Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 45

Θέμα: Ισοθερμικα moto-στρατου!

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    με αυτα τα λεφτα νομιζω παιρνεις αξιοπρεπεστατες μοτο-μποτες!!
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lleonidas
    Όχι δεν είμαι ένστολος.Απλά όσες μπότες μηχανής έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα δεν μπορώ να πω ότι με έχουν ικανοποιήσει ενώ αυτές ξέρω ότι είναι αδιάβροχες(gore tex),ελαφριές και παράλληλα ''στιβαρές''γύρω από το πόδι.Οι προστασίες φυσικά είναι ένα θέμα αλλά βλέπω και κάποια πολυφορεμένα μποτάκια μηχανής που τυχαίνει να μου αρέσουν όπως αυτά που δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο σε αυτόν τον τομέα...δεν ξέρω..

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Υπάρχουν και μπότες μότο αδιαβροχες, gore -tex.

Banned
    ισοθερμικες καλτσες απαραιτητα μαζι με καλτσακια neopren(γιατι αν κρυωνουν τα ποδια κρυωνεις ολοκληρος)τα φοραω καθημερινα πολλους χειμωνες τωρα,και για πολλες ωρες οδηγηση καθε μερα και κανουν δουλεια

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lleonidas Προβολή μηνύματος
    Ξεθάβω το θέμα για να ρωτήσω κάτι...Ψάχνω μπότες για να φοράω στη μηχανή τώρα το χειμώνα.Μια φίλη μου έβαλε την ιδέα λέγοντάς μου ότι ο αδερφός της(αστυνομικός στη ΔΙ.ΑΣ.) φοράει τις Bates .Θα με καλύψουν αυτά τα άρβυλα ως προς την πρακτικότητα και την αδιαβροχοποίηση;Αξίζουν τα 150+ ευρώ για τα μοντέλα με gore-tex;
    Σαν παλιος φανταρος εχω να σου προτεινω τις materhorn οτι καλυτερο για κρυο,υγρασια,χιονια κλπ,εσωτερικη επενδυση thinsulate απο 200 gr εως 600gr!!! το μονο μειονεκτημα ειναι βαρια αρβυλα.τωρα αν επιτρεπονται ειναι αλλο θεμα,ειπαμε αν δεν σε αφηνουν να φορας κατι εμποριου,καλτσα ισοθερμικη με καλτσακια νεοπρεν,και εγω ενστολος ειμαι και αρκετα χρονια πανω σε μοτο,βλεπω πολλους που φορανε αρβυλα,αλλα τα αρβυλα ενω ειναι ποιο καλα στο περπατημα η σε ενδεχομενο τρεξιμο,δεν εχουν την προστασια που παρεχει μια μποτα μοτο.εκαστος στο ειδος του η αλλιως αντε τρεξε με τις γοβες στα οργωμενα....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tedvj23
    Εγω στο στρατο στα χιονια εβαζα την καλτσα και μια σακουλα απεξω την εδενα και μετα το αρβυλο και εκανε σοβαρη δουλεια!!

Υ.γ.Αμαν τωρα το ειδα θα εχει απολυθει λογικα ο φανταρος..

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lleonidas Προβολή μηνύματος
    Όχι δεν είμαι ένστολος.Απλά όσες μπότες μηχανής έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα δεν μπορώ να πω ότι με έχουν ικανοποιήσει ενώ αυτές ξέρω ότι είναι αδιάβροχες(gore tex),ελαφριές και παράλληλα ''στιβαρές''γύρω από το πόδι.Οι προστασίες φυσικά είναι ένα θέμα αλλά βλέπω και κάποια πολυφορεμένα μποτάκια μηχανής που τυχαίνει να μου αρέσουν όπως αυτά που δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο σε αυτόν τον τομέα...δεν ξέρω..
    αυτην την μαρκα μποτες δινει τελευταια το υπουργειο και ενω γραφουν waterproof,τελικα μονο water ειναι ας καλα οι σακουλες s/m και οι ιχ μποτες...

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karavidas Προβολή μηνύματος
    Εγω στο στρατο στα χιονια εβαζα την καλτσα και μια σακουλα απεξω την εδενα και μετα το αρβυλο και εκανε σοβαρη δουλεια!!

Υ.γ.Αμαν τωρα το ειδα θα εχει απολυθει λογικα ο φανταρος..
    στην χειμερινη εκεινα τα χρονια,μια σειρα μου εβαλε σακουλα απο μεσα!!!γιατι τα greek army-all whether-αρβυλα εμπαζαν,και κοντεψε να χασει τα δαχτυλα του απο γαγγραινα...

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios Προβολή μηνύματος
    ..........

Λήπει ο Εχετλαίος ...

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    μια που το πιασαμε....

Ισοθερμικά δεν χρειάζεσαι γιατί ειδικά χειμώνα @@ μπουγαδα θα κάνεις....

Φοράς πολλά και λεπτά (βαμβακερά) ρουχα

Η σκελέα (την δίνουν ακομα; ) μια χαρά δουλεια κάνει

Τις αρβύλες δεν τις δένεις σφιχτά... χαλαρα γιατί κρυο+σκοπιά = πρησμένα πόδια... Περπατάς και τα χτυπάς στο έδαφος να κυκλοφορεί το αίμα...

