Σελίδα 3 από 18 ΠρώτοΠρώτο 1234567813 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 260

Θέμα: Οι προβληματισμοι του rezequet

νέο χωρίςλος
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΙΨΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ REZ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
    ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΒΛΑΧΟΣ
    ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ
    ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝΑ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ

ειδικός χρήστης Το avatar του/της Rezeguet
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Είσαι λίγο μπερδεμένος αρχηγέ.

Κανόνας πρώτος.

Αν θέλεις να σε σέβεται ο συνομιλητής σου θα πρέπει να αισθάνεσαι και να φέρεσαι τουλάχιστον ως ίσος. Αν παρ'ελπίδα έχεις κάτι να μας πεις να είσαι σίγουρος ότι θα το καταλάβουμε είτε μας το επισημάνεις είτε όχι.

Αν αντιθέτως δεν σε καταλάβουμε, είτε δεν τα λες καλά, είτε δεν έχεις καταλάβει και ο ίδιος τι ακριβώς λες.
    εισαι σωστος αλλα μαλλον παερεξηγησες. δεν επιτεθηκα σε κανεναν

Κανόνας δεύτερος.

Πριν αρχίσεις να μιλάς, φρόντισε να ξέρεις δύο πράγματα για τους συνομιλητές σου. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όντας 17 χρόνια μικρότερος μπορείς να μιλάς με τέτοια επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση; Αν σου πω ποιο σχολείο τελείωσα και τι σπουδές έχω θα αισθανθείς τουλάχιστον ανόητος...
    κοιτα δεν εχει σημασια τι σπουδες τελειωσες και τι σχολη πηγες και με τι βαθμο τελειωσες, γιατι αυτα απλα σε βοηθανε να αναπτυχθεις δεν σε κανουν αυτοματα καλυτερο. Αμα εσυ δεν αναπτυχθεις μεσα απο αυτες τις σχολες οπως θα επρεπε τοτε ολα αυτα δεν εχουν καμια σημασια. Σου μιλαω και σε κρινω σαν αυτος που εισαι τωρα και αυτα που λες τωρα, οχι για το παρελθον η την ηλικια σου. Αυτα με αφηνουν αδιαφορο, ουτε καν που κοιταξα το προφιλ σου να δω τι ηλικιας εισαι, οποτε μπορεις να φανταστεις οτι δεν θα αισθανομουν καθολου ανοητος, ειδικα αφου εγω δεν εχω καν ξεκινησει με τις σπουδες μου οποτε εχω ολες τις ευκαιριες ανοιχτες να παω σε παρομοια καλυτερη η χειροτερη σχολη.

Κλείνοντας θα σου πω ότι αν κι εσύ μόλις ανακάλυψες τον κόσμο και αισθάνεσαι ενθουσιασμένος, δεν μας λες και τίποτα καινούργιο.
    μπορει εσενα να μην λεω τιποτα καινουργιο σε αλλους ομως ναι. Και μπορει να ειναι γνωστα αλλα τα βλεπουνε ολοι απο την γωνια που τους μαθανε να τα βλεπουνε και οχι αντικειμενικα και χωρις παρωπιδες.

Εξακολουθείς να είσαι μπερδεμένος και να χάνεις την ουσία. Όσο για τους Αλβανούς που ανέφερες... όχι σε μία γενιά ίσως να μην είναι Έλληνες. Κάποια στιγμή όμως θα γίνουν.
    τωρα αν μπορεις να μου πεις που χανω την ουσια πες το ελευθερα δεχομαι ολες τις αποψεις και αν υπαρχει συζητηση ειναι σιγουρα καλυτερο απο την ανουσια και χωρις υποσταση ανταλλαγη προσβολων...
    Οσο για τους αλβανους, δεν διαφωνουμε πουθενα. Απλα σου λεω παλι οτι το βλεπεις απο αλλη οπτικη γωνια. Οταν λες ελληνας εννοεις τον κατοικο του ελλαδικου χωρου που εχει εγκατασταθει εδω αρκετο καιρο. Δεκτο αυτο, αλλα το θεμα της συζητησης-διαφωνιας ηταν οτι εμεις δεν εχουμε καμια σχεση με τους ΑΡΧΑΙΟΥΣ (πρωτους) ελληνες. Φυσικα και συμφωνω οτι ειμαστε λαος συγχρονος που εγκατασταθηκε εδω μεσα απο πολλες φασεις και ανατροπες στη ιστορια, οποτε μπορουμε να πουμε τους εαυτους μας ελληνες αλλα οχι να πουμε πως εχουμε αρχαια κληρονομια και αμεση σχεση με τους αρχαιους ελληνες

