Σελίδα 2 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456712 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 201

Θέμα: Πέντε ασφαλιστικές εταιρίες υπό εξέταση

Πρόκειται για τις εταιρείες:
    Ασπίς Πρόνοια Γενικών Ασφαλειών και Ασπίς Πρόνοια Ζωής, Γενική Ένωση, Γενική Πίστη και Σκούρτης,
    οι οποίες βάσει του νόμου δεν κάλυπταν τα κατώτατα εγγυητικά κεφάλαια.

Ειδικότερα,οι τέσσερις από τις πέντε εταιρείες ανήκουν στον όμιλο Ασπίς Πρόνοια ,
    η οποία έως τις 15 Σεπτεμβρίου έπρεπε να έχει καλύψει άνοιγμα 203,59 εκατ. ευρώ.
    Σύμφωνα με πληροφορίες από τον όμιλο, η Ασπίς κατέθεσε εγγυητική επιστολή ποσού 300 εκατ.ευρώ
    από την ΗSΒC και εν συνεχεία η Επιτροπή ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να ελέγξει αν τα κεφάλαια είναι άμεσα ρευστοποιήσιμα.

Η γνωμοδότηση της κεντρικής τράπεζας αναμένεται ακόμη και εντός της ημέρας και θα έχει βαρύνουσα σημασία
    για την αξιοπιστία της επιστολής όπως και για τη διαμόρφωση οριστικής γνώμης από την Επιτροπή.
    Το πρόβλημα της κεφαλαιακής επάρκειας των εταιρειών αποτελούσε ανέκαθεν την αχίλλειο πτέρνα της ασφαλιστικής αγοράς και
    μέχρι σήμερα έχουν ανακληθεί οι άδειες συνολικά 50 εταιρειών, οι περισσότερες από τον κλάδο αυτοκινήτου.
    Άλλωστε τα στοιχεία του εξαμήνου δείχνουν επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης για σημαντικό αριθμό εταιρειών,
    που εμφάνισαν μείωση κερδοφορίας ή διεύρυνση ζημιών.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία, φέτος τα κέρδη του κλάδου μειώθηκαν και περιορίστηκαν, από 24,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, σε 13,4 εκατ. ευρώ.

LINK
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=...d=4537205&ct=3
    μπάρον says :
    "Japan rullezzzz re και ας το περνάω μίνιο και μουράβια κάθε 2 βδομάδες :rotflmao: "
    -
    _Holder of Honoured Blockage Degree delivers lessons on invisibility_

Ο Καγκουρογαμόσαυρος

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Πέντε ασφαλιστικές εταιρίες υπό εξέταση

Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
    emena me afora ligo perissotero de nomizeis??esy tha xaseis mia asfalia ego ti doyleia moy??
    pos ti kobeis tora?
    na exo kana endiaferon les kai exo kati na kerdiso? sou xanaleo i commercial DEN exei kanena problima..
    oi eteries poy exoyne problimata kai kleinoyn simera einai i aspois pronia (2 kladoi genikes k zois)
    i general union-trust k o skoyrtis.
    ρε φίλε , λες κι εγώ να έχω κανένα κέρδος άμα κλείσει η COMMERCIAL VALUE και τα γράφω αυτά ?
    ΜΑΚΑΡΙ να μην κλείσει καμία ασφαλιστική , να μην χάσει ΚΑΝΕΙΣ την δουλειά του και να μην ταλαιπωρηθεί ΚΑΝΕΙΣ πελάτης τους ...
    Αφού εργάζεσαι εκεί , κάλο θα ήταν να τους επισημάνεις ότι έχει δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος γύρω από το όνομα της COMMERCIAL VALUE και καλό θα ήταν να βγάλουν ένα δελτίο τύπου που να καθησυχάζουν τους πελάτες άλλα και τους υπάλληλους τους ...

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Πέντε ασφαλιστικές εταιρίες υπό εξέταση

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    ρε φίλε , λες κι εγώ να έχω κανένα κέρδος άμα κλείσει η COMMERCIAL VALUE και τα γράφω αυτά ?
    ΜΑΚΑΡΙ να μην κλείσει καμία ασφαλιστική , να μην χάσει ΚΑΝΕΙΣ την δουλειά του και να μην ταλαιπωρηθεί ΚΑΝΕΙΣ πελάτης τους ...
    Αφού εργάζεσαι εκεί , κάλο θα ήταν να τους επισημάνεις ότι έχει δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος γύρω από το όνομα της COMMERCIAL VALUE και καλό θα ήταν να βγάλουν ένα δελτίο τύπου που να καθησυχάζουν τους πελάτες άλλα και τους υπάλληλους τους ...
    Λογικο να γινει θορυβος..οταν οπου βλεπεις commercial βλεπεις κ ασπις.
    τωρα τι θα κανουν κ πως κ ποτε...:rotflmao:

Υπέροχα

Ζωης εχω στην ασπις

Αμαξι στην Ασπις

Μηχανη στην Τζενεραλ γιουνιον....

Με αλλα λογια ειμαι τελειως ανασφαλιστος......εχοντας πληρωσει προ διμηνου για ολα ...

600 αμαξι
    230 μοτο
    1600 ζωης

!!!!!2430 !!!!

Γ@ΜΩ το σ@#% μπουρδελο χωρα ......

Δεν ξαναβγαζω ασφαλεια να πανε ολοι να Γ##$$%%ΝΕ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Kazolinos
    Υπέροχα

Ζωης εχω στην ασπις

Αμαξι στην Ασπις

Μηχανη στην Τζενεραλ γιουνιον....

Με αλλα λογια ειμαι τελειως ανασφαλιστος......εχοντας πληρωσει προ διμηνου για ολα ...

600 αμαξι
    230 μοτο
    1600 ζωης

!!!!!2430 !!!!

Γ@ΜΩ το σ@#% μπουρδελο χωρα ......

Δεν ξαναβγαζω ασφαλεια να πανε ολοι να Γ##$$%%ΝΕ
    ta zoika tis aspis ta xei kleisei idi i ethniki asfalistiki..
    min agxonese file..de xaneis tipota.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Πέντε ασφαλιστικές εταιρίες υπό εξέταση

Λογικο να γινει θορυβος..οταν οπου βλεπεις commercial βλεπεις κ ασπις.
    τωρα τι θα κανουν κ πως κ ποτε...:rotflmao:
    Σπυρακο τσεκαρε μια τα π.μ. σου...

τα θυμάστε που τα κουβεντιάζαμε μερικοί???

τελικά, όπου υπάρχει καπνός ....
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    ta zoika tis aspis ta xei kleisei idi i ethniki asfalistiki..
    min agxonese file..de xaneis tipota.
    Σιγουρα ρε συ ? Εχω και εγω ασφαλεια ζωης εδω και καμια 10αρια χρονια με την Ασπις.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
    Σιγουρα ρε συ ? Εχω και εγω ασφαλεια ζωης εδω και καμια 10αρια χρονια με την Ασπις.

OXI DEN EINAI TIPOTA SIGOYRO!!!!!pare til ton xtmpam pestoy oti pires apo mena kai tha sta exigisei ola meto ni k me to sigma.

6946053886. giorgos anavalogloy.pestoy oti pires apo mena.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αναστολή αδείας για Ασπίς Πρόνοια, General Union

Δημοσιεύθηκε: 15:53 - 21/09/09

Την αναστολή άδειας λειτουργίας για τις Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και τις General Union και General Trust, εταιρείες συμφερόντων Π. Ψωμιάδη, καθώς και για την ασφαλιστική Σκούρτης, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Η Επ. Ε. Ι. Α έκρινε βάσει και της γνωμοδότησης της Τ. τ. Ε ότι οι επιστολές πρόθεσης που κατέθεσε ο κ. Παύλος Ψωμιάδης βασικός μέτοχος της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και αγοραστής των General Union και General Trust δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία κάλυψης των κεφαλαίων που απαιτούνται για να ενισχυθούν τα περιθώρια φερεγγυότητας των ασφαλιστικών.

