ΜΠΡΑΒΟ!!!που το βρηκες?
ψαχνω τοσες μερες...ξεκιναω το διαβασμα![]()
ΜΠΡΑΒΟ!!!που το βρηκες?
ψαχνω τοσες μερες...ξεκιναω το διαβασμα![]()
το κοιτουσα και εγω αυτες τις μερες! Εκανα μολις edit στο προηγουμενο ποστ για τον λογο που κατα την γνωμη μου δεν δουλευει η θεωρια του βολτομετρου.
ερειξα μια ματια και οπως το περιμενα....δυσκολα τα πραγματα...ηλεκτρονικα(δεν το κατεχω καθολου)...αλλα...επεσε το ματι μου στο 30...λειπει ενα μηδενικο??30€~ ειναι καλη τιμη και δεν αξιζει να το φτιαξει κανεις εκτος και αν ξερει τι κανει και δεν ταλαιπωρηθει...παντος ειναι "τροφη" με ενδιαφερει πολυ το θεμα αλλα οταν βλεπω την πλακετα και τις αντιστασουλες...:hypnotize
παντως εγω μαλλον με βλεπω να παιρνω το innovate. Δινεις 250 αλλα το κρατας για καθε μηχανη που αλλαζεις και βγαζει τα λεφτα του μια μια-δυο δυναμομετρησεις.
λες ε??παιδια τελος κατω τα κατσαβιδια και το καλαϊ![]()
ειναι παντως καλη λυση αν σκεφτεις ποσα γλυτωνεις απο μηχανικους και "ρυθμισματα"
+ οτι παει στην επομενη μοτο και οχι μονο.!(μπορει να χρησιμοποιηθει και για ρυθμιση μονο.ε?)φαινεται καλο το innovate(οπτικα:rotflmao: )
λοιπον εχω ενα φιλο που ασχολειται με καλωδια.θα τον πεισω να με βοηθησει οταν βρεθει χρονος.πρωτα ομως θα αγορασω τον σενσορα και θα δοκιμασω με το βολτομετρο.
σενσορα τι προτεινεις?ειδα κατι για μονο καλωδιο...εχει και διπλο?![]()
Το βολτόμετρο δουλεύει, το έχω δοκιμάσει με απλό αισθητήρα λ οχι wideband στο παπί μου μιάς και δεν ήθελα να τρυπάω την εξάτμηση απο το xr χωρίς δοκιμή.
Με wideband δεν έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι είναι το ίδιο.
Τελικά διαπίστωσα οτι το παπί είναι πλούσιο παντού, μάζεψα τα καλώδια και πήγα για μπύρες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Το βολτόμετρο δουλεύει, το έχω δοκιμάσει με απλό αισθητήρα λ οχι wideband στο παπί μου μιάς και δεν ήθελα να τρυπάω την εξάτμηση απο το xr χωρίς δοκιμή.
Με wideband δεν έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι είναι το ίδιο.
Τελικά διαπίστωσα οτι το παπί είναι πλούσιο παντού, μάζεψα τα καλώδια και πήγα για μπύρες.
οχι ακριβως, τα narrowband ειναι ουσιαστικα on-off switches σου δειχνουν μονο φτωχο η πλουσιο μειγμα σε σχεση με το 14.7 / 1
δειτε αυτο
http://www.buckeyetriumphs.org/techn.../AFMonitor.htm
απο το οποιο παραθετω ατη τη παραγραφο.
The output of the Lambda O2 sensor is a voltage as shown in the graph on the above right . So, all we have to do is connect the sensor to a voltmeter and we're set, right? Wrong! The sensor voltage source is high impedance, which means it can't deliver much current or power. This voltage can only be measured accurately after power amplification. Electronic test instruments (which contain power amplification) be used to accurately measure the voltage, but the inexpensive multimeter may not give an accurate measurement, especially when the sensor is not at operating temperature. The K & N instruments pictured above very probably contain some sort of amplifier in the display device. Another point, the sensor must be very hot (300o C) before it provides a reliable output. The output voltage seems to be relatively independent of the temperature but the power output capability (in this case, current capability) increases as the temperature increases.
Εγω λεω να παρουμε ενα innovate και μετα για μπυρες.
διαβασα οτι χαλαει(μετα απο χρονο) ο σενσορας αν καιει λαδι το μοτερ η αν ειναι διχρονο.εμενα καιει λιγο...
Υ.Γ Εαν γινει ομαδικη αγορα και μαζευτουνε 10(λεω τωρα...:rotflmao: )η τιμη που θα ειναι για το innovate?αρα ειναι αδυναμο το σημα?αυτο λεει?The sensor voltage source is high impedance, which means it can't deliver much current or power. This voltage can only be measured accurately after power amplification.
ναι αυτο λεει και για να το λεει φανταζομαι δικιο εχει, δεν εχω ιδιαν εμπειρια.
Σιγα με μαζευτουνε δεκα, δυο και αν. Κοστιζει 250 περιπου ευρω, οποτε κανεις την διαιρεση!
