Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 23 από 23

Θέμα: Η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Αpav... σε ποιό ακριβώς σχολείο διδάσκονται τα νεο-Ελληνικά; Γιατί απο όσο γνωρίζω ούτε στην Μελβούρνη (μεγάλη Ελληνική κοινότητα) δεν τα έχουν!!! Αν έχεις κάποιο link ή άλλη πηγή σε παρακαλώ παρέθεσε την.

Όσο για τα greeklish... θα είμαστε και χειρότεροι απο εκείνους που έγιναν υπόδουλοι και κόλακες των Ρωμαίων , μιας ακόμα και αν εκ-λατινιστικάν (sic) εκείνοι , η παιδεία τους παρέμενε Ελληνική όσο και τα γραπτά τους.
    Μεγάλο θέμα ανοίγεις με το παραπάνω.

Για τους πιτσιρικάδες... .καλύτερα φίλε μου να δούμε την φάτσα μας στον καθρέφτη καθώς οι αρχές και οι αξίες κάθε παιδιού και κατά επέκταση η θέληση για δουλειά και καταξίωση πηγάζει απο τους γονείς και οχι απο τα σχολεία. Τα σχολεία είναι χώρος μεταλαμπάδευσης γνώσης, αλλά τα θεμέλια και ο τρόπος σκέψης έρχεται απο τους γονείς.

Έκείνους που αφήνουν τα παιδιά τους, για να κυνηγήσουν το καλύτερο Ι.Χ, μηχανή, ή δεν ξέρω τι άλλο, αφήνοντας τα παιδιά τους να φυτρώσουν και οχι να μεγαλώσουν/ανατραφούν. Με οτι παρελκόμενο υπάρχει σε αυτό σαν "ζιζάνιο" δίπλα σε ενα "βλαστάρι".

Ας αφήσουμε λοιπόν τις δικαιολογίες για τους νεαρούς και ας δούμε πρώτα την δική μας καμπούρα.

Για το θέμα γλώσσα ειδικά... αν δεν φροντίσουμε εμείς να την διαφυλάξουμε και μεταλαμπαδεύσουμε... ποιός θα το κάνει;

Η Τηλεόραση και τα ΜΜΕ με τα κοσμικά της απόβλητα ή οι αλλοδαποί που πλέον θεωρούν τα δικά μας , δικά τους ; (βλ. Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία κτλ. )

Τα σύννεφα έρχονται όπως πάντα, αλλά εμείς κοιτάμε πως θα πιάσουμε την τελευταία καρέκλα στον ήλιο και οχι πως θα προφυλαχτούμε όλοι μαζί.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    σε ποιό ακριβώς σχολείο διδάσκονται τα νεο-Ελληνικά; Γιατί απο όσο γνωρίζω ούτε στην Μελβούρνη (μεγάλη Ελληνική κοινότητα) δεν τα έχουν!!! Αν έχεις κάποιο link ή άλλη πηγή σε παρακαλώ παρέθεσε την.
    Έβαλα πιο πάνω μερικούς συνδέσμους και ανάμεσα σε αυτά ήταν και ΕΤΟΥΤΟ.

Όσο για τα greeklish
    Το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό αλλά όσο τα πιτσιρίκια δεν θέλουν να διαθέσουν χρόνο ούτε καν για να το συζητήσουν, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Ούτε καν θα πάρουν είδηση ότι μπήκαν τα Τούρκικα στο σχολείο.

καλύτερα φίλε μου να δούμε την φάτσα μας στον καθρέφτη καθώς οι αρχές και οι αξίες κάθε παιδιού και κατά επέκταση η θέληση για δουλειά και καταξίωση πηγάζει απο τους γονείς και οχι απο τα σχολεία. Τα σχολεία είναι χώρος μεταλαμπάδευσης γνώσης, αλλά τα θεμέλια και ο τρόπος σκέψης έρχεται απο τους γονείς.
    Ακριβώς αυτό. Να φτιάξεις τα πιτσιρίκια σου, άντε να ξυπνήσεις και κανέναν από παραδίπλα, αλλά μέχρις εκεί, δεν μπορείς να κάνεις πολλά παραπάνω γιατί πέφτει ύπνος. Το ψάρι βρώμισε ολόκληρο, κεφάλι και σώμα, αλλά μου κάνει και κάτι σπασμούς ότι δήθεν ενδιαφέρεται για την μαμά πατρίδα και μετά κοιμάται χαρούμενο.

Έκείνους που αφήνουν τα παιδιά τους, για να κυνηγήσουν το καλύτερο Ι.Χ, μηχανή, ή δεν ξέρω τι άλλο, αφήνοντας τα παιδιά τους να φυτρώσουν και οχι να μεγαλώσουν/ανατραφούν. Με οτι παρελκόμενο υπάρχει σε αυτό σαν "ζιζάνιο" δίπλα σε ενα "βλαστάρι". Ας αφήσουμε λοιπόν τις δικαιολογίες για τους νεαρούς και ας δούμε πρώτα την δική μας καμπούρα.
    Όσο πιστεύουν ότι οι Δυναμείς του Κακού έκαναν τα μπούμπουκια τους emoυδάκια, δεν μπορώ παρά να χαμογελώ. Κατ' εικόναν και καθ' ομοίωσιν, τα Τούρκικα θα μας καταστρέψουν.

αν δεν φροντίσουμε εμείς να την διαφυλάξουμε και μεταλαμπαδεύσουμε. ποιός θα το κάνει; Η Τηλεόραση και τα ΜΜΕ με τα κοσμικά της απόβλητα ή οι αλλοδαποί που πλέον θεωρούν τα δικά μας , δικά τους ; (βλ. Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία κτλ. )
    Καφετέρια, η λύση για όλα. Που χρόνος για σκέψη; Ο χρόνος είναι χρήμα και οι δόσεις τρέχουν.

Τα σύννεφα έρχονται όπως πάντα, αλλά εμείς κοιτάμε πως θα πιάσουμε την τελευταία καρέκλα στον ήλιο και οχι πως θα προφυλαχτούμε όλοι μαζί.
    Greek Dream: θεσούλα στο δημόσιο, Κ7, φραπόγαλο, 090.

ευχαριστώ για το Link... τελικά υπάρχει ελπίδα ακόμα για τον Ελληνικό πολιτισμό , έστω και αν αυτός διατηρηθεί εκτός Ελλάδος , όπως γινόταν πάντα άλλωστε στην ιστορία μας..

Κατα τα υπόλοιπα ... τα ίδια λέμε με άλλα λόγια.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    τα ίδια λέμε με άλλα λόγια

Το μόνο κακό είναι ότι σε πιάνει το "παράπονο".

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20060722_025_s.jpg 
Προβολές:	39 
Μέγεθος:	79,0 KB 
ID:	129602

Παλαιό μέλος
    Ειδικά όταν έρχεται η πιτσιρίκα στο πρώτο μάθημα με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και σε "εκτελεί".

-"Ξέρω να γράφω το όνομα μου στα ελληνικά".
    -
    -Τα μάθαμε στο σχολείο.
    -

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20060722_027_s.jpg 
Προβολές:	39 
Μέγεθος:	72,4 KB 
ID:	129603

είναι όντως πολύ μεγάλο συναίσθημα...

ειδικά όταν το παιδί σου μάθει (οχι παπαγαλίσει) για την σημασία της Ιστορίας μας , ...

απο εμπειρία μιας και η κόρη πλέον είναι 9 και ορισμένα πράγματα τα αντιλαμβάνεται πλέον.

Gandalf

Apav με καταμπέρδεψες...μια είσαι με εμάς και μια με τους άλλους...

Θα συμφωνήσω ότι τελικά λίγο-πολύ τα ίδια λέμε...

Παλαιό μέλος
    Εμείς είμαστε οι άλλοι!

Είπα, δεν μου άρεσε το ύφος των Αμερικανών και τους έθεσα τους προβληματισμούς μου.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Της φυλακής τα σίδερα.....
    από bikersonly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2008, 20:06
  2. Εκμάθηση Λαμιωτικής Γλώσσας άνευ διδασκάλου
    από CIRUS στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2007, 18:51
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2003, 13:18