Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 45

Θέμα: Βενζίνη super και αμόλυβδη

για να μην γραφουμε κατεβατα εδω λεει τα παντα...

http://en.wikipedia.org/wiki/Gasoline

και βγαλτε τα αντερα σας μετα στο μαλλιοτραβηγμα...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Μη το μπερδευουμε το θεμα με τα "βενζολια" παιδια γιατι δεν θα βγει ακρη.

Η κυρια διαφορα της αμολυβδης απο την "με μολυβδο" ειναι οτι στην αμολυβδη απουσιαζει ο τετρααιθυλιουχος μολυβδος και εχει αντικατασταθει με ελαφρος διαφορετικη συσταση και αλλα προσθετα ωστε να φτασει ο αριθμος οκτανιου και να καλυπτει τις προδιαγραφες των ΜΕΚ.

Η LRP βγηκε για να αντικαταστησει την παλια βενζινη για οχηματα που δεν εχουν καταλυτη

Η αμολυβδη οταν χρησιμοποιηθει σε οχηματα χωρις καταλυτη πραγματικα ξερναει καρκινο

Αυτο γιατι οι ενωσεις που χρησιμοποιουνται για την βελτιωση της αντικροτικης ικανοτητας του μιγματος της θεωρητικα μετα την καυση τους παραγουν προιοντα που θα επρεπε να δεσμευτουν στον καταλυτη και αλλα να αδρανοποιηθουν αλλα να αποθηκευτουν για επεξεργασια αργοτερα (οταν ο καταλυτης φτασει στα χερια του εργοστασιου "αποσυρσης" του)

Οποτε δεν εχει να κανει με "βενζολια" και αλλα τετοια.

Εχει να κανει με ολα τα προιοντα καυσης που παραγει η αμολυβδη εφοσον αυτα δεν δεσμευτουν απο καταλυτη.

ΜΕΛΛΩΝ ΤΖΕΝΤΑΪ... Το avatar του/της tifoso4ever
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nickald
    Μη το μπερδευουμε το θεμα με τα "βενζολια" παιδια γιατι δεν θα βγει ακρη.

Η κυρια διαφορα της αμολυβδης απο την "με μολυβδο" ειναι οτι στην αμολυβδη απουσιαζει ο τετρααιθυλιουχος μολυβδος και εχει αντικατασταθει με ελαφρος διαφορετικη συσταση και αλλα προσθετα ωστε να φτασει ο αριθμος οκτανιου και να καλυπτει τις προδιαγραφες των ΜΕΚ.

Η LRP βγηκε για να αντικαταστησει την παλια βενζινη για οχηματα που δεν εχουν καταλυτη

Η αμολυβδη οταν χρησιμοποιηθει σε οχηματα χωρις καταλυτη πραγματικα ξερναει καρκινο

Αυτο γιατι οι ενωσεις που χρησιμοποιουνται για την βελτιωση της αντικροτικης ικανοτητας του μιγματος της θεωρητικα μετα την καυση τους παραγουν προιοντα που θα επρεπε να δεσμευτουν στον καταλυτη και αλλα να αδρανοποιηθουν αλλα να αποθηκευτουν για επεξεργασια αργοτερα (οταν ο καταλυτης φτασει στα χερια του εργοστασιου "αποσυρσης" του)

Οποτε δεν εχει να κανει με "βενζολια" και αλλα τετοια.

Εχει να κανει με ολα τα προιοντα καυσης που παραγει η αμολυβδη εφοσον αυτα δεν δεσμευτουν απο καταλυτη.

+1100...

Νομιζω οτι στα τεχνικα εχουν γραφτει αρκετα πραγματα περι "βενζινων" στο προσφατο παρελθον απο oldman και αλλους...
    Καντε μια ανασκαφη...
    Επισης πολυ καλο αρθρο για βενζινες, συνοπτικο, απλο και κατανοητο απο "μη εχοντες" υπαρχει στο πρωτο τευχος του "ignition" του Δ. Χοϊδα.

Racefit Growler...τελος!!
    την κυριακη που περασε εβαλα αμολυβδη με 3 λιτρα συμπληρωμα super παλια...
    στην πορεια τελειωσε η αμολυβδη κ εβαλα αλλα 6 λιτρα super παλια....
    εχω παρατηρησει μπερδεμα στην αρχη στο ρελαντι οταν η μηχανη ειναι ζεστη ηδη κ την ξαναβαζω εμπρος....επισης με 1η κ αφηνοντας συμπλεκτη κανει μπερδεματα....
    πριν βαλω super παλια δεν εκανε απολυτως τπτ απο αυτα...μπουζι αλλαγμενα με μαμισια καινουρια πριν 5k χλμ....μηπως τελικα το να βαζουμε super παλια σε μηχανη καινουριας τεχνολογιας(2007) αλλα χωρις καταλυτη ειναι μεγαλη μ**λακια?το μονο ελαφρυντικο που δινω στην super παλια ειναι λογω του οτι αυτες τις μερες λογικα οι δεξαμενες τοω βενζιναδικων δεν εχουν κ τα πιο καθαρα καυσιμα να ηταν η super 50-50 με νερο...
    rein τι εχεις να πεις?

Λαβωμένο μέλος Το avatar του/της Tigas
    Σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ βενζίνη με μόλυβδο θεωρείται η βενζίνη η οποία περιέχει μόλυβδο σε ποσοστά 0,15-0,4 g/l.

Αμόλυβδη θεωρείται η βενζίνη της οποίας η περιεκτικότητα σε μόλυβδο δεν υπερβαίνει τα 0,013g/l

Ο ρόλος των ενώσεων του μολύβδου στο καύσιμο είναι κυρίως η ενίσχυση των αντικρουστικών * (ή αντικροτικών) ιδιοτήτων της βενζίνης.

Επίσης λόγω των λιπαντικών ιδιοτήτων του μολύβδου λιπαίνει και τις επιφάνειες ορισμένων τροβόμενων μερών όπως για παράδειγμα οι έδρες των βαλβίδων.

* αντικροτική λειτουργεία = η αντίσταση της βενζίνης στην αυτανάφλεξη.

Εάν βάλουμε την παλιά μολυβδομένη βενζίνη σε όχημα που φέρει καταλύτη τί θα γίνει ???

Η διάρκεια του καταλύτη επιρεάζεται από 3 παράγοντες.
    1.Θερμική καταπόνηση
    2.Μηχανική καταπόνηση
    3.Δημητηρίαση

Συνοπτικά

* Θερμική καταπόνηση : οι θερμοκρασίες πάνω από 950 βαθμούς κελσίου καταστρέστρέφουν τον καταλύτη

* Μηχανική καταπόνηση : χτυπήματα στον καταλύτη επόμενο είναι να τον καταστρέψουν

* Δηλητηρίαση : οφείλεται στην εναπόθεση ξένων στοιχείων όπως μόλυβδος, φώσφορος, θείο στην ενεργό επιφάνεια του καταλύτη.Τα παραπάνω υπάρχουν στα λιπαντικά και στο καύσιμο.

Σάν απάντηση λοιπόν στην αρχική ερώτηση είναι ότι όταν το όχημα φέρει καταλυτικό μετατροπέα ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιήται η παλία μολυβδομένη βενζίνη διότι ο καταλύτης δηλητηριάζεται.

Ο καταλύτης περιέχει μέσα πλατίνα, το μόνο μέταλλο που όταν έρθει σε επαφή με δηλητηριώδη αέρια μπορεί και τα διαλύει. Γι αυτό και οι καταλύτες είναι ακριβοί γιατί η πλατίνα σαν μέταλλο είναι σπάνιο.
    Τώρα κατα πόσο "δηλητηριάζετε" απο τον μόλυβδο,φώσφορο και θείο δεν το ήξερα.
    Άρα λέτε αυτοί που καταργούν το Υ με τον καταλύτη στα μηχανάκια για να παρουν ροπή απο χαμηλά έχουν κάνει μεγάλη μλκ!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Arxagelos
    Ο καταλύτης περιέχει μέσα πλατίνα, το μόνο μέταλλο που όταν έρθει σε επαφή με δηλητηριώδη αέρια μπορεί και τα διαλύει. Γι αυτό και οι καταλύτες είναι ακριβοί γιατί η πλατίνα σαν μέταλλο είναι σπάνιο.
    Τώρα κατα πόσο "δηλητηριάζετε" απο τον μόλυβδο,φώσφορο και θείο δεν το ήξερα.
    Άρα λέτε αυτοί που καταργούν το Υ με τον καταλύτη στα μηχανάκια για να παρουν ροπή απο χαμηλά έχουν κάνει μεγάλη μλκ!!!
    Η σωστή λέξη θα έλεγα καλύτερα είναι ότι ο καταλύτης μετατρέπει(μέσω οξειδωτικών & αναγωγικών αντιδράσεων) τα βλαβερά αέρια σε μή βλαβερά για την ατμόσφαιρα και η θερμική καταπόνηση κυρίως προκαλεί την λεγόμενη θερμοκρασιακή γήρανση δηλαδή επάνω από περίπου 950 βαθμούς κελσίου αλλοιώνεται ο κεραμικός μονόλιθος, διαλύεται η ενδιάμεση επίστρωση και παρατηρήται αλλαγή στην σύσταση πλατίνας-ροδίου όπως έγραψες

Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
    Η σωστή λέξη θα έλεγα καλύτερα είναι ότι ο καταλύτης μετατρέπει(μέσω οξειδωτικών & αναγωγικών αντιδράσεων) τα βλαβερά αέρια σε μή βλαβερά για την ατμόσφαιρα και η θερμική καταπόνηση κυρίως προκαλεί την λεγόμενη θερμοκρασιακή γήρανση δηλαδή επάνω από περίπου 950 βαθμούς κελσίου αλλοιώνεται ο κεραμικός μονόλιθος, διαλύεται η ενδιάμεση επίστρωση και παρατηρήται αλλαγή στην σύσταση πλατίνας-ροδίου όπως έγραψες
    βλεπω το μελεταμε το "περα απο το 2000"
    Route 66 R & B Band "Zefiry" (Rolling Stones με Brian Jones'version)

θα απαντησει καποιος στον παραπανω προβληματισμο μου?

Αρχικά δημιουργήθηκε από route 66
    βλεπω το μελεταμε το "περα απο το 2000"
    και όχι μόνο

Αρχικά δημιουργήθηκε από kyko
    θα απαντησει καποιος στον παραπανω προβληματισμο μου?

στον προβληματισμό σου νομίζω ότι απάντησα, το πιθανότερο δεν είναι ότι φταίει η super βενζίνη σαν είδος αλλά μάλλον η συγκεκριμένη βενζίνη από το συγκεκριμένο βενζινάδικο ή πιθανόν να έτυχε το όχημα σου να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα

Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
    στον προβληματισμό σου νομίζω ότι απάντησα, το πιθανότερο δεν είναι ότι φταίει η super βενζίνη σαν είδος αλλά μάλλον η συγκεκριμένη βενζίνη από το συγκεκριμένο βενζινάδικο ή πιθανόν να έτυχε το όχημα σου να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα
    θελω να πιστευω οτι ειναι η τζινα....αλλαγμενα μπουζι προ 5k χλμ εχω οποτε δεν παιζει να ειναι απο κει το προβλημα.....θα εφαρμοσω το εξης που μου ειπε φιλος με fz:παω βολτα για να αδειασω το ρεζερβουαρ...γεμιζω λιγη κατοσταρα σε εμπιστο βενζιναδικο,ξαναπαω βολτα να ξαναδειασω κ ξαναγεμιζω μεχρι τερμα πανω 100αρα μπας κ καθαρισει λιγο απ'τα καταλοιπα...reinnnnnn

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Πάντως το manual του SV λέει να βάζω αμόλυβδη ίση ή πάνω από 91 οκτάνια.Μιλάμε για μοντέλο που απ'το εργοστάσιο ΔΕΝ είχε καταλύτη.
    Δεν έχω λόγο να βάζω super σε μοτέρ που πάει πολύ καλά και έχει γράψει 100.000 χλμ

Δικύλινδρο μέλος Το avatar του/της aris_n
    Εγώ θα μιλήσω αντίστροφα.
    Απο μ@λακία βενζινά, σε Nissan King Cab του 90 έβαλε αμόλυβδη 100 οκτανίων.
    Το αμάξι είχε βγει απο full ανακατασκευή, μέχρι και του σαλονιού, και οπτικά ήταν σε κατάσταση καινούριου.
    Κατεβαίνω απο τον αγρότη και λέω γέμισε το σούπερ. Οκ μου λέει και πάω μέσα να πάρω τσιγάρα.
    Βγαίνω και ηταν στα 30 ευρώ και συνέχιζε και το μάτι μου πέφτει στον μετρητή που έγραφε super unleaded 100. Μάνα μου του λέω τι κάνεις;;; Τι κάνω μου λέει; ΣΟΥΠΕΡ σου είπα του λέω. Ε σουπερ αμόλυβδη μου λέει βάζω. ΟΧΙ του λέω το αμάξι παίρνει ΣΟΥΠΕΡ!!!Μου λέει καινούριο αμάξι;;;Είναι του 90 ρε αητόπουλο του λέω, είναι απο ανακατασκευή. Γάμησε τα, είχε πάει ήδη κανα 50άρικο το μαλλί, του λέω χέστο Πάτρα πάω (απο Αθήνα), άμα μείνω θα σου στείλω το λογαριασμό. Πήγα (την έκαψε όλη νορμάλ) και πρόβλημα δεν ξαναντιμετώπισα (Η έτσι νομίζω....)

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. tranralp ΤΟΥ 97 ΚΑΙ ΑΜΌΛΥΒΔΗ .
    από S705 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 17/07/2013, 11:34
  2. super ή αμολυβδη?
    από 675 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 31/12/2007, 11:32
  3. ΒΕΝΖΙΝΗ και ΒΕΝΖΙΝΕΣ
    από SF στο forum Τεχνικά άρθρα