Σελίδα 25 από 27 ΠρώτοΠρώτο ... 152021222324252627 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 361 έως 375 από 401

Θέμα: Αδελφές και παλικάρια, γίναμε μαλλιά κουβάρια...

Por donde saldra el sol? Το avatar του/της antares
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    Δεν τους θέλω στην πυρά. Τους θέλω να σέβονται την κουλτούρα μου, όπως απαιτούν από μένα να σέβομαι την επιλογή τους.
    Πριν περίπου 100 χρόνια ένα σημαντικό κομάτι της κοινωνίας μας απαίτησε ίση αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους. Οι γυναίκες.
    Βγήκανε, διαδηλώσανε, διαπομπεύτικαν, ξυλοφορτώθηκαν, έκαναν απεργία πείνας και τελικά πέτυχαν το σήμερα πια αυτονόητο! Να ψηφίζουν. Και βέβαια τότε ανέτρεψαν αντιλήψεις αιώνων, και ανάγκασαν το αντρικό κομάτι της κοινωνίας να τους παραχωρήσει το χώρο που δικαιωματικά τους ανήκε. Να συν-χωρέσουν, όπως λες. Περί τίνους πρόκειται στην πραγματικότητα; Ούτε καταστρατήγηση των ελευθεριών των αντρών έφερε αυτή η αλλαγή, ούτε μετάφερε την καταπίεση στις πλάτες τους, ούτε τίποτα. Αυτό που έφερε ήταν η δυνατότητα να συναποφασίζουν. Και βέβαια μια αλλαγή στα βικτωριανά ήθη.
    Λίγο πιό πρόσφατα, στην Αμερική μια άλλη, όχι τόσο μεγάλη μερίδα, οι μαύροι, έκαναν πάνω-κάτω τα ίδια, ζητώντας ίση μεταχείρηση. Ο λευκός αμερικάνος βέβαια αισθάνθηκε απειλούμενος και αντέδρασε μανιασμένα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχασε καμία από τις κατοχυρωμένες ελευθερίες του.
    Σήμερα λοιπόν ένα άλλο κομάτι της κοινωνίας μας, το τρίτο φύλο, βρίσκεται σε παρόμοια φάση.
    Και εμείς, ώς κυρίαρχοι αρσενικοί, πάλι, αισθανόμαστε απειλή. Αλλά
    τι είναι αυτό που φοβόμαστε τόσο πολύ;
    Αν πχ. πετύχουν κάποια στιγμή αυτό που ζητάνε (και για το οποίο γίνεται λόγος τελευταία), τη συνταγματική κατοχύρωση της συμβίωσης τους σε γάμο, με πιό τρόπο μου στερεί εμένα αυτό ελευθερίες; ή δικαιώματα; ή κοινωνικό χώρο;
    Αν το έργο τους είναι αξιόλογο, σε τι ζημειώνομαι, αν το αναγνωρίσω;
    Από τι θα κινδύνευα, αν είχαν κάποια εκπροσώπιση στη βουλή;
    Εξηγήστε μου, ρε παιδιά, τι είναι αυτό που φοβόμαστε τόσο πολυ τέλος πάντων!!

please μην αναλωθούμε συζητώντας τι μπορουμε να πάθουμε αν πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει, λόγω αναλογιών
    Θ' αποθάνω θ'αποθάνω
    στο τιμόνι μου απάνω

Κάποιοι αναφέρθηκαν στην παιδία και στην διαπαιδαγώγηση. Ο CRS-K δηλώνει πολέμιος της. Μαζί του και άλλοι. Και έχοντας μια τηλεόραση κλειστή πολλοί νομίζουν ότι τα παιδιά τους θα αποφύγουν αυτήν την αποχαύνωση του μυαλού, αυτήν την αφασικότιτα που παράγει η τηλεόραση.. Τα άλλα παιδιά που θα κάνουν παρέα με τα δικά μας θα είναι δασκαλεμένα πιθανόν από αποχαυνωμένους γονείς, η αποχαυνωμένα απευθείας από την τηλεόραση. Τελικά η τηλεόραση θα περάσει εμμέσως την κουλτούρα της στα παιδιά μας ακόμα και αν δεν την έχουμε στο σπίτι.

Ο crs-k προσπαθεί απ’ότι λέει να ωθήσει τα παιδιά του στο να διαβάσουν βιβλία και προτείνει να είναι οποιουδήποτε είδους ώστε να αποκτήσουν μαζί με την γνώση και κριτική άποψη. Εκκεντρική μειοψηφία δυστυχώς. Έχω ακούσει γονείς να μου λένε ότι θα αφήσουν τα παιδιά τους ανεπηρέαστα, για να αποφασίσουν μόνα τους από το τι ομάδα θα υποστηρίξουν μέχρι τι κόμμα θα ψηφίσουν. Και ξεχνάνε ότι όλοι οι άλλοι θα προσπαθήσουν να παρασύρουν προς την δικιά τους μεριά αυτά τα παιδιά, που θα ακούσουν το κάθε τι από την σκοπιά του προσηλυτιστή. Και μια και λέμε για λούγκρες ο προσηλυτισμός στον τρόπο τους στην έκφραση και στα γούστα τους είναι τόσο εμφανής, που έχει γίνει προβλέψιμος. Να ένας κίνδυνος. Η επιβολή των ιδεών μου για το σωστό, έτσι ώστε να δικαιώσω την επιλογή μου γίνεται προσηλυτισμός.

Por donde saldra el sol? Το avatar του/της antares
    Να ένας κίνδυνος. Η επιβολή των ιδεών μου για το σωστό, έτσι ώστε να δικαιώσω την επιλογή μου γίνεται προσηλυτισμός.
    Σόρυ ρε tai...
    δε βγάζω νόημα, δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.
    Ποιός ακριβώς είναι ο κίνδυνος;
    Θ' αποθάνω θ'αποθάνω
    στο τιμόνι μου απάνω

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
    οκ... είναι αλήθεια ότι έχω επιθετικό λόγο, και κακώς περιμένω αντίλογο εφόσον, εγώ ο ίδιος προκαλώ την αντεπίθεση.

Χαιρομαι που το αναγνωριζεις. Σημαινει οτι εισαι σκεπτομενος ανθρωπος ...
    Οποτε προχωραμε ...

πιστεύω ότι όταν κρίνουμε τις απόψεις κάποιου κρίνουμε και τον ίδιο, καθότι είμαστε αυτά που πρεσβέβουμε (και αυτά που πράτουμε).
    .......................................
    νομίζω ότι η κοινή λογική θα τις χαρακτήριζε αντιφατικές και ουτοπικές και άνευ νοήματος.

Με καλειψε η απαντηση του Ανταρες πιο πανω!
    Η δυο τρεις λανθασμενες αποψεις καποιου ΔΕΝ τον χαρακτηριζουν σαν συνολο. Αλοιμονο!

έχεις δίκιο. ο χρόνος μελέτης και φιλοσόφισης του σύμπαντος ( ) μου έχει μειωθέι αισθητά. κάθε φορά που έρχομαι σε επαφή με φιλοσοφική συζήτηση χαίρομαι γιατί μέσα μου λεω "κάτι θα μάθω σήμερα". Αντιδρώ γιατί έχω βαρεθεί να κάνω συζητήσεις μετά το πέραν των οποίων "όλοι φεύγουν έχοντας τις ίδιες απόψεις, και περισσότερα επιχειρήματα για αυτές"και με ενοχλεί που οι συμμετέχοντες φροντίζουν με ιδιαίτερα εμφανή (σε μένα) τρόπο ακριβώς για αυτό (να ενισχύουν την άποψη τους) ενώ ταυτόχρονα μιλάνε για ανοιχτομυαλιά και (και καλά) πρεσβέβουν την ανιδιοτέλεια.

οι συζητήσεις με "δυναμικό" επίκεντρο-στόχο απαιτούν ιδιαίτερα υψηλή ευφυια. καλό θα είναι λοιπόν να επικεντρονόμαστε σε κάποιο ζητούμενο και να μην αμπελοφιλοσοφούμε (παπαρολογούμε) γιατί ουσιαστικά, θα έχουμε χάσει χρόνο, και δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτα.

Ποτε καποιος δεν εχει να χασει απο μια συζητηση.
    Επισης δεν καταληγουν παντα ολες οι συζητησεις στο να πεισει ο ενας τον αλλον.
    Αλλα μεσα απο μια σοβαρη συζητηση παντα καποιος γινεται "καλυτερος"
    Ανακαλυπτει πιθανον, αναγκαζομενος να επιχειρηματολογησει, γνωσεις που ειχε ξεχασει πως εχει.
    Θετει νεους προβληματισμους και προβληματιζεται κι αυτος απο τον συνομιλητη του.
    Ακομα κι αν φυγεις απλως, "έχοντας τις ίδιες απόψεις, και περισσότερα επιχειρήματα για αυτές", παλι κερδισμενος εισαι πο αυτο.
    Γνωριζεις διαφορετικους τροπους σκεψεις, που τελικα στο μελλον μπορει να σε επιρεασουν.
    Ακομα κι αυτες με "δυναμικο" στοχο (ποιος δεν ειναι ευφυης εδω μεσα?), κερδος μας προσφερουν.
    Εγω τουλαχιστον παντα επιδιωκω μια σοβαρη συζητηση ...

τι να σου πω. πιστεύω πως προοδευτική φιλοσοφική σκέψη και επιστημονική ανακάλυψη είναι άσχετα πράγματα, αλλα προφανώς διαφωνούμε. (επίσης... δεν ήταν ολοι και μην επιμένεις)

Δεν ειναι θεμα αν διαφωνουμαι η δυο μας.
    Εδω υπαρχει η ιστορια που δεινει απαντηση.
    Η προοδευτικη φιλοσοφικη σκεψη, οδηγησε στις μεγαλυτερες ανακαλυψεις!
    Ειναι αμεσα συνδεδεμενα πραγματα.

