Συνεχίζουμε μέχρι να απαντήσουν τα παιδιά για το RAL 9001
κάτω απο την πάνω τιμονόπλακα υπάρχει ένα ιδιόρρυθμο παξιμάδι το οποίο καιβγήκε
προσοχή μην μπερδεφτεί κατα τη συναρμολόγηση το επάνω μέρος έχει 2 εγκοπές
Συνεχίζουμε μέχρι να απαντήσουν τα παιδιά για το RAL 9001
κάτω απο την πάνω τιμονόπλακα υπάρχει ένα ιδιόρρυθμο παξιμάδι το οποίο καιβγήκε
προσοχή μην μπερδεφτεί κατα τη συναρμολόγηση το επάνω μέρος έχει 2 εγκοπές
Έτσι λύνει και η κάτω τιμονόπλακα και παίρνουμε το μπροστινό ανα χείρας
(προσοχή όπως λύνουμε την τιμονόπλακα πάνω και κάτω θα πέσουν στο σύνολο 48(ή 46) μπιλιες είναι απο τα ρουλεμάν της εποχής, έβαλα ένα κουβά να πέσουν μέσα να μην τα χάσω...){Αν δεν ήταν ο Γιάννης να μου το πει πιθανότατα θα είχα φάει καμία ώρα να τα ψάχνω στο πάτωμα}
![]()
Την τελευταία φορά που έκανα ηλεκτροστατική ήταν πριν πανω απο 10 χρόνια και δεν ειχα μεινει και πολύ ευχαριστημένος, οπότε δεν μπορώ να σου συστήσω καποιον.
Το χρώμα αυτό παντως ειναι ευρέως διαθεσιμο για ηλεκτροστατική.
Αρης (οχι Ακης)![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Τώρα οι φανοστάτες βγαίνουν εύκολα απλά τραβώντας ( στο πάνω μέρος έχουν τσιμούχα)
(όπως και στο κάτω)
Το ρουλεμάν do it yourshelf της εποχής!
Αυτές οι 2 τσιμούχες είναι πάνω στο καλάμι και άλλη μία πάνω στο φανοστάτη
καλές είναι απο άποψη μόνωσης, το χειλάκι εξωτερικά όμως έχει φθαρεί οπότε και θα αντικατασταθούν
Να μην ξεχάσουμε να βγάλουμε και το κάτω μέρος του ρουλεμάν απο το πάνω μέρος της τιμονόπλακας!
Και στη συνέχεια να συναρμολογήσουμε πάλι το σταυρό για να μη χαθούμε στη συναρμολόγηση πως ήταν η σωστή σειρά!
σειρά έχει η εξάτμιση.. το σφαιρικό παξιμάδι θέλει ειδικό εργαλείο σαν αυτό της ανάρτησης αλλά και με ένα πανί και κάβουρα έλυσε πολύ εύκολα (μισή στροφή και μετά με το χέρι) και το άφησα να κρεμάσει (προσοχή μη χαθεί το ζοαν)
Το σπείρωμά του ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση (έχω ακούσει οτι τα περισσότερα σπειρώματα τα φτύνουν και πάνε το κύλινδρο στον τόρνο για δημιουργία νέου σπειρώματος)
![]()
Πάμε πίσω στο τελικό το κρατάει μία μακρυά βίδα κοντά στο αμορτισέρ και ένα δαχτυλίδι που τη σφίγκει με το λαιμό
βιδώνω προσωρινά πάλι τη βίδα μην την χάσω
Μπροστά κούκλα πίσω πανούκλα!
Έλυσα τους σφιγκτήρες που κρατάγανε τον πολλαπλασιαστή (κανονικά είναι μέσα στην κονσέρβα των ηλεκτρικών)![]()
πας πολυ γερα.. εγω εχω ηδη μπερδευτει με τοσα πολλα παπαρακι... σου ευχομαι τα καλυτερα!