H συνέχεια τη συζήτησης εδώ.
Στο παραπάνω θέμα θα βρεις και την απάντηση.![]()
H συνέχεια τη συζήτησης εδώ.
Στο παραπάνω θέμα θα βρεις και την απάντηση.![]()
Sent from me using a computer.
Σήμερα για πρώτη φορά χρησιμοποίησα την κρούση στο μικρό μου Bosch 10.8V. Το είχα για μικρό τρυπανάκι, εύχρηστο λόγω μικρού όγκου που το χρησιμοποιώ κατά κόρον για ν' ανοίγω τρύπες στα σασί υπολογιστών για να φτιάχνω θέσεις στήριξης ssd σε όσα δεν έχουν. Σήμερα λοιπόν έβαζα κάτι ράφια στο μαγαζί και χρειάστηκα ένα τρυπάνι με 6mm αρίδι να κάνω καμιά δεκαριά τρύπες να στερεώσω τα ράφια στον τοίχο. Φώναξα λοιπόν στην μικρή βοηθό μου να φέρει το τρυπάνι κι ένα διαμαντένιο αρίδι 6mm και η μικρή έφερε το Μποσάκι. Δεν γ@μείς λέω, πόσο να με καθυστερήσει, δεν κάθομαι τώρα να βγάλω το μεγάλο από την θήκη του.
Λοιπόν έπαθα πλάκα με την δύναμη του μικρού. Και σε σενάζ που πέσαμε κι έπρεπε να γίνουν 4-5 τρύπες, κοπίδι τις πήγε. Δεν κώλωσε πουθενά. Πραγματικά δεν το περίμενα το είχα για πιο ασθενικό.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Με τι μπαταρία; Με τι τρυπάνι; Το δικό μου με ταλαιπωρεί στο μπετό, αλλά δεν είναι για μπετό, οπότε του το συγχωρώ...![]()
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Δοκιμάστε τα Bosch cyl5 & cyl9. Τα σπάνε στη τοιχοποιία με δραπανα μπαριας, κρουστικα ή όχι.
Βασίλη έχω δουλέψει τα cyl9. Χρειάστηκε να ανοίξω τρύπες σε μάρμαρο, σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να γίνει ζημιά στα μάρμαρα (θα την γ@μούσα) και από αντιπροσωπεία της Bosch μου πρότειναν αυτά και όχι την σειρά που είναι για γρανίτη. Η δουλειά έγινε άψογα, κανένα θέμα. Τα δοκίμασα και σε μπετόν, μια χαρά. Από τιμή, αν θυμάμαι καλά 14€ το κουτάκι με τα 4 τρυπάνια.
Το ίδιο έκανα κι εγώ πέρσι στο εξοχικό μου, τρύπες σε μάρμαρα 5 και 6mm και θυμάμαι πήρα 2 τρυπανάκια για μάρμαρο από μαγαζί που εμπιστεύομαι για τις γνώσεις του με κόστος 3€ συνολικά. Αυτός είναι και ο λόγος που ρωτάω κάνουν για μάρμαρα κάνουν για μπετόν ή είναι διαφορετικά για κάθε υλικό. επίσης και η τιμή τους μου ακούγεται λίγο τσιμπημένη. Τώρα που κοιτάζω αυτό που αγόρασα και το συγκρίνω με τα cyl9 από φωτογραφίες που βρήκα στον ιστό, μοιάζουν πολύ.
edit
Στην σελίδα τους λένε ότι κάνει για όλα τα υλικά που μπορεί να συναντήσει κανείς σε σπίτι
http://www.bosch-pt.com/gr/el/accocs...-construction/
Τελευταία τροποποίηση από vaska; 31/10/2016 στις 18:00.
ναι τα μπλε. κι ελεγα τι ειναι αυτο το cyl9. ειναι για ολες τις χρησεις. πολυ καλα τρυπανια.
Γιαννης
Τα cyl 9 τα έχω προτείνει κι εγώ παλιότερα, εδώ. Για όποιον δεν διαθέτει και ένα SDS για τρύπες σε μπετά, είναι σχεδόν μονόδρομος.
Προτιμάτε να τα δουλεύετε χωρίς κρούση για να κρατήσει περισσότερο η μύτη καρβιδίου που έχει.
Επίσης, αν θέλετε να κάνετε τρύπα σε μπετό/μάρμαρο/πλακάκι και δεν χρησιμοποιείτε SDS αλλά απλό κρουστικό (μπαταρίας ή ρεύματος), φερθείτε του όπως τα μέταλλα. Διαδοχικές τρύπες από μικρό σε μεγάλο τρυπάνι.
Είναι η ίδια περίπου ώρα, αλλά είναι πιο ξεκούραστο και ειδικά για τα μπαταρίας τρώει λιγότερη μπαταρία.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
τα περισοτερα τρυπανια απο καινουργια θελουν τροχισμα /υπαρχει ειδικη πετρα για δυδυμο τροχο/ μαρμαρασ 30 χρονια χιλιαδεσ τρυπεσ μπετο μααρμαρα και οπου αλου χρειαζεται
Στα τρυπάνια μετάλλου σίγουρα του μειώνεις την αντοχή και την εργονομία του.Εγώ τα τρόχιζα όταν πια είχαν καταστραφεί τα φτερά τους. Πότε όμως δε κόβανε όπως όταν ήταν καινούργια.
Υ. Γ. Μιλάω για high speed carbide drills, έτσι; Όχι για HSS ή κοβαλτίου. Αυτά μια χαρά τροχίζονται.
Τελευταία τροποποίηση από MISKIN; 01/11/2016 στις 11:03.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Θεωρητικά τροχίζονται.
Στην πράξη, πρέπει να έχεις καλό τρυπάνι που και να έχει μπόλικο καρβίδιο στην άκρη για να έχεις ψωμί να τροχίζεις και να είναι καλά στερεωμένο για να μην ξηλωθεί στο τρόχισμα.
Επίσης, πρέπει να έχεις και χέρι. Εγώ πχ δεν το πετυχαίνω ποτέ, μια ζωή άχρηστα τα βγάζω. Άλλοι το 'χουν πιο πολύ.
Τα CYL-9 δεν θέλουν τρόχισμα, είναι ήδη τροχισμένα. Γι αυτό κάνουν και για σίδερο εκτός από τοιχοποιία και μπετό.
Και είναι και ο ίδιος λόγος που προτείνω να λειτουργούνται χωρίς κρούση, για να μην χαλάσει το τρόχισμα του καρβιδίου μπροστά.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!