καλός πολίτης

υπάρχουν και πάτοι για το κρύο...
    (και η σκελέα μιοα χαρά κάνει για μηχανάκι)

Νομίζω οτι υπάρχει σημαντική διαφορά σε εξοπλισμό μηχανής και ορειβατικό. Στο περπάτημα χρειάζεται ευκινησία και απαγωγή του ιδρώτα, ενώ στη μηχανή δεν πειράζει να είναι πιό δυσκίνητος ο αναβάτης, αλλά χρειάζεται πιό μεγάλη προστασία από τον αέρα το νερό και τα πεσίματα.
    Για το ισοθερμικό πρέπει να φοριέται κατάσαρκα. Τα βαμβακερά κρατούν υγρασία και δεν ενδείκνυνται για πολύωρη επαφή με το σώμα. Το μερινός είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για ισοθρεμικό. Φυσικό προιόν θεωρείται καλά ανεκτό. Δεν το έχω δοκιμάσει.
    Οι διπλές κάλτσες θα πρέπει να μη σφίγγουν τα πόδια, ή το πρώτο ζευγάρι. Η λειτουργία την μόνωσης απαιτεί τον εγκλωβισμό αέρα μέσα στην κάλτσα. Άν αυτή είναι σφιχτή, δεν μπορεί να μονώσει.
    Αυτά περί τεχνολογίας μόνωσης.

Τιπ .

Τα χεις καλά με το μάγειρα , ο οποίος σου δίνει καμπόση διάφανη μεμβράνη από αυτές που τυλίγουν τα τρόφιμα ...Τυλίγεσαι και βάζεις τα ρούχα από πάνω . Αυτό για σκοπιά σε χαμηλές θερμοκρασίες και γερμανικά νούμερα ...Που σπάνε κόκκαλα .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios Προβολή μηνύματος
    Τιπ .

Τα χεις καλά με το μάγειρα , ο οποίος σου δίνει καμπόση διάφανη μεμβράνη από αυτές που τυλίγουν τα τρόφιμα ...Τυλίγεσαι και βάζεις τα ρούχα από πάνω . Αυτό για σκοπιά σε χαμηλές θερμοκρασίες και γερμανικά νούμερα ...Που σπάνε κόκκαλα .

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Cello Gel Strong poster.jpg 
Προβολές:	131 
Μέγεθος:	47,5 KB 
ID:	283108

υπάρχουν κάποιοι απλοί κανόνες για το κρύο, ειτε καβάλα στην μηχανή, ειτε σκοπιά, είτε περπατώντας
    1ον δεν πρέπει να ιδρώνεις αρα μακριά απο το μη αναπνευσιμο ναύλον.
    2ον εαν ιδρώνεις θα πρέπει να μην έρχεται σε επαφή ο ιδρώτας με το δέρμα( να μην μουλιάζεις) και γι αυτό μακριά απο το υδρόφιλο βαμβάκι
    3ον τίποτα να μην σε στενεύει γιαυτό μακριά απο τον στενό και "διπλό" ρουχισμό τύπου 3 ζευγάρια κάλτσες (εκτός εαν εχεις 2 νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι για το κρύο)
    4ον ο αέρας είναι το καλύτερο μονωτικό άρα το καλύτερο ντύσιμο είναι του"κρεμμυδιού", με στόχο την άνεση των κινήσεων
    5ον το πόδι παγώνει απο τον πάτο του παπουτσιού. Ποτέ σόλα στο κρυο αλλά πάντα μονωτικό πάτο. 100% καλύτερο από 2πλες κάλτσες
    6ον οτι και να φοράμε, απλά επιβραδύνουμε τον χρόνο που θα κρυώσουμε. Κάποτε θα κρυώσουμε. Όποτε οσο "κλείνετε" την ζεστή μέσα και εμποδίστε την επαφή με το εξωτερικό κρύο τοσο αυξανετε τον χρονο "ζεστασιας"
    και
    6ον η νέα τεχνολογία είναι αποτελεσματικότερη απο τα παλιά "κόλπα"

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tai Προβολή μηνύματος
    υπάρχουν κάποιοι απλοί κανόνες για το κρύο, ειτε καβάλα στην μηχανή, ειτε σκοπιά, είτε περπατώντας
    1ον δεν πρέπει να ιδρώνεις αρα μακριά απο το μη αναπνευσιμο ναύλον.
    2ον εαν ιδρώνεις θα πρέπει να μην έρχεται σε επαφή ο ιδρώτας με το δέρμα( να μην μουλιάζεις) και γι αυτό μακριά απο το υδρόφιλο βαμβάκι
    3ον τίποτα να μην σε στενεύει γιαυτό μακριά απο τον στενό και "διπλό" ρουχισμό τύπου 3 ζευγάρια κάλτσες (εκτός εαν εχεις 2 νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι για το κρύο)
    4ον ο αέρας είναι το καλύτερο μονωτικό άρα το καλύτερο ντύσιμο είναι του"κρεμμυδιού", με στόχο την άνεση των κινήσεων
    5ον το πόδι παγώνει απο τον πάτο του παπουτσιού. Ποτέ σόλα στο κρυο αλλά πάντα μονωτικό πάτο. 100% καλύτερο από 2πλες κάλτσες
    6ον οτι και να φοράμε, απλά επιβραδύνουμε τον χρόνο που θα κρυώσουμε. Κάποτε θα κρυώσουμε. Όποτε οσο "κλείνετε" την ζεστή μέσα και εμποδίστε την επαφή με το εξωτερικό κρύο τοσο αυξανετε τον χρονο "ζεστασιας"
    και
    6ον η νέα τεχνολογία είναι αποτελεσματικότερη απο τα παλιά "κόλπα"
    Εύγε.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF