Σελίδα 20 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 1015161718192021222324 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 286 έως 300 από 349

Θέμα: Παραλειπόμενα των ΛΑΔΟΛΟΓΙΩΝ !!!

Παλαιό μέλος
    Αν είναι μόνο δύο εταιρείες στο κόσμο λογικά αν παράγουν και διαθέτουν λιπαντικά θα είναι τα καλυτερα

καθώς έχουν τμήμα έρευνας και εξέλιξης το οποίο στο τέλος βέβαια το πληρώνει ο τελικός καταναλωτής.

Υγ.παρακαλω κάποιον διαχειριστή να το κάνει ένα μύνημα γιατί γράφω από κινητό.Ζητω συγνώμη .

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tallyban Προβολή μηνύματος
    Αν είναι μόνο δύο εταιρείες στο κόσμο λογικά αν παράγουν και διαθέτουν λιπαντικά θα είναι τα καλυτερα
    Εταιρείες πρόσθετων είναι 2 τώρα μπορεί και μια καθώς έχω φύγει αρκετά χρόνια από το χώρο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TONYBANDIT Προβολή μηνύματος
    Λάδι συν πρόσθετα.Βασικο λάδι κάποιες εταιρείες χρησιμοποιούν πρωτογενές και κάποιες αναγεννημένο.Τα πακέτα πρόσθετων τα φτιάχνουν 2 εταιρείες στον κόσμο.Δηλ θέλεις ένα 10w40 sh jaso ma2 πρέπει να βάλεις αυτές τις ποσότητες και τέλος.
    Η διαφορά ενός ποιοτικού λιπαντικού με ένα λιγότερο είναι εκεί.Η νομοθεσία είναι λίγο χύμα ο ανταγωνισμός μεγάλος και όλα γίνονται αχταρμας.
    Οι μεγάλες εταιρείες πιστεύω και από αυτά που ξέρω ρισκάρουν λιγότερο την ποιότητα τους
    Εταιρείες πρόσθετων είναι 2 τώρα μπορεί και μια καθώς έχω φύγει αρκετά χρόνια από το χώρο.

Ξερεις αν εχει διαφορα στην ποιοτητα το πρωτογενες ,απ το αναγεννημενο?
    Ξερεις ποιες ηταν οι εταιρειες προσθετων?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος

Ξερεις αν εχει διαφορα στην ποιοτητα το πρωτογενες ,απ το αναγεννημενο?
    Ξερεις ποιες ηταν οι εταιρειες προσθετων?
    Θεωρητικά ελάχιστη στην πράξη ο Θεός βοηθός αυτά οι εταιρείες τα κρατούν επτασφράγιστο μυστικό.
    Η μία εταιρεία νομίζω λεγόταν tectyl.
    Είναι αμερικανική χημική.
    Πάντως επειδή βλέπω και ψάχνεσαι όπως και πολλοί άλλοι διάλεξε ένα καλό επώνυμο λάδι στο ιξώδες που προτείνει ο κατασκευαστής της μότο σου και άστο να κάνει την δουλειά του.
    Περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα παρά ουσιαστικό.Εχω φίλο που σε παπί βάζει φουλ συνθετικό motul,και άλλος σε superbike λάδι από τα Lidl.
    Και οι δύο δηλώνουν ευχαριστημένοι.

Γράψτε λάθος Ethyl όχι tectyl

Παλαιό μέλος
    Μάλλον πρέπει να ξεχωρίσουμε τις χημικές εταιρείες που παρασκευάζουν τα πρόσθετα (και)για τα λιπαντικά
    (γνωρίζω τουλάχιστον πεντ-εξι )από τις εταιρείες που δίνουν ολοκληρωμένο το πακέτο στους παρασκευαστές ανά το κόσμο για να παρ αξουν λιπαντικό συγκεκριμένης προδιαγραφής.
    Όντως,αυτές οι εταιρείες (μια ,δύο,τρεις πρεπει
    ναι κάτι σαν μονοπώλιο αφού μόλις βγει η νέα προδιαγραφή από τα αρμόδια ινστιτούτα,όλως τυχαίως έχουν ήδη έτοιμο το πακέτο πρόσθετων
    για να αγοράσει ο "λαός" των παρασκευαστών ανά το κόσμο..
    Κάτι σαν, βγήκε ιός και έχουμε το εμβόλιο,φυτέψτε αυτό το σπόρο έχουμε το φυτοφάρμακο,αγοραστε οικόπεδα εντός σχεδιου
    (από εμάς που τα βάλαμε στο σχέδιο)κτλ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Οι προδιαγραφές από τα ινστιτούτα δεν ξεφυτρώνουν έτσι στο άσχετο. Προφανώς και οι σχετικές εταιρείες γνωρίζουν τι προδιαγραφές θα εφαρμοστούν και πότε. Δεν είναι μυστικό ούτε κάποιου είδους συνομωσία.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tallyban Προβολή μηνύματος
    Μάλλον πρέπει να ξεχωρίσουμε τις χημικές εταιρείες που παρασκευάζουν τα πρόσθετα (και)για τα λιπαντικά
    (γνωρίζω τουλάχιστον πεντ-εξι )από τις εταιρείες που δίνουν ολοκληρωμένο το πακέτο στους παρασκευαστές ανά το κόσμο για να παρ αξουν λιπαντικό συγκεκριμένης προδιαγραφής.
    Όντως,αυτές οι εταιρείες (μια ,δύο,τρεις πρεπει
    ναι κάτι σαν μονοπώλιο αφού μόλις βγει η νέα προδιαγραφή από τα αρμόδια ινστιτούτα,όλως τυχαίως έχουν ήδη έτοιμο το πακέτο πρόσθετων
    για να αγοράσει ο "λαός" των παρασκευαστών ανά το κόσμο..
    Κάτι σαν, βγήκε ιός και έχουμε το εμβόλιο,φυτέψτε αυτό το σπόρο έχουμε το φυτοφάρμακο,αγοραστε οικόπεδα εντός σχεδιου
    (από εμάς που τα βάλαμε στο σχέδιο)κτλ...
    Αν εξαιρέσεις κάποιες μεγάλες εταιρείες που έχουν r&d με αγώνες κλπ οι υπόλοιποι παίρνουν έτοιμα πακέτα πρόσθετων και ουσιαστικά είναι φασον.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αρκεί να μπαίνει στο μπουκάλι ότι πρέπει.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Data->Data tools->What-If Senario->Senario Manager.
    Ή Goal Seeker
    Ξέρει το excel από flash point και viscosity σε λάδια;... Τρέλανέ με Νίκο!!!

