Λοιπόν για να μη μακρυγορώ. (EDIT: τελικά μακρηγόρησα )
Η σύζυγος μου πάσχει απο αυτοάνοσο νόσημα που πιθανή μεγάλη έξαρση (είναι σχεδον αγνωστα μεχρι σήμερα τα αίτια ) σημαίνει ακόμα και θανατο .
Πιστεύει κανένας γιατρός η μή οτι δεν θα έπρεπε να είμαστε 2 και 3 φορες σκεπτικοί για το αν θα έπρεπε να εμβολιαστεί η όχι ;
Πιστεύει κανένας γιατρός οτι υπάρχουν αρκετά δεδομένα για τα αυτοάνοσα (ειδικά για τον Σ.Ε.Λ.) ωστε να έχουμε κατα συνέπεια αρκετα δεδομένα για τον εμβολιασμό; Αν ναι να του κάνουμε ευχαρίστως μια επίσκεψη.
Αναλαμβάνει κάποιος γιατρος να υπογράψει χαρτί οτι εχει ευθύνη αν πάθει κάτι η συζυγός μου μετα τον εμβολιασμό ; όχι.
Υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν οτι μακροχρόνια δεν θα επηρεαστεί η σύζυγός μου από το εμβόλιο ; Όχι (υπάρχει για αλλα εμβόλια που δεν εχουν καμία σχέση με τα συγκεκριμένα και φυσικά τα κάναμε όλα) .
Υπάρχει μελέτη για το πόσα άτομα με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο χειροτέρευσαν μετά τον εμβολιασμό ; Οχι.
Υπάρχουν γιατροι που επισημα ή ανεπίσημα μας εχουν συστήσει να μη κάνουμε το εμβόλιο ;Ναι(οι περισσότεροι ανεπίσημα).
Νομίζει κανένας οτι δεν πληρώσαμε ακριβά λάθος επιλογές προηγούμενων γιατρών γιατι τότε δεν πέρναμε δευτερη ,τριτη ή και τέταρτη γνώμη?
Νομίζει κανένας πως οτι νέο φάρμακο προτείνεται δεν μας ζητείται να το σκεφτούμε πολυ καλά απο τους ίδιους τους γιατρούς πρίν προχωρήσουμε;
Υπαρχει φυσικα η οδηγία να εμβολιαστεί , με διακοπή της ανοσοκαταστολής (που την προκαλούν μεχρι στιγμής για να καταπολεμήσουν την έξαρση της ασθένειας) και φυσικα σου λένε πως σύμφωνα με τους ειδικούς το ενδεχόμενο σοβαρης εξαρσης είναι μεν υπαρκτό (που μπορεί να σημαίνει βλαβες σε όργανα , μεταμοσχευση , άλλες επιπλοκες , θανατος κτλ..) , αλλα
αυτο δεν πρεπει να μας απασχολει 
γιατι τα ωφελη απο τον εμβολιασμο είναι μεγαλυτερα...
Απο εκει και πέρα είχα την μητέρα μου με καρκίνο που της διαγνώσθηκε πέρυσι μεσα στο πρωτο lockdown και την χάσαμε πριν απο 3 μήνες , μπορεί ευκολα να καταλάβει κανείς τι τραβήξαμε τόσο καιρό (και ακόμα τραβαμε ) ωστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να νοσήσει κάποιος και με τη σειρά του το μεταφέρει στη συζυγό μου ή στη μητέρα μου, δεν χρειαζεται να μπω σε λεπτομέρειες αλλα φανταστείτε πως ένιωθα κάθε φορά που εβλεπα συνοστισμό με μηδενικά μετρα χωρίς αυριο... (αναφέρομαι μόνο στα του covid , και όχι στο προσωπικό δράμα..)
Και φυσικά αρκετοί (που γνωρίζω) που εμβολιάστηκαν και όλο αυτο το διάστημα ζούσαν σαν να μη υπάρχουν μέτρα η κορωνοιος (αρκετοί ελεγαν φυσικά οτι προκειται για απλη γρίπη....) , τώρα κουνανε το δάχτυλο επιδεικτικά στους ανεμβολίαστους ... αυτοι που μαζευονταν ο ενας πανω στον αλλον σε πλατείες και παραλίες όσο είχαμε lockdown.
Πρίν πει κάποιος οτι είναι ειδική περίπτωση η σύζυγός μου , του προτείνω να μάθει πόσους ανθρώπους έχει η χώρα μας που έχουν κάποιο σοβαρό αυτοάνοσο , πόσους καρκινοπαθής , και πόσους άλλους που είναι "ειδικές περιπτωσεις" ...θα εκπλαγείτε απο τα νούμερα. Πιστέψτε με παρακαλανε για μία λυση οσο αφορά την πανδημία που δεν θα τους κάνει όμως να φύγουν απο αυτο που υποφέρουν ήδη...
Εχετε ακούσει την έκφραση μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα ; Αυτό σκέφτονται όλοι αυτοί και μαζί τους και εμείς . Καλό απόγευμα !