Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 38

Θέμα: Μηπως ο Λιακο εχει δικιο?

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
    εισαι λαθος !

1. τα διαβατηρια βγαινουν απο την αστυνομια τωρα πια !
    2. τα παλια διαβατηρια ΔΕΝ επιστρεφονταν ποτε ουτε και τωρα....τα κρατας εσυ...εχω διαβατηρια τα οποια και τα κραταω επειδη εχουν πανω τις σφραγιδες και τις Βιζες εισοδου παο τα διαφορα μερη που ταξειδευα παλιοτερα ( μπαμπας ναυτικος !)
    3. ληξη στο διαβατηριο υπαρχει : γραφει πανω ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ημερομηνια ληξης χχ/ψψ/ζζζζ
    4. εβγαλα καινουργιο διανατηριο πριν 1 χρονι και δεν εχει το τσιπακι...είναι όμως καινουργιο και νομιμο κανονικα…το εβγαλα από την Αστυνομια με την φωτογραφια όπως σου λενε … αυτα με το τσιπακι και τα βιομετρικα στοιχεια νομιζω οτι θα βγουν αοπ το 2009...
    5. η ταυτοτητα η παλια χρησιμοποιειται στην Ελλλαδα αλλα αμα καποιος σου αρνηθει να την δεχτει ( συνηθως σε υπηρεσιες, τα ξενοδοχεια, και τα μαγαζια ειναι πιο ελαστικα !) εχει καθε δικαιωμα !
    6. η ταυτοτητα ειναι χαρτι του κρατους και για να βγαλεις καινουργια ΠΡΕΠΕΙ να επιστρεψεις και να καταργηθει η παλια....ΠΡΩΤΑ καταργητε η παλια, και μετα βγαινει η καινουργια....
    7. στην ευρωπη η παλια ΔΕΝ μετραει....δεν ειναι υποχρεωμενος να την δεχτει κανενας...οσοι την εχουν χρησιμοποιησει απλα σταθηκανε τυχεροι....ΜΗΝ προκαλειτε την τυχη σας γιατι οπως εχουν γινει τα πραγματα μπορει να βρεθειτε πολυ ασχημα μπλεγμενοι !
    Δεν ειμαι λαθος πιστεψε με.Ξερω πολυ καλα τι λεω.
    1-2,Τα διαβατηρια ΠΑΝΤΑ επιστρεφονται.
    Μαλλον θα δηλωσες απωλεια για να κρατησεις το παλιο.Το δικο μου ληγμενο ειναι το 3ο διαβατηριο που εχω βγαλει και τα 2 προηγουμενα μου τα κρατησαν.
    Εχει και σχετικη σφραγιδα οτι εχει εκδοθει σε αντικατασταση του προηγουμενου.
    Το οτι εκδιδονται απο την αστυνομια το εκαναν για να αποφυγουν την κοσμοσυρροη στις νομαρχιες αφου τα αστυνομικα τμηματα ειναι περισοτερα.
    3 Ειναι απλα γραφειοκρατια.Πρακτικα ληγει..σε μια εξακριβωση ομως ισχυει
    5-6,Η ταυτοτητα η παλια ισχυει και εξω απο την Ελλαδα και για την Ελλαδα...θα βρω το αντιστοιχω αρθρο και θα το δεις.Απο την στιγμη που το λεει το Υπουργειο κανενας "μπακαλης" δεν μπορει να την αρνηθει.

Εχω ρωτησει την πρεσβεια στην Ιταλια

Ολα αυτα εγιναν ΜΟΝΟ στην Ελλαδα για να μπορειτε καποια στιγμη να ταξιδευεται στις ΗΠΑ χωρις Βιζα.
    Η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα στην ΕΕ που χρειαζεται βιζα καποιος πολιτης για να ταξιδεψει στις ΗΠΑ.
    Η Μπακογιαννη πριν 3-4 μηνες παρακαλουσε τους Αμερικανους για να μην χρειαζεται κανεις Βιζα και τους ειπε οτι ακομα και τα διαβατηρια αλλαξε για χαρη τους.

Ουτε αδειες παραμονης ουτε τιποτα τετοιο χρειαζεται πλεον για αλλους ΕΕ.
    Και μην πει κανενας οτι εδω ειναι Ιταλια κ νομιζεται οτι ειναι σαν την Ναπολι η Ελλαδα ξεφραγο αμπελι....εδω σε μαζευουν πριν καταλαβεις τι εγινε.
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    Μαλλον θα δηλωσες απωλεια για να κρατησεις το παλιο.Το δικο μου ληγμενο ειναι το 3ο διαβατηριο που εχω βγαλει και τα 2 προηγουμενα μου τα κρατησαν.
    Πρέπει να είσαι σπάνια περίπτωση...

Εχω τρια ληγμένα διαβατηρια* στο συρτάρι μου συν το ισχύον, σε κανένα δε δήλωσα απώλεια απλα πηγαινα και έβγαζα καινουριο...

*όχι δεν έχω κατι άλλο ληγμένο
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

http://europa.eu/abc/travel/doc/index_el.htm

Έχουν πλέον καταργηθεί οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ 22 χωρών της ΕΕχάρη στη συμφωνία Σένγκεν που έχει ενσωματωθεί στη νομοθεσία της ΕΕ. Οι κανόνες Σένγκεν καταργούν όλους τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα, ενισχύοντας συγχρόνως τα συστήματα ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, και καθιερώνουν κοινή πολιτική για τις θεωρήσεις. Πλήρη μέλη της συμφωνίας Σένγκεν είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Εσθονία, η Ισπανία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Λεττονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Σουηδία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Φινλανδία, (όχι όμως η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η Ισλανδία και η Νορβηγία (που δεν είναι μέλη της ΕΕ).

Η Κύπρος η οποία προσχώρησε στην ΕΕ το 2004, καθώς και η Βουλγαρία και η Ρουμανία που προσχώρησαν το 2007 δεν συμμετέχουν ακόμη πλήρως στη συμφωνία Σένγκεν. Θα χρειαστείτε συνεπώς έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα για να ταξιδέψετε σε αυτές τις χώρες, καθώς επίσης στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν διέρχεστε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, χρειάζεστε έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα.

Είναι προτιμότερο να έχετε μαζί σας το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας όταν ταξιδεύετε στο εσωτερικό της ΕΕ διότι μπορεί να σας ζητηθεί να αποδείξετε τα στοιχεία ταυτότητάς σας. Κάθε φορά που λόγοι δημόσιας τάξης ή εθνικής ασφάλειας το επιβάλλουν, είναι δυνατόν να διεξάγονται ακόμη έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα για σύντομο όμως χρονικό διάστημα.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά που ταξιδεύουν μαζί σας έχουν δικό τους διαβατήριο ή ταυτότητα ή ότι το όνομά τους είναι καταχωρισμένο στο δικό σας διαβατήριο.

Συμφωνίες με την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία δίνουν τη δυνατότητα στους υπηκόους τους να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους πολίτες της ΕΕ και να ταξιδεύουν στην ΕΕ μόνο με την ταυτότητα ή το διαβατήριο.

http://tribes.wordpress.com/2007/01/12/diavatirio/

1) Το παλιό ελληνικό διαβατήριο δεν ισχύει για τις ελληνικές αρχές. Αν οποιαδήποτε άλλη χώρα θέλει να τα δέχεται ακόμα, είναι ελεύθερη να το κάνει. Πουθενά στην ανακοίνωση του Υπουργείου δεν υποννοείται ότι παύει η ισχύς των διαβατηρίων και για τις άλλες χώρες. Επομένως το παλιό σου διαβατήριο δεν ισχύει αν επιχειρήσεις με αυτό να βγεις ή να μπεις στην Ελλάδα. Για οποιαδήποτε άλλη χώρα, είναι στην ευχέρεια της άλλης χώρας
    2)Το τσιπάκι συμφωνώ ότι είναι αμερικανοεπιβεβλημένο αλλά τα νέα διαβατήρια ΔΕΝ έχουν τσιπάκι

