Σε είδα πριν λιγο σκουτερόβιε πίθηκα χωρίς κράνος να πας να πέσεις πάνω μου στην Αμφιθέας στα φανάρια.
Μια μέρα σύντομα δεν θα κάνω τη ζωή μου δύσκολη για να αποφύγω την πρόσκρουση, θα σηκώσω και τη μπότα με τη φτέρνα να κοιτάει ψηλά και ότι βρει.
Σε είδα το πρωί με το Transalp το 650, να κάνεις μανούβρες στο αντίθετο ρεύμα...η τραγιάσκα που φόραγες ήταν Shoei ή AGV;
Είστε όλοι έτοιμοι να πυροβολήσετε σε καταστάσεις που ζούμε καθημερινά.
Σας βλέπω καθημερινά εγωιστές είτε με αυτοκίνητο, είτε με μηχανή.
Είμαι αρκετά νέος με δίκυκλο, αλλά όχι νέος οδηγός. Η οδήγηση σε δημόσιο δρόμο είναι πράξη συνεργατική και ως τέτοια μόνο θα πρέπει να την βλέπουμε. Αλλιώς δεν θα φτάσει κανένας μας (έγκαιρα ή και καθόλου).
Σας βλέπω λοιπόν με τα αυτοκίνητα να κλείνετε τις διασταυρώσεις γιατί βιάζεστε ή γιατί είχε χώρο για μισό αυτοκίνητο στο οποίο μπορεί να έμπαινε κάποιος από το στενό πριν από εσάς.
Σας βλέπω και εσάς μηχανάκια να τσακώνεστε γιατί κάποιος πάει "αργά" ή "γρήγορα" ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
Προσωπικά διαλέγω τον ρυθμό που με κάνει να νιώθω άνετα αν είμαι μόνος μου με τη μηχανή ή το ρυθμό του προπορευόμενου αν είμαστε τρενάκι (με δεδομένο πως πάει περίπου με ρυθμό που βολεύομαι)
Αν με πλησιάσει μηχανή το έχω καταλάβει νωρίτερα και στο πρώτο κενό του ανοίγω δρόμο βγάζοντας φλας. Όσο μεγαλύτερη διαφορά ταχύτητας έχουμε από τα αυτοκίνητα τόσο πιο δύσκολο είναι να βρεθεί το κενό.
Αν πλησιάσω μηχανή που πηγαίνει αργά φρενάρω και δεν κορνάρω, περιμένω και ελπίζω να συμπεριφερθεί όπως εγώ. Αν δεν κάνει άκρη κάπου θα ξαναβρεθεί κενό και θα περάσω.
Θέλω να φτάσω και (λόγω επαγγέλματος) να φτάσω όντας ήρεμος και με χαμηλούς παλμούς.
No one told you when to run,
you missed the starting gun
Για τα της διήθησης εδώ: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=164390
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Ευχαριστώ πολύ Ηλία, μου έπεφτε πολύ να τα γράψω Κυριακή πρωί.
Έτσι ξεκινώ και εγώ με τις ελάχιστες (σε ποσοστό δυστυχώς) φορές που ξεφεύγω αν γίνει κάτι ξεκάθαρα εναντίον μου από άλλο οδηγό.
Χρειαζόμαστε περισσότερους "δεσμούς" σαν κοινότητα στο δρόμο.
Δεν ξέρω πως να το περιγράψω καλύτερα, θυμάμαι πχ τουλάχιστον δύο φορές να μου έκαναν χώρο αστυνομικοί ενώ δεν έχω καμία μνήμη για κάποιον που με ενόχλησε πρόσφατα, κάτι σχεδόν αδύνατον τελευταία που έχει αυξηθεί η κίνηση.
Σε είδα KLE 500 με καλάθι στο πλάι!
Σε είδα κάποια στιγμή μεσημέρι ψες στην αρχή της κατεχάκη προς Καισαριανή με ένα xr(?) να σηκώνεις σουζίδι δίπλα μου και να περνάς από αριστερά το προπορευόμενο όχημα που έκανε αλλαγή λωρίδας, στα λιγα εκατοστά οριακα που είχαν μείνει ανάμεσα στο αμαξι και τον τοίχο, μετά να βγαίνεις τέρμα δεξιά να προσπερνάς και να συνεχίζεις..
Με το μαλακό ρε φίλος, και αύριο θα ξημερώσει ο ήλιος, πιες κανα τσάι που και πού αν είσαι έτσι μόνιμα ο Μάρλευ κάτι ηξερε.
Αν μένει όρθιο πάνω από 4 ώρες να πας νοσοκομείο μην σ'αφής κανά κουσούρι.![]()
Ώπ, δεν έχει 7η;;;
Σε είδα ρε κατακίτρινο thruxton στην Λιβαδειά και μου έτρεξαν τα σάλια.
Μάλιστα είχες αλλάξει τα clip on με ένα πανέμορφο τιμόνι, ακόμη και η γυναίκα το παραδέχτηκε ότι ήσουν μια ζωγραφιά.
Εάν είσαι από εδώ μέσα κάποιος να το χαίρεσαι και γράψε ένα δύο λόγια
Σας είδα χθες ένα TZR250 και ένα TDR250 κατεβαίνατε στη Βουλιαγμένης!
Δεν φάνηκε να ήσασταν παρέα αλλά ήταν πολύ μεγάλη τύχη να πετύχω 2 τέτοια μηχανάκια στη πένα δίπλα δίπλα!
Το TDR πάταγε κιόλας!
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......
Σε είδα πριν κάνεις το τελευταίο βήμα, μου κλείσεις το δρόμο και καρφωθώ πάνω σου.
Όλοι καλά, μια μελανιά ο καθένας και χωρίς υλικές ζημιές.
Ένα τσούρμο τουρίστες έτρεχαν να περάσουν το δρόμο στη Σταδίου στο ύψος της Κλαυθμώνος ενώ τα αμάξια ήταν σε κίνηση.
Είχα κλειστή ορατότητα γιατί είχα μπροστά δεξιά μου αμάξι, το βλέπω να κόβει σταδιακά και κάνω το ίδιο.
Δε βλέπω κάτι στο δρόμο και συνεχίζω επιφυλακτικά, και την ώρα που είμαι δίπλα στο αμάξι, τους βλέπω να τρέχουν μπροστά μου και να μου κλείνουν το δρόμο.
Την πέταξα κάτω και ευτυχώς δε έπεσα αλλά κατάφερα να ανέβω πεζοδρόμιο και να σταματήσω.Νόμιζα ότι της είχα περάσει το κεφάλι με το τροχό, αλλά ευτυχώς όχι. Αυτή ήταν καλά. Έσκασαν και οι ματάδες από απέναντι και ένας φύλακας του δήμου. Αυτή μου ζητούσε συγνώμη, οι ματάδες και ο φύλακας μου έλεγαν ότι δεν φταίω. Τελικά όλοι είμαστα καλά, και τα σίδερα το ίδιο.
Δυνατό σοκ να νομίζεις ότι σκότωσες άνθρωπο.
Πιο δυνατό από το πραγματικό ατύχημα που είχα.
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......