O Captain! my Captain! our fearful trip is done;
    The ship has weathered every rack, the prize we sought is won;
    The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
    While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
    εισαι σωστος αλλα μαλλον παερεξηγησες. δεν επιτεθηκα σε κανεναν

κοιτα δεν εχει σημασια τι σπουδες τελειωσες και τι σχολη πηγες και με τι βαθμο τελειωσες, γιατι αυτα απλα σε βοηθανε να αναπτυχθεις δεν σε κανουν αυτοματα καλυτερο. Αμα εσυ δεν αναπτυχθεις μεσα απο αυτες τις σχολες οπως θα επρεπε τοτε ολα αυτα δεν εχουν καμια σημασια. Σου μιλαω και σε κρινω σαν αυτος που εισαι τωρα και αυτα που λες τωρα, οχι για το παρελθον η την ηλικια σου. Αυτα με αφηνουν αδιαφορο, ουτε καν που κοιταξα το προφιλ σου να δω τι ηλικιας εισαι, οποτε μπορεις να φανταστεις οτι δεν θα αισθανομουν καθολου ανοητος, ειδικα αφου εγω δεν εχω καν ξεκινησει με τις σπουδες μου οποτε εχω ολες τις ευκαιριες ανοιχτες να παω σε παρομοια καλυτερη η χειροτερη σχολη.

μπορει εσενα να μην λεω τιποτα καινουργιο σε αλλους ομως ναι. Και μπορει να ειναι γνωστα αλλα τα βλεπουνε ολοι απο την γωνια που τους μαθανε να τα βλεπουνε και οχι αντικειμενικα και χωρις παρωπιδες.

τωρα αν μπορεις να μου πεις που χανω την ουσια πες το ελευθερα δεχομαι ολες τις αποψεις και αν υπαρχει συζητηση ειναι σιγουρα καλυτερο απο την ανουσια και χωρις υποσταση ανταλλαγη προσβολων...
    Οσο για τους αλβανους, δεν διαφωνουμε πουθενα. Απλα σου λεω παλι οτι το βλεπεις απο αλλη οπτικη γωνια. Οταν λες ελληνας εννοεις τον κατοικο του ελλαδικου χωρου που εχει εγκατασταθει εδω αρκετο καιρο. Δεκτο αυτο, αλλα το θεμα της συζητησης-διαφωνιας ηταν οτι εμεις δεν εχουμε καμια σχεση με τους ΑΡΧΑΙΟΥΣ (πρωτους) ελληνες. Φυσικα και συμφωνω οτι ειμαστε λαος συγχρονος που εγκατασταθηκε εδω μεσα απο πολλες φασεις και ανατροπες στη ιστορια, οποτε μπορουμε να πουμε τους εαυτους μας ελληνες αλλα οχι να πουμε πως εχουμε αρχαια κληρονομια και αμεση σχεση με τους αρχαιους ελληνες

Νομίζω ότι άρχισες κάπως επιθετικά σε ύφος "ποιοι είστε εσείς που θα μου πείτε για ιστορία"... Στο σημείο αυτό και μη έχοντας πει ακόμα λέξη δεν δικαιολογείσαι να επιτίθεσαι. Τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά δεν σε προσέβαλα... Με βάση αυτό λοιπόν σου λέω ό,τι σου λέω.

