ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Η εμμονή σου με το ότι το χρέπι των 125 κυβικών με τα νάιλον λάστιχα και τα φρένα ποδηλάτου θα σταματήσει γρηγορότερα ακόμα και από το 16ετίας 1000άρι μου, πολλώ μάλλον δε από νεότερα με ABS, είναι κωμική και ως τέτοια αντιμετωπίζεται και μόνο. Οι νέες ψυχές κατά κανόνα φεύγουν γιατί κάνουν υπερβάσεις ακράνωτοι και τσίτσιδοι, με ότι όχημα μπορούν να αγοράσουν και -έκπληξη- το χρεπόπαπο είναι από τα πιο προσιτά.
Το με τι θα κοιμάσαι ήσυχος δεν με απασχολεί ιδιαίτερα (την υγειά σου να'χεις), το ότι είσαι ο ένας και όλοι οι άλλοι αντίθετοι μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον πόντιο που οδηγούσε ανάποδα στην εθνική οδό: "Δεν είναι ένας ο τρελός, χιλιάδες είναι". Τροφή για σκέψη, καλημέρα σου.
ψαναψόφα φούστη γλάρε
δισκοφρενο με διπιστονη δαγκανα δεν το λες φρενο ποδηλατου
ειδικα οταν δουλευει σε κανονικο πηρουνι για να σταματησει οχημα μονο 100 κιλων που πρεπει να φορτωσει και την τριτη του για να φτασει τα 80χλμ/ωρα
και υπαρχουν αξιοπρεπεστατα επωνυμα λαστιχα που δεν ειναι ναυλον
ο χειροτερος εχθρος σε καθε ειδους κινηση ειναι η αδρανεια κι αυτη εξαρταται μονο απο το βαρος
ο καθενας μπορει να αισθανεται αρχοντας και ασφαλης στην κινηση με 250-300 κιλα μηχανη η με ss με 150 αλογα
αυτοι που την εφτιαξαν ομως δεν ειχαν στο μυαλο τους τετοια χρηση
όταν πάρει φόρα, φόρα κατηφόρα, ο θεός ο ίδιος δεν το σταματά;
διήθηση. 50-60. Ένας οδηγός που μιλάει στο κινητό, χαζεύει έναν κώλο και ψάχνει να βρει που θα βολέψει το τσιγάρο όσο ρουφάει μιά τζούρα χεσμένο καφέ (γειά σου ρε τζιφωξ γκουρμεδιάρη) και παλεύει να ακολουθήσει τις οδηγίες της κυριούλας στο gps όσο βρίζει τον Αλέξη για τις περικοπές, αλλάζει λωρίδα "ξαφνικά" αλλά έχει κίνηση, δεν χωράει να αλλάξει εντελώς λωρίδα και κλείνει τον "διάδρομο" της διήθησης.
Ποιός σταματάει πιο γρήγορα από τα 60χαω, το τυχαίο παπί ή το χόρνετ σου; Αν βάλεις και ένα ελαφρώς κατσαρό οδόστρωμα στην εξίσωση, πράγμα όχι σπάνιο; Αν βάλεις και "ένα ποτήρι" νερό;
Αν στην διαδρομή σου έχεις και λίγη ΕΟ (ή όποια κεντρική λεωφόρο τριών/τεσσάρων λωρίδων) ποιό κινείται καλύτερα και πάλι;
Και επειδή τα παπΧιά στην ΕΟ τα βλέπω κάθε μέρα, ποιός είναι τόσο υπερόπτης που θα μου πει ότι το παπί που σείεται ολόκληρο στα 100 (όσα δεν είναι στραβά και κάνουν οκτάρια οι τροχοί) αν τύχει κάτι μπορεί να φρενάρει από αυτήν την ταχύτητα ενώ ένα μηχανάκι θα ιδρώσει... Ναι προφανώς αν μιλάς για βαραντέρο στα 200 (τα φτάνει; ) και παπί στα 60 κάθε σύγκριση είναι αστεία και προφανώς το παπί θα σταματήσει πρώτο.
