Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 61

Θέμα: Θα πέσωωωω....πέφτωωωωω...το κέρατο μου , έπεσα..οδηγίες

Re: Θα πέσωωωω....πέφτωωωωω...το κέρατο μου , έπεσα..οδηγίες

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Η συνοχή του υλικού του κράνους έχει καταγράψει σε ακράιες περιπτώσεις μετά απο ατύχημα οτι κράτησε το κρανίο ανθρώπων παρόλο που αυτό είχε μεγάλη ζημιά και είχε "ανοίξει" όπως λέμε.
    Λογω το οτι πρεπει να φυγω για δουλεια και με πιεζει ο χρονος, θα σταθω μονο σε αυτο προς το παρων.
    Δεν υπαρχει ΟΥΤΕ μια επιστημονικη καταγραφη που να αποδεικνύει την παραπανω προταση.
    Οποιος καταφερει να μου βρει εστω και ΜΙΑ μονο αναφορα για το οτι βγαλανε κρανος και ανοιξε σαν καρπουζι στα δυο το κεφαλι, εγω σκιζω εδω τωρα ολα τα πτυχια μου και τα διπλωματα μου!!!
    Ειναι ενας urban legend οπως θα μπορουσαμε να πουμε,
    Δεν χρειαζεται να βγαλουμε το κρανος μετα απο μια πτωση, χρειαζεται ομως να εξασφαλισουμε επαρκη αερισμο. Και δεν εννοω να κανουμε αερα στο θυμα, αλλα να ειναι ανοιχτοι οι αεραφωροι οδοι του θυματος ωστε να αναπνεει κανονικα.
    αυτα και συνεχεια το βραδυ. Εχουμε πολυ κουβεντα να κανουμε
    υγ, επισεις ολες οι αναφορες και τα βιντεκια που προσπαθουν να μαθουν σε καποιον πως να αφερει το κρανος απο ενα θυμα, Ειναι ακρως επικινδυνες και δεν εξυπηρετουν κανενα μα κανενα σκοπο, κανονια δεν θα επρεπε να τα δειχνουν καθολου, το γιατι θα σας το πως οταν σχολασω...
    υγ, Μην κανετε τους Superhero γιατι μπορει να βρεθειτε πισω απο τα καγκελα σε χρονο dt και να μεινετε για πολυ πολυ καιρο εκει
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Αδερφέ το είπαμε και το διόρθωσα αν δείς το αρχικό κείμενο... Εκείνο που είχα δεί σε documantair ήταν εγχείρηση πάνω απο κράνος για αιμάτωμα που είχε φουσκώσει και έπρεπε να βγάλουν την πίεση απο αυτό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της xristos x
    Δεν χρειαζεται να βγαλουμε το κρανος μετα απο μια πτωση, χρειαζεται ομως να εξασφαλισουμε επαρκη αερισμο
    Δεν εχει τυχει να διαβάσω καπου κατι σχετικο αλλα μηπως τα πλεονεκτηματα ενος "σπαστού" (ανοιγόμενου full face κράνους) κράνους οσον αφορα την διευκολυνση στην παροχή πρωτων βοηθειών υπερτερουν των μειονεκτημάτων τους (πρόσφερουν οντως λιγοτερη προστασια στο σαγονι εφοσον τα φοραμε κλειστα απο ενα fullface κρανος; ) Το ξέρω πως συνήθως στο σαγόνι ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο χτυπηματων αλλα μηπως ενα κρανος που μπορεις να το ανοιξεις μετα τη συγκρουση χωρις να το βγαλεις θα διευκολυνει καποιον διερχομενο (αφου συνηθως αυτοι βρισκονται νωριτερα στο σημειο πριν απο καποιον διασωστη και εφοσον εχεις χασει τις αισθησεις σου) να σε βοηθησει εφοσον ξερει καρ.π.α και καποια βασικα πανω στις πρωτες βοηθειες αλλα δεν εχει ιδέα πως βγαζουν ενα κρανος ή δεν υπάρχει δευτερο ατομο να τον βοηθησει κ.ο.κ. και να κερδίσεις πολυτιμο χρονο;;
    Στα κλειδια της μηχανης μου εχω και ενα μπρελοκ-θηκη το οποιο περιεχει μια μασκα διπλωμενη με βαλβίδα (oneway) (ειναι πολυ μικρη σε μεγεθος,ελαφρια και πολυ φτηνη) ,κατι σαν αυτο [url]http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en|el&u=http://www.cpr-pro.com/[url] που δεν επιτρεπει την αμεση επαφη κατα την καρ.π.α. Φανταστειτε να βρεθει καποιος στο σημειο που να γνωρίζει πρώτες βοηθειες (πιθανόν) αλλα να σιχαθει να τις εφαρμοσει σε καποιον τραυματια ,ποσο μάλιστα αν αυτός ειναι μες στα αιματα (το μόνο σιγουρο)!!

Το σπαστό κράνος παρέχει σαφώς λιγότερη προστασία απο ενα full face .Μόνο αν σκεφτείς πως η μοναδική αντίσταση του σε ενα τρακάρισμα θα είναι ο μηχανισμός και οι βίδες του που κρατούν το αποσπώμενο μέρος του σε σχέση με ενα ενιαίο κομμάτι ενός full face είναι εύκολο κάποιος να δεί την διαφορά.

Ενα καλό τρυκ που κάνουν αρκετοί πλέον είναι να κολλάνε ενα μικρό αυτοκολητάκι στο κράνος που αναφέρει την ομάδα αίματος τους ή μια κάρτα με τα ίδια αυτά στοιχεία πάνω τους (πορτοφόλι - τσέπη μπουφάν διαφανή κτλ.. ). Έτσι , χτύπα ξύλο, αν χρειαστεί αυτό γίνεται αμέσως γνωστό στο ΕΚΑΒ.

Για τις πρώτες βοήθειες, μόνο αν είναι ζήτημα ζωής θανάτου και μπορεί να χαθεί ο άνθρωπος παίρνουμε το ρίσκο. Διαφορετικά καλό είναι να περιμένουμε να έρθει το ΕΚΑΒ. Μπορεί ακόμα και ενα πολύ μικρό λάθος μας να φέρει μεγαλύτερη ζημιά στον τραυματία και θα έχουμε και ποινικές ευθύνες μετά. Μόνο αν είναι ζήτημα ζωής θανάτου εφαρμογή πρώτων βοηθειών παιδιά.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της xristos x
    Μόνο αν είναι ζήτημα ζωής θανάτου εφαρμογή πρώτων βοηθειών παιδιά.
    Για τέτοια περίπτωση μιλάμε .... και το ξερω οτι το σπαστο το κράνος ειναι σιγουρα πιο ευαισθητο στο σαγόνι αλλα σκεφτομαι οτι αν παθω κατι για τους λογους που πολυ σωστα λες αποκλειεται να προσπαθησει να βγαλει ενα fullface κράνος καποιος με αμεση συνέπεια να μην μπορει να καταλάβει ΚΑΝ το αν αναπνεω....

Παντα ορθιοι και αχρειαστα να ειναι ολα αυτα ετσι!

Να θυμηθώ να αλλάξω τίτλο Το avatar του/της Pardalotzatziki
    Το σωστο ειναι να αφηνουμε το σωμα ελευθερο κατα την πτωση...αλλα μπορεις να το κανεις?
    Εκεινη τη στιγμη απλα αντιδρας....το πως ισως να και μην καταγραφει καν στον εγκεφαλο για να πεις σε αλλους τι εκανες...

Αυτοι που ασχολουνται με χωμα ισως εχουν καλυτερη αντιδραση, οπως ειπε και ο μαγος

Για το θεμα των πρωτων βοηθειων...

Δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις ποινικες ευθυνες...αυτο απο λογια στρατιωτικου γιατρου

Περυσι με καλεσανε απο το στρατο για αποκτηση δευτερης ειδικοτητας...
    Αν και σπαστηκα γιατι εχω λευκο και δεν με καλουν (ΕΛΔΥΚ) τελικα εκανα μια βδομαδα στο στρ. νοσοκομειο της Λαρισας
    Η ειδκοτητα ηταν τραυματιοφορεας...χαζομαρες τα περισσοτερα αλλα εμαθα καποια πραγματα για τραυματα και λοιπα..
    Το πιο σημαντικο...ΚΑΡΠΑ
    Και μετα απο λιγο καιρο που επαθε ο πατερας μου ενα μικρο εγκεφαλικο καταλαβα ποσο σημαντικο ειναι...δεν το χρειαστηκα αλλα ειναι σημαντικο οταν πας να βοηθησεις καποιον να μην νιωθεις και συ αβοηθητος...
    Αν και το ειχα δει πολυ σοβαρα ηδη κατα την εκπαιδευση ακουγοντας τις ιστοριες στρ. γιατρων...
    Και μπορει ο στρατος να ειναι μια χαζομαρα και να μην τον γουσταρω αλλα αυτα που λενε και κανουν ειναι αποτελεσματικα.-

Θα σκαναρω το φυλλαδιο που μας εδωσαν με τα ΣΩΣΤΑ βηματα του ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονικη αναζωογωνηση)...
    Να ξερετε οτι αυτο που ξερετε ως διαδικασια ΚΑΡΠΑ μπορει να αλλαξει...
    Οι γιατροι με ερευνες μεσω περιστατικων οριζουν ποια ειναι η πιο συντομη διαδικασια για να σωσεις καποιον...
    Καθε 1 λεπτο που περναει ο ασθενης χανει 7% πιθανοτητα να επιβιωσει...
    Και κατι πολυ σημαντικο.....
    Σωστος διασωστης ειναι ο ασφαλης διασωστης....ελεγχουμε τον χωρο και φροντιζουμε να ειμαστε ασφαλεις για να βοηθησουμε...αν π.χ. σε χτυπησει ενα αντικειμενο η ρευμα το θυμα παραμενει αβοηθητο...
    Αχρειαστα να' ναι...

,

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap

Re: Re: Θα πέσωωωω....πέφτωωωωω...το κέρατο μου , έπεσα..οδηγίες

+ 1000 στον Μάγο

+1000 και στο παρδαλόΣΑΤΖΙΚΙ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Hiro
    Πωλείται οικόπεδο με θέα στο δάσος. Περιοχή: Γερμανία
    Μεσίτες αποκλείονται. Δεκτή ανταλλαγή με Εμπειρία!!
    Διατίθενται και άλλα μικρότερα εντός Ελλάδος.
    Mην πουλάς ακόμη, ρε. Ξέρεις πόσο θα κοστίζουν στο μέλλον τα οικόπεδα στο nurbrgring...?

+ότι το δικό σου εκτός από καταπράσινο έχει και λιμνούλα μέσα αν θυμάμαι καλά...

Να θυμηθώ να αλλάξω τίτλο Το avatar του/της Pardalotzatziki

Re: Re: Re: Θα πέσωωωω....πέφτωωωωω...το κέρατο μου , έπεσα..οδηγίες

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    + 1000 στον Μάγο

+1000 και στο παρδαλόΣΑΤΖΙΚΙ
    Μη μου χαλας τη σαλατα...

kala ola ayta alla an den exeis ftasei se katastash zen h den eisai monaxos saolin den pezei na skefteis tipota ekeinh thn ora poso mallon na prolaveis na antidraseis

dalai lama

Προσοχή στο ΚΑΡΠΑ παιδιά...

Καλές οι φωτό αλλά επιδιώξτε να παρακολουθήσετε σεμινάριο καθώς μια λάθος τοποθέτηση των χεριών και άσκηση παραπάνω δύναμης μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά απο καλό. (π.χ. σπάσιμο πλευρών ή ζημιά στο "ηλιακό πλέγμα". )

Ωραίος... πολύ ωραίος φίλε Pardalotzatziki

alucard... όλα είναι θέμα εκπαίδευσης και εμπειρίας. Έστω το 20-30% αυτών να κάνεις αυξάνεις πάρα πολύ τις πιθανότητες να την γλυτώσεις με ελάχιστα τραύματα..

Gandalf

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    τωρα τελευταια οι γνωστες μαρκες σε κρανη εφαρμόζουν το quick release με το να φευγει ολοκληρο το μαξιλαράκι στο μάγουλο ακριβως για την ευκολότερη αφαίρεση του κρανους με την όσο το δυνατόν μικροτερη ενασχοληση του αυχενα
    Ban 'em all

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Το κέρατό μου το τράγιο..!
    από makis206 στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 228
    Τελευταίο μήνυμα: 27/04/2010, 08:28
  2. το κερατο μου....
    από takos 66 στο forum Suzuki Bandit
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2009, 13:25
  3. ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ!!!