Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 45

Θέμα: Πρόβλημα στο πίσω φρένο η ιδέα μου ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από apatewnas
    Αν και αυτό το ελάχιστο σε συνδυασμό με το μπροστινό έχει καλά αποτελέσματα. [/B]

Αρα κουβέντα να γίνεται δηλαδή....

Ignorance is bliss Το avatar του/της apatewnas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosR
    Αρα κουβέντα να γίνεται δηλαδή....
    Όχι δεν το εννοούσα έτσι!Απλά οδηγώντας το GSR και το Z750 είδα τεράστιες διαφορες.Λογικό είναι να προβληματίζομαι.
    All waves,become my shield! All lightning,become my blade! Sougyo no Kotowari!

Όχι δεν το εννοούσα έτσι!Απλά οδηγώντας το GSR και το Z750 είδα τεράστιες διαφορες.Λογικό είναι να προβληματίζομαι.
    Τότε να μη προβληματίζεσαι. Να μάθεις να φρενάρεις. Sorry αν ακουγομαι patronising αλλά 99.9% απο του ανθρώπους που έχω ακούσει να λένε για το πίσω φρένο (γενικώς όχι ειδικώς με τα Τ) πάσχουν από έλλειψη γνώσης στο φρενάρισμα, ή προέρχονται από παπιά, πισώβαρες μηχανές και στρωματέξ. Προφανώς εσύ δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία αλλά και πάλι...

Εχω ακούσει καμπόσους να τελειώνουν τα πίσω τακάκια σε Τίγρεις σε 1500 χλμ και να παροπονιούνται. Συνήθως είναι οι ίδιοι που γκρινιάζουν για το πισω φρένο...

Σαφώς και υπάρχουν διαφορές στην αίσθηση του πίσω φρένου από μηχανή σε μηχανή. Αλλα σε μηχανές με σπόρ στησιμο, και ακόμα περισσότερο σε ελαφρά μηχανάκια σαν το δικό σου, λίγη σημασία έχουν. Αν θές λίγο καλύτερη άισθηση, βάλε τακάκια με μαλακιά πάστα (οργανικά) πίσω.

Α και κάνε ενα πείραμα. Βάλε πίσω την κοπελλιά σου και δές τότε την συμπεριφορά του πίσω φρένου.. Είδες τι κάνει η κατανομή του βάρους?

Αδερφέ και γω Τριπλάκι έχω και καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Don't worry, όπως είπαν τα παιδιά, έτσι είναι το πίσω φρένο.

Άλλωστε για την χρήση που προορίζεται, έλεγχο ισορροπίας πάνω στην σούζα, είναι μια χαρά!

1-2-τρίο! The hooligan is coming...

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro

Εχω ακούσει καμπόσους να τελειώνουν τα πίσω τακάκια σε Τίγρεις σε 1500 χλμ και να παροπονιούνται. Συνήθως είναι οι ίδιοι που γκρινιάζουν για το πισω φρένο...

Τα δικά μου τα άλλαξα στα 15.000 χλμ στον δικό μου Τίγρη για προληπτικούς λόγους (γιατί έπρεπε να κάνω το 36ωρο στο οποίο έπρεπε να βγάλω άλλα 1.600 σε 2 μέρες), και παραμένω να πιστεύω οτι το πίσω φρένο του Τίγρη δεν είναι το αναμενόμενο από μηχανή με 10+ kg ροπής.

Κατόπιν συζητήσεως με άλλους κατόχους Triumph (Sprint και Street Triple) πήρα τις ίδιες εντυπώσεις. Οι εντυπώσεις που εχουν δημιουργηθεί ειναι κατα αναλογία. Δηλαδή συγκριτικά με τα Yamaha, Suzuki, Honda που είχαμε είτε στην κατοχή μας είτε οδηγήσει τα τελευταία 17 (προσωπικά) χρόνια μοτοσυκλετισιτικής εμπειρίας, και όχι γιατι φοβόμαστε από την ασχετοσύνη μας να πατήσουμε το μπροστινό φρένο.

Και μην ανησυχείς δεν είναι το «patronizing» που με ενοχλεί … το πρόβλημα που με ενοχλεί είναι το «pontification»

Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro

Και μην ανησυχείς δεν είναι το «patronizing» που με ενοχλεί … το πρόβλημα που με ενοχλεί είναι το «pontification»

[/B]
    Λέγεσαι apatewnas ????? ή απαντάς αντ' αυτού?

[B παραμένω να πιστεύω οτι το πίσω φρένο του Τίγρη δεν είναι το αναμενόμενο από μηχανή με 10+ kg ροπής.

[/B]

Ροπής?

Κατόπιν συζητήσεως με άλλους κατόχους Triumph (Sprint και Street Triple) πήρα τις ίδιες εντυπώσεις. [/B]
    Με εμένα πάντως δε συζήτησες. Δεν εχω απολύτως κανένα παράπονο από το πίσω. Κάνει τη δουλειά για την οποία προορίζεται ακριβώς όπως του ζητήσω.

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap

Re: Πρόβλημα στο πίσω φρένο η ιδέα μου ?

Ας τα πάρουμε από την αρχή...:

έχω να πω ότι είμαι ερωτευμένος με την συγκεκριμένη μηχανή.
    γι'αυτό τα βλέπεις έτσι...
    Όλα είναι άψογα...
    ...δυστυχώς όμως δεν υπάρχει μηχανάκι δίχως ελλείψεις, ελλατώματα, προβλήματα κλπ...
    Το θέμα είναι αν τα γνωρίζεις και τα αποδέχεσαι. Και θα ήταν εύλογο το προηγούμενο να μην συμβεί κατόπιν εορτής.
    Και ξέρεις για ποιά γιορτή μιλάω.

Όσο για το πρόβλημά σου, ο φίλος σενίνια, στο περιέγραψε μάλλον με απόλυτη σαφήνεια με το οποίο συμφωνώ..:
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Η ουσία είναι ότι δεν έχεις αίσθηση του πίσω.

έχει ενα θεματακι η Triumph με το πίσω φρένο γενικώς σε όλα τα μοντέλα. Δέν ξέρω γιατι και πώς αλλά δεν τα καταφέρνουν ουτε σε αισθηση ούτε σε απόδοση.

Τώρα κάποιοι θα αρχίσουν να σου λένε π@π@ριες περι οδηγικών ικανοτήτων και το οτι δεν το χρειάζεσαι το πισω φρένο γιατι με το μπροστά σταματάμε, αλλα μην τους ακούς, το γεγονώς ειναι οτι η Τ δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά σε αυτόν τον τομέα.

pontification?

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    και παραμένω να πιστεύω οτι το πίσω φρένο του Τίγρη δεν είναι το αναμενόμενο από μηχανή με 10+ kg ροπής.
    σπύρο, δεν μας λές όμως και τι ακριβώς θα ήθελες από το φρένο...παρά μόνο ότι δεν είναι το αναμενόμενο.

Αίσθηση;
    απότομο αρχικό δάγκωμα;
    προοδευτικότητα πέδησης..;
    διάρκεια σε επαναλαμβανόμενα από πολλά χλμ;
    απόδοση κρύο;
    απόδοση όταν βράζει;

εσπρέσσο; φραπέ; τι;

έδιτ:
    προσωπικά λοιπόν στο δικό μου μπουρδελοτίγρη, ποτέ δεν είχα κανένα παράπονο, πέρα από την κακή αρχική ποιότητα των μαμά τακακίων της Νισίν.
    Τό μηχανάκι το γονατίζει από όποια χλμ θές, και με σχετική αίσθηση, και με ικανοποιητική δύναμη, ακόμη και υπερφορτωμένο. Θα το μπλοκάρω μόνο όταν θέλω και έχεις σαφείς πληροφορίες ακόμη και με μπότες για σκί.

και εν τοιαύτη περιπτώσει, δαπάνησε λίγο χρόνο να βρείς το ''σωστό'' τακάκι.

Re: Re: Πρόβλημα στο πίσω φρένο η ιδέα μου ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap

Όσο για το πρόβλημά σου, ο φίλος σενίνια, στο περιέγραψε μάλλον με απόλυτη σαφήνεια με το οποίο συμφωνώ..: [/B]

Ο φίλος σενίνια, με τον οποίο συμφωνώ στην ουσία και εγώ (εκτος της συνταγής για γιατρειά), εγραψε κι άλλα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    σπύρο, δεν μας λές όμως και τι ακριβώς θα ήθελες από το φρένο...παρά μόνο ότι δεν είναι το αναμενόμενο.

Αίσθηση;
    απότομο αρχικό δάγκωμα;
    προοδευτικότητα πέδησης..;
    διάρκεια σε επαναλαμβανόμενα από πολλά χλμ;
    απόδοση κρύο;
    απόδοση όταν βράζει;

εσπρέσσο; φραπέ; τι;
    φρέδο εσπρέσσο μέτριο παρακαλώ με λίγο απο:

προοδευτικότητα πέδησης και αρχικό δάγκωμα (αν και πιστευω οτι το ίδιο αφορούν)

και τον λογαριασμό στον NikosR..... έτσι για να τον πικράνω λιγο ακόμα

προοδευτικότητα πέδησης και αρχικό δάγκωμα (αν και πιστευω οτι το ίδιο αφορούν)

Το ιδιο αφορούν ????

Αρχικό δάγκωμα στο πίσω = αρχικό μπλοκάρισμα

Πέρνα κι από δίπλα να σε κεράσουμε. Μόνο απορίες έχεις όταν ανάβει το check engine σου.

Το ιδιο αφορούν ????

Αρχικό δάγκωμα στο πίσω = αρχικό μπλοκάρισμα

Πέρνα κι από δίπλα να σε κεράσουμε. Μόνο απορίες έχεις όταν ανάβει το check engine σου.
    :a13:

PS. Σε ευχαριστώ πάλι για προχθές by the way

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προβλημα με πισω φρενο Ttr250
    από NUKE στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2010, 17:02
  2. Πρόβλημα με πίσω φρένο
    από mizz στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2009, 20:36