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Ξέρει το excel από flash point και viscosity σε λάδια;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Επί της ουσίας, όχι. Μόνο σε χρήση θα "νιώσεις" τις όποιες διαφορές....
    Για να προχωρήσω περισσότερο τον συλλογισμό σου, επί της ουσίας κυριολεκτικά, ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις πραγματικά ποιο είναι το καλύτερο, θα ήταν είτε ανάλυση του λαδιού μετά από Χ χιλιόμετρα, ή λύσιμο του κινητήρα για να διαπιστώσεις φθορές... μια φορά έβαλα ημισυνθετικό Motul στο μηχανάκι κι ορκίστηκα να μην ξαναβάλω, άλλαζες ταχύτητα κι άκουγες ένα βάρβαρο γκαπ-γκουπ, άλλαξα σε Castrol και το κιβώτιο σχεδόν βουτυρένιο. Δεν σημαίνει όμως απαραίτητα ότι το Motul ήταν χειρότερο λιπαντικό όσον αφορά τις λιπαντικές του ιδιότητες και την προστασία που πρέπει να προσφέρει σε έναν κινητήρα και τα μέρη του.

Το ερώτημα είναι για να το επαναδιατυπώσω, εάν είσαι ανάμεσα σε 2-3 λάδια τα οποία σου έχουν αφήσει καλή αίσθηση και τιμολογιακά δεν έχουν μεγάλες διαφορές, αν τα χαρακτηριστικά τους σαν ψυχρά νούμερα, υποδηλώνουν ότι κάποιο έχει καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε κάποιο εύστοχα, το flash point μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι ίσως να "καίει" λιγότερο και να έχεις λιγότερες απώλειες.

Έχοντας επαγγελματική σχέση με τον χώρο των λιπαντικών για 15 χρόνια στις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου να καταθέσω και εγώ την άποψη μου.

Τα λιπαντικά μοτοσυκλέτας στην περίπτωση μας είναι 2 πράγματα βασικο

Θα ήταν μεγάλη βλασφημία να αναφέρω ότι το excel που παρέθεσα αφορούσε λάδια για αυτοκίνητο;...
    Τελευταία τροποποίηση από AUFGEBRACHT; 30/03/2021 στις 19:21.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Θα ήταν μεγάλη βλασφημεία να αναφέρω ότι το excel που παρέθεσα αφορούσε λάδια για αυτοκίνητο;...
    Μολόγα τέτοια εσύ, να σε περιλάβει μετά ο γέρος με την γνωστή βίτσα και θα έχει και δίκιο
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Θα ήταν μεγάλη βλασφημεία να αναφέρω ότι το excel που παρέθεσα αφορούσε λάδια για αυτοκίνητο;...
    Η εξέλιξη των λιπαντικών αυτοκινήτων είναι πολύ πιο μπροστά από των μοτοσικλετών.Ο λόγος είναι ότι τα αυτοκίνητα θέλουν χαμηλά ιξωδη για οικονομία και ρύπους και μεγάλα διαστήματα αλλαγής.
    Στις μοτοσικλέτες η μόνη προδιαγραφή που μπήκε είναι η jaso ma ma2 για να μην έχει πολύ αντιτριβικο και πατιναρουν οι δίσκοι.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 11/02/2004, 10:15
  2. Η ΨυΧολογια Των Χρωματων
    από KAS77 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2004, 09:30
  3. Ο ΑρΧοντασ Των ΔαΧτυλιδιων
    από niko13g στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/02/2004, 11:19
  4. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2003, 16:05
  5. Καποιος καλος γνωστης των διχρονων scooter?
    από ioannou_b στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2003, 16:21

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF