Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 62

Θέμα: Μετανάστευση... να κάνω το "μεγάλο" βήμα???

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    έχοντας ζήσει έξω για ενα μικρό διάστημα θα σου πω οτι....,

Αν μπορείς και αντέχεις την οργανωμένη ζωή 06.00-20.00 κάντο. Επίσης πολύ σημαντικό ειδικά αυτό το χρονικό διάστημα , κάνε την κίνηση αφού έχεις δουλειά εκεί καθώς είναι πολύ δύσκολα πλέον τα πράγματα και έξω, ειδικότερα στην Ε.Ε.

Η Αυστραλία ίσως είναι καλύτερη επιλογή με την έννοια οτι είναι πολύ μακριά για να έχει μετανάστες στον ίδιο βαθμό (αν έχει και εκεί απο Ασία).

Σε κάθε περίπτωση αν η ηλικία σου το επιτρέπει και έχεις κάτι σαν δουλειά να σε περιμένει εκτός συνόρων .. μην το σκεφτείς καθόλου. Δυστυχώς ακόμα και αν φτιάξουν εδώ τα πράγματα (δύσκολο εώς απίθανο εκτός και αν φύγουν οι Έλληνες και έρθει άλλος λαός εδώ)...δεν θα γίνει σύντομα.

Θεωρώ πάντως οτι είναι μια πολύ σημαντική επιλογή για την ζωή σου και θα πρέπει να το ζυγίσεις πάρα πολύ και να μην το παρεις αψήφιστα. Σε οτι και αν αποφασίσεις καλή τύχη σου εύχομαι.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Φίλε μου εγώ την δοκίμασα την τύχη μου πριν 3,5 χρόνια και πήγα Κύπρο όπου έμεινα και δούλεψα για δύο χρόνια.

Αν ήταν στο χέρι μου και δεν είχα κάποια "θέματα" εδώ δεν θα έφευγα από εκεί. Και καλά χρήματα έπαιρνα και πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής είχα και γνώρισα και δύο τρελά μέλη του moto, τον Kalesin και τον Lupo!!

Στην θέση σου, που δεν έχεις και "υποχρεώσεις" θα έφευγα. Αν σε τρώει, πήγαινε να το ζήσεις.

Αυτά!

πιστευω πως δεν μπορει να σου απαντησει κανεις απο εδω μεσα αν πρεπει να φυγεις η οχι....!

να ξερεις πως ολα τα κρατη εχουν τα προβληματα τους και οταν πας εκει τοτε τα βλεπεις!

αρα δεν ειναι τοσο απλα οπως τα λενε οι φιλοι εδω μεσα! και οπως υποθετουν......

προσωπικα στην σουηδια σε περηπτσωση μου εφερα 5 ατομα απο ελλαδα για δουλεια και σε 2 εβδομαδες τρεχανε να βγαλουν εισητηριο για επιστροφή!

λοιγοι που πρεπει να φυγεις

1 εχεις καπιο διπλομα και μπορεις να βρεις δουλεια ευκολα στο εξωτερικο.....

2 χρωστας σε ολες της τραπεζες και πρεπει να βγαλεις λεφτα!

3 δεν γουσταρης την ελληνικη χαλαρη ζωη

σκεψου το καλα....τραβα κανα amsterdam....αμα θελεις τουλαχιστον να σου μείνει και τπτ καλο!

γερμανια σουηδια κτλ φυσικα βγαζεις λεφτα......εφοσον εισαι ολη μερα στην δουλεια και πινεις μπυρα ανα δυο σαββατοκυριακα....
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Παλαιό μέλος
    Για την εμπειρια και μονο φυγε. Μπορεις παντα να γυρισεις.Εγω θα ηθελα να μπορω να δοκιμασω...

Μέλος Έξτρα Σπέσιαλ Το avatar του/της MitsosNaked
    Εγώ ήμουν Αγγλία 3 χρόνια για σπουδές αλλά δούλευα ταυτόχρονα και με το που τελείωνα το πτυχίο είχα βρεί άκρες για πολύ καλή δουλειά στη συνέχεια. Αφού έφτασα στο σημείο να συζητάω με γνωστούς μου λογιστές τη διαδικασία να πάρω mortgage(στεγαστικό δάνειο) για να πάρω ένα μικρό διαμέρισμα αφού πλέον το είχα αποφασίσει. Βέβαια το σκηνικό δέν προχώρησε(ούτε τελικά έκανα αίτηση για mortgage) γιατί έπρεπε να κατέβω ελλάδα λόγω διαφόρων σοβαρών οικογενειακών θεμάτων οπότε τζίφος. Βέβαια πιστεύω ότι κάθε εμπόδιο σε καλό. Θα δείξει.

Η αλήθεια είναι ότι αναλόγως πάντα τη δουλειά που κάνεις και τις προοπτικές καρριέρας που σου προσφέρονται μέσω αυτής, πολύ εύκολα 'παρασύρεσαι΄. Δηλαδή 'γλυκαίνεσαι' που τα πετυχαίνεις όλα αυτά μόνος σου χωρίς βύσματα και ιστορίες, και θές κι άλλο. Με αποτέλεσμα δουλεύεις πολύ περισσότερο και χαίρεσαι τη ζωή πολύ λιγότερο. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Ανάλογα το άτομο. Στην περίπτωσή μου εγώ δέν είχα καμία σχέση με αυτό που λέγανε 'φοιτητική ζωή' οι συμμαθητές μου όταν μπήκαν πανεπιστήμιο Ελλάδα. Γιατί απο πρώτο έτος που είχα πιαστεί με πόσες δουλειές εκτός πανεπιστημίου δέν είχα ούτε χρόνο ούτε κουράγιο για πολλά πολλά. Παρόλ'αυτά την είχα ψωνίσει με το τί είχα καταφέρει και δέν το παραδεχόμουνα.

Πάντως σάν εμπειρία να το ξέρεις αξίζει έστω και για λίγο. Θα σε κάνει άλλο άνθρωπο και θα σε ωριμάσει μία τέτοια προσπάθεια.Άποψή μου.
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΜΟΥ ΑΤΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΣΛΙΚ !!!!

Wings for Life - Φιλανθρωπικός Οργανισμός με σκοπό την Θεραπεία Τραυμάτων στη Σπονδυλική Στήλη

http://www.wingsforlife.com

Re: Re: Re: Μετανάστευση... να κάνω το "μεγάλο" βήμα???

Αρχικά δημιουργήθηκε από george 1981
    Σε αυτό διαφωνώ.'Εχοντας ζήσει στη Γερμανία έχω να πω ότι οι περισσότεροι Έλληνες μετανάστες
    έχουν μια ειδυλιακή εικόνα για την "πατρίδα" που καμία σχεση με την πραγματικότητα δεν έχει.
    Αυτό γιατί έρχονται για λίγες μέρες το καλοκαίρι,σε μια περίοδο που η φυσική ομορφιά της χώρας καλύπτει της ασχήμιες της(εκπαίδευση,υγεία,κοινωνικές παροχές,γραφειοκρατία.....).

Όποιος Έλληνας δεν ανήκει στην τάξη των προνομιούχων "καβαντζωμένων" έχει καθήκον απέναντι
    στον εαυτό του να αναζητήσει κάτι καλύτερο.
    Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα,που όμως τα θέλγητρά της τα απολαμβάνουν μόνο οι "εκλεκτοί"....

Τόλμησε το άφοβα.
    Να σου φύγει το απωθημένο και η απορία.
    Άλλωστε οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί σήμερα.
    Κι αν αποτύχεις και επιστρεψεις τουλάχιστον θα έχεις κάνει την προσπάθεια και αυτό είναι που μετράει:Η προσπάθεια για κάτι καλύτερο ακόμη και αν φας τα μούτρα σου.
    +900
    money cant buy me love !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
    Όσο πιο λίγο παρέα κάνεις με έλληνες του εξωτερικού, τόσο καλύτερα.
    +900

Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
    Δηλαδή 'γλυκαίνεσαι' που τα πετυχαίνεις όλα αυτά μόνος σου χωρίς βύσματα και ιστορίες, και θές κι άλλο.
    Μεγαλη υποθεση και ικανοποιηση συναμμα !!

Το σκεπτικό με την ομογένεια και δουλειά μέσω Ελλήνων προσπάθησε να το αποφύγεις. Όσο πιο βαθειά βουτήξεις τόσο το καλύτερο! Όσο πιο λίγο παρέα κάνεις με έλληνες του εξωτερικού, τόσο καλύτερα. Δες το σαν περιπέτεια και ανακάλυψε της δυνάμεις σου και τα όριά σου!

συμφωνώ απολύτως!
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σκεφτόμαι κι εγώ να την κάνω εδώ και αρκετό καιρό, αλλά αυτά που ακούω κατά καιρούς με κρατάνε πίσω. Παράδειγμα για την Γερμανία, άτομα που ζούν ήδη εκεί μου είπαν να ξεχάσω το τυπικό Ελληνικό 8ωρο, εκεί δουλεύεις σχεδόν ολόκληρη μέρα αλλά εννοείται οτι παίρνεις και παραπάνω λεφτά. Η μια Κυριάκη που θα σου μένει ελεύθερη θα είναι αφιερωμένη κυρίως στον ύπνο... Από οργάνωση, ασφάλιση και μισθούς δεν το συζητάμε...κλάσεις ανώτερα εκεί. Τώρα την ψάχνω για Καναδά...θα δείξει

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Τι δουλεια σκεφτεσαι να κανεις αν επιτρεπεται?κι εγω Αγγλια σου προτεινω παντως...
    The sickness

A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Κατσε εκει που εισαι....
    Εκτος και αν δεν εχεις τιποτα να χασεις και θελεις να κανεις μια δοκιμη 1-2 μηνες.

Θα "λαλησεις"!!!

1,Βασικο ειναι να μην εισαι "μαμακιας"

2,Γιατι θέλοντας και μη θα αρχίσεις τις συγκρίσεις με την Ελλαδα,θα καταληξεις οτι οι ειναι σνομπ,βλακες,χαζοι,κρυοκολοι,ξενερωτοι κλπ οι κατοικοι της χωρας που πας (σημειωτέων οσο πιο Βορεια και Δυτικα πας τοσο αλλαζουν οι νοοτροπιες δηλ. εγω πραγματικα απορώ με τους Ελληνες του Βελγιου πως την παλευουν ).
    Και αυτο απλα γιατι συγκρηνεις με την Ελληνικη νοοτροπια,ενω στην πραγματικοτητα οι ανθρωποι ειναι μια χαρα...σε πολλους (βαζω και τον ευατο μου μεσα) ετσι μου φαινοταν τα πρωτα 1-2 χρονια μεχρι που μπηκα στο νοημα,εμπλεξα με Ιταλιδα για τα καλα και καταλαβα τι παιζει και μετα απο 14 χρονια εδω βλεπω την Ελλαδα οπως εβλεπα την Ιταλια στις αρχες.
    Αν δεν εχεις λοιπον το κολλημα του Ελληνα θα περασεις καλα και θα δικτυωθεις αν καταλαβεις οτι το εχεις...χλωμά τα πραγματα.

3.Βασικο οσο και αν καποιος νομιζει οτι ειναι της πλακας ειναι το ΚΛΙΜΑ....παιζει ασχημα και υπουλα παιχνιδια,κυριως ψυχολογικα (γιαυτο οσο πιο βορεια πας τοσο περισσότερες αυτοκτονιες και καταθλίψεις ακους)...οταν εχεις να δεις ηλιο πανω απο μηνα και απο το πρωί εξω ειναι ομιχλη η οπως 8 το βραδι ενω ειναι 10 το πρωι,πιστεψε με οτι σου κοβει την ορεξη για οτιδηποτε.

4.Και βασικο για να περασεις καλα μην μπλεξεις με συγγενεις εκει που θα πας,οτι και αν ακουσεις απο Ελληνες να εισαι παντα υποψιασμενος μηπως ειναι λιγο "πειραγμενοι εγκεφαλικα"...μην αντιδρας σε τυχον μαλακιες που ακους η βλεπεις,δεν βγαζεις ακρη...οι χειροτερες παρεες ειναι οι Ελληνες στο εξωτερικο....οταν το ειχα πρωτακουσει ελεγα τι μαλακιες λενε...και ομως!!!
    Επειδη το κουτσομπολιο και το ραδιο αρβυλα δεν κοβονται οσο πιο πολυ τους κανεις παρεα τοσο μεγαλυτερο "φακελο" σου φτιαχνουν και αυτο γιατι ενω εχουν με τι να ασχοληθουν το παραμελουν και ασχολουνται με ολους τους αλλους....ειναι συνδρομο που το εχουν κυριως οσοι ειναι απο επαρχια.
    Το Ελληνικο "πεθανε η δικια μου κατσικα να παιθανει και του γείτονα" το εμαθα στην Ιταλια
    η το "Δεν γαμω εγω δεν γαμει κανεις" και δεν μπορουσα να φανταστω οτι υπαρχουν τέτοιοι ανθρωποι και ομως ισχυει.
    Ευτυχως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ετσι υπαρχουν και οι εξαιρεσεις .

Απο αυτον τον κανονα εξαιρουνται οσοι ειναι πολλααααα χρονια εξω και εχουν μπει στην τοπικη νοοτροπια που πιθανων για τους αλλους να ειναι παραξενη.

Αναφορικα με δουλεια,αν δεν εχεις καμια καλη ειδικότητα....κατσε εκει που εισαι..
    Αυστραλια εχω φιλο Ιταλο που πηγε και τελικα εγινε πιτσαδορος ενω ειχε καλη ειδικοτητα μανατζερ...
    Πακιστανους,Μαροκινους,αλβανους κλπ εχει και η υπολοιπη Ευρωπη οποτε αν δεν εχεις ειδικοτητα καλη...τι να πλενεις πιατα στην Γαλλια τι να πλενεις πιατα στον Πειραια.

5,Τελευταιο..το χειροτερο ειναι οτι καθε φορα που γυρναει καποιος στην Ελλαδα βλεπει τεραστιες διαφορες με το πως ηταν και πως εγινε κατα 99% αρνητικες και αν ειναι και για πολλα χρονια εξω ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να ξαναγυρησει η ακομα και να γυρησει θα το μετανοιωνει καθε μερα...
    Και αυτο χαρη στην μωαμεθανικη νοοτροπια που εχει ποτισει ολους τους Ελληνες (βαζω και τον εαυτο μου μεσα) και που το καταλαβαινεις μονο αν βγεις εξω και αποβαλεις αυτην την νοοτροπια...τοτε μονο μπορεις να καταλαβεις τι κανουν στην Ελλαδα οι Ελληνες...Αν ο Χριστος εμφανιζοταν τωρα ,στην Χριστιανικη Ελλαδα παλι θα τον σταυρωναν...στανταρ...ο νοούν νοητό.

Φανταζομαι οτι εδω στο φορουμ εχει και αλλους του εξωτερικου και μπορουν να επιβεβαιωσουν τα οσα λεω...ειμαι και περιεργος στο τι αλλο μπορει να προσθεσουν

Μαλλον πλατιασα πολυ αλλα καλο ειναι να ξερει κανεις τι περιπου θα συναντησει.
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Μέτα απο 8 χρόνια στην Νέα Υόρκη μπορώ χωρίς επιφύλαξη να σου πώ οτι το ερώτημα της μετανάστευσης απο προϊστορικούς χρόνους είναι ένα και μοναδικό:

Που μπορώ να βρώ καλύτερη δουλειά και να είμαι περισσότερο οικονομικά ανεξάρτητος.

κουβέντες του στυλ: "Ήλιος", "Φως", "Βροχές", "Ομίχλες", "Φεγγάρια" "Θάλασσα", "Κουλτούρα", "Νοοτροπία", "Τρόπος Ζωής" κτλ, κτλ είναι για να έχουμε να λέμε

Έαν μπορείς να απαντήσεις στο θέμα της οικονομικής ανεξαρτησίας τότε έχεις βρει και την απάντηση σου στο κατα πόσο πρέπει να φύγεις ή όχι.

Έαν στο ερώτημα σου όμως η απάντηση είναι οτι "μπορώ στην Γερμανία να κάνω 300 ευρώ παραπάνω" τότε μην φύγεις απο Ελλάδα δεν αξίζει τον κόπο. Εάν όμως μιλάμε για το 2πλάσιο μεροκάματο και βάλε τότε έχεις αργήσει ήδη να μαζέψεις τα πράγματα σου.

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Μπορεί η ξενιτιά στην Βουλγαρία να μην πολυμετράει, μιας και είναι δίπλα, αλλά όπως τα είπε ο ατομ και τα παιδιά παραπάνω.
    Το πιο σημαντικό απ' όλα. Μην αφήσεις να μετανιώσεις για πράγματα που δεν δοκίμασες! Δοκίμασε και αν δεν, γύρνα πίσω. Κανένας δεν θα σε κατηγορήσει.
    Επίσης, ξεκίνα την γλώσσα πριν πας εκεί.
    Το σκεπτικό με την ομογένεια και δουλειά μέσω Ελλήνων προσπάθησε να το αποφύγεις. Όσο πιο βαθειά βουτήξεις τόσο το καλύτερο! Όσο πιο λίγο παρέα κάνεις με έλληνες του εξωτερικού, τόσο καλύτερα. Δες το σαν περιπέτεια και ανακάλυψε της δυνάμεις σου και τα όριά σου!
    δλδ στην Βουλγαρια ειναι καλυτερα απο εδω????

βασικα δε ξερω ρωταω
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
    Μέτα απο 8 χρόνια στην Νέα Υόρκη μπορώ χωρίς επιφύλαξη να σου πώ οτι το ερώτημα της μετανάστευσης απο προϊστορικούς χρόνους είναι ένα και μοναδικό:

Που μπορώ να βρώ καλύτερη δουλειά και να είμαι περισσότερο οικονομικά ανεξάρτητος.

κουβέντες του στυλ: "Ήλιος", "Φως", "Βροχές", "Ομίχλες", "Φεγγάρια" "Θάλασσα", "Κουλτούρα", "Νοοτροπία", "Τρόπος Ζωής" κτλ, κτλ είναι για να έχουμε να λέμε

Έαν μπορείς να απαντήσεις στο θέμα της οικονομικής ανεξαρτησίας τότε έχεις βρει και την απάντηση σου στο κατα πόσο πρέπει να φύγεις ή όχι.

Έαν στο ερώτημα σου όμως η απάντηση είναι οτι "μπορώ στην Γερμανία να κάνω 300 ευρώ παραπάνω" τότε μην φύγεις απο Ελλάδα δεν αξίζει τον κόπο. Εάν όμως μιλάμε για το 2πλάσιο μεροκάματο και βάλε τότε έχεις αργήσει ήδη να μαζέψεις τα πράγματα σου.

συμφωνω!!!!!

i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Να κανω το xr supermotard
    από Vasilis_250r στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2010, 13:11
  2. Ηλεκτρικά Dt-200 πώς να κάνω το τρικ?
    από johnpan στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2010, 05:52
  3. Να Κανω Το Hobby Επαγγελμα....? ? ?
    από SVX στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 119
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2010, 15:03
  4. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2008, 23:16
  5. Παιδια τι να κανω με το κρανος;
    από laksof στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 12