Το τι τελείωσα σίγουρα δεν λέει κάτι. Όμως μπορεί να σου δώσει μία προοπτική που δεν έχεις σκεφτεί. Δηλαδή να ξέρεις λιγότερα από τους συνομιλητές σου. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό ισχύει και στην περίπτωση μας...

Στο θέμα μας τώρα.

Καταρχίν λεγόμαστε Έλληνες γιατί κατοικούμε στην Ελλάδα. Τώρα πώς, γιατί και αν δικαιούμαστε να φέρουμε αυτό το όνομα είναι λίγο πιο πολύπλοκο απ'όσο μπορώ να δω εγώ κι εσύ άσχετα με το όσα στοιχεία παραθέτουμε.

Ως λαός φέρουμε μία πολυσύνθετη κληρονομιά. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο γιατί αν δεν μας ανήκει, τότε ποιανού είναι;

Έχουμε μία πανέμορφη γλώσσα που όσο κι αν την ξεσκίζουμε χρόνο με το χρόνο δεν παύουν να είναι Ελληνικά!

Έχουμε ήθη, έχουμε έθιμα, έχουμε πάσης φύσεως παραδόσεις, έχουμε ιστορία που γράφτηκε σ'αυτό εδώ το μέρος.

Έχουμε πολλά ακόμα που τα κουβαλάμε στο χρόνο, άλλα αναλλοίωτα και άλλα προσαρμόζοντας τα πάνω στο σήμερα.

Αν όλα αυτά δεν μας ανήκουν, τότε ποιανού είναι; Θέλεις να τα πήραν οι Ρωμαίοι και να τα οικειοποιήθηκαν; Θέλεις μετά να τα έδωσαν στους Άραβες και δεν ξέρω γω σε ποιους άλλους; Θέλεις εμείς να τα πήραμε από τους Τούρκους; Τι σε φτιάχνει καλύτερα; Λες να είχαν όλοι όσοι πέρασαν από εδώ την κάψα της κληρονομιάς μας ή μήπως την κουβαλάμε εμείς οι ίδιοι γιατί την θεωρούμε δικιά μας ώστε να διατηρούμε το χαρακτήρα μας...

Πώς θα ονόμαζες εσύ τη φυλή του σύγχρονου Έλληνα; Αν αρχίσεις εσύ, εγώ, ο ένας κι ο άλλος να απαρνούμαστε την κληρονομιά μας αυτή, τότε σίγουρα ό,τι ελληνικό θα εξαφανιστεί.

Εμένα προσωπικά δεν με χαλάει να ονομάζω τον εαυτό μου απόγονο των όποιων προγόνων μου Ελλήνων, γιατί αισθάνομαι ότι αυτό που μου έδωσαν πρέπει να το περάσω στους επόμενους και οι επόμενοι στους επόμενους, έστω και αν σε 200 χρόνια έχουμε γίνει ξανθοί με γαλάζια μάτια και το γονίδιο έχει μεταλλαχτεί!

So what?

Ξύπνα επιτέλους. Αν τα παιδιά των παιδιών σου μοιάζουν στο άλλο σόι θα τα απαρνηθείς; Τι έχετε πάθει όλοι με το θέμα αυτό; Δεν γουστάρετε να έχετε παρελθόν; Δεν γουστάρετε να έχετε ιστορία; Δεν γουστάρετε να ξεχωρίζετε από τους άλλους; Θέλετε να είστε ένα σύνολο από ανόμοιες μονάδες χωρίς παρελθόν και προέλευση;

Τι θέλετε το γενεαλογικό δέντρο των προγόνων σας για να πιστεύετε σε κάτι και να αισθάνεστε υπερήφανοι;

Δεν σας καταλαβαίνω και έχω αργήσει κιόλας... συνήθως είμαι εγγλέζος στα ραντεβού
    Θάνος..

Ελλην ειναι ο λαμβανων την Ελληνικη παιδεια

Ειτε ειναι απο 100 γενιες Ελληνας ειτε απο 5

Αντε να γινει και η πιστα να στριψουμε και εμεις ως.......Ελληνες!!!

Αν όλα αυτά δεν μας ανήκουν, τότε ποιανού είναι;
    η συντομη απαντηση... ανοικουν σε ολο τον κοσμο και ειναι ελευθεροι να τα διαχειριζονται οσοι τα ενστερνιζονται...

εκτος και αν καποιος μου αποδηξει τις γενετικες (και μοναδικες στο συμπαν (:smilea: )) ιδιοτητες του "ελληνικου" γονιδιοματος δεν μπορει να με πησει οτι αυτος που γενηθικε 5km μεσα στα συνορα ειναι (αρχαιος)ελληνας απο κουνια και αυτος που γενηθικε 5km εξω ειναι ξενος...

και μην αρχισουμε τις θεωριες του παντοδυναμου σπερματος του Λυακοπουλου που λεει οτι οι "ελληνες" ειναι πανω απο 500 εκατομηρια σε ολο τον κοσμο...

το να πουλαμε τσολιαδακια κατω απο την ακροπολη δεν τιμα τον πολιτισμο μας (ποσο μαλλον να ειναι και made in China)

να μην αρχισω να μιλαω για τσιφτετελια, για παρελασεις και αλλα κουλα... δεν εχει νοημα...

ειμαστε αντικειμενικα κακοι κληρονομοι για να μην πω καταπατητες, αρχαιοκαπηλοι και πατριδοκα...(παρακατω δεν γραφω ειναι βαρια κουβεντα...)

το προβλημα που θελω ομως να θηξω ειναι το εξης...

καποιοι ψαχνουν να βρουν απο καπου να πιαστουν μεσα στον χαμο της νεας εποχης... και τελικα καταληγουν στην παραδωση και εκει αρχιζει να γινετε ενας χαμος με τον χριστιανισμο, τους αρχαιους και την ιστορια γενικα...

και τελικα βγαινει ενας αχταρμας σκεψης που δεν εχει αρχη και τελος... και καπως ετσι δουλεβει και η εκμαθηση της ιστοριας στα σχολια... χυμα και οτι καταλλαβουμε... η υλη να βγει και ολα καλα...

οι πεπηθησεις του καθενος εχουν βγει συνηθος απο βιοματα και αποτελουν βιοματα αλλα το να προσπαθεις να επιβαλεις σε καποιον την αποψη σου υπο την απηλει οτι θα τον χαρακτηρισεις ανθελληνα, αλλοθρυσκο, αναξιο, παλιοπαιδο και παλιοεγωηστη ειναι τουλαχιστον λαθος

ισος θα επρεπε να κρατησουμε τις αποψεις μας για παρτη μας μιας και ειναι ενα ειδος θρησκιας... (εχουν δλδ βαση και συνεχεις αλλα ξεκινουν απο αυθαιρετα δεδομενα)

φυσικα με τα παραπανω δεν φωτογραφιζω κανενα απο εδωμεσα...

ειδικός χρήστης Το avatar του/της Rezeguet

Ξύπνα επιτέλους. Αν τα παιδιά των παιδιών σου μοιάζουν στο άλλο σόι θα τα απαρνηθείς; Τι έχετε πάθει όλοι με το θέμα αυτό; Δεν γουστάρετε να έχετε παρελθόν; Δεν γουστάρετε να έχετε ιστορία; Δεν γουστάρετε να ξεχωρίζετε από τους άλλους; Θέλετε να είστε ένα σύνολο από ανόμοιες μονάδες χωρίς παρελθόν και προέλευση;

Τι θέλετε το γενεαλογικό δέντρο των προγόνων σας για να πιστεύετε σε κάτι και να αισθάνεστε υπερήφανοι;

κοιτα δεν θα τα απρνηθω φυσικα αλλα το δεδομενο ειναι οτι ΕΙΝΑΙ απογονοι μου. Εσυ εγω και ολοι οι ελληνες (το χρησημοποιω τωρα σαν λεξη οπως την ορισαμε πιο πανω) ειναι πολυ πιθανο να μην ειμαστε καν μπασταρδεμενοι προγονοι των αρχαιων ελληνων αλλα να μην εχουμε καμια σχεση με αυτους μιας και το γενος τους δεν υπαρχει πια.