Για το αν ηταν ή οχι ολοι, θα μπορουσες να μου παραθεσεις ΕΝΑ παραδειγμα που θα ισχυροποιουσε αυτην την θεση.
    Εγω απο την αλλη μερια, αν προκληθω, μπορω να παραθεσω εναν τεραστιο καταλογο (συνεπικουρουμενος φυσικα απο βιβλια, μιας και ΔΕΝ μπορω νατα θυμαμαι ολα απ' εξω), με τους φιλοσοφους που περασαν απο αυτον τον πλανητη και το παραλληλο επιστημονικο τους εργο.
    Επισης μπορω να παραθεσω και φιλοσοφικο εργο απο επιστημονες που καταγραφηκαν στην ιστορια απλως σαν ερευνητες.
    Δεν το κανω αυτη την στιγμη, πρωτον γιατι θα κουρασω και δευτερον γιατι πρεπει να παω και στην δουλεια ...

............
    επέτρεψε μου εδώ να σου κάνω μια κριτική.
    Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δεν έχουν γραφτεί. και είναι εξίσου σημαντικά με αυτά που έχουν γραφτεί. και για να το αποσαφηνίσω: η υπέρμετρη γνώση βάζει φρένο στην φαντασία. Κάθε τι υπερβολικό έχει αντίτιμο. δείχνεις ικανός μελετητής και ιδιαίτερα διαβασμένος άνθρωπος, αλλά η σκέψη και αντίληψη σου σταματάει σε αυτά που έχεις διαβάσει και στα άμεσα παράγωγα αυτών. όσο ανοιχτόμυαλος και αν διαλλαλείς ότι είσαι, πιστεύω οτι τόσο κλειστόμυαλος είσαι πραγματικά. αλλά σαν καλός χειριστής του λόγου και της τέχνης της επιχειρηματολογίας το κρύβεις απο τους άλλους, και από τον εαυτό σου.
    και αμφιβάλλω αν θα μπορέσεις ποτέ να το δεις.

Παντα ειμαι ανοικτος στην καλοπιστη κριτικη.
    Τα πιανω ενα - ενα ....
    Γνωση και φαντασια !
    Αντιθετα με αυτα που λες η γνωση προκαλει κυριολεκτικα μια εκρηξη στην φαντασια.
    Παραδειγμα ...
    Ο ουρανιος θολος. Ενας θολος με φωτακια και η φαντασια σταματαει εκει.
    Οταν ομως καποιος μαθει, οτι αυτοι ειναι Ηλιοι και μαλιστα σε διαφορετικες αποστασεις, ξαφνικα αρχιζει να σκεφτεται, για αλλους πολιτισμους, για τον Θεο, για την μικροτητα της ιδιας του της υπαρξης, με αποτελεσμα ενας "απλος" ανθρωπος να γινεται φιλοσοφος ενα βραδυ στην παραλια, με νονο πατημα την γνωση αυτη.
    Σε παρα πολλες ανακαλυψεις η επιστημη εφτασε βασιζομενη στην "Επιστημονικη Φαντασια" και ακομα προχωραει με βαση αυτην.

Για μενα τωρα ....
    Δεν ξερω αν ειμαι ικανος μελετητης, μπορει αλλα δεν το ξερω. Σιγουρα ομως δεν ειμαι τοσο διαβασμενος οσο λες. Μπορει να εχω διαβασει λιγο περισσοτερο απο καποιους εδω, αλλα πιστευω οτι αναμεσα στους "διαβασμενους" θα επιανα πατο!
    Για το "ανοιχτομυαλος", εχω πει πιο πανω οτι θεωρω πως κυμαινομαι στον Μεσο Ορο. Ουτε πιο πανω, ουτε πιο κατω, και το "διαλαλω" ακριβως τοσο οσο και ολοι οσοι εχουν παραθεσει αποψεις εδω μεσα.
    Οσο για χειρηστης του λογου ...
    Ουτε λογος να γινεται ...
    Πηγαινα στο "Πρακτικο" και ειμουνα ο χειροτερος στην Εκθεση!
    Στις εισαγωγικες για το Πανεπιστημιο θα ειμουνα πολυ ευχαριστημενος, αν εγραφα για 5 (με αριστα το 20)!
    Τελικα εγραψα 10 και εκανα παρτυ !!!

Εν κατακλειδι, με τιποτα δεν θεωρω τον εαυτο μου "καλυτερο ανθρωπο" απο κανεναν εδω μεσα και δεχομαι ευχαριστα την κριτικη σου, ακομα κι αν δεν συμφωνω σε πολλα σημεια ...
    Μου δινει ομως μια εικονα του τι περναω προς τα εξω και μπορω ισως να βρω πραγματα που να πρεπει να διορθωσω ...

παρόλο που με έχεις ειρωνευτεί πανω από μια φορές, δεν έχω κανένα λόγο να μην σε βλέπω φιλικά (όχι πια σεξ). άλλωστε η αντίσταση στην ειρωνία (στην οποία έχω κάνει διατριβή) με γοητεύει.

κάποιος θεωρείται έξυπνος, όταν οι γύρω του είναι λιγότερο έξυπνοι από αυτόν. ο μονόθαλμος στους τυφλούς, βασιλεύει.
    Δεν είσαι τόσο έξυπνος όσο νομίζεις (όχι πως δεν είσαι έξυπνος άνθρωπος), και μην προτρέξεις και πεις "δεν πιστεύω οτι ειμαι".
    ......................

Η "ειρωνια" με μετρο ειναι ιδιον γενικα εξυπνων ανθρωπων. Βεβαια εδω εχουμε πολλους διαχωρισμους.
    Οταν χρησιμοποιειται στην αποκρουση επιθεσεων, ειναι δειγμα πολιτισμου.
    Η υπερμετρη, δειχνει εμπαθεια.
    Οταν απευθυνεται σε λιγοτερο απο 'σενα "εξυπνους" ανθρωπους, δειχνει κακια και ρατσισμο.
    Λοιπον ΔΕΝ πιστευω οτι εισαι λιγοτερο απο μενα εξυπνος και δεχτηκα και επιθεση ...

Δεν θα πω "δεν πιστευω οτι ειμαι", οχι γιατι με προλαβες, αλλα απλα γιατι δεν το πιστευω!
    Πιστευω οτι ειμαι τοσο εξυπνος οσο και ΟΛΟΙ οι αλλοι. Ποτε μου δεν ξεκινησα θεωρωντας καποιον ανθρωπο "χαζο".
    Μπορει, πολλες φορες, καποιος να εχει λιγοτερες γνωσεις απο μενα, αλλα αυτο ΔΕΝ τον κανει χαζο!
    Το εχω ξαναπει νομιζω. Ο δεικτης νοημοσηνης ειναι ενα ποτηρι. Στον εναν μπορει να φτανει στο 120 και στον αλλο το 110. Το ποσο γεματο ειναι αυτο το ποτηρι ειναι ο πραγματικος δεικτης εξυπναδας. Αυτος με το 110 μπορει να ειναι εξυπνοτερος απο αυτον με το 120, γιατι απλουστατα εχει γεμισει το ποτηρι του ενω ο αλλος το εχει αφησει στο 105! Το ποτηρι λοιπον αυτο γεμιζει μονο με "γνωση" που διευρυνει τους οριζοντες της Σκεψης μας ....

Και για να παω και για δουλεια ...
    Οπως ειπες κι εσυ ...

Οχι πια sex ...
    Μονο φιλοι ...

:rotflmao:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Ρε συ Χρηστο ...
    Εχω αποφυγει να απαντησω σε δυο τρια ποστς σου, οχι απο σνομπισμο, μακρυα απο 'μενα τετοιες πρακτικες, αλλα επειδη αναφερεσαι παντα σε ενα θεμα παρα πολυ γενικα, απο πολυ μακρυνη θεωρηση. Σαν να λοιπουν κομματια μεσα απο αυτα που γραφεις. Σαν προφορικος λογος θα ηταν πιθανον καλος, μιας και θα μπορουσαν επι τοπου να ζητηθουν διευκρινισεις. Αλλα σαν γραπτος με παιδευει ρε αδερφε ...
    Καθε κειμενο σου το εχω διαβασει τρεις και τεσσερεις φορες και καθε φορα φοβαμαι πως κατι παρερμηνευω ...
    Δεν ειμαι δα και τοσο εξυπνος, οπως σωστα διαγνωσκει και ο Μαρινος (peace brother!!!)
    Θα κανω αυτη τη φορα μια προσπαθεια παραπανω ...

Κάποιοι αναφέρθηκαν στην παιδία και στην διαπαιδαγώγηση. Ο CRS-K δηλώνει πολέμιος της. Μαζί του και άλλοι.

Ειμαι πολεμιος της παιδειας ή της διαπεδαγωγησης?
    Πιθανον να παρερμηνευω, αλλα αυτο γραφεις ...
    Εγω δινω μαχες για την "μορφωση" και πιστευω οτι μονο μεσα απο αυτην θα διαλυθει η εννοια της μαζας και της "συλλογικης σκεψης", που πολυ ευκολα κατευθυνονται απο τον οποιοδηποτε "Χι" (Χιτλερ ή Χριστοδουλο, βαζεις οποιον θες, το ιδιο πραμα ειναι), και θα περασουμε στην "ατομικη σκεψη" που ειναι παραγωγικη και αδυνατον να κατευθυνθει!

Και έχοντας μια τηλεόραση κλειστή πολλοί νομίζουν ότι τα παιδιά τους θα αποφύγουν αυτήν την αποχαύνωση του μυαλού, αυτήν την αφασικότιτα που παράγει η τηλεόραση.. Τα άλλα παιδιά που θα κάνουν παρέα με τα δικά μας θα είναι δασκαλεμένα πιθανόν από αποχαυνωμένους γονείς, η αποχαυνωμένα απευθείας από την τηλεόραση. Τελικά η τηλεόραση θα περάσει εμμέσως την κουλτούρα της στα παιδιά μας ακόμα και αν δεν την έχουμε στο σπίτι.

