετά πιο κάτω δεν θα φορτίζει αρκετά.
    CBF 600 SA

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Πρόβλημα με το τσοκ! (CBF-600)
    από arisp στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 09/04/2010, 22:53
  2. Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2007, 23:10
  3. Προβλημα με τσοκ cbf 600s
    από el_hymador στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 5