Σελίδα 27 από 27 ΠρώτοΠρώτο ... 17222324252627
Προβολή αποτελεσμάτων 391 έως 395 από 395

Θέμα: Αυριο Τεταρτη 10.09.08 ξεκινα το "πειραμα του αιωνα" στο Cern

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ohm Προβολή μηνύματος
    και μας το λες ότι σου είναι πάρα πολύ δύσκολο να το χωνέψεις ή να το εξηγήσεις;
    Να το εξηγήσω. Όταν είμαι ήρεμος και χαλαρός το αισθάνομαι, το κατανοώ (ως ένα βαθμό τουλάχιστον)

Δεν έχεις καν τα εφόδια για να αντιληφθείς πόσο μακριά είναι για σένα αυτό. Είσαι μέσα σε ένα σύννεφο και πας να βρεις το σχήμα του, ενώ ακόμα δεν έχεις τρόπο να ξέρεις έστω που τελειώνει το σύννεφο.
    Δεν το ξέρεις αυτό. Ίσως να το αντιλαμβάνομαι με κάποιο άλλο τρόπο.

Μην νοιώθεις καθόλου άσχημα.
    Άσχημα όχι, τουναντίων. Εκστασιασμένος.

(ίσως βαθύτατα λυπημένος για αυτούς που δεν...)

Για τα υπόλοιπα είπαμε, έχεις πμ

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    σου ξύνισε κάτι, μεγαλογιατρέ;
    Έκανε η μύγα κωλο κι εχεσε το κόσμο όλο.
    καλά τα σχόλια προς εμένα (αν και άκυρα, γιατί πουθενά δεν γράφω ούτε τι ξέρω μήτε τι έχω, αν έχω, σπουδάσει), αλλά έχεις να πεις κάτι πάνω σε όσα έγραψα;
    Ναι εχω.
    Οταν λες πως ο αλβερτος έχει πει πολλές μπαρουφες, διατυπωμενο μαλιστα με αυτό το τρόπο και δεν είσαι ο Bohm που το λέει, αλλά ο σκέτο ohm, να περιμενεις να βρέξει σφαλιάρα.

....και μιας και εισαι ορεξατος για κουβέντα, πες μας γιατί η εν λόγω ρήση είναι μπαρούφα...
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

never hold back Το avatar του/της Ohm
    μμ καλώς
    από ποιά μεριά προτιμάς να το προσεγγίσω;
    θα το πλησιάσω από διάφορες και συ διαλέγεις όποια προτιμάς.
    δεν θα το εξαντλήσω, γιατί τραβάει πάρα πολύ