Δεν ειναι απο μονη της λυση το κλεισιμο της τηλεορασης.
    Η παιδεια που περνουν απο τους γονεις και τους δασκαλους, οχι μονο μεσα απο τα βιβλια, αλλα και απο τον τροπο ζωης, ειναι το κυριο βημα προς την σωστη διαπαιδαγωγηση. Η αγαπη που τους δειχνουμε ειναι ενας ισχυρος καταλυτης στο να παρουν σοβαρα τα λεγομενα μας και να μας πιστεψουν. Με τον τροπο αυτο μπορουμε να τα απομακρινουμε απο την τηλεοραση, χωρις υποχρεωτικα να την κλεισουμε (κατι που απο μονο του θα ηταν φασιστικη συμπεριφορα), ή να μαθουν να την βλεπουν με κριτικο πνευμα.
    Απο 'κει και μετα ΔΕΝ μπορει καποιος να κτισει εναν τεραστιο τοιχο μονος του. Μπορει να βαλει καποια πετραδακια. Ας βαλουν κι αλλοι για να κτιστει ο τοιχος.

Ο crs-k προσπαθεί απ’ότι λέει να ωθήσει τα παιδιά του στο να διαβάσουν βιβλία και προτείνει να είναι οποιουδήποτε είδους ώστε να αποκτήσουν μαζί με την γνώση και κριτική άποψη. Εκκεντρική μειοψηφία δυστυχώς. Έχω ακούσει γονείς να μου λένε ότι θα αφήσουν τα παιδιά τους ανεπηρέαστα, για να αποφασίσουν μόνα τους από το τι ομάδα θα υποστηρίξουν μέχρι τι κόμμα θα ψηφίσουν. Και ξεχνάνε ότι όλοι οι άλλοι θα προσπαθήσουν να παρασύρουν προς την δικιά τους μεριά αυτά τα παιδιά, που θα ακούσουν το κάθε τι από την σκοπιά του προσηλυτιστή. Και μια και λέμε για λούγκρες ο προσηλυτισμός στον τρόπο τους στην έκφραση και στα γούστα τους είναι τόσο εμφανής, που έχει γίνει προβλέψιμος. Να ένας κίνδυνος. Η επιβολή των ιδεών μου για το σωστό, έτσι ώστε να δικαιώσω την επιλογή μου γίνεται προσηλυτισμός.

Κανεις δεν αφηνει τα παιδια του ανεπηρεαστα, ειτε εκκουσια, ειτε ακουσια. Η σταση ζωης των γονιων, που ανεφερα πιο πανω, ειναι το κυριοτερο μεσο διδασκαλιας.
    Πρεπει να φερω καποια παραδειγματα ...
    Ενα παιδι δεν θα θυμαται οταν μεγαλωσει αν καποια στιγμη το βοηθησες στα μαθηματα του, θα θυμαται ομως οτι μπαινοντας στο σπιτι ο μπαμπας, ειτε ετρεμε γιατι φωναζε με το παραμικρο (πχ), ειτε ηταν ολο χαρα γιατι θα καθοντουσαν αργοτερα μαζι να παιξουν ενα παιχνιδι ή να συζητησουν γαι διαφορα θεματα.
    Να σου πω και κατι προσωπικο ...
    Πηγαινοντας βολτες με την μεγαλη μου, οταν ηταν εναμιση χρονου, τρωγοντας μια καραμελλα, πεταξε το χαρτακι κατω στο δρομο. Εσκυψα και το μαζεψα πετωντας το σε ενα καλαθακι πιο κατω, χωρις να πω τιποτα, απλως συνεχισα την κουβεντουλα μας, σαν να ηταν κατι πολυ φυσιολογικο αυτο που εκανα. Με κοιταζε στα ματια χωρις να καταλαβαινει γιατι το εκανα και απορωντας γιατι δεν την "μαλωσα" αν ηταν κακο αυτο που εκανε. Αυτο επαναληφθηκε κανα δυο φορες σε ενα διαστημα ενος μηνα. Στο τελος δεν αντεξε και με ρωτησε. Της εξηγησα οτι δεν ειναι σωστο να πεταμε τα σκουπιδια μας οπουδηποτε, κι ας το εκανα ολοι οι αλλοι γυρω της.
    Κανα δυο χρονια μετα στην βολτα ηταν και η μικροτερη που εκανε ακριβως το ιδιο. Τοτε η μεγαλη αντεδρασε ακριβως οπως ειχα αντιδρασει εγω πριν δυο χρονια (προς μεγαλη μου εκπληξη), μονο που νουθετησε την μικρη (με πολυ χαλαρο υφος) λεγοντας της αυτα που ειχα πει πριν δυο χρονια, και αφηνοντας με με ανοιχτο το στομα, μιας και δεν πιστευα οτι θα μπορουσε να τα θυμαται.
    Την θυμαμαι εκεινη την στιγμη γιατι αισθανθηκα οτι ψηλωσα 30 ποντους! "Πληρωθηκα" δυο χρονια μετα, αλλα με βασιλικη αμοιβη.
    Τα παιδια μου απο τοτε (και οσο μπορω να ξερω) δεν πετανε σκουπιδια κατω. Το θεωρουν σαν κατι "πολυ κακο", σαν κατι αφυσικο.
    Αισθανομαι ασχημα γιατι μοιαζει (ειναι) αυτοπροβολη το παραδειγμα αυτο, αλλα ηταν μια προσωπικη εμπειρια που με ειχε συγκλονισει, γι' αυτο και την κατεθεσα. Μην τολμησει καποιος να με κανει να αισθανθω ακομα πιο ασχημα, λεγοντας κανα "Μπραβο Χρηστο", για θ' αφησω τον καφε και θα πνιξω τον πονο μου στην Μπυρα!!! Κι αυτο ναι ειναι απειλη!!!

Ο προσυλητισμος ειναι μια παρεξηγημενη εννοια.
    Δεν με προσυλητιζει καποιος οταν με πειθει για κατι μεσα απο γονιμο διαλογο.
    Προσυλητιζονται μονο οι πιο "αμορφωτοι" απο καποιους πιο μορφωμενους, οταν πατανε πανω στην αγνοια τους και συνηθως, ειτε με ψεματα, ειτε με μισες αληθειες. Αυτη ειναι κια η νομικη εννοια του "αδικηματος"!
    Ενας ανθρωπος λοιπον με κριτικη σκεψη ειναι αδυνατον να προσυλητιστει.
    Απο την αλλη δεν ειναι προσυλητισμος αυτο που κανει πχ ο Παππας του χωριου στο αγραμματο χωριατη?
    Αν του πει πχ οτι η Γη ειναι ισια και να μην παει στην ακρη γιατι θα πεσει δεν θα τον πιστεψει?

Ααααχχχ ...
    Δεν περναει κι ωρα για να πιουμε καμμια μπυρα ...

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από antares
    Αν πχ. πετύχουν κάποια στιγμή αυτό που ζητάνε (και για το οποίο γίνεται λόγος τελευταία), τη συνταγματική κατοχύρωση της συμβίωσης τους σε γάμο, με πιό τρόπο μου στερεί εμένα αυτό ελευθερίες; ή δικαιώματα; ή κοινωνικό χώρο;
    Οσον αφορα το πολιτικο γαμο μεταξυ γκει νομιζω οτι το αιτημα τους αυτο ειναι απολυτα ΔΙΚΑΙΟ.
    Και εξηγω:
    Σε ενα γκει ζευγαρι που ζει μαζι χρονια και δουλευει μονο ο ενας.Στην περιπτωση που αυτος πεθανει τι γινεται με τον αλλον.
    Η στην περιπτωση που αγοραζουν ενα σπιτι μαζι για να μενουν και ο ενας πεθανει.Τι γινεται ; Μπαινουν στο σπιτι τα τριτοξαδερφα του μακαριτη;

Το κρατος πρεπει να βλεπει σχεσεις γενικα και να τις αντιμετωπιζει το ιδιο.
    Keep on rocking in a free world !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    Οσον αφορα το πολιτικο γαμο μεταξυ γκει νομιζω οτι το αιτημα τους αυτο ειναι απολυτα ΔΙΚΑΙΟ.
    Και εξηγω:
    Σε ενα γκει ζευγαρι που ζει μαζι χρονια και δουλευει μονο ο ενας.Στην περιπτωση που αυτος πεθανει τι γινεται με τον αλλον.
    Η στην περιπτωση που αγοραζουν ενα σπιτι μαζι για να μενουν και ο ενας πεθανει.Τι γινεται ; Μπαινουν στο σπιτι τα τριτοξαδερφα του μακαριτη;

Το κρατος πρεπει να βλεπει σχεσεις γενικα και να τις αντιμετωπιζει το ιδιο.
    Και αυτός ο φουκαράς που εκτός της γυναίκας του έχει και μία γκόμενα και την ταλαιπωρεί ποιος ξέρει πόσα χρόνια... να μην την κατοχυρώσουμε κι αυτή; Ναι και στην πολυγαμία λοιπόν!

Ρε παιδιά... ήμαρτον!!!

Ρε συ Boxer, άντρες είναι και οι δύο, τη δουλειά τους θα την έχουν, παιδιά δεν θα έχουν, οπότε; τι εννοείς "τι γίνεται με τον άλλον;" Άμα ο ένας πεθάνει, ο άλλος θα συνεχίσει τη ζωή του.

Αν έχουνε πάρει σπίτι μαζί, θα το έχουν και οι δύο στο όνομα τους. Το απαγορεύει κανείς; Αφήστε μας πια! Και οι κληρικοί δεν παντρεύονται αλλά δεν το κάνουν και θέμα. Δεν ασχολούμαστε και με τίποτα άλλο από τα χαμένα δικαιώματα των γκέυ; Μια χαρά ισότιμοι πολίτες είναι και βαρέθηκα να συζητάω πια γι'αυτό.

