Σελίδα 22 από 36 ΠρώτοΠρώτο ... 12171819202122232425262732 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 316 έως 330 από 539

Θέμα: Παιδική Χαρά

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    Η αγορά κινείται με μαύρα χρήματα.
    Οχι μαυρο...κατράμι !
    Συν κατι ασυλληπτες αποταμιευσεις απο πασοκικες εποχες απο νοικοκυριδες που τουλαχιστον δεν τα εφαγαν στον Καρρα.
    Υπαλληλοι Δ.Ε.Κ.Ο. με δικη τους κατοικια και 3 διαμερισματα να νοικιαζουν

Η κατάσταση Ινδιας που περιγραφει ο φιλος και δεν βλεπουμε εμεις, απλα δεν εχει ερθει ακομα.
    Οταν φυγει η δικη μας γενια που μασουλαει ακομα απο τα ετοιμα θα αρχίσει η πραγματικη κατρακυλα.
    Μεχρι τοτε, iPhone και οχι εκπληκτικοτρομερο Zer-phone απο τον Ζερβουδακη.

Παλαιό μέλος
    Δεν έχει άδικο ο Canardo σε όσα γράφει και δεν έχεις άδικο εσύ σε όσα λες ότι βλέπεις.

Η χώρα σύμφωνα με τον οίκο Fitch, είναι στην επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ, που σημαίνει ότι απλά έχουμε καλές πιθανότητες να συνεχίσουμε να υπάρχουμε χωρίς να χρεοκοπήσουμε και χωρίς να χρειαστούμε κάποια ισχυρή υποστήριξη. Καμία σχέση με οικονομία που εκτοξεύεται ζβιιιιιν....

Η παραοικονομία στην Ελλάδα ανθεί, το κράτος το ξέρει και μας τα παιρνει με ΕΦΚ, αυξημένο ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και ένα σωρό ακόμα εισπρακτικά μέτρα. Οι πολυεθνικές δρουν ανεξέλεγκτες και όλα τα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης μοιράζονται στους "ημέτερους". Αυτό καμουφλάρει την χαμηλή παραγωγή καθώς τα κέρδη αυτών των εταιρειών ανεβάζουν πλασματικά το ΑΕΠ.

Αυτό δημιουργεί ψευδη εικόνα οικονομικής ευμάρειας, την οποία η Eurostat έστειλε στον κάλαθο τον αχρήστων κατατάσσοντας την αγοραστική δύναμη του Έλληνα προτελευταία σε όλη την Ευρώπη, πράγμα που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Τα πρωτογενή πλεονάσματα κλπ προκύπτουν όχι από την αύξηση του ΑΕΠ αλλά από τα εισπρακτικά μέτρα του κράτους. Δεν έχουμε δηλαδή παραγωγή, απλά αρμεγουμε την αγελάδα που λέγεται αποταμιεύσεις πολιτών.

Στην Αθήνα ζει κυριολεκτικά η μισή χώρα. H παρανομία είναι στα κόκκινα, εμπόριο ναρκωτικών, λαθρεμπόριο κλπ το ίδιο, όποτε υπαρχει κόσμος με χρήμα. Για να πάρετε μια εικόνα, μπείτε στο γνωστό site "γνωριμιών" και δείτε πόσες κριτικές ανεβαίνουν κάθε μέρα. Πολλαπλασιασμός επί 100€ μέσο όρο κάθε κριτική και δείτε πόσο χρήμα διακινείται σε έναν μόνο τομέα, εκτός αν οι κορασίδες ορμώμενες από Ρωσία-Ουκρανία δίνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε μπλοκακι.
    Τελευταία τροποποίηση από ΓιώργοςΤΤ; 03/06/2024 στις 14:49.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος
    Ενταξει, το εμπεδωσαμε.
    Η μονη αληθεια για την "πραγματικη" οικονομικη κατασταση του (νεο)Ελληνα, ειναι καποιοι αριθμοι σε καποια Excel.
    Οτι βλέπουμε γυρω μας ειναι μονο το 2% και μια fata morgana.
    Καλά και εμένα ο από πάνω πήρε πέρσι καινούργιο αυτοκίνητο και φέτος καινούργιο σκούτερ.
    Χρωστάει κοινόχρηστα ενός χρόνου και 4 νοίκια και τελευταία βλέπω και κάτι φακέλους από τράπεζες να συσσωρεύονται στο γραμματοκιβώτιο.
    Τι μου λέει αυτό για την πραγματική οικονομική κατάσταση του;
    Και είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό.

