Σελίδα 27 από 86 ΠρώτοΠρώτο ... 1722232425262728293031323777 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 391 έως 405 από 1276

Θέμα: Δολοφονία 15χρονου

ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ Το avatar του/της ΚΑΠΛΑΝΙ
    Ρε παιδια αναρωτιεμαι καποιες φορες..
    Αναρχικος δεν ημουν ποτε και καμια σχεση δεν ειχα με αυτην την ταξη την οποια θα συμφωνησω μαζισας οτι το κρατος εξουσια την εκμταλευεται και ισως με ανταποδωτικα οφελη..
    Δεν συμφωνησα ποτε μ ολες αυτες τις λεηλασιες και τις καταστροφες που κανουνε γιατιδεν τις θεωρω τροπο αντιδρασης σωστο.
    Αλλα ρε σεις αυτοι ειναι οι λιγοι.Οι 200 οι300 δεν ξερω και γω ποσοι παντως ειναι οι λιγοι οι λαθος.
    Αναρωτιεμαι ολοι οι υπολοιποι που ημαστε οι σωστοι γιατι φτασαμε την κοινωνια μας σε αυτο το χαλι.
    Μημπως και εμεις δεν κανουμε κατι σωστα;Μημπως ημαστε πολυ απαθης;
    Μημπως μαζι με αυτους τους 200 αναρχικους επρεπε να παμε και αλλοι 200000 απο εμας και αντι για την Ερμου να παμε να καψουμε την Εκαλη(γιατι υποθηκε και αυτο);
    Ποιος θα μας σταματηση;
    Μημπως σε αυτη την μπουρδελοπολη που ζη η μιση Ελλαδα επρεπε να μαζευτουν 500 η και600χιλ. κοσμος και να παει να αποκληση την βουλη και για 2 η3 η και παραπανω μερες;
    Μημπως τελος παντων θα επρεπε να γινη κατι ρε παιδια;

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΟΥ..
    ΚΑΠΛΑΝΙ

@@ κι άλλο ένα @ Το avatar του/της Konti
    Εγώ ένα έχω να πω, το Σαββατο η Ελλάδα γι' άλλη μια φορά γύρισε 40 χρόνια πίσω...!!!!

Χάθηκε ένα παιδί κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ! Χαθηκε γιατί απλά ήταν έφηβος....

Χάθηκε γιατί αντέδρασε και όπως όλοι οι έφηβοι (μην ξεχνάτε κι έμεις ήμασταν...) αντιδρούν σε κάθε τι που τους πνήγει, σε κάθε "αδικία"! Γιατί αδικία ηταν αυτή.... Το όπλο, η απειλή ......

Χάθηκε γιατί ένας μπάτσος (γιατί ο συγκεκριμένος, και όχι μόνο, μπάτσος είναι κι οχι αστυνομικός) δεν έκανε αυτό που η ελληνική κοινωνία τον έχει ορίσει να κάνει.... Να προστατεύει τους πολίτες... αλλά τι λέω τώρα πότε το έκανε αυτό? Στην περίπτωση με την ζαρτινέρα, με τα πράσινα σταράκια, με τους μετανάστες και πόσα άλλα ακόμα που συγκαλύπτονται.... Δυστυχώς η ελληνική αστυνομία λειτουργεί ακόμα με τις πρακτικές της 7ετίας.... (εντάξει όχι όλη αλλά ένα μεγάλο μέρος της....)

Και όταν ακούω το "τι ήθελε ένα παιδί 15 χρονων στα εξάρχεια..." ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ....

ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΑΝΤΩ, ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ 15ΧΡΟΝΟ?

ΤΕΛΟΣ!

Θερμά συλληπητηρια για το παιδί!
    ΤΕΛΟΣ

βολτάδικο μέλος
    "Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."

Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)
    ...

Τι λες ρε παπαρα, η δουλεια της αστινομιας ειναι να αμυνεται οχι να διαπληκτιζεται και τραμπουκιζει.

Αν δεν μπορει να εχει υπομονη ο μπατσος να παει να γινει μαναβης.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
    Πόσο χαμηλότερα μπορεί να φτάσει αυτή η κοινωνία;

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι ζω σε μία πλήρως άναρχη κοινωνία, μία κοινωνία όπου το κράτος είναι ο αρχιληστής και οι υποτιθέμενοι "εχθροί" του είναι τα τσιράκια που κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Αγαπητοί ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ... αν κάποιος έχει την υπομονή να διαβάσει όλα τα προηγούμενα posts μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους έχουμε φτάσει εδώ. Απόψεις απόλυτες και ακραίες, προσωπικοί χαρακτηρισμοί και επιθέσεις, γενικεύσεις και γενικότητες, θεωρίες και αχταρμάς ιδεολογιών, αλλά από προτάσεις και συμπέρασμα... ένα μεγάλο μηδεν!

Θα σας πω τις σκέψεις μου και όποιος θέλει διαβάζει και σχολιάζει. Σχολιάζει λέω ε!

Όταν πρωτοάκουσα τί έγινε, και βάσει των πρώτων πληροφοριών, σκέφτηκα "Ωχ! Θα γίνει της που@ν@ς... Μα τα κωλόπαιδα τί θέλουν και κάνουν μαλακίες; Κι εγώ υπήρξα παιδί, αλλά ποτέ δεν άρχισα να βρίζω αστυνομικούς έτσι γιατί περνούσαν από μπροστά μου... Μάλλον η δύναμη του όχλους και η προσπάθεια για μαγκιά θα έφερε το κακό... τί να σου κάνει και ο αστυνομικός όταν 25 άτομα περικυκλώνουν το περιπολικό και το σπάνε με πέτρες και καδρόνια; Άνθρωπος είναι, φοβήθηκε και αυτοαμύνθηκε..."

Για να είμαι ειλικρινής όταν άκουσα και το ποιόν του νεκρού παιδιού τα πήρα στο κρανίο! "Επαναστάτης με τα λεφτά του μπαμπά ρε; Έτσι γίνομαι κι εγώ ρε!" Όταν δεν έχεις να σκεφτείς τί θα ταΐσεις την οικογένειά σου αύριο τότε όλα είναι εύκολα και έχεις χρόνο και μέσα για να κάνεις τις δικές σου επαναστάσεις. Καθώς ξημέρωσε η Κυριακή και άρχισαν να βγαίνουν στο φως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τί έγινε πραγματικά (σχετικό αυτό) τότε ένιωσα άσχημα με το εαυτό μου που παρασύρθηκε και κατηγόρησε το παιδί το οποίο έφταιγε (δεν υπήρχε λόγος τσαμπουκά, ακόμη και λεκτικού μόνο), αλλά πλήρωσε δυσανάλογα ακριβά το λάθος του.

Δεν δικαιολογώ την ηλικία γιατί έχω την αίσθηση ότι μία ομάδα 15 χρονων παιδιών μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστροφική και επικίνδυνη κάτω από κάποιες προϋποθέσεις. Προσοχή δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη παρέα, γενικά μιλάω.

Τελικά, όπως φαίνεται έχουμε μία εν ψυχρώ δολοφονία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Είναι τόσο αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη όσο και η δολοφονία του ψιλικατζή για 50 Ευρώ, του μοσυκλετιστή που μάλωσε με κάποιον στο φανάρι κλπ.

Από κει και πέρα τί γίνεται όμως; Προς τί όλη αυτή η καταστροφή; Τί θα επιτευχθεί μέσω αυτής;

Ο μόνος κερδισμένος από όλη αυτή την ιστορία είναι ο Κωστάκης και το τσίρκο που αυτοαποκαλείται η κυβέρνησή του τόπου. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεχαστεί ένα σκάνδαλο που τραβάει εδώ και 3 μήνες; Γιατί νομίζετε ότι η αστυνομία τηρεί αυτή τη στάση; Προς σεβασμό στη μνήμη του νεκρού παιδιού; ΕΝΤΟΛΕΣ εκτελεί κύριοι που έρχονται από ψηλά!

Αφήστε τους να κάψουν 2-3 μέρες μπας και ασχοληθούν τα κανάλια με κάτι άλλο πέραν του Εφραίμ! Και, ώ του θαύματος, έτσι κι έγινε! Όσα περισσότερα καούν τόσο πιο λίγο θα ακούγεται ο Εφραίμ...

Έχω τη γνώμη ότι σήμερα αποδεικνύεται η υπόγεια σχέση του βαθέως κράτους με τους "αναρχικούς" (ο Θεός να τους κάνει). Για άλλη μια φορά τα κεφάλια εξυπηρετούν τα σχέδιά τους και τα πιόνια ένθεν κακείθεν σκοτώνονται κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σκοτώνονται για μία -διαλυμένη κατά τα φαινόμενα- πατρίδα, για μία παντελώς απροσδιόριστη ιδεολογία (ούτε το 1% από αυτούς ξέρει τί πρεσβεύει ο αναρχισμός), για τον Αλαβάνο με τη μονοκατοικία στου Παπάγου και τους προσωπικούς φρουρούς, για τις ομάδες, το Θεό και για οτιδήποτε άσχετο και το κακό είναι ότι αυτά τα πιόνια δεν γνωρίζουν τη θέση τους στη σκακιέρα.

Τέλος! Δεν υπάρχει κράτος. Δεν ξέρω αν φταίει η επταετία ή σύνδρομα του εμφυλίου ή και παλιότερα, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η χώρα είναι σαν βάρκα χωρίς κουπιά. Δεν υπάρχει κράτος! Ή μάλλον υπάρχει, αλλά σε λάθος ρόλο. Αντί να είναι ένα κράτος που υπηρετεί, που βρίσκεται εκεί για να δώσει λύσεις, ένα κράτος όπου ο πολίτης έχει το δικαίωμα στην ελευθερία, στην ιδιοκτησία και στην ελπίδα για καλύτερο μέλλον, έχουμε ένα κράτος μπαμπούλα, ληστή, τρομοκράτη και δολοφόνο.

Πείτε μου τί ισχύει σήμερα; Αισθάνεται κανείς ελεύθερος; Αισθάνεται ασφαλής; υπάρχει επλίδα για ένα καλύτερο μέλλον; Τίποτα από αυτά και τα πράγματα, καθώς δέιχνουν, γίνονται χειρότερα.

Είναι δημοκρατία αυτό που ζούμε; Σκότωσε ένας δολοφόνος το παιδί χωρίς αιτία. Ποιά είναι η λύση; Το κάψιμο; Όχι φυσικά! Η λύση είναι η τιμωρία του δολοφόνου (ο χαρακτηρισμός "παραδειγματική" από υπουργούς τη στιγμή που δεν έχει ανοίξει ρουθούνι για δισεκατομμύρια που έχουν χαθεί είναι αστείος) κατά το Νόμο, όπου η προσπάθεια από πλευράς κοινωνίας και η πίεση θα επικεντρωθεί στο να μην παραποιηθούν τα στοιχεία και τη γλυτώσει -και- αυτός.

Σε μία σοβαρή χώρα η τραγωδία θα γεννούσε τροφή για σκέψη. Ποιά είναι η αιτία που σκοτώθηκε το παιδί; Μήπως είναι όλοι αυτοί που τώρα κάνουν τους θλιμμένους; Μήπως είναι των κυβερνήσεων από τη μεταπολίτευση και μετά, που προσπαθώντας να ξορκίσουν φαντάσματα του παρελθόντος έχουν μετατρέψει την αστυνομία σε θίασο; Μήπως είναι αυτή η καλλιεργούμενη νοοτροπία (δεν ξέρω πώς έχει περάσει σε γενιές που δεν έχουν ζήσει τέτοιες καταστάσεις) του μπάτσου-μπαμπούλα;

Μήπως η λύση θα ήταν να φτιαχτεί μία αστυνομία που να αποτελείται από επαγγελματίες. Από ανθρώπους με υψηλό δείκτη νοημοσύνης (μπορεί να μετρηθεί), που να εκπαιδεύονται εντατικά και δια βίου, όχι μόνο στο πώς να πυροβολούν ή να δέρνουν, αλλά και σε θέματα ψυχολογίας και ελέγχου των αντιδράσεων τόσο των δικών τους όσο και των άλλων. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο ή θέλει διδακτορικό να το σκεφτεί καποιος;

Απλώς δεν θέλουν!

Όπως δεν θέλουν να πιάσουν και τους περίφημους "γνωστούς-αγνώστους". Είναι δυνατόν να μη μπορούν να πιάσουν ανθρώπους που κρύβονται σε ένα κτίριο; Δεν μπορείς να μπεις λόγω ασύλου (άλλη αστεία κουβέντα κι αυτή); Κάτσε απ' έξω και περίμενε να βγουν αυτοί.

Δεν θέλουν!

Η ύπαρξη του ενός δικαιολογεί την ύπαρξη του άλλου. Σε όλη τη διάρκεια της ανθρωπότητας έχουμε παραδείγματα που όταν δεν υπήρχε πραγματικός εχθρός, οι ηγέτες δημιουργούσαν κάποιον φανταστικό για να ελέγχουν τους υποτελείς τους. Πάμπολλα παραδείγματα! ΗΠΑ-Αλ Κάιντα, ΗΠΑ-Σανταμ, ΗΠΑ-17Ν, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΟΣΦΠ-ΠΑΟ κλπ κλπ...

Πρέπει να ξυπνήσουμε ως κοινωνία και να μάθουμε να αντιδρούμε με σύνεση και λογική. Ο κόσμος λέει "ουδέν κακόν αμιγές καλού". Ας το κάνουμε πράξη και μια φορά! Ας προσπαθήσουμε να δούμε γιατί τα παιδιά έφτασαν στο σημείο να βρίζουν τους αστυνομικούς που έτυχε να περνάνε από μπροστά τους, γιατί ο αστυνομικός δεν είχε την εκπαίδευση να αντιδράσει σωστά, γιατί θεωρούμε εκ των προτέρων ότι η αστυνομία θα αλλοιώσει τα στοιχεία;

Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε όλοι ότι με ακραίαες απόψεις και αντιδράσεις δεν κερδίζεται τίποτε. Στη Δημοκρατία "τα δικαιώματα του ενός σταματούν εκεί όπου αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου". Ακόμη και η αντίθετη άποψη, όσο ακραία κι αν είναι πρέπει να είναι σεβαστή και να αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς, ξύλο και απειλές. Ας προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας αυτό και να είστε σίγουροι ότι θα φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία δίνοντας στις γενιές που ακολουθούν μία ελπίδα ότι κάτι καλύτερο έρχεται.

Ας είναι καλά εκεί που είναι ο Αλέξανδρος. Δεν είναι ήρωας. Είναι θύμα. Είμαι σίγουρος ότι αν μπορούσε θα επέλεγε να ζει ανάμεσα στους φίλους και την οικογένειά του, αλλά κάποιος του το στέρησε.

Θύματα είναι και τα παιδιά του αστυνομικού... και όλοι που θα χάσουν τις δουλειές τους (και είναι πολλοί), και πιθανώς πολλά περισσότερα, λόγω των καταστροφών.

Επιτέλους ρε παιδιά! Έστω και σε αυτό το κωλοφόρουμ ας δείξουμε και μία φορά ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν λογικοί άνθρωποι και όχι σαν όχλος.

Όχι ότι θα αλλάξει κάτι εκεί έξω, αλλά μπας και αλλάξει κάτι μέσα μας.

Γιώργος

ΥΓ Ευχαριστώ όσους είχαν την υπομονή να διαβάσουν όλο αυτό το κατεβατό και συγγνώμη για την κούραση.
    Φίλε μου , περιγράφεις ένα κράτος «αρχιληστή» , δολοπλόκο , ανάλγητο ,άχρηστο, εχθρικό , αντιδημοκρατικό κ.λ.π (διαχρονικά..)

Και συμφωνώ μαζί σου…

Προτείνεις στους συνανθρώπους σου να αντιμετωπίσουν αυτό το φρικαλέο τέρας , με σύνεση , ψυχραιμία και περίσσευμα δημοκρατίας …

Νομίζω ότι είναι δύσκολο….

Είναι δύσκολο κατ αρχήν να συνειδητοποιήσεις τα παραπάνω και είναι δύσκολο άμα τα συνειδητοποιήσεις , να αντιδράσεις έτσι όπως λες …

Ειλικρινά , μακάρι να γινόταν αυτό , αλλά …ακόμη και ο Γκαντι που το εφάρμοσε τέλεια , ήθελε και την βοήθεια του Β’ Π.Π για να τα καταφέρει

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Δεν εχω γράψει εδω κι ούτε το είχα σκοπό στην αρχή.

Επειδή ολοι λένε το μακρύ τους και το κοντό τους εδω μέσα, ας διαβάσουν τι έγινε με τον Καλτεζά το 85 κι ας βγάλουν συμπεράσματα, αν μπορούν.

Ο Μελίστας ειχε πει τα ίδια τότε, οτι ειχε πυροβολήσει για εκφοβισμό στον αέρα κλπ κλπ.
    Υπήρχαν πολλοί αλλά μόνο 2 αυτόπτες μάρτυρες πήγαν και κατέθεσαν, ο ενας ηταν ενας φίλος μου.
    Οταν του ζητήθηκε εκανε και την αναπαράσταση του πως ο Μελίστας γονάτισε, σημάδεψε και πυροβόλησε ενω ο Καλτεζάς έτρεχε να σωθεί. Την επόμενη ημέρα τον ειχε φωτό κάθε εφημερίσα πρωτοσέλιδο και ειχε και αρκετά προβλήματα στην συνέχεια...
    Τελικά ο Μελίστας αθωώθηκε στο εφετείο.

Από:
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%...B6%CE%AC%CF%82

Ο Μιχάλης Καλτεζάς (1970 - 17 Νοεμβρίου 1985) ήταν μαθητής που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1985. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας πυροβόλησε τον Μιχάλη Καλτεζά στο πίσω μέρος του κεφαλιού από απόσταση είκοσι μέτρων[1] καθώς ο νεαρός έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές προς την πλατεία Εξαρχείων. Αμέσως μετά το θάνατο του Καλτεζά καταλήφθηκε το παλιό Χημείο στη Σόλωνος και το Πολυτεχνείο. Το πρωί της 18ης δόθηκε η άδεια από την Επιτροπή Πανεπιστημιακού Ασύλου, με πρόεδρο τον πρύτανη Μιχάλη Σταθόπουλο, να μπει η αστυνομία στο Χημείο. Η εισβολή έγινε με χρήση δακρυγόνων, για πρώτη φορά μετά το 1976,[2] και οι αστυνομικοί συνέλαβαν 37 άτομα τα οποία ξυλοκόπησαν,[3][4] ενώ λίγοι κατάφεραν να φτάσουν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου από τους υπονόμους. Αυτή ήταν και η πρώτη άρση ασύλου από την επίσημη θεσμοποίησή του το 1982. Τα επεισόδια στην Αθήνα συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες.

Ύστερα από τα γεγονότα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μένιος Κουτσόγιωργας υπέβαλλε την παραίτησή του, την οποία ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δεν έκανε δεκτή. Στις 26 Νοεμβρίου του 1985 η 17 Νοέμβρη, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Καλτεζά, επιτέθηκε με βόμβα σε κλούβα των ΜΑΤ κοντά στο Χίλτον, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν δεκατέσσερις.[5]

O Μελίστας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε στις 25/1/1990 από το Εφετείο, με δικηγόρο τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο[6] καθώς του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το ότι ήταν "εν βρασμώ ψυχής". Η αθώωσή του προκάλεσε νέα σοβαρά επεισόδια με κατάληψη του Πολυτεχνείου από δυνάμεις της αριστεράς και αναρχικούς.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΠΛΑΝΙ

Μημπως και εμεις δεν κανουμε κατι σωστα;Μημπως ημαστε πολυ απαθης;
    Μημπως μαζι με αυτους τους 200 αναρχικους επρεπε να παμε και αλλοι 200000 απο εμας και αντι για την Ερμου να παμε να καψουμε την Εκαλη(γιατι υποθηκε και αυτο);
    Ποιος θα μας σταματηση;
    Μημπως σε αυτη την μπουρδελοπολη που ζη η μιση Ελλαδα επρεπε να μαζευτουν 500 η και600χιλ. κοσμος και να παει να αποκληση την βουλη και για 2 η3 η και παραπανω μερες;
    Μημπως τελος παντων θα επρεπε να γινη κατι ρε παιδια;
    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΟΥ..
    Μάλλον θα πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να καταλάβουμε οτι το συμφέρον της κοινονίας είναι πάνω απο το προσωπικό μας συμφέρον.
    Γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι οτι είμαστε παρτάκηδες, θεατές στην πολιτική, και έχουμε μπερδέψει την ζωή με την τηλαιόραση.
    Τον μαλάκα που σταυρώσατε στις εκλογές (εάν και εφόσον βάλατε σταυρό και δεν σας το δώσανε έτοιμο το ψηφοδέλτιο τον έχετε δεί προσωπικά? έχετε άποψη άλλη απο αυτή των παραθύρων?)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    το παρόν thread πρέπει να αφιερωθεί σε αυτούς που έχουν την ψευδαίσθηση ότι οι μοτοσυκλετιστές είναι μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων με συνειδητοποιημένη άποψη και προχωρημένη σκέψη...
    Αντίθετα από την επικρατούσα ψευδαίσθηση εγώ βλέπω ότι ο φασισμός, η μαλακία, η άγνοια και η έλλειψη στοιχειώδους ικανότητα σκέψης και ευαισθησίας ακολουθεί κατά πόδας τις σκοτεινότερες μερίδες τις κοινωνίας μας.
    Περαστικά μας...
    ακριβως!!

Μέλος Έξτρα Σπέσιαλ Το avatar του/της MitsosNaked
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Μάλλον θα πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να καταλάβουμε οτι το συμφέρον της κοινονίας είναι πάνω απο το προσωπικό μας συμφέρον.
    Γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι οτι είμαστε παρτάκηδες, θεατές στην πολιτική, και έχουμε μπερδέψει την ζωή με την τηλαιόραση.
    Τον μαλάκα που σταυρώσατε στις εκλογές (εάν και εφόσον βάλατε σταυρό και δεν σας το δώσανε έτοιμο το ψηφοδέλτιο τον έχετε δεί προσωπικά? έχετε άποψη άλλη απο αυτή των παραθύρων?)

Ά γειά σου ρε στέφανε, επιτέλους !!!

ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΜΟΥ ΑΤΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΣΛΙΚ !!!!

Wings for Life - Φιλανθρωπικός Οργανισμός με σκοπό την Θεραπεία Τραυμάτων στη Σπονδυλική Στήλη

http://www.wingsforlife.com

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
    Πόσο χαμηλότερα μπορεί να φτάσει αυτή η κοινωνία;

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι ζω σε μία πλήρως άναρχη κοινωνία, μία κοινωνία όπου το κράτος είναι ο αρχιληστής και οι υποτιθέμενοι "εχθροί" του είναι τα τσιράκια που κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Αγαπητοί ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ... αν κάποιος έχει την υπομονή να διαβάσει όλα τα προηγούμενα posts μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους έχουμε φτάσει εδώ. Απόψεις απόλυτες και ακραίες, προσωπικοί χαρακτηρισμοί και επιθέσεις, γενικεύσεις και γενικότητες, θεωρίες και αχταρμάς ιδεολογιών, αλλά από προτάσεις και συμπέρασμα... ένα μεγάλο μηδεν!

Θα σας πω τις σκέψεις μου και όποιος θέλει διαβάζει και σχολιάζει. Σχολιάζει λέω ε!

Όταν πρωτοάκουσα τί έγινε, και βάσει των πρώτων πληροφοριών, σκέφτηκα "Ωχ! Θα γίνει της που@ν@ς... Μα τα κωλόπαιδα τί θέλουν και κάνουν μαλακίες; Κι εγώ υπήρξα παιδί, αλλά ποτέ δεν άρχισα να βρίζω αστυνομικούς έτσι γιατί περνούσαν από μπροστά μου... Μάλλον η δύναμη του όχλους και η προσπάθεια για μαγκιά θα έφερε το κακό... τί να σου κάνει και ο αστυνομικός όταν 25 άτομα περικυκλώνουν το περιπολικό και το σπάνε με πέτρες και καδρόνια; Άνθρωπος είναι, φοβήθηκε και αυτοαμύνθηκε..."

Για να είμαι ειλικρινής όταν άκουσα και το ποιόν του νεκρού παιδιού τα πήρα στο κρανίο! "Επαναστάτης με τα λεφτά του μπαμπά ρε; Έτσι γίνομαι κι εγώ ρε!" Όταν δεν έχεις να σκεφτείς τί θα ταΐσεις την οικογένειά σου αύριο τότε όλα είναι εύκολα και έχεις χρόνο και μέσα για να κάνεις τις δικές σου επαναστάσεις. Καθώς ξημέρωσε η Κυριακή και άρχισαν να βγαίνουν στο φως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τί έγινε πραγματικά (σχετικό αυτό) τότε ένιωσα άσχημα με το εαυτό μου που παρασύρθηκε και κατηγόρησε το παιδί το οποίο έφταιγε (δεν υπήρχε λόγος τσαμπουκά, ακόμη και λεκτικού μόνο), αλλά πλήρωσε δυσανάλογα ακριβά το λάθος του.

Δεν δικαιολογώ την ηλικία γιατί έχω την αίσθηση ότι μία ομάδα 15 χρονων παιδιών μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστροφική και επικίνδυνη κάτω από κάποιες προϋποθέσεις. Προσοχή δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη παρέα, γενικά μιλάω.

Τελικά, όπως φαίνεται έχουμε μία εν ψυχρώ δολοφονία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Είναι τόσο αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη όσο και η δολοφονία του ψιλικατζή για 50 Ευρώ, του μοσυκλετιστή που μάλωσε με κάποιον στο φανάρι κλπ.

Από κει και πέρα τί γίνεται όμως; Προς τί όλη αυτή η καταστροφή; Τί θα επιτευχθεί μέσω αυτής;

Ο μόνος κερδισμένος από όλη αυτή την ιστορία είναι ο Κωστάκης και το τσίρκο που αυτοαποκαλείται η κυβέρνησή του τόπου. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεχαστεί ένα σκάνδαλο που τραβάει εδώ και 3 μήνες; Γιατί νομίζετε ότι η αστυνομία τηρεί αυτή τη στάση; Προς σεβασμό στη μνήμη του νεκρού παιδιού; ΕΝΤΟΛΕΣ εκτελεί κύριοι που έρχονται από ψηλά!

Αφήστε τους να κάψουν 2-3 μέρες μπας και ασχοληθούν τα κανάλια με κάτι άλλο πέραν του Εφραίμ! Και, ώ του θαύματος, έτσι κι έγινε! Όσα περισσότερα καούν τόσο πιο λίγο θα ακούγεται ο Εφραίμ...

Έχω τη γνώμη ότι σήμερα αποδεικνύεται η υπόγεια σχέση του βαθέως κράτους με τους "αναρχικούς" (ο Θεός να τους κάνει). Για άλλη μια φορά τα κεφάλια εξυπηρετούν τα σχέδιά τους και τα πιόνια ένθεν κακείθεν σκοτώνονται κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σκοτώνονται για μία -διαλυμένη κατά τα φαινόμενα- πατρίδα, για μία παντελώς απροσδιόριστη ιδεολογία (ούτε το 1% από αυτούς ξέρει τί πρεσβεύει ο αναρχισμός), για τον Αλαβάνο με τη μονοκατοικία στου Παπάγου και τους προσωπικούς φρουρούς, για τις ομάδες, το Θεό και για οτιδήποτε άσχετο και το κακό είναι ότι αυτά τα πιόνια δεν γνωρίζουν τη θέση τους στη σκακιέρα.

Τέλος! Δεν υπάρχει κράτος. Δεν ξέρω αν φταίει η επταετία ή σύνδρομα του εμφυλίου ή και παλιότερα, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η χώρα είναι σαν βάρκα χωρίς κουπιά. Δεν υπάρχει κράτος! Ή μάλλον υπάρχει, αλλά σε λάθος ρόλο. Αντί να είναι ένα κράτος που υπηρετεί, που βρίσκεται εκεί για να δώσει λύσεις, ένα κράτος όπου ο πολίτης έχει το δικαίωμα στην ελευθερία, στην ιδιοκτησία και στην ελπίδα για καλύτερο μέλλον, έχουμε ένα κράτος μπαμπούλα, ληστή, τρομοκράτη και δολοφόνο.

Πείτε μου τί ισχύει σήμερα; Αισθάνεται κανείς ελεύθερος; Αισθάνεται ασφαλής; υπάρχει επλίδα για ένα καλύτερο μέλλον; Τίποτα από αυτά και τα πράγματα, καθώς δέιχνουν, γίνονται χειρότερα.

Είναι δημοκρατία αυτό που ζούμε; Σκότωσε ένας δολοφόνος το παιδί χωρίς αιτία. Ποιά είναι η λύση; Το κάψιμο; Όχι φυσικά! Η λύση είναι η τιμωρία του δολοφόνου (ο χαρακτηρισμός "παραδειγματική" από υπουργούς τη στιγμή που δεν έχει ανοίξει ρουθούνι για δισεκατομμύρια που έχουν χαθεί είναι αστείος) κατά το Νόμο, όπου η προσπάθεια από πλευράς κοινωνίας και η πίεση θα επικεντρωθεί στο να μην παραποιηθούν τα στοιχεία και τη γλυτώσει -και- αυτός.

Σε μία σοβαρή χώρα η τραγωδία θα γεννούσε τροφή για σκέψη. Ποιά είναι η αιτία που σκοτώθηκε το παιδί; Μήπως είναι όλοι αυτοί που τώρα κάνουν τους θλιμμένους; Μήπως είναι των κυβερνήσεων από τη μεταπολίτευση και μετά, που προσπαθώντας να ξορκίσουν φαντάσματα του παρελθόντος έχουν μετατρέψει την αστυνομία σε θίασο; Μήπως είναι αυτή η καλλιεργούμενη νοοτροπία (δεν ξέρω πώς έχει περάσει σε γενιές που δεν έχουν ζήσει τέτοιες καταστάσεις) του μπάτσου-μπαμπούλα;

Μήπως η λύση θα ήταν να φτιαχτεί μία αστυνομία που να αποτελείται από επαγγελματίες. Από ανθρώπους με υψηλό δείκτη νοημοσύνης (μπορεί να μετρηθεί), που να εκπαιδεύονται εντατικά και δια βίου, όχι μόνο στο πώς να πυροβολούν ή να δέρνουν, αλλά και σε θέματα ψυχολογίας και ελέγχου των αντιδράσεων τόσο των δικών τους όσο και των άλλων. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο ή θέλει διδακτορικό να το σκεφτεί καποιος;

Απλώς δεν θέλουν!

Όπως δεν θέλουν να πιάσουν και τους περίφημους "γνωστούς-αγνώστους". Είναι δυνατόν να μη μπορούν να πιάσουν ανθρώπους που κρύβονται σε ένα κτίριο; Δεν μπορείς να μπεις λόγω ασύλου (άλλη αστεία κουβέντα κι αυτή); Κάτσε απ' έξω και περίμενε να βγουν αυτοί.

Δεν θέλουν!

Η ύπαρξη του ενός δικαιολογεί την ύπαρξη του άλλου. Σε όλη τη διάρκεια της ανθρωπότητας έχουμε παραδείγματα που όταν δεν υπήρχε πραγματικός εχθρός, οι ηγέτες δημιουργούσαν κάποιον φανταστικό για να ελέγχουν τους υποτελείς τους. Πάμπολλα παραδείγματα! ΗΠΑ-Αλ Κάιντα, ΗΠΑ-Σανταμ, ΗΠΑ-17Ν, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΟΣΦΠ-ΠΑΟ κλπ κλπ...

Πρέπει να ξυπνήσουμε ως κοινωνία και να μάθουμε να αντιδρούμε με σύνεση και λογική. Ο κόσμος λέει "ουδέν κακόν αμιγές καλού". Ας το κάνουμε πράξη και μια φορά! Ας προσπαθήσουμε να δούμε γιατί τα παιδιά έφτασαν στο σημείο να βρίζουν τους αστυνομικούς που έτυχε να περνάνε από μπροστά τους, γιατί ο αστυνομικός δεν είχε την εκπαίδευση να αντιδράσει σωστά, γιατί θεωρούμε εκ των προτέρων ότι η αστυνομία θα αλλοιώσει τα στοιχεία;

Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε όλοι ότι με ακραίαες απόψεις και αντιδράσεις δεν κερδίζεται τίποτε. Στη Δημοκρατία "τα δικαιώματα του ενός σταματούν εκεί όπου αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου". Ακόμη και η αντίθετη άποψη, όσο ακραία κι αν είναι πρέπει να είναι σεβαστή και να αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς, ξύλο και απειλές. Ας προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας αυτό και να είστε σίγουροι ότι θα φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία δίνοντας στις γενιές που ακολουθούν μία ελπίδα ότι κάτι καλύτερο έρχεται.

Ας είναι καλά εκεί που είναι ο Αλέξανδρος. Δεν είναι ήρωας. Είναι θύμα. Είμαι σίγουρος ότι αν μπορούσε θα επέλεγε να ζει ανάμεσα στους φίλους και την οικογένειά του, αλλά κάποιος του το στέρησε.

Θύματα είναι και τα παιδιά του αστυνομικού... και όλοι που θα χάσουν τις δουλειές τους (και είναι πολλοί), και πιθανώς πολλά περισσότερα, λόγω των καταστροφών.

Επιτέλους ρε παιδιά! Έστω και σε αυτό το κωλοφόρουμ ας δείξουμε και μία φορά ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν λογικοί άνθρωποι και όχι σαν όχλος.

Όχι ότι θα αλλάξει κάτι εκεί έξω, αλλά μπας και αλλάξει κάτι μέσα μας.

Γιώργος

ΥΓ Ευχαριστώ όσους είχαν την υπομονή να διαβάσουν όλο αυτό το κατεβατό και συγγνώμη για την κούραση.

AYTA ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ............ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ποιός νομίζεις ότι θέλει νά σκέφτεται σ'αύτή τήν κοινωνία..??

Μή τούς χαλάς τό όνειρο.........!!!!

Ό μικροκομματισμός,ή ρουφιανιά,τό ρουσφέτικ.λ.π...κ.λ.π....κ.λ.π.....

ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ..........καί θά βασιλεύουν..........

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Μερικοι εδω μεσα δειχνουν να μην υπηρξαν 16 χρονων.

Κριμα για το παιδι, για την Ελλαδα, για μας.

Το κρατος δεν το αναφερω, ειναι χρονια απων και ολοι βοηθαμε γι'αυτο.

http://papachatzis.tumblr.com/post/6...policeviolence

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Το "διαίρει και βασίλευε" το χουν στήσει πολύ καλά τελικά...και δουλεύει πολύ καλά...από τον εμφύλιο και συνεχίζει και σήμερα και θα συνεχίζει και στο μέλλον ...με τέτοιες μαριονέτες καλοκουρδισμένες...Τα συμφέροντα μια χαρά καταφέρνουν να κάνουν τη δουλίτσα τους και ταυτόχρονα να υπνωτίζουν τον κόσμο...μια χαρά κουκουλώθηκε η υπόθεση του golden mall ε?Τώρα θα κάνουν πατιρντί οι δημοσιοκάπηλοι για 2 βδομάδες και θα ξεχαστούν όλα.Όλα τόσο καλοκουρδισμένα που λειτουργούν από μόνα τους,ούτε παραγγελία να είχε τον φόνο ο ΒΑΒΙS ...
    Το μπουρδέλο μιας χούφτας "επιλέκτων" είμαστε...μας κατάντησαν...αλλά βρίσκουν και τα κάνουν...

δεξιοί vs αριστεροί
    μπάτσοι vs κουκουλοφόροι
    γαύροι vs βάζελοι
    ξυρισμένοι vs αξύριστοι
    κλπ κλπ

Ρε συ trooper...πόσο κοστίζει μια μετακόμιση στη Σουηδία?
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    ειμαστε μεγαλα παιδια ολοι....αρα καμμια εικονα δεν μπορει να χαρακτηριστει σκληρη....τοτε ειμουνα 12 χρονων και εκλαιγα...δεν θυμαμαι και πολλα....ουτε το πως και γιατι....αλλα εκλαιγα....ενα παιδακι λιγο πιο μεγαλο απο εμενα που σημερα θα μπορουσαμε να κανουμε παρεα δολοφονηθηκε...πηγα με φιλους απο την ΚΗΦΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ (ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ) και αφησα ενα λουλουδι...εκλαιγα...θυμαμαι που ευχηθηκα να μην ξαναγινει ποτε κατι τετοιο...εκλαιγα....τελικα τιποτα δεν αλλαζει...η ιστορια δυστηχως επαναλαμβανεται και σημερα κλαιω....

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΟΙ...ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ....ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ....ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ...

ΝΤΡΟΠΗ

Μ.Καλτεζάς ετων 15 (ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ) 1985

ω ρε Πανο!

Ο πιτσιρικάς δε μπόρεσε να σκεφτεί τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι πράξεις του, όταν πούλησε μαγκιά σε έναν ψυχικά διαταραγμένο με όπλο.

Δεν ήταν ούτε επαναστάτης, ούτε υπέρμαχος της δημοκρατίας ούτε τίποτα.

Πολιτικές ή κοινωνικές προεκτάσεις δεν έχει στη πραγματικότητα το γεγονός.
    Το εκμεταλεύτηκαν αυτοί που έχουν συμφέροντα και του έδωσαν τέτοιες διαστάσεις.
    A Noisy Tappet is a Happy Tappet!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    ω ρε Πανο!

Για κοίτα και πιο πάνω.
    Αθώος ο κατηγορούμενος.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2008, 19:49
  2. Δολοφονία μοτοσυκλετιστή από αστυνομικούς...
    από idomeneas στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2008, 21:37
  3. Δολοφονία η ατύχημα ?
    από THEOD στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 109
    Τελευταίο μήνυμα: 23/08/2007, 12:33
  4. Σαν σήμερα... Martin Luther King Jr... Δολοφονία
    από Cpt. Haddock στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2007, 12:17

Κανόνες δημοσιεύσεων