Εννοείται ρε προβοκάτορα ότι το hornet θα μαζευτεί πιο καλά
Το ζήτημα είναι, θα βρεθώ εκεί με +15 ~ +20 από το αυτοκίνητο ή με +60 ;
Σειρά μου τώρα:
Στην ακτή Κονδύλη (ναι στο γνωστό μεγάλο λιμάνι), έχω ανοίξει βράδυ με το αποπάνου μηχανάκι
Πόσα λες ότι έβγαλα στο τέλος της ευθείας πριν φρενάρω ;
(δε το γράφω γιατί θα με πουν ευθειάκια κάγκουρα, όχι ότι δεν είμαι δηλαδή)
Αν έβγαινε ένας σκύλος τι θα γινόταν ;
Μάλλον δε θα ήμουν εδώ για να γράφω σήμερα
Ε, αν ήμουν με παπί το πιθανότερο είναι ότι θα ζούσα...
Αν οδηγείς μηχανή με ταχύτητες παπιού προφανώς και η μηχανή είναι ασύγκριτα καλύτερη και ασφαλέστερη, θα είναι βλάκας όποιος υποστηρίξει το ανάποδο
Έλα μου όμως που στη πράξη δε το κάνει κανείς...
ψαναψόφα φούστη γλάρε
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
Υπάρχουν πολύ καλά ελαστικά που κοστίζουν ΜΟΝΟ 50 ευρώ και τέτοια φοράω στο χρέπι μου.
Το οποίο έχει δισκόφρενο που του είναι υπεραρκετό για τα κιλά του.
Στην πίστα το δικό σου χρέπι ΜΠΟΡΕΙ,ΙΣΩΣ να σταματήσει γρηγορότερα από το 100 κιλά που ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΞΕΧΝΑΣ,
όμως κούκλε μου η άσφαλτος κι ο δρόμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .....ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ.
Ξέρεις πόσες ΟΔΗΓΑΡΕΣ έχω δει να τσιμπάνε παραπάνω το μπροστινό
και να σωριάζονται μπροστά μου επειδή τρόμαξαν
όταν τους βγήκε κάποιο εμπόδιο..??
Οι συνθήκες οδήγησης σε μια πόλη με πολλή κίνηση δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το πόσο καλά
φρένα έχω στη σούπερ μηχανάρα μου,απορώ με αυτά που διαβάζω.
Έχεις κυκλοφορήσει ποτέ με παπί στην πόλη..??
Η ΤΖΑΜΠΑ ΜΙΛΑΜΕ..??
Έχεις άποψη για τη ντομάτα δηλαδή,χωρίς να έχεις φάει..??
Αυτό με ξεπερνάει..!!
Γιατί ΕΣΥ είπες ότι λόγω των σωματικών σου διαστάσεων δεν σε βολεύει και δεν έχεις ανεβεί ΠΟΤΕ..!!
Πως βγάζεις συμπεράσματα τότε..?? Από το τι είπε ο φίλος σου..??
Οι νέες ψυχές φεύγουνε γιατί κάποιοι τους παροτρύνουν να πάρουν ΜΗΧΑΝΗ και όχι να ξεκινήσουν
από το παπάκι ,ή το εντουράκι το 125.Και γιατί δεν έχουν οδηγική παιδεία.
Και γιατί βιάζονται πλέον και όλα έγιναν fast food.
Από κάποιους που λένε ,ΠΑΡΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ,και πήγαινε το,σιγά σιγά στην αρχή θα μάθεις ,
σε 2-3 μήνες θα ΤΑ ΕΧΕΙΣ τα 100 αλόγατα..!!!
Μια παρατήρηση όμως.........ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΟΥ
ΩΣ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ ΚΩΜΙΚΟ..!!
ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΣΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.
ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΜΕΤΡΗΣΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΣ..??
ΤΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ..?
Το μόνο εύκολο φίλε μου είναι το να γίνει κάποιος προσβλητικός,καυστικός,είρωνας
ή ότι άλλο.Μια πλάκα να την κάνουμε αλλά πρέπει να έχει τα όρια της.....
Και τα όρια του πρέπει ο καθένας μας να τα ορίζει εδώ μέσα κι ΕΣΥ να προσπαθείς
να μας επαναφέρεις αν ξεφεύγουμε........ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ,λοιπόν τον ρόλο σου.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Τέρενς σε γενικές γραμμές.
Μια μοτοσυκλέτα 100κάτι κιλών -είτε παπί ή μοτοσυκλετάκι125 κυβικά είναι σαφώς πιο ασφαλής στην πόλη από τις μεγαλύτερου κυβισμού μηχανές.
