Η διαδρομή εξαιρετική αν και έριχνε χιονόνερο στα 2300 τόσα είναι άλλωστε,με θέα τα καταπράσινα έλατα και την πολύ καλή άσφαλτο με τις επαναλαμβανόμενες στροφές τύφλα να έχει το Como όχι ότι έχω πάει αλλά λέμε. Είχα και την στιγμή μου όταν σε ένα ευθύο κομμάτι με κάποια χιλιόμετρα εμφανίστηκε σκύλος στην μέση κανοντάς μου χαρούλες την γλύτωσα φθηνά με ένα ελενχόμενο μπλοκάρισμα και αρκετό σκατό στην κάλτσα.
![]()
Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!
Άλλη μια κατάβαση για τον Φενεό του όρους Ντουρνοβάνα και βλέπουμε από ψηλά έναν κατηφορικό δρόμο σκέτη σκουληκαντέρα μέσα στο έλατο και κάτω να απλώνεται ο κάμπος εντυπωσιακός σαν ζωγραφισμένος σε χαρτί.
Φθάνοντας στον προορισμός μας βλέπουμε στο βάθος ένα funduro τιγκα στο αυτοκόλλητο στην ζελατίνα από ξένα κράτοι, μάλλον ήταν αλλοδαπης προελέυσεως ο φίλος. Πέφτει η απαραίτητη και μέσα από την καρδιά μας χαιρετούρα και φτάνουμε στην Λίμνη Δόξας.
dsc00555_resize.jpg
Δεν χρειάζεται σχόλια τι Ελβετία και μαλακίες (ούτε εκεί έχω πάει λέμε τώρα).Στο βάθος κάτι 4 κούνητη έχουν κάνει κατάσταση με ψητούρα και δεν σημαζέυτε…
Ο ταλιμπάν μυαλό δεν βάζει…Κάνουμε την γύρα μας βγάζουμε φωτό δυστηχώς δεν ανεβήκαμε στην Εκκλησία του Αγ.Γεωργιού (δεν πειράζει είναι ένας λόγος να ξαναπάμε).
![]()
Αποφασίζουμε να την κοπανήσουμε μιας και του φευγάτου η μάνα δεν βράχεικαι ποτέ λέμε τώρα. Το στομάχι έπαιζε εμβατήρια και όχι λόγο της ημέρας. Ο koyrsaros πάλι όχι γύρευε τι γουρουνόπουλο είχε ξεκοκαλήσει την προηγούμενη μέρα. Στην διαστάυρωση ο koyrsaros μου λέει που πάς από εδώ…?? Το GPS δείχνει από την άλλη …Άσε το ρημάδι και ακολούθα …Είχα φάει φλασιά θυμήθηκα έχω κάτι γνωστούς στην Μοσιά (διπλανό χωριό).Πάω προς τα εκεί και ο koyrsaros ακολουθεί ανχωμένος μιας και το Honda δίψαγε.
Φτάνουμε και κάνουμε μια ωραία έκπληξη και πέφτουν τα κεράσματα καφέδες γλυκό αλλά και ψητό ντόπια ντομάτα κόκκινο κρασί ..σκέτο βάσλαμο. Φάγαμε ίπιαμε και γελάσαμε με την ψυχή μας με δίαφορες ιστορίες που μας έλεγε ο Παππούς. Αναχωρήσαμε με τις ευχές τους και ένα μπαξίση από Γκούρα για Δερβένι 2200υψομετρο.
![]()