Στάχτη στα μάτια! Ο tai καλά τα λέει, σωστά το έπιασε το νόημα και πολύ ωραία το εκφράζει. Μάλλον δεν θέλετε να το καταλάβετε. Σας έχει κάτσει εκεί με τα δημοκρατικά δικαιώματα κουβέντα να γίνεται και κάνουμε κύκλους με τα ίδια και τα ίδια.

Αφού δεν συμφωνούμε τι το κουράζουμε;
    Θάνος..

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    re si crs xalarose ligo re ti ine afto pou se exi piasi analampi prin to egkefaliko?:rotflmao:

mia stigmi na po ke afto
    ego den ime ratsistis tous miso olous to idio

lipon afti i nea genia ke i epomeni genia ke i me8epomeni 8a zisoun me ta dika tous dedomena me tis dikes tous antilipsis
    ke milame panta gia to megalitero pososto siga min ine oli idioi
    ke an 8a ekselix8oun se lougres se falokratika gourounia se eves8itous stoxastes ine kati to opio den mporoume na elenksoume ke oute mporoume na apofasisoume
    8eloume den 8eloume imaste mia genia pio monternoi apo tous gonis mas ta katoxika... pou ixan os idaniko tin epiviosi ke ton fovo ke ixame dinatotita epireasmou morfosis apelef8erosis ke alon dinon ala i genies pou erxonte exoun akoma perisotera apo mas i diafora ine oti den xriazonte kapio mai tou 68 i kapio epanastatiko kinima gia na zisoun ine pio aneti apo emas ke tous ftani apla na kanoun epiloges ta simerina gerontia diladi apo 25 ke pano exoun katalipa ke poso malon ama katagonte apo laika stromata tous ine diskolo na katanoisoun aftin tin kenouria taksi pragmaton pou fernoun i kenouries genies
    emis i megaliteri 8eoroume oti imaste pio anixti ala exoume ke emis ta psiloxontradia mas stin stenoegkefaliasi
    pantos ola 8a ekselix8oun adiaforontas gia tis dikes mas apopsis ke ola 8a paroun ton dromo pou tous prepi
    pantos den 8eoro oti ine asxima ta pragmata girizoun ola se mia pio eves8iti roi ke antimetopisi ton katastaseon 8a zisoun perisotero san an8ropoi ke oxi san andres ginekes ego afto vlepo

episis pedia min mas trote ta niata mas me katevata peri tou atomou sas ke kimena epi ton kimenon me apologies giati to ipa afto ke ti enoousa
    mas ta kanate aerostato
    kanis den endiaferete gia to an iste eksipni an iste omorfi iperoxi gay sosti metri vari glikis ke neromeni
    xestike to simpan gia to ti isaste:rotflmao:
    ke to 8ema ine an mporoume mesa apo tin sizitisi na vroume neous tropous skepsis pou simeni apo kapou 8a epireastoume
    gia na ksekinisoume kenourious sinirmous

i egkiklopedikes gnosis den ine eksipnada
    mpori apla kapios na exi fotografiki mnimi ke na aposti8izi tomous afto den ine eksipnada

ke re crs mono 120 exis dikti noimosinis?
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ke agapite file marino
    ego ime an8ropos den ime domimeno ktirio apo igrompeton
    ke exo dikeoma na alazo opote mou tin doni

ke stamatiste na to pezete krites o enas tou alou
    mas ta priksate
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Αρχικά δημιουργήθηκε από Thanos_
    Και αυτός ο φουκαράς που εκτός της γυναίκας του έχει και μία γκόμενα και την ταλαιπωρεί ποιος ξέρει πόσα χρόνια... να μην την κατοχυρώσουμε κι αυτή; Ναι και στην πολυγαμία λοιπόν!

Ρε παιδιά... ήμαρτον!!!

Ρε συ Boxer, άντρες είναι και οι δύο, τη δουλειά τους θα την έχουν, παιδιά δεν θα έχουν, οπότε; τι εννοείς "τι γίνεται με τον άλλον;" Άμα ο ένας πεθάνει, ο άλλος θα συνεχίσει τη ζωή του.

Αν έχουνε πάρει σπίτι μαζί, θα το έχουν και οι δύο στο όνομα τους. Το απαγορεύει κανείς; Αφήστε μας πια! Και οι κληρικοί δεν παντρεύονται αλλά δεν το κάνουν και θέμα. Δεν ασχολούμαστε και με τίποτα άλλο από τα χαμένα δικαιώματα των γκέυ; Μια χαρά ισότιμοι πολίτες είναι και βαρέθηκα να συζητάω πια γι'αυτό.