1) ο σπασίκλας: Τα μαθηματικά δεν έχουν νόμους. Ο Αϊνστάιν είπε Sätze που μεταφράζεται "προτάσεις"/"clauses"(ή αλλιώς)
    2) ο τενίστας: Όπως είναι αδύνατον να αποδείξεις πως δεν υπάρχουν νεράιδες όταν κάποιος σου ισχυριστεί ότι "εγώ λέω ότι υπάρχουν νεράιδες, εσύ λες ότι δεν υπάρχουν, απέδειξέ το μου.", αλλά αυτός που ισχυρίζεται ότι υπάρχουν νεράιδες μπορεί πανεύκολα να αποδείξει την ύπαρξή τους (σου δείχνει μία), έτσι και το βάρος της απόδειξης πέφτει σε σένα που ισχυρίζεσαι ότι αυτό που είπε ο αϊνστάιν έχει νόημα... γιατί εγώ νόημα δεν βλέπω. Είναι ένα σόφισμα κενό νοήματος.
    3) ο ιστορικός: ο goedel, λίγο μετά, έδειξε ότι τα μαθηματικά δεν είναι "βέβαια", όπως και αν το εννοεί ο αϊνστάιν, (οπότε αυτό που λέει, στην καλύτερη είναι 50% σωστό και 50% λάθος)...
    4) ο πρακτικός: ... το οποίο αρχικά φαίνεται να συμφωνεί με το ότι κρίνοντας εκ του αποτελέσματος τα μαθηματικά έχουν πολύ μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα, αρκεί να παρατηρήσουμε το πόσο έχουν βοηθήσει στην πρόοδο της μελέτης του υπαρκτού...
    5) ο επιστήμονας: ... όμως στις επιστήμες γενικά τα μαθηματικά είναι ένα εργαλείο που μας βοηθάει να ποσοτικοποιούμε μεγέθη και να λύνουμε αριθμητικά προβλήματα, και το κάνουν εξ'ίσου καλά είτε είναι "αβέβαια" είτε "βέβαια". Μάλιστα, πολλές φορές δημιουργούν την εντύπωση πως έχουν προτεραιότητα της πραγματικότητας. Ανακαλύφθηκαν σωμάτια με πειραματικές διατάξεις, που δεν εμφανίζονται αλλού στο σύμπαν, μόνο και μόνο επειδή αντιστοιχούν σε λύση εξίσωσης την οποία ένας φυσικός μπορεί να απέρριπτε επειδή "είναι αρνητική". Λεπτομέριες άλλη φορά.
    6) ο φιλόσοφος: Τις προάλλες μας γκρίνιαζε ότι δεν του κάθεται καλά η κβαντομηχανική... τώρα μας λέει ότι τα μαθηματικά δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα αν δεν είναι αβέβαια; Δηλαδή ότι μόνο αν είναι αβέβαια, έχουν επαφή με την πραγματικότητα; Μα αυτό ακριβώς δεν μάθαμε με τα πειράματα τις κβαντικής φυσικής; Αποφάσισε τι θες πια...
    7) ο μαθηματικός: τα ασαφή μαθηματικά, περιέργως, είναι αυτά που δεν εφαρμόζονται στην πραγματικότητα..., αντίθετα τα βέβαια μαθηματικά είναι που εφαρμόζονται στην πραγματικότητα... Ανάποδα τα λέει ο Αϊνστάιν
    6b) ο φιλόσοφος: το βλέπεις πολύ μυωπικά, δεσ'το πιό αφαιρετικά, σε τι ανώτερο/βαθύτερο μπορεί να αναφέρεται με αυτά που λέει..
    7b) ο μαθηματικός: μίλησε ξεκάθαρα για μαθηματικά, όχι για φιλοσοφία, οπότε φιλοσοφικά τσαλίμια δεν χωράνε.
    8) ο χίπστερ: το απόκρυφο νόημα μετατρέπει την αξεπέραστη αφαιρετική ομορφιά.
    9) όλοι οι υπόλοιποι: ποιός τον άφησε να μπει μέσα;;;
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Νέο μέλος

Τα πιο δυσεπίλυτα προβλήματα έρχονται απο καλώδια.Είτε αυτό αφορά τον lhc είτε το xtz

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Tο ποστ που πυροδότησε τόση διαμάχη, αφενώς αναφέρετε σε ένα αρθρο του 2011, αφετέρου κάποιους μήνες αργότερα έρχετε η διάψευση του τίτλου του άρθρου ( όπως μπορεί κάποοσ να διαβάσει καί στην ίδια ανάρτηση παρακάτω...) καθώς υπήρχε τεχνικό πρόβλημα που αλλοίωνε τις μετρήσεις..

Νέο μέλος

προβλήματα με καλώδια παρτ 2!

Σελίδα 27 από 27 ΠρώτοΠρώτο ... 17222324252627

Παρόμοια θέματα

1. ΜάσαTime Τετάρτη 10/06/09, Ηράκλειο Κρήτης
    από MikeG στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 10/06/2009, 18:41
  2. Τίτα Μπρίκι, Τετάρτη 24/09/08
    από MikeG στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 50
    Τελευταίο μήνυμα: 30/09/2008, 12:22