Οχι μαυρο...κατράμι !
    Συν κατι ασυλληπτες αποταμιευσεις απο πασοκικες εποχες απο νοικοκυριδες που τουλαχιστον δεν τα εφαγαν στον Καρρα.
    Υπαλληλοι Δ.Ε.Κ.Ο. με δικη τους κατοικια και 3 διαμερισματα να νοικιαζουν

Η κατάσταση Ινδιας που περιγραφει ο φιλος και δεν βλεπουμε εμεις, απλα δεν εχει ερθει ακομα.
    Οταν φυγει η δικη μας γενια που μασουλαει ακομα απο τα ετοιμα θα αρχίσει η πραγματικη κατρακυλα.
    Μεχρι τοτε, iPhone και οχι εκπληκτικοτρομερο Zer-phone απο τον Ζερβουδακη.
    Ανάμεσα στην Ινδία και στο Μόντε Κάρλο, υπάρχει και η Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ εσύ δεν ήσουν που δήλωνες πτωχός ιδιοκτήτης Γιαπωνέζικου 20ετίας.
    Τόσος πλούτος γύρω-γύρω τίποτα εσύ;

Κάτσε τότε άλλα 20 χρονάκια εσύ με το δικό σου και εγώ άλλα 20 με το δικό μου, γεροί να είμαστε.
    Oldfarts never die

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SeniorCanardo Προβολή μηνύματος
    Καλά και εμένα ο από πάνω πήρε πέρσι καινούργιο αυτοκίνητο και φέτος καινούργιο σκούτερ.
    Χρωστάει κοινόχρηστα ενός χρόνου και 4 νοίκια και τελευταία βλέπω και κάτι φακέλους από τράπεζες να συσσωρεύονται στο γραμματοκιβώτιο.
    Τι μου λέει αυτό για την πραγματική οικονομική κατάσταση του;
    Και είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό.

Ανάμεσα στην Ινδία και στο Μόντε Κάρλο, υπάρχει και η Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ εσύ δεν ήσουν που δήλωνες πτωχός ιδιοκτήτης Γιαπωνέζικου 20ετίας.
    Τόσος πλούτος γύρω-γύρω τίποτα εσύ;

Κάτσε τότε άλλα 20 χρονάκια εσύ με το δικό σου και εγώ άλλα 20 με το δικό μου, γεροί να είμαστε.
    Εμ τωρα συνεννοούμαστε.
    Αυτο λεω.
    Δεν γκρινιαζω εγω που κυκλοφορω με μηχανη 16 ετων και αμαξι 25 και γκρινιαζουν αυτοι.
    Δεν εξεταζω αν ροκανιζει την συνταξη της γιαγιας και της θειας του ή αν κοντεουν να του κοψουν το ρευμα.

Κυκλοφορει με SUV 30.000 ευρω, αγοραζει 60αρα τηλεοραση απο τον Κοτσοβολο και παει 2 βδομαδες διακοπες στη Ροδο με ακτοπλοικα 1000 ευρω.
    "Καποιος" τα βλεπει και μετα τον σκιζει στην φορολογια και στα χαρατσια.
    Εχουν γνωση οι φυλακες.
    Ενα μισοπεθαμενο μουλαρι δεν μπορεις να το βαλεις να οργωσει 500 στρεμματα.

Μπορει οι στατιστικες να λενε οτι θελουν, αλλα πρεπει να κοιταμε και λιγο γυρω μας.
    Και δεν ανεφερα μονο 1-2 παραδειγματα αλλα πολλα και δεν ειναι το 2% του πλυθυσμου αλλα πανω απο το 50%

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Εμ τωρα συνεννοούμαστε.
    Αυτο λεω.
    Δεν γκρινιαζω εγω που κυκλοφορω με μηχανη 16 ετων και αμαξι 25 και γκρινιαζουν αυτοι.
    Δεν εξεταζω αν ροκανιζει την συνταξη της γιαγιας και της θειας του ή αν κοντεουν να του κοψουν το ρευμα.

Κυκλοφορει με SUV 30.000 ευρω, αγοραζει 60αρα τηλεοραση απο τον Κοτσοβολο και παει 2 βδομαδες διακοπες στη Ροδο με ακτοπλοικα 1000 ευρω.
    Εχουν γνωση οι φυλακες.

Μπορει οι στατιστικες να λενε οτι θελουν, αλλα πρεπει να κοιταμε και λιγο γυρω μας.
    Και δεν ανεφερα μονο 1-2 παραδειγματα αλλα πολλα και δεν ειναι το 2% του πλυθυσμου αλλα πανω απο το 50%
    Αμ, δεν συνεννούμαστε.
    Αν και καταλαβαίνω τι λες.

Κάτσε να σου κάνω μια αναλογία με μοτό, μπας και ξεκαθαρίσει.

Πας βάζεις εσύ ΦΠΕ, ανεβαίνεις πάνω, τραβάς δυο ανοίγματα και λες πήρε τουλάχιστον 10 άλογα απάνω. Τρομερή βελτίωση, το μοτόρι σπέρνει να ουμ.

Σου προτείνω εγώ πάνε βάλτο δυναμόμετρο να δούμε. Βλέπουμε 3 άλογα πάνω.

Το δυναμόμετρο μπορεί να κλέβει προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Φυσικά!
    Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα το συγκρίνω με το "κωλομάγουλο", ως εργαλείο μέτρησης.

Πάμε τώρα και στα καθ-ημάς, αν και έχουμε ξεφύγει από το θέμα προ πολλού.

Τα νουμεράκια όπως τα λες, η στατιστική, οι δείκτες είναι εργαλεία προσέγγισης, ερμηνείας και πρόβλεψης φαινομένων (οικονομικών στην περίπτωση μας).
    Είναι όμως ατελή, δεν μπορούν να σου δώσουν την πλήρη εικόνα, μπορούν να την προσεγγίσουν όμως με μια σχετική ακρίβεια.
    Κάτι σαν τα μετεωρολογικά μοντέλα (ας πούμε καθ υπέρβασιν)

Η "κοινωνική καταγραφή" που υποστηρίζεις εσύ είναι ένα ακόμα εργαλείο, "ελάχιστα μετρήσιμο" και κυρίως βασισμένο στην γενική αίσθηση.
    Το πρόβλημα του είναι ότι είναι "προκατειλημμένο" (biased) και εξαιρετικά περιορισμένο από τον κοινωνικό/επαγγελματικό περίγυρο, τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές καταβολές του παρατηρητή.
    Κοινώς μπάζει από παντού, γιατί μπορεί εσύ να βλέπεις αυτό στο περιβάλλον σου, ο μαιευτήρας χειρούργος να βλέπει κάτι άλλο και ο λαντζέρης κάτι τελείως διαφορετικό.

Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιείται, πληθώρα μέσων και εργαλείων συνδυαστικά, αν θέλουμε να είμαστε το δυνατόν κοντά σε αληθή/ακριβή συμπεράσματα.
    Η μισή αλήθεια άλλωστε από παλιά, ισοδυναμεί με ψέμα.

Τουλάχιστον έτσι προσπαθώ να ερμηνεύσω την πραγματικότητα εγώ, εσένα μπορεί να μην σου κάνει.
    Μπορεί εξίσου να χρησιμοποιώ, λάθος τα εργαλεία, να έχω λάθος πηγές ή και να είμαι biased στην ερμηνεία μου.
    Τα εργαλεία είναι εργαλεία όμως και ας μας πει ο καθένας με ποια εργαλεία καταλήγει στα συμπεράσματα του.

Τα ίδια πράγματα που λες τώρα εσύ, λέγανε κάποιοι ακόμα το 2004-2007, μετά θυμάσαι τι έγινε.
    Μόνο που τότε αγοράζανε σπίτια, τώρα αγοράζουν κάτι άλλο...

Anyways, βαρέθηκα δεν γράφω άλλα.
    ...and I'm out.

Στην τελική η κουβέντα ξεκίνησε από ένα ΧΤΖ του 5χίλιαρου, που κανένας, όλως περιέργως, δεν το βρήκε λογικό σαν τιμή.
    Ούτε καν αυτό το 50% του πληθυσμού που λες ότι έχει μια οικονομική άνεση.

DISCLAIMER:
    Δεν έχω σχέση με οικονομικές σπουδές, από χόμπι διαβάζω αραιά και που και έχω περισσότερες απορίες από ότι γνώσεις. (Όσες δηλαδή και οι μισοί απόφοιτοι Οικονομικού που έχω συζητήσει).
    Δεν αποκλείεται βέβαια στο μέλλον να πάω σε κάποιο μη κερδοσκοπικό, μη κρατικό εκπαιδευτικό ίδρυμα 2 ετούς φοιτήσεως και να δηλώνω "Τεχνικός Μακροοικονομικών Στοιχειών και Χρηματιστηριακής Στατιστικής".

PS: Δεν έχω ιδέα τι έγραψες στο βρουμ, κάτι ερωτηματικά βλέπω.
    Oldfarts never die

Minimalist Το avatar του/της STF
    Εμ τωρα συνεννοούμαστε.
    Αυτο λεω.