Και αμα το παρουμε ετσι οπως το λες τοτε ζουμε και ανατρεφουμε τα παιδια μας μεσα σε ενα ψεμα, ενα κοινο μυστικο που κανεις δεν θελει να παραδεχτει. Απλα παιρνουμε δηλαδη ολη την ιστορια του τοπου κα την κανουμε δικια μας χωρις να ειναι ομως, και μαλιστα συνειδητα. Αλλα ξερεις ποια ειναι η πλακα? Το οτι περιπου 99% των ελληνων ειτε δεν το ξερουν αυτο, ειτε το ξερουν αλλα δεν το αποδεχονται ειτε απλα δεν τους νοιαζει καθολου και δεν ασχολουνται. Και μαλιστα το τραγικο ειναι οτι δεν φταινε αυτοι γιαυτο, αλλα το συστημα παιδειας και γενικα η κοινωνια μας που μας επιβαλλει πατριωτισμο περηφανεια και αλλες σαχλαμαρες για την δηθεν πατριδα μας για δηθεν μεγαλες πραξεις (το ανεκδοτο του αιωνα, η δηθεν επανασταση του 1821 και το ΟΧΙ το οποιο ειπωθηκε απο φασιστα αδιαφορο προς την πατριδα του, το οποιο γιορταζουμε σαν απελευθερωση (sic) απο τους γερμανους(sic ξανα) )

Και μετα θες να ειμαι και περηφανος που ειμαι δηθεν ελληνας...

Ειναι απλα αλλο ενα δολιο και ψευτικο μεσο για την διατηρηση συνοχης και ταξης μαζων σε ενα κρατος, οπως και η θρησκεια αλλωστε...

Ασε ρε θανο τι να ξυπνησω, ''πηγαινε ξανα για υπνο'' θες να πεις, οταν ολοι κοιμουνται εδωπερα...
    O Captain! my Captain! our fearful trip is done;
    The ship has weathered every rack, the prize we sought is won;
    The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
    While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Νομίζω ότι άρχισες κάπως επιθετικά σε ύφος "ποιοι είστε εσείς που θα μου πείτε για ιστορία"... Στο σημείο αυτό και μη έχοντας πει ακόμα λέξη δεν δικαιολογείσαι να επιτίθεσαι. Τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά δεν σε προσέβαλα... Με βάση αυτό λοιπόν σου λέω ό,τι σου λέω.

Το τι τελείωσα σίγουρα δεν λέει κάτι. Όμως μπορεί να σου δώσει μία προοπτική που δεν έχεις σκεφτεί. Δηλαδή να ξέρεις λιγότερα από τους συνομιλητές σου. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό ισχύει και στην περίπτωση μας...

Στο θέμα μας τώρα.

Καταρχίν λεγόμαστε Έλληνες γιατί κατοικούμε στην Ελλάδα. Τώρα πώς, γιατί και αν δικαιούμαστε να φέρουμε αυτό το όνομα είναι λίγο πιο πολύπλοκο απ'όσο μπορώ να δω εγώ κι εσύ άσχετα με το όσα στοιχεία παραθέτουμε.

Ως λαός φέρουμε μία πολυσύνθετη κληρονομιά. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο γιατί αν δεν μας ανήκει, τότε ποιανού είναι;

Έχουμε μία πανέμορφη γλώσσα που όσο κι αν την ξεσκίζουμε χρόνο με το χρόνο δεν παύουν να είναι Ελληνικά!

Έχουμε ήθη, έχουμε έθιμα, έχουμε πάσης φύσεως παραδόσεις, έχουμε ιστορία που γράφτηκε σ'αυτό εδώ το μέρος.

Έχουμε πολλά ακόμα που τα κουβαλάμε στο χρόνο, άλλα αναλλοίωτα και άλλα προσαρμόζοντας τα πάνω στο σήμερα.

Αν όλα αυτά δεν μας ανήκουν, τότε ποιανού είναι; Θέλεις να τα πήραν οι Ρωμαίοι και να τα οικειοποιήθηκαν; Θέλεις μετά να τα έδωσαν στους Άραβες και δεν ξέρω γω σε ποιους άλλους; Θέλεις εμείς να τα πήραμε από τους Τούρκους; Τι σε φτιάχνει καλύτερα; Λες να είχαν όλοι όσοι πέρασαν από εδώ την κάψα της κληρονομιάς μας ή μήπως την κουβαλάμε εμείς οι ίδιοι γιατί την θεωρούμε δικιά μας ώστε να διατηρούμε το χαρακτήρα μας...

Πώς θα ονόμαζες εσύ τη φυλή του σύγχρονου Έλληνα; Αν αρχίσεις εσύ, εγώ, ο ένας κι ο άλλος να απαρνούμαστε την κληρονομιά μας αυτή, τότε σίγουρα ό,τι ελληνικό θα εξαφανιστεί.

Εμένα προσωπικά δεν με χαλάει να ονομάζω τον εαυτό μου απόγονο των όποιων προγόνων μου Ελλήνων, γιατί αισθάνομαι ότι αυτό που μου έδωσαν πρέπει να το περάσω στους επόμενους και οι επόμενοι στους επόμενους, έστω και αν σε 200 χρόνια έχουμε γίνει ξανθοί με γαλάζια μάτια και το γονίδιο έχει μεταλλαχτεί!

So what?

Δεν σας καταλαβαίνω και έχω αργήσει κιόλας... συνήθως είμαι εγγλέζος στα ραντεβού

Σωστος!

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Ρε τρεζεγκε πολύ θα ηθελες, φανταζομαι, να απανταω στα «επιχειρήματα» σου αλλα απαξιώ πέρα ως περα γιατι η συλλογιστική(?) σου είναι αβάσιμη και δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικότητα όπως καταγράφεται με ιστορικα γεγονοτα

Εισαι της σχολης afrotween: ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ - ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΟΣ και ουσιαστικά γραφεις ΠΙΠΕΣ που βγαζεις από το μυαλο σου κανοντας ένα αχταρμα σκεψεων για το πώς θα μπορουσε ή από το πώς θα ηθελες να είναι τα πράγματα παρα πως εγιναν στην πραγματικότητα!

Κατσε διαβασε καλύτερα ιστορια να μαθεις για τη «καθαροτητα» της διπλανής φυλής που «αντιγράφουμε», τη προέλευση της και τα μπαστερδεματα της μεσα στους τελευταιους (μολις) αιωνες που ειχαμε την ατυχία να συνορεύουμε μετα τα γιουρουσια που κανανε να φτασουνε στη γειτονιά μας

Και στη τελικη αν δε γουσταρεις να εισαι Ελληνας και αν δε σου αρεσει αυτή η χωρα...

οι πορτες είναι ανοιχτες και τα σκυλια δεμενα, αντε στην ευχη της Παναγιας, ολο και καποιος επίγειος παράδεισος αλλης χωρας θα ανοιξει τις αγκαλες του να σε υποδεχτεί να ζησεις το ονειρο σου σε μια καθαρη πολιτισμικά κοινωνια οπου όλα είναι ιδανικά και δεν υπαρχουν κοινωνικες ανισοτητες και γενικα τιποτα δε θυμιζει αυτό τον τοπο που κάθε τι σε κανει να μελανχολεις και να υποφερεις

Αντε γεια!!!

κοιτα δεν θα τα απρνηθω φυσικα αλλα το δεδομενο ειναι οτι ΕΙΝΑΙ απογονοι μου. Εσυ εγω και ολοι οι ελληνες (το χρησημοποιω τωρα σαν λεξη οπως την ορισαμε πιο πανω) ειναι πολυ πιθανο να μην ειμαστε καν μπασταρδεμενοι προγονοι των αρχαιων ελληνων αλλα να μην εχουμε καμια σχεση με αυτους μιας και το γενος τους δεν υπαρχει πια.

Και αμα το παρουμε ετσι οπως το λες τοτε ζουμε και ανατρεφουμε τα παιδια μας μεσα σε ενα ψεμα, ενα κοινο μυστικο που κανεις δεν θελει να παραδεχτει. Απλα παιρνουμε δηλαδη ολη την ιστορια του τοπου κα την κανουμε δικια μας χωρις να ειναι ομως, και μαλιστα συνειδητα. Αλλα ξερεις ποια ειναι η πλακα? Το οτι περιπου 99% των ελληνων ειτε δεν το ξερουν αυτο, ειτε το ξερουν αλλα δεν το αποδεχονται ειτε απλα δεν τους νοιαζει καθολου και δεν ασχολουνται. Και μαλιστα το τραγικο ειναι οτι δεν φταινε αυτοι γιαυτο, αλλα το συστημα παιδειας και γενικα η κοινωνια μας που μας επιβαλλει πατριωτισμο περηφανεια και αλλες σαχλαμαρες για την δηθεν πατριδα μας για δηθεν μεγαλες πραξεις (το ανεκδοτο του αιωνα, η δηθεν επανασταση του 1821 και το ΟΧΙ το οποιο ειπωθηκε απο φασιστα αδιαφορο προς την πατριδα του, το οποιο γιορταζουμε σαν απελευθερωση (sic) απο τους γερμανους(sic ξανα) )

Και μετα θες να ειμαι και περηφανος που ειμαι δηθεν ελληνας...

Ειναι απλα αλλο ενα δολιο και ψευτικο μεσο για την διατηρηση συνοχης και ταξης μαζων σε ενα κρατος, οπως και η θρησκεια αλλωστε...

Ασε ρε θανο τι να ξυπνησω, ''πηγαινε ξανα για υπνο'' θες να πεις, οταν ολοι κοιμουνται εδωπερα...
    Μην υποτιμάς τους γύρω σου... Μην νομίζεις ότι ΕΣΥ ανακάλυψες ξαφνικά τον τροχό την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι κοιμούνται...

Είναι και η άρνηση ένα στάδιο που περνάμε όλοι κάποια στιγμή. Είναι απαραίτητο να αισθανθείς τελείως βλάκας που δεν πιστεύεις σε τίποτα για να αρχίσεις να χτίζεις πάνω σ'αυτό... και μην το παρεξηγείς έτσι όπως στο λέω.

Θα έρθει η ώρα που το αν είσαι ή όχι γνήσιος απόγονος κάποιων, θα είναι το μικρότερο πρόβλημα της καθημερινότητας σου...

Τέλος πάντων. Μερικά πράγματα πρέπει να τα ανακαλύπτει κανείς μόνος του. Δεν έχει νόημα να διαφωνούμε...
    Θάνος..

Recalibrate... Το avatar του/της stako
    Ε-Λ-Ε-Ο-Σ ρε παιδιά, το σκίσατε το topic............ Ανοίξτε ένα άλλο και πείτε ότι έχετε να πείτε.......... Μπαίνω να διαβάσω για τη πίστα και βλέπω τα χίλια δυο άσχετα και προσωπικές κόντρες...........

Λυπηθείτε μας.............

Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
    Ε-Λ-Ε-Ο-Σ ρε παιδιά, το σκίσατε το topic............ Ανοίξτε ένα άλλο και πείτε ότι έχετε να πείτε.......... Μπαίνω να διαβάσω για τη πίστα και βλέπω τα χίλια δυο άσχετα και προσωπικές κόντρες...........

Λυπηθείτε μας.............
    Ε δεν έχουμε άλλα νεα για την πίστα...

Εννοείται τώρα ότι περιμένουμε τους mods να το σπάσουνε και να το πάνε αλλού...
    Θάνος..

