Σελίδα 23 από 54 ΠρώτοΠρώτο ... 13181920212223242526272833 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 331 έως 345 από 798

Θέμα: Ηλεκτρικά εργαλεία (γενική συζήτηση)

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    H συνέχεια τη συζήτησης εδώ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Leon67 Προβολή μηνύματος
    Θελει λίγο μελέτη αλλά μεταξυ GSB 18 VE-2-LI Professional και GSB 18 VE-EC Professional
    Στο παραπάνω θέμα θα βρεις και την απάντηση.
    Sent from me using a computer.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Σήμερα για πρώτη φορά χρησιμοποίησα την κρούση στο μικρό μου Bosch 10.8V. Το είχα για μικρό τρυπανάκι, εύχρηστο λόγω μικρού όγκου που το χρησιμοποιώ κατά κόρον για ν' ανοίγω τρύπες στα σασί υπολογιστών για να φτιάχνω θέσεις στήριξης ssd σε όσα δεν έχουν. Σήμερα λοιπόν έβαζα κάτι ράφια στο μαγαζί και χρειάστηκα ένα τρυπάνι με 6mm αρίδι να κάνω καμιά δεκαριά τρύπες να στερεώσω τα ράφια στον τοίχο. Φώναξα λοιπόν στην μικρή βοηθό μου να φέρει το τρυπάνι κι ένα διαμαντένιο αρίδι 6mm και η μικρή έφερε το Μποσάκι. Δεν γ@μείς λέω, πόσο να με καθυστερήσει, δεν κάθομαι τώρα να βγάλω το μεγάλο από την θήκη του.
    Λοιπόν έπαθα πλάκα με την δύναμη του μικρού. Και σε σενάζ που πέσαμε κι έπρεπε να γίνουν 4-5 τρύπες, κοπίδι τις πήγε. Δεν κώλωσε πουθενά. Πραγματικά δεν το περίμενα το είχα για πιο ασθενικό.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Με τι μπαταρία; Με τι τρυπάνι; Το δικό μου με ταλαιπωρεί στο μπετό, αλλά δεν είναι για μπετό, οπότε του το συγχωρώ...
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	P_20161030_233633.jpg 
Προβολές:	178 
Μέγεθος:	49,5 KB 
ID:	372304

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	P_20161030_233708.jpg 
Προβολές:	178 
Μέγεθος:	47,1 KB 
ID:	372305

Αυτός είναι ο Γίγαντας με μπαταρία 10.8V/2Αh

Banned
    Δοκιμάστε τα Bosch cyl5 & cyl9. Τα σπάνε στη τοιχοποιία με δραπανα μπαριας, κρουστικα ή όχι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nektarios2016 Προβολή μηνύματος
    Δοκιμάστε τα Bosch cyl5 & cyl9. Τα σπάνε στη τοιχοποιία με δραπανα μπαριας, κρουστικα ή όχι.
    Για δώσε περισσότερες πληροφορίες μιας και φαίνεται να τα έχεις δουλέψει, τι διαφορετικό έχουν και για τι ακριβώς είναι φτιαγμένα?? Για πέτρα, για μπετόν ?? Βγαίνουν σε όλα τα κοινά διαμετρήματα?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Για δώσε περισσότερες πληροφορίες μιας και φαίνεται να τα έχεις δουλέψει, τι διαφορετικό έχουν και για τι ακριβώς είναι φτιαγμένα?? Για πέτρα, για μπετόν ?? Βγαίνουν σε όλα τα κοινά διαμετρήματα?
    Βασίλη έχω δουλέψει τα cyl9. Χρειάστηκε να ανοίξω τρύπες σε μάρμαρο, σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να γίνει ζημιά στα μάρμαρα (θα την γ@μούσα) και από αντιπροσωπεία της Bosch μου πρότειναν αυτά και όχι την σειρά που είναι για γρανίτη. Η δουλειά έγινε άψογα, κανένα θέμα. Τα δοκίμασα και σε μπετόν, μια χαρά. Από τιμή, αν θυμάμαι καλά 14€ το κουτάκι με τα 4 τρυπάνια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DAN_DAN Προβολή μηνύματος
    Βασίλη έχω δουλέψει τα cyl9. Χρειάστηκε να ανοίξω τρύπες σε μάρμαρο, σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να γίνει ζημιά στα μάρμαρα (θα την γ@μούσα) και από αντιπροσωπεία της Bosch μου πρότειναν αυτά και όχι την σειρά που είναι για γρανίτη. Η δουλειά έγινε άψογα, κανένα θέμα. Τα δοκίμασα και σε μπετόν, μια χαρά. Από τιμή, αν θυμάμαι καλά 14€ το κουτάκι με τα 4 τρυπάνια.
    Το ίδιο έκανα κι εγώ πέρσι στο εξοχικό μου, τρύπες σε μάρμαρα 5 και 6mm και θυμάμαι πήρα 2 τρυπανάκια για μάρμαρο από μαγαζί που εμπιστεύομαι για τις γνώσεις του με κόστος 3€ συνολικά. Αυτός είναι και ο λόγος που ρωτάω κάνουν για μάρμαρα κάνουν για μπετόν ή είναι διαφορετικά για κάθε υλικό. επίσης και η τιμή τους μου ακούγεται λίγο τσιμπημένη. Τώρα που κοιτάζω αυτό που αγόρασα και το συγκρίνω με τα cyl9 από φωτογραφίες που βρήκα στον ιστό, μοιάζουν πολύ.

