Σελίδα 23 από 139 ΠρώτοΠρώτο ... 1318192021222324252627283373123 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 331 έως 345 από 2083

Θέμα: AFRICA!

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Ποια ειναι τα ψηλα street μαστορα;; SMT, Versys 1000 κλπ φαση;;
    Εσύ είσαι ρε ο μάστορας.
    Εγώ είμαι ο καπνιστής

Απ'όλα έχει ο μπαΧτσές.

Ψηλά Street πες:
    1. Versys 1000
    2. Tiger (το δρομίσιο δε θυμάμαι το 1050 είναι?)
    3. CBF1000
    4. MT-09 (θες tracer? Tracer!)
    5. V-Strom 1000

κι έχει κι άλλα.

Τούρινγκ σπορτ-τούρινγκ πες:
    1. FJR 1300
    2. Bandit 1250
    3. VFR1200F (K@YLAAAA!!!!)
    4. 1400GTR
    5. R1200RT (και γενικώς η BMW έχει της παναγιάς τα μάτια σε τέτοια)

και πάλι έχει κι άλλα.

Ντάξει οκ αυτά που ζητάει ο Αποστόλης είναι δύσκολα (και παράλογα).
    Αλλά το να ψάχνεις ένα μηχανάκι με μπόλικα κυβικά και όρθια θέση (και προστασία από τον αέρα υποθέτω, γιατί αν δε μας κόφτει αυτό τότε έχει κι άαααααλλα ο μπαΧτσές) ε δεν είναι δα και κανάς γολγοθάς.

Αλλού φαντάζομαι είναι το πρόβλημα..........

πιπακια σαν βολταρεις και καβαλησεις μερικα, σαν οδηγησεις κιολας, θα ξερεις γιατι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    πιπακια σαν βολταρεις και καβαλησεις μερικα, σαν οδηγησεις κιολας, θα ξερεις γιατι.
    Βοηθα με.

Σου έφερα κάμποσα παραδείγματα από πάνω.

Και στο φιναλε της υπόθεσης δε μιλάμε για μένα.
    Το θέμα αυτό ειναι υποκειμενικό γι'αυτο κι απηύθυνα στγκεκριμενα την ερώτηση σε σένα και τον Αριστο.

ολη η β λιστα, "ιδια" με οτι εχω, αρα αχρηστη. στριμωγμενα γονατα.

εκ της α λιστας, μονον το βερσυς ταιριαζει σε οτι ψαχνω συνολικα. αλλα θα προτιμουσα κατι σε 19/17 η 21/17 η 21/18 για πιο ανετη μετακινηση εκτος, που δεν με περιοριζει μια που το υπερηχητικο ταξιδι εντος δρομου δεν με ενδιαφερει.

και κατι σαν το f800gs ειναι 30 κιλα λιγοτερα απο το βερσυς... διολου αμελητεο.

ολη η β λιστα, "ιδια" με οτι εχω, αρα αχρηστη. στριμωγμενα γονατα.
    Αν δεν έχεις αλλάξει μηχανάκι κι έχεις ακόμα αυτό που θυμάμαι, δεν ξέρω πού τη βλέπεις την ομοιότητα.

Τέσπα, είσαι και τρία μέτρα παλουκάρι, αψηλό και περίοπτο οσάν το κυπαρίσσι!

Να το δεχτώ.

Περιμένω κι από τον Αρίστο να με πει όμως ο οποίος είναι σε πιο νορμάλ μεγέθη. (δε σας έχω στήσει και δίπλα δίπλα να σας μετρήσω, αλλά κάπως έτσι τα θυμάμαι).

εκ της α λιστας, μονον το βερσυς ταιριαζει σε οτι ψαχνω συνολικα.
    Πάρα πολύ ωραία.

Why not Versys λοιπόν?

Καλορίζικο και καλοτάξιδο.