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    .....πατριωτισμο περηφανεια και αλλες σαχλαμαρες για την δηθεν πατριδα μας για δηθεν μεγαλες πραξεις (το ανεκδοτο του αιωνα, η δηθεν επανασταση του 1821 και το ΟΧΙ το οποιο ειπωθηκε απο φασιστα αδιαφορο προς την πατριδα του, το οποιο γιορταζουμε σαν απελευθερωση (sic) απο τους γερμανους(sic ξανα) )
    ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΩΡΑ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ!!!
    δηλ. επανασταση δεν εγινε, ειναι ολα ενα ψεμα! δεν ηταν σκλαβοι ''οι τοτε κατοικοι του ελλαδικου χωρου''
    απλα καποια στιγμη ειπαν'' ωπα ρε αδρφια γιατι να εχει το οικοπεδο ο ιμπραημ?! να τον διωξουμε να το εχει ο μητσαρας!''
    ειναι ολα κατασκευασματα για να χειραγωγηθει ο λαος!
    α, ναι και γερμανοι δεν ηρθαν εδω για να μας κανουν κακο ΟΟΟΧΙ!
    ΟΙ ΓΕΜΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!
    και κακως η τοτε ηγεσια (αναμφιβολα φασιστικη ναι) δεν δεχτικε ξενη επιβουλη στον τοπο.επρεπε να τους δεχτει. και ο λαος που ακολουθησε την αρνηση του Μεταξα ηταν ολοι φασιστες,εθνικιστες και ελληναρες οποτε κακως γιορταζομε το οχι σαν εθνικη πραξη (εθνικη με την εννοια της πανλαικης ιδιοτητας)
    ηταν απλα διαφωνια μεταξυ φασιστων και δεν επρεπε να εμπλακει ο λαος που δεν ειχε και καμια σχεση με ολα αυτα!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

xafnika anoixa post me thema tous provlimatismus tou trezeket...

kai malista sto prwto post lew gia prasina fanaria gia ipno:ZZZ: kai kati alla asxeta ME AYTO TO THEMAAAA!!!

den paizeste re mod/admin/team LTD
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

parepiptontos thelw na katagilo pws o stako merika posts pio panw kanei pleon SPAM

:rotflmao: :rotflmao:

hi

poly moy aresei poy psaxneste kai goustarete kai asxoliste me tin patrida mas para tis diaforetikes apopseis pou exete.
    symfono ligo kai me tous dyo sas alla
    to sygouro einai oti oi anthropoi pou zoun tora kai mporoun na anaferonte os ellhnes einai oi gyro sas poy zoume stin ellada.
    lypame pou ta paidia mou (otan kano)mporei na pantreytoun alvanous kai na einai ayto mpastardema alla me emena pappou ta eggonia mou tha ginoun ellinakia .................
    kai as kavalane giaponezoitalika mixanakia
    zito oi ellinikes doxasmenes timimenes anyparktes pistes
    ()plin ton serron()
    KAFROS
    www.myspace.com/maronsrad

Αντίστοιχα, και οι φινλανδοί (και αυτοί, συγγενείς με τους τούρκους είναι. Οι γλώσσες τους σχετίζονται) έτσι περίπου είναι.
    ρε συ gtsiros, πως καταφερες κι εμπλεξες τους Φινλανδους σ αυτο το thread?? Tι σου εφταιξαν? Η φινλανδικη γλωσσα σχετιζεται ΜΟΝΟ με την Ουγγρικη. Ειλικρινα, δεν καταλαβαινω τι αποσκοπει μια τοσο ψευδης παραθεση
    Ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο οτι ανθρωποι που μιλουσαν μια πρωτογενη φινο-ουγγρικη διαλεκτο, κατοικουσαν τη σημερινη Φινλανδια απο το 3000πχ!

Σελίδα 3 από 18 ΠρώτοΠρώτο 1234567813 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Που πάνε οι βίδες του Sv μου;
    από pksv στο forum Suzuki V2's
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 20/01/2006, 00:58
  2. Afro και οι γυναίκες του...
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 27/12/2005, 15:09
  3. Οι γελοίοι του υπουργείου
    από toyota στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 11/09/2005, 12:56
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 14/08/2005, 23:07
  5. O ANEMOΣ και οι φίλοι του πάνε στην Δημητσάνα...
    από ΑΝΕΜΟΣ στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2005, 07:32

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF