να με συμπαθάς αλλά ποτέ δεν αγόρασα τζηνάκι με τριψήφιο νούμερο για τιμή (ούτε καν εκεί κοντά) επειδή έχει ταμπέλα χ ή ψ....
αλλά ναι, όταν έφτιαχνα το σπίτι μου, αναγκαστικά κάποια πράγματα τα χρυσοπλήρωσα.... δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς....
α, και ποτέ δεν πήρα δάνειο για να πάω διακοπές στο τάδε μέρος που είναι "ιν" και που χρεώναν την τρώγλη την μάνα τους και τον πατέρα τους.... (άκουσον - άκουσον)
εν ολίγοις, εμείς οι ίδιοι δεν αντισταθήκαμε.... με την αυταπάτη οτι υπάρχουν λεφτα (που δεν υπήρχαν ούτε τότε - δανεικά ήταν για τους περισσότερους) ανοιχτήκαμε στον ωκεανό...
+1000
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Τι λέτε ρε παιδιά, δεν υπάρχει κρίση; Τα μπουζούκια δουλεύουν ΠΣΚ βία και τα πρώτα τραπέζια τζιράρουν σε γαρύφαλλα και σαμπάνιες σε επίπεδα 1990. Στο δρομο έχω να δω καινούργιο του κουτιού μηχανάκι εδώ και πάρα πολύ καιρό, ο Λάκης ο ντελιβεράς έχει μείνει εδώ και τρια χρόνια με το *δελο το crossplane το R1, κατάντια μιλάμε! Oι Cayenne, τα TT και τα Discovery ωσάν αποδημητικά πουλιά εξαφανίστηκαν.... Τα γκομενάκια κυκλοφορουν με ρούχα των περσινών, μη σου πω και την προπέρσινων τάσεων, δράμα η κατάσταση. Τις προάλες μάζεψα μια κοπελίτσα πραγματικό ράκος, είχε σωριαστει και έκλαιγε με λυγμούς μπροστά από μια βιτρίνα με οπτικά... "ντρέπομαι" μου είπε... "αν δεν υπήρχε πρόβλημα με τις καταστροφικές συνέπειες της ακτινοβολίας του ηλίου στο κολαγόνο γύρω από την περιοχή των ματιών, δεν θα ξεναφόραγα αυτό το αίσχος που φοράω... κοίτα στη βιτρίνα τι κυκλκοφορεί, γιατί να μη μπορώ να τ΄αποκτήσω και να κυκλοφορώ σαν την άστεγη με τα D & G διετίας των 350 ευρώ;".... ενάς άλλος έπεσε μπροστά στο αυτοκίνητο και μου κοψε τη χολή, ευτυχώς δεν τον πάτησα:
-"Τι κανεις ρε μαλάκα;" τον ρώτησα...
>θέλω να πεθάνω!
-Σ΄εμένα βρήκες;! Γιατί θες να πεθάνεις;
Δεν μου απάντησε, παρά με το βλέμμα κατεβασμένο και ντροπιασμένο, μου έδειξε ένα iphone 2...
Καρακρισάρα μιλάμε υπάρχει!!! Είματσε καταδικασμένοι!!
Είναι και αυτό μια οπτική γωνία της πραγματικότητας...δυστυχώς δεν είναι όλοι έτσι...υπάρχουν και ζόρικες καταστάσεις για ανθρώπους που ζούσαν αξιοπρεπώς, χωρίς υπερβολές και χωρίς διακοποδάνεια και τώρα ζορίζονται και στα βασικά...και κυρίως στο θέμα δουλειά...
Κρίση υπάρχει, και για όποιον αναρωτιέτε, αρκεί να ανοίξει τα ματάκια του και να κοιτάξει και λιγο χαμηλότερα...
Τα ποσοστά και μόνο της ανεργίας κάτι λένε...όσο για το παραμύθι "και ταμείο και μαύρα...", όχι ότι δεν παίζει, αλλά δεν είναι ο κανόνας, ούτε και η λύση....
Τέλος για όσους τυχερούς δεν έχουν νοιώσει κάτι ακόμα θα πω ότι δυστυχώς ίσως το νοιώσουν σιγά σιγά γιατί έχει δρόμο ακόμα η υπόθεση και το "λίπος" θα εξαντληθεί κάποια στιγμή...