edit
    Στην σελίδα τους λένε ότι κάνει για όλα τα υλικά που μπορεί να συναντήσει κανείς σε σπίτι

http://www.bosch-pt.com/gr/el/accocs...-construction/
    Τελευταία τροποποίηση από vaska; 31/10/2016 στις 18:00.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    ναι τα μπλε. κι ελεγα τι ειναι αυτο το cyl9. ειναι για ολες τις χρησεις. πολυ καλα τρυπανια.
    Γιαννης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Τα cyl 9 τα έχω προτείνει κι εγώ παλιότερα, εδώ. Για όποιον δεν διαθέτει και ένα SDS για τρύπες σε μπετά, είναι σχεδόν μονόδρομος.

Προτιμάτε να τα δουλεύετε χωρίς κρούση για να κρατήσει περισσότερο η μύτη καρβιδίου που έχει.

Επίσης, αν θέλετε να κάνετε τρύπα σε μπετό/μάρμαρο/πλακάκι και δεν χρησιμοποιείτε SDS αλλά απλό κρουστικό (μπαταρίας ή ρεύματος), φερθείτε του όπως τα μέταλλα. Διαδοχικές τρύπες από μικρό σε μεγάλο τρυπάνι.
    Είναι η ίδια περίπου ώρα, αλλά είναι πιο ξεκούραστο και ειδικά για τα μπαταρίας τρώει λιγότερη μπαταρία.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Banned

Οτι εχει ειπωθει& τα cyl 9 ειναι multimaterial use, ενω τα cyl5 για τουβλα/μπετο, δομικα υλικα δηλαδη.
    Ολα τρυπανε τειχο με απλο δραπανο/κρουστικο ή μη, απλα τα cyl5 ειναι μονο για τετοια χρηση, οποτε ειναι η βελτιστη επιλογη.

Νέο μέλος
    τα περισοτερα τρυπανια απο καινουργια θελουν τροχισμα /υπαρχει ειδικη πετρα για δυδυμο τροχο/ μαρμαρασ 30 χρονια χιλιαδεσ τρυπεσ μπετο μααρμαρα και οπου αλου χρειαζεται

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ανυποτακτος Προβολή μηνύματος
    τα περισοτερα τρυπανια απο καινουργια θελουν τροχισμα /υπαρχει ειδικη πετρα για δυδυμο τροχο/ μαρμαρασ 30 χρονια χιλιαδεσ τρυπεσ μπετο μααρμαρα και οπου αλου χρειαζεται
    Χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να έχω την δικιά σου πείρα, νομίζω ότι αν τροχίσεις τρυπάνι που έχει καρβίδιο στην μύτη του απλά το καταστρέφεις. Και πάλι λέω με "πάσα επιφύλαξη".

Στα τρυπάνια μετάλλου σίγουρα του μειώνεις την αντοχή και την εργονομία του.Εγώ τα τρόχιζα όταν πια είχαν καταστραφεί τα φτερά τους. Πότε όμως δε κόβανε όπως όταν ήταν καινούργια.

Υ. Γ. Μιλάω για high speed carbide drills, έτσι; Όχι για HSS ή κοβαλτίου. Αυτά μια χαρά τροχίζονται.
    Τελευταία τροποποίηση από MISKIN; 01/11/2016 στις 11:03.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να έχω την δικιά σου πείρα, νομίζω ότι αν τροχίσεις τρυπάνι που έχει καρβίδιο στην μύτη του απλά το καταστρέφεις. Και πάλι λέω με "πάσα επιφύλαξη".
    Θεωρητικά τροχίζονται.
    Στην πράξη, πρέπει να έχεις καλό τρυπάνι που και να έχει μπόλικο καρβίδιο στην άκρη για να έχεις ψωμί να τροχίζεις και να είναι καλά στερεωμένο για να μην ξηλωθεί στο τρόχισμα.
    Επίσης, πρέπει να έχεις και χέρι. Εγώ πχ δεν το πετυχαίνω ποτέ, μια ζωή άχρηστα τα βγάζω. Άλλοι το 'χουν πιο πολύ.

Τα CYL-9 δεν θέλουν τρόχισμα, είναι ήδη τροχισμένα. Γι αυτό κάνουν και για σίδερο εκτός από τοιχοποιία και μπετό.
    Και είναι και ο ίδιος λόγος που προτείνω να λειτουργούνται χωρίς κρούση, για να μην χαλάσει το τρόχισμα του καρβιδίου μπροστά.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 280
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2018, 15:01
  2. Γενικη συζητηση για τα V-Strom
    από gcrook στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2011, 10:44
  3. ΧΙΟΣ...Άνοιξη 2007 - Γενική συζήτηση
    από Cpt. Haddock στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 278
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2010, 20:06
  4. Απαντήσεις: 12