Δεν ειμαι λαθος πιστεψε με.Ξερω πολυ καλα τι λεω.Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
εισαι λαθος !
1. τα διαβατηρια βγαινουν απο την αστυνομια τωρα πια !
2. τα παλια διαβατηρια ΔΕΝ επιστρεφονταν ποτε ουτε και τωρα....τα κρατας εσυ...εχω διαβατηρια τα οποια και τα κραταω επειδη εχουν πανω τις σφραγιδες και τις Βιζες εισοδου παο τα διαφορα μερη που ταξειδευα παλιοτερα ( μπαμπας ναυτικος !)
3. ληξη στο διαβατηριο υπαρχει : γραφει πανω ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ημερομηνια ληξης χχ/ψψ/ζζζζ
4. εβγαλα καινουργιο διανατηριο πριν 1 χρονι και δεν εχει το τσιπακι...είναι όμως καινουργιο και νομιμο κανονικα…το εβγαλα από την Αστυνομια με την φωτογραφια όπως σου λενε … αυτα με το τσιπακι και τα βιομετρικα στοιχεια νομιζω οτι θα βγουν αοπ το 2009...
5. η ταυτοτητα η παλια χρησιμοποιειται στην Ελλλαδα αλλα αμα καποιος σου αρνηθει να την δεχτει ( συνηθως σε υπηρεσιες, τα ξενοδοχεια, και τα μαγαζια ειναι πιο ελαστικα !) εχει καθε δικαιωμα !
6. η ταυτοτητα ειναι χαρτι του κρατους και για να βγαλεις καινουργια ΠΡΕΠΕΙ να επιστρεψεις και να καταργηθει η παλια....ΠΡΩΤΑ καταργητε η παλια, και μετα βγαινει η καινουργια....
7. στην ευρωπη η παλια ΔΕΝ μετραει....δεν ειναι υποχρεωμενος να την δεχτει κανενας...οσοι την εχουν χρησιμοποιησει απλα σταθηκανε τυχεροι....ΜΗΝ προκαλειτε την τυχη σας γιατι οπως εχουν γινει τα πραγματα μπορει να βρεθειτε πολυ ασχημα μπλεγμενοι !
1-2,Τα διαβατηρια ΠΑΝΤΑ επιστρεφονται.
Μαλλον θα δηλωσες απωλεια για να κρατησεις το παλιο.Το δικο μου ληγμενο ειναι το 3ο διαβατηριο που εχω βγαλει και τα 2 προηγουμενα μου τα κρατησαν.
Εχει και σχετικη σφραγιδα οτι εχει εκδοθει σε αντικατασταση του προηγουμενου.
Το οτι εκδιδονται απο την αστυνομια το εκαναν για να αποφυγουν την κοσμοσυρροη στις νομαρχιες αφου τα αστυνομικα τμηματα ειναι περισοτερα.
3 Ειναι απλα γραφειοκρατια.Πρακτικα ληγει..σε μια εξακριβωση ομως ισχυει
5-6,Η ταυτοτητα η παλια ισχυει και εξω απο την Ελλαδα και για την Ελλαδα...θα βρω το αντιστοιχω αρθρο και θα το δεις.Απο την στιγμη που το λεει το Υπουργειο κανενας "μπακαλης" δεν μπορει να την αρνηθει.
Εχω ρωτησει την πρεσβεια στην Ιταλια![]()
Ολα αυτα εγιναν ΜΟΝΟ στην Ελλαδα για να μπορειτε καποια στιγμη να ταξιδευεται στις ΗΠΑ χωρις Βιζα.
Η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα στην ΕΕ που χρειαζεται βιζα καποιος πολιτης για να ταξιδεψει στις ΗΠΑ.
Η Μπακογιαννη πριν 3-4 μηνες παρακαλουσε τους Αμερικανους για να μην χρειαζεται κανεις Βιζα και τους ειπε οτι ακομα και τα διαβατηρια αλλαξε για χαρη τους.
Ουτε αδειες παραμονης ουτε τιποτα τετοιο χρειαζεται πλεον για αλλους ΕΕ.
Και μην πει κανενας οτι εδω ειναι Ιταλια κ νομιζεται οτι ειναι σαν την Ναπολι η Ελλαδα ξεφραγο αμπελι....εδω σε μαζευουν πριν καταλαβεις τι εγινε.