Κάλο μας μήνα...![]()
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
Συγγνωμη, αλλά εγώ δεν θυμάμαι να διαμαρτυρήθηκε κανείς για το όργιο που είχαν στήσει οι τράπεζες τόσα χρόνια... Διακοποδάνεια,γαμοδάνεια, καταναλωτικά απ'όλα είχε ο μπαξές, για να μη μιλήσω για δάνεια και πιστωτικές που προενέκριναν στο όνομα των πελατών. Δεν μίλαγε κανείς γιατί το βόλεμα ήταν ωραίο... Και έτσι απλά νόμιζε ο κοσμάκης ότι λυτρώθηκε από τη μιζέρια της ελλαδίτσας και ξόρκιζε τον κομπλεξισμό του... Προσωπικά πιστεύω ότι η "κρίση" ήταν και αναμενόμενη, αλλά και λίγο χρήσιμη για να ξεκολλήσουμε.
Γραμμένα στα παλιά μας παπούτσια του κόσμου τα πρέπει, τα θέλω, τα μη...
Accipere quam facere praestat injuriam
Δεν αντιλέγω ότι υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος έχει εξαθλιωθεί και αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα σε ότι αφορά στη σίτηση και στην κάλυψη βασικών αναγκών. Αυτό ειναι κρίση και αυτές είναι οι πραγματικές τις συνέπειες. Όλα τ΄άλλα του τύπου "δεν πάω στην ταβέρνα 3 φορές την εβδομάδα να χλαπακιάσω", "δεν πάω βόλτα με το μηχανάκι", "πούλησα την M5 γιατί δεν έβγαινα", είναι πο*τσες και στην τελική δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα χαστούκι ρεαλισμού που ήρθε και μας έσκασε στη μάπα, ένεκα των συγκυριών. Ας είναι καλά οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί που ακόμα λειτουργούν στην Ελλάδα, αλλιώς τα φαινόμενα πραγματικής φτώχειας θα ήταν πολλαπλάσια. Πολύ φοβάμαι ότι πολύς κόσμος όμως θεωρεί ότι πλήτεται από την κρίση με βάση αυτά που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα μου. Οι κακές συνήθειες και η απύθμενη μ@λ@κι@ στον εγκέφαλο δύσκολα κόβονται. Δυστυχώς πολλοί απ αυτούς θα ψηφίσουν και ενδεχωμένος θα ψηφίσουμε με μοναδικό κριτήριο την επιστροφή στις "παλιές καλές ημέρες". Ούτε λόγος για να αναζητηθούν τα πραγματικά αίτια που μας οδήγησαν εδώ. Αυτό και αυτούς φοβάμαι περισσότερο απ όλα και όλους.
μα κωστή, ΔΕΝ υπήχαν "παλιές καλές μέρες".... αυταπάτες ήταν και φούσκες....
ή ακόμα και αν υπήρχαν, δεν τις διαχειριστήκαμε σωστά...
Δεν αντιλέγω, ωστόσο είδες κανέναν να ψάχνεται όσο ζούσε στη νιρβάνα της καταναλωτικής ευμάρειας; Δεν πρέπει να έχει υπάρξει λαός που τσίμπησε τόσο έυκολα και να έπεσε με τα μούτρα στο δόλωμα που μας πέταξαν οι τράαεζες και αυτό είναι απόδειξη της τεράστια βλαχιάς (καταλαβαίνεις πως το λέω...) που μας χαρακτηρίζει. Τουλάχιστον τα "αμερικανάκια" τα οποίο συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε ως βλαμμένα, μπήκαν στο τριπάκι και την πάτησαν αγοράζοντας σπίτια, όχι αγοράζοντας μέσω δανεισμού αμαξάρες, μηχανάρες, super wow τρίημερα σε χινοδρομικά και πρώτα τραπέζια πίστα. Με τις υγείες μας λοιπόν, ελπίζω να βάλουμε μυαλό μετά απ όλο αυτό, αν και δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος, καθότι του έλληνα ο τράχηλος, σύνεση δεν υπομένει.