αλλα θα προτιμουσα κατι σε 19/17 η 21/17 η 21/18 για πιο ανετη μετακινηση εκτος, που δεν με περιοριζει μια που το υπερηχητικο ταξιδι εντος δρομου δεν με ενδιαφερει
    Εδώ μου τα χαλάς....

Κι εγώ θα προτιμούσα πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή.

Για ποιό λόγο φτάνεις να "επεμβαίνεις" στο τί τροχούς θα φοράει το μηχανάκι?
    Σε τί σε περιορίζουν οι 17άρηδες (αν θυμάμαι καλά) του Versys?

Τί εννοείς ότι κάτι σε 19/17 ή 21/17 ή 21/18 θα σου πρόσφερε πιο άνετη μετακίνηση εκτός?
    Σε χώμα αναφέρεσαι?

και κατι σαν το f800gs ειναι 30 κιλα λιγοτερα απο το βερσυς... διολου αμελητεο.

Wait.

Αν σου αρέσει το F800GS τότε άκυρα τα παραπάνω καλορίζικα.

Why not F800GS λοιπόν?
    Καλορίζικο και καλοτάξιδο.

Απλά κατάλαβα ότι μιλάγατε συν τοις άλλοις ΚΑΙ με το σκεπτικό there is no replacement for displacement, συνεπώς κι εγώ μελέτησα από 1000άρια και πάνω.

Που κολλάνε τα 800 κυβικά ξαφνικά?
    Και λογικό είναι να είναι και ελαφρύτερο γιατί θα πάει και χώμα.

Εσύ (κι ο Αρίστος ξαναλέω, εκτός κι αν θες να τα διαχωρίσουμε γιατί μπορεί να έχω μπερδευτεί και να ψάχνετε άλλα πράγματα) σκοπεύετε να πάτε χώμα?
    Δε λέω αν θα μπείτε σε ένα χωματόδρομο.

Κι εγώ προψέ συνάντησα ένα χωματόδρομο/λασποπετρόδρομο ανηφορικό (γαμώ τις ταμπέλες σας όταν έχει αδιέξοδο μαλάκες) και μπήκα με την νταλίκα των 250 κιλών και τη ροπή από τη φτέρνα (που ούτε τον αέρα δεν του έχω πάρει ακόμα) και τον πέρασα χωρίς να ιδρώσει το αυτί μου.
    Και είμαι και θεοκούλαδο, και το μηχανάκι δεν το ξέρω.

Πού είναι λοιπόν το πρόβλημα στα +30 κιλά από τη στιγμή που δε μας απασχολεί το αν θα το παρκάρουμε σε κατηφόρα κόντρα σε πεζοδρόμιο και θέλουμε 5 νοματαίους να μας τραβήξουν για να ξεκολλήσουμε, και ποιά η τόσο σοβαρή ανάγκη για τροχούς αγωνιστικών εντούρο και κροσικών?

ΥΓ. Don't get me wrong.
    Δεν το πάω στον αντίλογο έτσι για το στόρυ, και ναι κάπου θέλω να καταλήξω.
    Αλλά αν έχεις όρεξη για κουβέντα μου απαντάς στα παραπάνω για να προχωρήσω.
    Όσο για το ύφος, γνωριζόμαστε νομίζω αρκετά κι έχουμε πιει αρκετά ποτήρια μαζί για να καταλαβαίνεις πώς σου γράφω αυτά που σου γράφω και να μη χωράει παρεξήγα

θα σου πω.

πας σιδεροκωλη με τον ταπερμαν. στις 10 ωρες σελα, τα ποδια υποφερουν σε οτιδηποτε σε στριτ. οποτε θεωρητικα το ον-οφ (δεν εχω τοσες ωρες συνεχομενες αλλα τολμηρη υποθεση) κραταει αναβατη πιο ξεκουραστο. η ψηλη θεση οδηγησης βολευει σε επαρχιακο, η καρατιμονα το αυτο. και η οπισθιως καθημενη αφ'ενος ειναι πιο ανετη σε καθε διαδρομη, αφ'ετερου βλεπει πανω απο το κρανος μου, πολλαπλα οφελη.

γιατι οχι versys; θελω μεγαλυτερους τροχους για τον occasional χωματοδρομο που με το fazer εχει γινει ααααργαααααα και με πολλακις κοπανημενο διπλο σταντ σε χωμα, φυτευτη πετρα, "σκαλοπατια" με μερικα μπλεξιματα των 40+ χιλιομετρων. ωραια ηταν δε λεω, κ
    παλικαρης ο γερος γιαπων, αλλα...

εκει κολλαει το f800gs. εθνικη ετσι και αλλιως βαριεμαι να τρεχω οποτε ταξιδι 140 ααααανετα και με το 800, αααανεση στις χαλαρες εξορμησεις χωμα. ευθραυστο σχετικα ομως και κατηγορουμενο για χαμηλη μακροζωια. και ακριβουλι...

αν λεπον η αφρικα παιξει στην τιμη του, στο βαρος του, στις δυνατοτητες του, με την ευζωια που η χοντα εξασφαλιζει, με λιγη ακομα δυναμη για το προσπερασμα οταν θα το φορτωσεις με τη μεζονετα ολη για τας διακοπας... λιρα 100. αυτο συλλογιεμαι και λιγουρευομαι.

θα σου πω.

πας σιδεροκωλη με τον ταπερμαν. στις 10 ωρες σελα, τα ποδια υποφερουν σε οτιδηποτε σε στριτ. οποτε θεωρητικα το ον-οφ (δεν εχω τοσες ωρες συνεχομενες αλλα τολμηρη υποθεση) κραταει αναβατη πιο ξεκουραστο.
    Εάν θυμάμαι καλά (και νομίζω πως καλά θυμάμαι) ο τρούπης που είναι ειδικός επί των θεμάτων και των πιασιμάτων, είχε γράψει κάπου κάποτε ότι η σωστή ανατομικά θέση οδήγησης είναι η γυρτή προς τα εμπρός (δε μιλάμε να φιλάς ντεπόζιτο) κι όχι η όρθια και καμαρωτή που προσφέρουν τα ονοφάδικα, όσο κι αν σου δίνει την αίσθηση του πιο άνετου.

Επίσης, μπορείς να πεις του τάπερμαν να πάει να γ@μηθεί Κι ο ίδιος το έχει παραδεχτεί ότι στις σιδερόκωλες κουραδοαναρόφηση παθαίνει. Δεν τις βγάζει στο χαλαρό.
    Αν οι 10 ώρες σέλα κουράζουν μην τις κάνεις. Κάνε όσες μπορείς και δοκίμασε να τις αυξάνεις σταδιακά.
    Δεν είσαι κανάς αρχάριος για να σου δίνω συμβουλές και μην το πάρεις στραβά, αλλά το αποκλείεις να φταίνε τα πόδια που κουράζονται κι όχι η θέση/μηχανάκι?
    Και με μια όχι και τόσο τολμηρή υπόθεση, το αποκλείεις αν πας σε ένα ον οφ, να ξεκουραστούν τα πόδια αλλά να αρχίσουν οι πόνοι στη μέση και στην πλάτη?

η ψηλη θεση οδηγησης βολευει σε επαρχιακο, η καρατιμονα το αυτο.
    Εννοείται, δεν είπε κανείς να πας σε κλιπονάτο προς Θεού.

και η οπισθιως καθημενη αφ'ενος ειναι πιο ανετη σε καθε διαδρομη, αφ'ετερου βλεπει πανω απο το κρανος μου, πολλαπλα οφελη.

γιατι οχι versys; θελω μεγαλυτερους τροχους για τον occasional χωματοδρομο που με το fazer εχει γινει ααααργαααααα και με πολλακις κοπανημενο διπλο σταντ σε χωμα, φυτευτη πετρα, "σκαλοπατια" με μερικα μπλεξιματα των 40+ χιλιομετρων. ωραια ηταν δε λεω, κ
    παλικαρης ο γερος γιαπων, αλλα...

εκει κολλαει το f800gs. εθνικη ετσι και αλλιως βαριεμαι να τρεχω οποτε ταξιδι 140 ααααανετα και με το 800, αααανεση στις χαλαρες εξορμησεις χωμα. ευθραυστο σχετικα ομως και κατηγορουμενο για χαμηλη μακροζωια. και ακριβουλι...

αν λεπον η αφρικα παιξει στην τιμη του, στο βαρος του, στις δυνατοτητες του, με την ευζωια που η χοντα εξασφαλιζει, με λιγη ακομα δυναμη για το προσπερασμα οταν θα το φορτωσεις με τη μεζονετα ολη για τας διακοπας... λιρα 100. αυτο συλλογιεμαι και λιγουρευομαι.
    Εγώ αφήνω λίγο το τελευταίο σχόλιο για την Άφρικα προς το παρόν και πάω μια να συνοψίσω (αν κάπου έχω λάθος μου λες)

Θέλουμε
    1. Μεγάλους τροχούς για τον οκαζιονάλ χωματόδρομο (ψηλό δλδ)
    2. "Άθραυστο", αξιόπιστο, μακροζωία
    3. Όχι ακριβό
    4. Άνετο και με μια σχετική κάλυψη από τον αέρα (ή που τέλος πάντων να έχει τις βάσεις να το σιάξεις άφτερ)
    5. Άνετο για δικάβαλο και κατά προτίμηση με σέλα ημιορόφου για το έτερον ήμισυ
    6. Να φορτώνεται
    7. Να ζυγάει μέχρι 220 κιλά
    8. Κουνητήρας 1000cc ατ λίστ, και σωστά καμωμένος με λίγο τσαγανό για να μπορεί να τραβάει το παραπάνω σύνολο (όχι για τσίτα τα γκάζα. Για μια αξιοπρεπή προσπέραση όπως λες κι εσύ κλπ)

Αν ξέχασα κάτι, έβαλα κάτι που θεωρείς ότι κακώς έπραξα, πε μου.

Για να πάμε μία στο Άφρικα, μόνο και μόνο λόγω του ότι είναι Honda (έχω Honda, τα αγαπάω τα Honda, αλλά ξέρουμε τί φκιάνει σε γενικές γραμμές) τα 3, 7 και 8 τα ξεχνάς (λέω εγώ, μακάρι να βγω ψεύτης).
    Οπότε ξεχνάς και το Άφρικα μάλλον.

Με κάθε καλή διάθεση κάτσε και δες και τα 8 παραπάνω (ξαναλέω, αν κάπου θεωρείς ότι έχω υπερβαλει πες το).

Πιστεύω ότι αν διαλέξεις δύο (ή άντε τρία) όποια θες από τα παραπάνω, ό,τι συνδυασμό θες κάνε δε με νοιάζει, και τα αφαιρέσεις ή έστω τα τροποποιήσεις σε ένα βαθμό από πλευράς κριτηρίων και "θέλω" σου, μπορείς να βρεις το μηχανάκι που σκέφτεσαι.

Αυτό λέγεται συμβιβασμός.
    Και προσωπικά, μπορεί να μην έχω καβαλήσει (πόσο μάλλον οδηγήσει) ούτε το 1/10 από τα μηχανάκια που έχεις οδηγήσει εσύ ή ο Αποστόλης ή πόσοι άλλοι εδώ μέσα, αλλά δεν ξέρω ούτε ΕΝΑΝ άνθρωπο ο οποίος να μη συμβιβάστηκε σε κάποιους τομείς με τη μοτοσυκλέτα του (εξαίρεση μόνο οι κολλημένοι που νομίζουν ότι καβαλάνε το υπέρτατο μηχάνημα και προτιμούν να πεις κακιά κουβέντα για τη μάνα τους παρά για τη μηχανή τους).

Είναι πολύ πιο εύκολο να φτιαχτεί ένα απόλυτο μηχάνημα (είτε ss, είτε βρωμιάρικο, είτε οτιδήποτε) παρά ένα απλά καλό για όλες τις χρήσεις.
    Θυμάσαι τί γινότανε και στο ιστορικό θρεντ του Τέρενς για το μηχανάκι για βόλτα/ταξίδι/εκδρομή, και γενικώς.

Ευχαριστω φιλαρακι, αντευχομαι

πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστω φιλαρακι, αντευχομαι

Λατρεία!!!!

Έλα στη ΜΠαρέα μας φαντάρε, κάτσε και το πληχτρολόγιο πάρε.

Εσύ γιατί επιμένεις στο παπόρο και δε σε ιντριγκάρουνε τα μεγκατσάνελ ον οφ ή τα ντεμί σεζόν όπως φαίνεται ότι θα είναι το Άφρικα? (για να επιστρέψουμε και λίγο ον τόπικ μην μπει κανά μοντέρι και μας μαμήσει το ταμ τιριρίμ)

παιπ επιγραμματικα...

110 αλογα φτανουν.
    τα της τιμης, η εικασια για 14000 το κανει στα ιδια με μπεμπε και ουμφ.
    τα κιλα... αγνωστα μα υπεσχεθησαν αλαφρυ μοτορι... αν βγει 260, τενερε

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    100 άλογα στα 200 κιλά είναι μια πολύ καλή υλοποίηση όπου δεν θα τρομάζει το άνοιγμα του γκαζιου στις εξόδους και θα κάνεις και παιχνίδι άμα έχεις όρεξη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Λατρεία!!!!

Έλα στη ΜΠαρέα μας φαντάρε, κάτσε και το πληχτρολόγιο πάρε.

Εσύ γιατί επιμένεις στο παπόρο και δε σε ιντριγκάρουνε τα μεγκατσάνελ ον οφ ή τα ντεμί σεζόν όπως φαίνεται ότι θα είναι το Άφρικα? (για να επιστρέψουμε και λίγο ον τόπικ μην μπει κανά μοντέρι και μας μαμήσει το ταμ τιριρίμ)
    Γιατι ονοφφ ειχα 17 χρονια θεωρωντας τα ιδανικα για Ελλαδα ξεκουραστα κλπ κλπ.....

Πηρα το παπορι απο βιτσιο και διαπιστωσα οτι τα στρητ μπορουν να ειναι απειρως πιο ανετα.....

Επισης η οδηγικη μου βελτιωση με το παπορι ειναι θεαματικοτατη.... Και βεβαια δε φταινε τα μηχανακια, εμενα μου εκατσε καλυτερα το στρητ....

Επομενως και πιο διασκεδαστικα.....
    Τελευταία τροποποίηση από spyrakos35; 22/05/2015 στις 19:02.
    πουτσ@@@@@@@@@

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Βαριέμαι να κάνω κοπτοραπτική στην παράθεση.

Μόνο 2 πραγματάκια.
    Η πιο καλή θέση για τον κορμό είναι η ελαφρώς σκυφτή όπως είπες πάιπ. Αποφορτίζει τη μέση και κρατάει τον κορμό ευθεία και ο αέρας που χτυπάει το κράνος αποφορτίζει ελαφρώς τον αυχένα. Λόγο θέσης τα πόδια δεν ανοίγουν στον αέρα και δεν πιάνονται οι προσαγωγοί. Τα ον-οφφ έχουν λίγο καλύτερες γωνίες για τα γόνατα μα καταπονούν τη μέση ενώ όταν ανέβουν τα χλμ, στα περισσότερα, ο αέρας τείνει να σου ανοίξει τα πόδια και ο αυχένας τρώει όλο το βάρος του κράνους με τον αέρα εδώ να επιδεινώνει την κατάσταση. Στις μεγάλες αποστάσεις ο αέρας "παίρνει" και το λιγοστό βάρος που πέφτει στους καρπούς.

Το 8 μη το φοβάσαι από κανένα 1000αρι. Μη κοιτάς ιπποδύναμη, δες ροπή.

Αν στα 14κ είναι η έκδοση με το dct καλά είναι.

Αν το βάρος για την έκδοση χωρίς dct κρατηθεί κοντά στα 800αρια είναι άριστα και κατά τη γνώμη μου αυτό από μόνο του ίσως δικαιολογεί ένα μέρος της τιμής του (αν είναι τσιμπημένη). Αλλά για honda μιλάμε!

Ο 18" ρης πίσω είναι υπερβολή σε 1000αρι ακόμα και για διαδρομές στα άγραφα (ειδικά για τις ταχύτητες που θα τις κάνει).
    Τα οφέλη του μικρότερου των 21" εμπρός είναι δυσανάλογα πολλά για κάποιον που κινείται σπάνια σε χώμα (πάλι σε συνάρτηση με τις ταχύτητες που θα το κάνει ο μέσος οδηγός με ένα 1000αρι).
    Μα οι τροχοί πες είναι και θέμα γούστου ή συμβιβασμού.
    Sent from me using a computer.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Εγω απο την αλλη νομιζω οτι ο 21 τροχος ειναι παρεξηγημενος και κακως θεωρειται οτι υστερει στο δρομο και οτι ον-οφφ χωρις 21/18 δεν εχει νοημα.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Το 8 μη το φοβάσαι από κανένα 1000αρι. Μη κοιτάς ιπποδύναμη, δες ροπή.
    Βρε εγώ ροπή κοιτάω καιρό τώρα αλλιώς δε θα παιρνα τραχτέρ

Να είμαι κι ανοιχτοχέρης εγώ και να σου πω 10 κιλά ροπή κι απ'τις 5,500.

Άμα το ζητούμενο είναι να τραβήξεις 220 κιλά το μΕΚανάκι, κανά 100άρι ένας μπαμπάτσικος αναβάτης, ένα 60άρι η μανδάμ, και δώσε φόρτωμα τριπλέτες κι @@ίδια μύδια ε κάτι θα κλάσει.
    Τώρα οι αναρτήσεις θα κλάσουν?
    Το γκάζι πάλι θα φαίνεται λίγο?

Δεν ξέρω.
    Πάντως άμα το κάμνεις το μοτοσακό 500 κιλά, δε φταίει η φάμπρικα που το'βγανε 240 αντί για 220 να σου γλίτωνε 4 τάλαρα.

Αν στα 14κ είναι η έκδοση με το dct καλά είναι.
    True that.

Παρεμπιμπτόντως, αυτό το dct είναι καλό είναι χρυσό έχει τσι χάρες όλες, και δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω.
    Στο χώμα (στο χώμα που κουβεντιάζουμε εννοώ, όχι για εντούρο) δεν παίζει να δημιουργήσει κανά θεματάκι?

Τέσπα.

Αν το βάρος για την έκδοση χωρίς dct κρατηθεί κοντά στα 800αρια είναι άριστα και κατά τη γνώμη μου αυτό από μόνο του ίσως δικαιολογεί ένα μέρος της τιμής του (αν είναι τσιμπημένη). Αλλά για honda μιλάμε!
    Ε κάπου εδώ είναι που συμφωνώ κι εγώ.

Ούτε σε πούπουλα μας έχει συνηθίσει ούτε σε φτηνά μηχανάκια.

Μας έχει συνηθίσει σε άλλα καλά όμως και την αγαπάμε γι'αυτό και οι αντιχονταίοι να πάτε να πνιγείτε

Παρόμοια θέματα

1. Repair Manual Transalp 600-650 & Africa 650-750
    από tifozif1 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2005, 12:01
  2. Ζελατίνα AFRICA TWIN
    από Julius στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2004, 19:44
  3. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 15:31
  4. africa twin Αναζητήσεις