1) Το παλιό ελληνικό διαβατήριο δεν ισχύει για τις ελληνικές αρχές. Αν οποιαδήποτε άλλη χώρα θέλει να τα δέχεται ακόμα, είναι ελεύθερη να το κάνει. Πουθενά στην ανακοίνωση του Υπουργείου δεν υποννοείται ότι παύει η ισχύς των διαβατηρίων και για τις άλλες χώρες. Επομένως το παλιό σου διαβατήριο δεν ισχύει αν επιχειρήσεις με αυτό να βγεις ή να μπεις στην Ελλάδα. Για οποιαδήποτε άλλη χώρα, είναι στην ευχέρεια της άλλης χώρας
    2)Το τσιπάκι συμφωνώ ότι είναι αμερικανοεπιβεβλημένο αλλά τα νέα διαβατήρια ΔΕΝ έχουν τσιπάκι
    Το (1) ειναι δική σου εκτίμηση

Το (2) ειναι εν μέρει σωστό. Βγήκαν δύο παρτίδες "καινουριων" διαβατηρίων, με αυτή την άθλια μεγάλη φωτό. Η πρώτη ειναι χωρίς τσιπακι, η δεύτερη με. Και οι δυο ισχύουν

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Το (1) ειναι δική σου εκτίμηση

Το (2) ειναι εν μέρει σωστό. Βγήκαν δύο παρτίδες "καινουριων" διαβατηρίων, με αυτή την άθλια μεγάλη φωτό. Η πρώτη ειναι χωρίς τσιπακι, η δεύτερη με. Και οι δυο ισχύουν

oyte to 1 oute to 2 to leo Ego.
    giauto evala ta link

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    5-6,Η ταυτοτητα η παλια ισχυει και εξω απο την Ελλαδα και για την Ελλαδα...θα βρω το αντιστοιχω αρθρο και θα το δεις.Απο την στιγμη που το λεει το Υπουργειο κανενας "μπακαλης" δεν μπορει να την αρνηθει.

και σου καναλεω :
    τα διαβατηρια ΔΕΝ επιστρεφονται.....
    εχω και εγω στο συρταρι μου 3-4 ληγμενα διαβατηρια που τα κραταω...και τα εχω...και εχω και το καινουργιο....

την ταυτοτητα σου την παλια ΕΚΤΟΣ ελλαδος μπορει να ο οποισδηποτε να στην αρνηθει εφοσων δεν φερει λατινικους χαρακτηρες και η φωτογραφια σου ειναι προ αμνημονευτων χρονων! βασικα, στο 90% + των περιπτωσεων θα σε κοιτανε σαν χανο....
    στην Ελλαδα η παλια ισχυει αλλα παλι αμα πεσεις σε καποιον περιεργο εχει το καθε του δικαιωμα να αρνηθει να στην χρησιμοποιησει ( οχι τοσο λογο των λατινικων, αλλα λογο της φωτογραφιας - αμα δεν μοιαζεις καθολου )....

τωρα για το διαβατηριο που λες οτι ισχυει και μετα την ημερομηνια ληξης του και εκει λαθος εισαι ....
    οταν ληξει το διαβατηριο σου ΛΗΓΕΙ ....ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ και το βαζεις στο συρταρι σου μαζι με τα αλλα για ενθυμιο να δειχνεις στα παιδια σου τα μερη που εχεις παει ! ... θυμαμαι ειδικα οταν πηγαινα στον πατερα μου στην Αμερικη, (πριν παω στρατο) το διαβατηριο μου εληγε 9 μηνες μετα την ημερομηνια εκδοσης του ! και αυτο για να μην τους την κανω !!

σου λενε ολοι εδω μεσα σχεδον οτι εισαι φαουλ...και επιμενεις.....

για τα αλλα που λε περι βιζας, Αμερικης και τα σχετικα συμφωνω μαζι οσυ....και πηγαινοντας τωρα πια στην Αμρικη, πεφτει τρελλο φακελωμα στο customs office !

Τα παλιά διαβατήρια δεν επιστρέφονται. Μάλιστα, επειδή πχ η βίζα για Αμερική με ισχύ 10 χρόνια δεν μεταφέρεται από διαβατήριο σε διαβατήριο, για αυτό και τα επιστρέφουν και ταξιδεύεις με δύο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    Αρχικά δημιουργήθηκε από γεροπιτσιρικος
    Τα παλιά διαβατήρια δεν επιστρέφονται. Μάλιστα, επειδή πχ η βίζα για Αμερική με ισχύ 10 χρόνια δεν μεταφέρεται από διαβατήριο σε διαβατήριο, για αυτό και τα επιστρέφουν και ταξιδεύεις με δύο.

δεν το καταλαβενει με τιποτα αυτο το παιδι !!!

και οχι τιποτα αλλο.....και μου ειναι και συμπαθης γιατι ειναι και Ιταλοφιλος αμα κρινω απο το αβαταρ του !! ! ( Ναπολι γεννηθηκα !!)

Εμένα δηλαδή τώρα με λένε εντος Ελλάδος "Φώτη" και εκτός "Fotis" ή "Photis"?

Ή παντού "Fotis"? Ή "Φωτη"?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από KiNG-R!
    Πριν μια βδομάδα ταξίδεψα στο εξωτερικό με την παλιά ταυτότητα.
    Απλα ετυχε να κανουν τα στραβα ματια.
    Και εγω το εκανα περσι αυτο αλλα ημουν απλα κωλοφαρδος.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Το διαβατήριό μου έληξε πριν 11 μήνες (νομίζω). Πάω τράπεζα για να κάνω ανάληψη και επειδή δεν έχω μαζί μου την ταυτότητα παίρνω απο το αμάξι το διαβατήριο, ο υπάλληλος της τράπεζας αρνήθηκε να κάνει συναλλαγή επειδή δεν μπορούσε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία μου απο το ληγμένο διαβατήριο :hypnotize αφού επέμενα ότι δεν είναι τελωνειακός ούτε υπάλληλος στο αεροδρόμιο, για να τον ενδιαφέρει η διάρκεια ισχύς του αλλά απλά για να ταυτοποιήσει τα στοιχεία μου και αφού φάγαμε κανά δεκάλεπτο με εποικοδομητική μεταξύ συναλλασσομένου και Δημοσίου υπάλληλου... αποφάσισε να δεχτεί ότι αυτός στην φώτο είμαι εγώ και ότι τα στοιχεία συμφωνούν με το λογαριασμό ώστε να εισπράξω...

Άσχετο με τα προηγούμενα, αλλά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω ότι όταν χρησιμοποιείς ένα δημόσιο έγγραφο για ταυτοποίηση,πρόσφατο σχετικά, έχει σημασία η ημερομηνία λήξης του...

Παλαιό μέλος
    Το οτι εκδιδονται απο την αστυνομια το εκαναν για να αποφυγουν την κοσμοσυρροη στις νομαρχιες αφου τα αστυνομικα τμηματα ειναι περισοτερα.
    Καμία σχέση. Στην Ασφάλεια βγάζεις διαβατήριο. :wacko:

τα νέα διαβατήρια ΔΕΝ έχουν τσιπάκι
    Τυπικό Βρετανικό τσιπωμένο.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20070528_158_s.jpg 
Προβολές:	111 
Μέγεθος:	30,3 KB 
ID:	132917

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    Άσχετο με τα προηγούμενα, αλλά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω ότι όταν χρησιμοποιείς ένα δημόσιο έγγραφο για ταυτοποίηση,πρόσφατο σχετικά, έχει σημασία η ημερομηνία λήξης του...
    Μα γι' αυτό έχουμε το διαβατήριο. Από τότε, μέχρι τότε, πιστοποιεί ότι εσύ, είσαι εσύ. Εάν λήξει, γιατί θα έπρεπε να ισχύει;

the problematix Το avatar του/της JIMK7
    Παιδια αυτό με τις ταυτοτητες από τη στιγμη που δεν είναι κομμενη (οσοι εχουν παντρευτει εχουν κομμενη ταυτοτητα ) μπορουν να πανε ανετα ΙΤΑΛΙΑ και σε ολες τις χωρες ΕΕ
    ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ

ΑΪΝΣΤΑΙΝ

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μηπως εχει κανεις την τσαντα μου?
    από kost rider στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2007, 19:55
  2. Μήπως είχε δίκιο ο Μάο?
    από Filosofos στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2006, 11:57
  3. Μήπως έχουν δίκιο τελικά.