Για το λαδι, ναι μπορει να δημιουργισει προβλημα, αλλα μετα απο καμποση χρηση. Δεν νομιζω οτι οι βολτες που θα κανεις μεχρι να ρυθμισεις το καρμπυρατερ ειναι θεμα, εκτος κι αν ειναι διχρονο πια.
καλησπερα.
οπως σου ειπαν και τα παιδια ποιο πανω χρειαζεσαι ενα wideband sensor για να δεις το μειγμα σου ακριβως.
επειδη το εψαχνα και εγω υπαρχει συσκευη φτηνη αλλα θελεις και λαπτοπ για να κανεις datalogging στο laptop σε real time.
εγω εχω αγορασει αυτο εδω
http://wbo2.com/2j/default.htm
χωρις οθονη γιατι το συνδεω στο λαπτοπ.
αν θελεις μπορεις να το παρει και με οθονη.
ειναι απο αυστραλια και ενδεικτικα θα σου πω οτι εμενα χωρις οθονη μου βγηκε γυρω στα 150 ευρω μαζι με μεταφορικα.
ειναι οτι ποιο φτηνο και πολυ ποιοτικο σε σχεση με αλλα.
μην ασχοληθεις με diy γιατι θα χαλασεις ποιο πολλα λεφτα και δεν παιζει υποστιριξη.
ενδεικτικα θα σου πω οτι μονο ο wideband αισθητηρας εχει γυρω στα 50-70 ευρω.
ενω με 150 το εχεις ετοιμο.
η συσκευη παιρνει ενδειξεις για στροφες , ανοιγμα γκαζιου και οτι αλλο δινει 0-5volt.
κοιτα εδω το δικο μου επανω σε asus eeepc
http://s139.photobucket.com/albums/q...3012009028.flv
επισης να εχεις υποψιν σου οτι ο καθε κινητηρας αποδιδει τα μεγιστα σε διαφορετικο afr .
μπορει δηλαδη το μηχανακι σου να βγαζει τα περισσοτερα αλογα στα 13.7 μερη αερα προς βενζινη ενο ενας αλλος στα 13 .
η διαφορα δυναμης αναλογα το μοτερ σε μια τοση μικρη διαφορα AFR μπορει να ειναι και 2-3 αλογα!
αυτο μονο σε δυναμομετρο μπορεις να το δεις.
το καλο με τα AFR LOGGERS ειναι οτι αν το μηχανακι εχει RAM AIR μπορεις να το ρυθμισεις στον δρομο με τον πραγματικο αερα που παιρνει το μοτερ στα 160+ χιλιομετρα.
και οχι με τον σχεδον στατικο αερα στο δυναμομετρο.
καλα αυτο στο βιντεο φαινεται πολυ καλο!σε σχεση με κατι αλλα με led και ιστοριες που ολη την ωρα τρεμοπαιζουν!150€ ε?φαινεται καλο...ειναι περιπου αυτο που ψαχνω δεν θελω να βαλω ενα οργανο στην μηχανη να το χαζευω.να την ρυθμιζω θελω.λαπιτοπ εχω!
αυτο ερχεται κομπλε?με προγραμα κτλ?
Υ.Γ DrBig τι εννοεις διαιρεση?να παρουμε ενα μισο-μισο?
Και ξαναπετάγομαι σαν κώλος στην μέση και ρωτάω.
Σε μηχανάκι με καρμπυρατέρ τι χρήση μπορεί να έχουν όλα τα παραπάνω?
Είναι ποτέ δυνατόν να αξιοποιηθεί όλη αυτή η real time πληροφορία όταν έχεις να κάνεις με ζικλέρ βελόνες φλογέρες και σλάιντ?
Στους ψεκασμούς φαντάζομαι οτι με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορείς να κάνεις δουλειά αλλά στο καρμπυρατέρ ...
εγω προσωπικα θελω να ρυθμισω με περισοτερη ακριβια απο το να κοιταω το χρωμα των μπουζιων.
Γίνεται Στέφανε αλλά θέλει πολλή υπομονή και γερά νεύρα να παίξεις με ζιγκλέρ βελόνες για ναΑρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Και ξαναπετάγομαι σαν κώλος στην μέση και ρωτάω.
Σε μηχανάκι με καρμπυρατέρ τι χρήση μπορεί να έχουν όλα τα παραπάνω?
Είναι ποτέ δυνατόν να αξιοποιηθεί όλη αυτή η real time πληροφορία όταν έχεις να κάνεις με ζικλέρ βελόνες φλογέρες και σλάιντ?
Στους ψεκασμούς φαντάζομαι οτι με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορείς να κάνεις δουλειά αλλά στο καρμπυρατέρ ...
του φτιάξεις το μείγμα όπως πρέπει και μετά το βγάζεις από πάνω αυτόν τον αισθητήρα και το βολτομετράκι!
![]()
Φυσικά και γίνεται.
Αλλά το ένα νούμερο ζιγκλέρ παραπάνω και μιά θέση τη βελόνα δεν είναι ρύθμιση που απαιτεί τέτοιου είδους εξοπλισμό.