Δεν πάει να έχει της παναγιάς τα μάτια από σύστηματα φρεναρίσματος και βεντούζες λάστιχα, ποτέ δεν συμπάθησα την αδράνεια και το βάρος 200 κιλών.
Είναι πολύ πιο δύσκολο να μπλοκάρει το μπροστινό στο παπί κι αυτό αρκεί να χαρακτηριστεί πιο ασφαλές στην πόλη.
Δεν θα αντάλλαζα το πέπελο cbf μου για καμία μηχανή μέσα στην πόλη.
Μόνο για κανά σκουτεράκι κ αυτό λόγω της καλύτερης προστασίας έναντι των καιρικών συνθηκών
Καλά για τα περιφερειακά του παπιού και την ποιότητά τους θα γελάω χρόνια.
Εγώ δεν είπα ποτέ πάρε Fazer 1000 για την πόλη. Αλλά από την στιγμή που το έχω ήδη και το κυκλοφορώ παντού, διαπίστωσα ότι δεν υστερεί σε τίποτα σε καμμία συνθήκη κίνησης, πλην κατανάλωσης βενζίνης εννοείται. Και δεν έχω κανέναν λόγο να πάρω ένα όχημα που είναι χειρότερο στα πάντα του, για να κερδίσω από καύσιμο. Βέβαια, οι δικές μου υποχρεώσεις εργασίας (ή και ψυχαγωγίας) είναι των 70-100 χιλιομέτρων ανά μετακίνηση, με εθνική οδό στο ενδιάμεσο, οπότε οτιδήποτε εκτός μοτοσικλέτας είναι αστείο να το συζητάμε. Για τα πέντε-έξι χιλιόμετρα "πάνε-έλα" που κάνει ο ολίγον πεθαμένος, είναι αστείο το ότι πήρε παπί και δεν παίρνει το πωπουδίνι του από τον καναπέ να το βολτάρει πόδι τόσα χρόνια. Και το αυτό ισχύει για όλους που κάνουν την ίδια απόσταση καθημερινά με όχημα. Ναι, όταν ζούσα μέσα στην πόλη, πόδι τα έκανα αυτά.
Παπί πήρα από Χαλάνδρι για να πάω Αγία Παρασκευή. Άπαξ. Γιατί έπρεπε να πάω από συνεργείο στην αντιπροσωπεία να πάρω μιά μπουζόπιπα και να γυρίσω και δεν είχαν τίποτα άλλο. Δεν θα το ξανακάνω ποτέ. Καλά, επειδή το ποτέ είναι βαριά λέξη, θα πρέπει να μην έχω καμμία εναλλακτική και να ΠΡΕΠΕΙ να το κάνω γιατί... είπαμε, πρέπει.
Για τα λοιπά, επειδή τα γραπτά μένουν και η παραπληροφόρηση δεν είναι δική μου ειδικότητα όπως φαίνεται...
Θα σε βόλευε να αγορεύεις χωρίς αντίρρηση, όπως έκανες στην τάξη τόσα χρόνια; Πολύ όμως. Καλωσόρισες στον έξω κόσμο, εκεί όπου οι άνθρωποι έχουν εμπειρία, γνώση και γνώμη και κατ' επέκταση άποψη.
σε περίπτωση που δεν έγινα κατανοητός, υπερασπίζομαι γενικά τις ελαφριές μοτοσυκλέτες έναντι των βαρύτερων για χρήση μέσα στην πόλη.
και το cbf και το crm τις θεωρώ ελαφριές άρα χοντρικά μπαίνουν στην ίδια κατηγορία.
τώρα εάν είχα να διαλέξω θα έλεγα πως το cbf είναι ασφαλέστερο γτ ήμουν είμαι και θα είμαι ένας βλαμμένος κάγκουρας
και με το crm πήγαινα γυρεύοντας μέρα νύχτα![]()
λες και δεν οδηγουμε καθε μερα και παπια και 1000αρες...αληθεια πιστευει καποιος και ο ιδιος ο τερενς οτι αν σταματησει αποτομα με 80 χλμ, ειδικα στους ελληνικους δρομους το παπι του το wave και το tenere θα εχουν την ιδια ασφαλεια φρεναρισματος;..ειδικα με λαδακι κατω το ενα εχει παει ακλαφτο πακετο και ο αναβατης κατω να σερνεται, με το tenere απλα αρχοντας λογω ποιοτητας φρενων και ηλεκτρονικων συστηματων..απορω που το συζηταμε..
Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..