Εχουν γνωση οι φυλακες.

Και αφού έχουμε ευημερία στην Ελλάδα εσύ γιατί κυκλοφορείς με μηχανή 16 ετών και αυτοκίνητο 25; Από άποψη;
    Και ζητώ συγνώμη που το πάω προσωπικά αλλά οι απόψεις σου είναι ισοπεδοτικά προκλητικές.
    Πάρε μια καινούρια BMW (διάλεξε εξωτικό μοντέλο) από αυτές που χαζεύεις κατά χιλιάδες κοιτώντας δεξιά και αριστερά και μην ασχολείσαι με τους γκρινιάρηδες Έλληνες. Όλοι αυτοί που καβαλάνε "τέτοια" οχήματα δεν ασχολούνται με τους γκρινιάρηδες. Εκτός αν σου αρέσει η γκρίνια.

Υ. Γ.: Αφήνω ένα παράθυρο για την περίπτωση να έχει λογαριασμό ο Κούλης στο moto.gr, αυτό θα δικαιολογούσε πολλά από τα γραφόμενα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος

Του λέω πάρε τον Βαγγέλη που έχει έρθει με το αμάξι να κάνει το σχολικό και πάμε για φαγητό γιατί τόση βροχή...

... έπεισαν την γυναίκα του ταβερνιάρη να τους πηγαινοφέρει με το αμάξι της

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
    Πώς κάνω unsubscribe από το moto.gr???

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Και αφού έχουμε ευημερία στην Ελλάδα εσύ γιατί κυκλοφορείς με μηχανή 16 ετών και αυτοκίνητο 25; Από άποψη;
    Και ζητώ συγνώμη που το πάω προσωπικά αλλά οι απόψεις σου είναι ισοπεδοτικά προκλητικές.
    Πάρε μια καινούρια BMW (διάλεξε εξωτικό μοντέλο) από αυτές που χαζεύεις κατά χιλιάδες κοιτώντας δεξιά και αριστερά και μην ασχολείσαι με τους γκρινιάρηδες Έλληνες. Όλοι αυτοί που καβαλάνε "τέτοια" οχήματα δεν ασχολούνται με τους γκρινιάρηδες. Εκτός αν σου αρέσει η γκρίνια.

Υ. Γ.: Αφήνω ένα παράθυρο για την περίπτωση να έχει λογαριασμό ο Κούλης στο moto.gr, αυτό θα δικαιολογούσε πολλά από τα γραφόμενα.
    Μην σκας και δεν παρεξηγουμαι.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Μα γιατι εγω ΕΙΜΑΙ φτωχος.
    Για τους αλλους λεω, που την εχουν σκαπουλαρει απο τις στατιστικες

Δεν μπορω να μην βασιζομαι στο περιβαλλον γυρω μου και να θεωρω οτι αυτο που βλεπω εγω τα τελευταια 20 χρονια ειναι το 2%
    και ολο το υπολοιπο ζει σε παραγκες, τρωει απο τα σκουπιδια και κινειται με το αμαξι των flintstones.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yes-u Προβολή μηνύματος

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yes-u Προβολή μηνύματος
    Δεν υπάρχει σωτηρία

Άπαξ και μπεις, ΤΕΛΟΣ

μπου Το avatar του/της giorgosb
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Και κάπως έτσι, καταλαβαίνετε όλοι το κλίμα, εχθρικό θα το χαρακτήριζα, που επικρατούσε οταν ταλαιπωρημενοι απο τα παιγνιδια των GPS, καταφεραμε να φτασουμε στη Γραβιά.

Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια hostile, όπως λένε και στα μέρη μου, συμπεριφορά... και μάλιστα να έχει ξεκινήσει από άνθρωπο της ομάδας συντονισμού και να επικροτειται απο τον Γιώργο aka giorgosb

Φίδια αγαπητοί μου, φίδια στον κόρφο μου...

Έμπλεξες Χαρηηηη

Πικρή μπύρα, γλυκιά ζωή..

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giorgosb Προβολή μηνύματος
    Έμπλεξες Χαρηηηη

Δεν υπάρχει σωτηρία

Άπαξ και μπεις, ΤΕΛΟΣ
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Παρουσίαση1.jpg 
Προβολές:	108 
Μέγεθος:	91,1 KB 
ID:	453599

Ας ξεκινήσουμε με ημιμόνιμο...

Παρόμοια θέματα

1. η παιδικη χαρα
    από geopitt στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 31/07/2006, 14:05
  2. Γεια και χαρα σας!!!