Στάχτη στα μάτια! Ο tai καλά τα λέει, σωστά το έπιασε το νόημα και πολύ ωραία το εκφράζει. Μάλλον δεν θέλετε να το καταλάβετε. Σας έχει κάτσει εκεί με τα δημοκρατικά δικαιώματα κουβέντα να γίνεται και κάνουμε κύκλους με τα ίδια και τα ίδια.

afou file mou apo tin mia den katalavenis ke apo tin ali kourazese pigene stin efxi tis panagias ke asemas na kanoume kouventa ti mpenis ke mas grafis afta ta spoudea tipota pou den exis na pis

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    afou file mou apo tin mia den katalavenis ke apo tin ali kourazese pigene stin efxi tis panagias ke asemas na kanoume kouventa ti mpenis ke mas grafis afta ta spoudea tipota pou den exis na pis
    ke stamatiste na to pezete krites o enas tou alou
    mas ta priksate
    Τι έλεγες;

mas grafis afta ta spoudea tipota pou den exis na pis
    Παρεμπιπτόντως να σου πω ότι δύο αρνήσεις κάνουν μία κατάφαση. Γράψτο καλύτερα γιατί έτσι μάλλον για φιλοφρόνηση θα το πάρω.
    Θάνος..

Τι έλεγες;

Παρεμπιπτόντως να σου πω ότι δύο αρνήσεις κάνουν μία κατάφαση. Γράψτο καλύτερα γιατί έτσι μάλλον για φιλοφρόνηση θα το πάρω.
    ma ke ego den grafo tipota alo ektos apo filofronisis

ke monos sou karfonese me afta pou grafis den fteo ego

Ρε παιδιά... ήμαρτον!!!

Δεν ειναι το ιδιο. Αυτος που λες δεν εχει καν κατασταλαξει στο ποιες (θελει να) ειναι οι υποχρεωσεις του!
    Ναι στην πολυγαμια?
    Χωρις πολλες - πολλες υποχρεωσεις ?
    Τωρα που το ξανασκεφτομαι ...
    Δενκακο ...
    Ρε μηπως να γινομουνα Μουσουλμανος ???

Το αλλο μισο σπιτι λοιπον θα ερθουν να το διεκδικησουν εκεινοι οι συγγενεις που το πιο πιθανον ειναι οτι ΔΕΝ ηθελαν να τον βλεπουν σε ολη τους την ζωη ...
    Αυτο ειναι σωστο?
    Οι κληρικοι μπορουν να ειναι παντρεμενοι (απο πριν), εκτος απο τους Μητροπολητες.
    Αυτες τις μερες μαλιστα η Ιερα Συνοδος συζηταει να επιτραπει να ξαναπαντρευονται ή να παντρευονται γενικα ενω ειναι παπαδες.
    Και ο κυριοτερος λογος ειναι για να μειωσουν την τρομερη διαδωση της ομοφυλογιλιας και ακολασιας γενικοτερα στους κολπους της Εκκλησιας (που συχνα πυκνα χρησιμοποιουμε σαν παραδειγμα)!

Απλως για γυμναστικη ....
    (Του μυαλου, σιγουρα)

Εγω παντως (σοβαρα τωρα) ειδα μεσα σ' αυτες τις ΧΧ σελιδες, να εξομαλυνονται οι ακραιες τασεις απ' οπου κι αν προερχονται και να υπαρχουν προσεγγισεις σε πολλα θεματα!
    Δεν ειπα οτι καποιος θα πεισει τον αλλο 100%, αλλα προαγεται η μετριοπαθεια και ο προβληματισμος, ενθεν κι ενθεν!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    [FONT=courier new]
    Υπάρχουν και οι διαθήκες....
    Ας τ' αφήσει η μία λούγκρα στην άλλη να τελειώνουμε......

Και τι σημαίνει δεν δουλεύει; Και τι κάνει; Την οικοκυρά; Κυρία στο σαλόνι, πουτάνα στο κρεββάτι; Εδώ σήμερα δουλεύουν το 90% των γυναικών δεν θα δουλεύει η λούγκρα;

Ωχουυυυυυυυυ πολύ υποστήριξη λέμε
    [/FONT]

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Να υιοθετήσουν και κανα παιδακι τοτε, να γινει κομπλεξαρας σαν και αυτους....

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    [FONT=courier new]
    Υπάρχουν και οι διαθήκες....
    Ας τ' αφήσει η μία λούγκρα στην άλλη να τελειώνουμε......

Και τι σημαίνει δεν δουλεύει; Και τι κάνει; Την οικοκυρά; Κυρία στο σαλόνι, πουτάνα στο κρεββάτι; Εδώ σήμερα δουλεύουν το 90% των γυναικών δεν θα δουλεύει η λούγκρα;

Ωχουυυυυυυυυ πολύ υποστήριξη λέμε
    [/FONT]

re ti ton afinete afton na simetexi se teties sizitisis

re fele den sou ipa na min asxolise me tetia zitimata
    8eloun egkefalo leme

Παρόμοια θέματα

1. κατι κουρασμένα παλικάρια ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΤΟ και οικονομική κρίση
    από lc8ergr1 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 15/05/2013, 11:15