Μη ικανοποιητικές κρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι διευκρινίσεις και πιθανώς νέες εγγυήσεις, που προσκόμισε με την τελευταία επιστολή του προς την Επ. Ε. Ι. Α ο κ. Ψωμιάδης την περασμένη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η Επ. Ε. Ι. Α έχει διαμηνύσει σαφώς εδώ και καιρό ότι δεν θα διστάσει να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ στην περίπτωση που κρίνει ότι δεν καλύπτονται επαρκώς τα 203,59 εκατ. ευρώ που πρέπει να μπουν στην εταιρεία για να ανορθωθεί ο δείκτης φερεγγυότητάς της.

Η ανάκληση αδείας της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ συμπαρασύρει και την θυγατρική της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, ενώ αντίθετα κανονικά συνεχίζει την λειτουργία του ο όμιλος Commercial Value o οποίος περιλαμβάνει και τις Aspis Holding και Proton Aσφαλιστική επίσης συμφερόντων Π. Ψωμιάδη.

Σημειώνεται ότι το κλίμα αβεβαιότητας γύρω από την τύχη των παραπάνω εταιρειών οδήγησε ήδη τους περισσότερους πράκτορες από όσους συνεργάζονται μαζί τους στην αναζήτηση κάλυψης για τα υφιστάμενα συμβόλαια Αυτοκινήτου τα οποία βρίσκονται εν ισχύ.

Η εξασφάλιση των κατόχων προγραμμάτων Ζωής

Πιο ήρεμη είναι η κατάσταση αναφορικά με τους κατόχους προγραμμάτων Ζωής χάρη στην ρύθμιση που πέρασε το υπουργείο Οικονομίας προ διμήνου, η οποία εξαιρεί τα συμβόλαια Ζωής από την διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικής, θεσπίζοντας, τον ρόλο του επόπτη χαρτοφυλακίου Ζωής ο οποίος ενεργεί αυτόνομα σε σχέση με τον επόπτη εκκαθάρισης και έχει ως βασική ευθύνη την διαχείριση του χαρτοφυλακίου προγραμμάτων Ζωής τα οποία μένουν εκτός εκκαθάρισης.

Ο ορισμός επόπτη διαχείρισης χαρτοφυλακίου Ζωής διενεργείται εφόσον δεν προκύψει μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου Ζωής πριν την έναρξη εκκαθάρισης της προβληματικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Προκειμένου δε να υπάρξει ομαλή μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ασφαλιστηρίων Ζωής σε υγιή ασφαλιστική εταιρεία, θεσπίστηκε παροχή εγγυήσεων από πλευράς Δημοσίου. Είτε απευθείας υπέρ της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία θα μεταβιβάζεται χαρτοφυλάκιο Ζωής, είτε στους ασφαλισμένους με προγράμματα Ζωής της εταιρείας της οποίας η άδεια ανεστάλη.
    Η εγγύηση που παρέχει το Δημόσιο συνυπολογίζεται στο περιθώριο φερεγγυότητας και επομένως μειώνει τους άμεσους κινδύνους που διατρέχει μια υγιής ασφαλιστική όταν αναλαμβάνει ένα μεγάλο προβληματικό χαρτοφυλάκιο Ζωής.

Ταυτόχρονα, μέσω της παροχής εγγυήσεων η κυβέρνηση επιδιώκει να αμβλύνει τους κινδύνους που αναλαμβάνει η εταιρεία στην οποία μεταβιβάζεται ένα χαρτοφυλάκιο εργασιών Ζωής το οποίο έχει έλλειμμα αποθεμάτων και πιθανώς επιδεινούμενη ποιότητα (υψηλές εξαγορές, ζημιογόνα προγράμματα Ζωής, κ.α.).

Η μεταβίβαση των χαρτοφυλακίων, θα διενεργείται με επιμέλεια του επόπτη και θα επικυρώνεται με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, μετά από πρόταση της Επιτροπής Εποπτείας Εταιρειών Ιδιωτικής Ασφάλισης.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Απ'οτι εμαθα πριν λιγο,μεχρι την Παρακευη 25-9 θα εχουν κατατεθει τα 203,59 εκατ της ΑΣΠΙΣ.
    η Επιεα δεν δεχτηκε οτι υπαρχουν τα χρηματα αλλα δεν εχουν ρευστοπιηθει μεχρι και σημερα με αποτελεσμα να ανακαλεσει την αδεια (που και καλα εκανε)
    η πληροφορια αυτη μου την εδωσε στελεχος της εταιριας αρκετα υψηλοβαθμο,τωρα αν ειναι σωστη θα το δουμε την Παρασκευη,ως τοτε ας μη πανικοβαλομαστε.

Στις 5 εταιρειες που πηρε η μπαλα ειναι και η Ιντεραμερικαν ασχετα αν δεν αναφετετε το ονομα της πουθενα,υποψην τον τελευταιο καιρο κανει συνχονευσεις καταστηματων η και καταστηματα με ιδιοτητα εταιριας ο.ε για να αντιμετοπισει τα προβληματα της,οποτε οσοι εισαστε εκει τσεκαρετε για καλο και κακο!

Ιδωμεν........

Παμε παλι γιατι δε το πιασα.Η ΑΣΠΙΣ εκλεισε η προκειται να κλεισει?Για πειτε γιατι εχω αμαξι και μηχανακι ασφαλισμενα και ο ασφαλιστης μου δε μου εχει πει τιποτα σχετικο.

σιγά μη σου ΄λεγε.... εδώ φτάσανε σε σημείο να παροτρύνουν πελάτες που ήταν υπαίτιοι σε ατύχημα να κάνουν αρνητικές δηλώσεις για να καθυστερήσουν όσο μπορούν τις αποζημιώσεις ...
    αντε τώρα να τρέχεις να ζητάς αποζημίωση απο ασφαλιστική που έχει κλείσει ....
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gasto
    Παμε παλι γιατι δε το πιασα.Η ΑΣΠΙΣ εκλεισε η προκειται να κλεισει?Για πειτε γιατι εχω αμαξι και μηχανακι ασφαλισμενα και ο ασφαλιστης μου δε μου εχει πει τιποτα σχετικο.
    Η ΑΣΠΙΣ από τις 8,00 το πρωί είναι παρελθόν....οι υπόλοιποι το μάθαμε στις 4παρά....
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Παλαιό μέλος Το avatar του/της george72
    μολις μιλησα και με τον δικο μου ασφαλιστη...

οντως απο σημερα το μεσημερι η Ασπις ειναι παρελθον....

εγω εχω ασφαλισμενες 3 μηχανες και αμαξι...

ειμαστε καλυμενοι νομικα για 30 ημερες απο ενα επικουρικο ταμειο...υπαρχει δηλαδη κατι σαν δικλειδα ασφαλειας, μεχρι να γινει η αλλαγη του συμβολαιου του καθε πελατη σε αλλη ασφαλιστικη εταιρεια....

http://www.youtube.com/watch?v=aRO5UtYxFjM&feature=related

Σελίδα 2 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456712 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Οδήγηση υπό βροχή
    από Carlos.1on2 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 86
    Τελευταίο μήνυμα: 21/11/2023, 10:15
  2. Μοντέλα Μηχανών Υπό Κλίμακα
    από Innersense στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 43
    Τελευταίο μήνυμα: 08/05/2020, 10:16
  3. ασφαλιστικες εταιριες