Ευχαριστώ Χρήστο μου έδωσε ο Γιώργος τα στοιχεία ενός στην Κερατέα που μπορεί να έχει αν έχεις και εσύ πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το συγκεκριμένο ΡΑΛ ποιος το χει κτλ θα ήταν τέλεια
Γιώργη ευχαριστώ φίλε
Πολύ υποχθόνια κινούταν τελευταία έπρεπε να το περιμένουμε!
Συνεχίζουμε λοιπόν
Θυμάστε που σας είπα οτι το προηγούμενο Σάββατο κατέβηκε ο Γιάννης απο Σαντορίνη για κάτι δουλειές και αφιέρωσε ένα ολόκληρο πρωί να προχωρήσουμε το μηχανάκι?
Να επισημάνω για άλλη μία φορά οτι δεν είμαι γνώστης ο Γιάννης ήξερε τα πάντα όμως και καθοδηγούσε!
Ε να λοιπόν τι έγινε εκείνο το πρωί...
Ξεκινήσαμε κατα τις 8 με καφεδάκι ανα χείρας!
Και βγάλαμε τις μπότες κάτω,
(εκεί έχει ένα παξιμάδι που στο κέντρο του έχει μία βίδα με ίσιο κατσαβίδι)
(κρατάμε σταθερό το κέντρο με ένα ίσιο κατσαβίδι και ξεβιδώνουμε το παξιμάδι βάζουμε λεκάνη απο κάτω γιατί γύρω στα 130ml λάδι θα τρέξουν απο το καθε ένα)
και τραβώντας τα ελευθερώνουμε!
Με ένα μυτοτσίμπιδο κυρτό κατάφερα να ανοίξω τις αλουμινένιες τάπες με τις δύο τρύπες που φανταζόμουν οτι θα με δυσκολέψουν με ευκολία... ένα κλίκ και μετά λύνανε σα βούτυρο με το χέρι!
Απο κάτω αποκάλυψαν κάτι πλαστικούς κώνους που λειτουργούν σαν στοπ για να μην κάνουν γκουπ πάνω στις αλουμινένιες τάπες όταν σκάνε σε λακούβες και τερματίζουν.... για να λύσουν τα ελατήρια πρέπει να ξεβιδώσουμε αυτά τα μεγάλα παξιμάδια (νομίζω 41 νούμερο εγώ δεν είχα οπότε κάβουρας!)
Δε λύναν εύκολα οπότε λούσιμο στο σπείρωμα με WD40 και περιμένουμε για άλλη μία προσπάθεια!
Βγήκαν οι κωνικές τάπες λοιπόν με ένα μυτοτσίμπιδο και έβγαλα με ένα κατσαβιδάκι και τις τσιμούχες-πίρο του τιμονιού!
Μετά απο κανα 10λεπτο ο ένας κράταγε κόντρα τα μπροστινά και ο άλλος έλυνε, και τελικά τα ελατήρια βγήκαν!
Δεν υπάρχει φωτό εδώ απο τα ελατήρια αλλά θα τα δείτε στο μέλλον συγκεντρωτικά
![]()
Πάμε να λύσουμε την κόρνα!
πρώτα σημαδεύω τα καλώδια...
Και την πήραμε στο χέρι
ΜΠΡΟΣ - ΠΙΣΩ
Το ντουι μπρος και πίσω
Τραβάω όλα τα καλώδια έξω να δούμε με τι έχουμε να κάνουμε
Τα περισσότερα καλώδια πάνε στον PAL διακόπτη και στο ΝΤΟΥΙ ενώ κάποια στο φωτάκι νεκράς + Check engine
Στη συνέχεια αρχίζω να βαφτίζω τα καλώδια για να βγάλω άκρη στην σύνδεση
Μαρκαδόρος λοιπόν ανα χείρας και χαρτοταινία
Ο PAL μετά