Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 47

Θέμα: Νέος οδηγος - ερωτήσεις

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gmakris
    Αυτο ακριβως συζηταμε Θανο (αυτο ρωτησε ο φιλος) κανεις δεν μπορει να αποκλεισει την πιθανοτητα να χρειαστει να φρεναρει μεσα στην στροφη (ιδιως σε δημοσιο δρομο με τις ευχαριστες του εκπληξεις).

Σε οτι αφορα το μεταξονιο, δεν μπορω να σας βοηθησω περισσοτερο......
    Εννοείται ότι δεν συζητάμε για το δημόσιο δρόμο. Αυτό έρχεται να κολλήσει σε όλες τις συζητήσεις που έχουμε κάνει. Γι'αυτό επανερχόμαστε ξανά και ξανά και λέμε ότι sport οδήγηση σε δημόσιο δρόμο είναι επικίνδυνη. Μόνο σε πίστα μπορείς να ξέρεις ότι θα μπεις και θα βγεις από τη στροφή χωρίς να χρειαστεί να φρενάρεις, οπότε μπορείς και να πιέσεις στα όρια...

Στο δημόσιο δρόμο, οι ταχύτητες μας στη στροφή πρέπει να είναι τέτοιες που να μας επιτρέπουν τη χρήση των φρένων. Που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε στην περιοχή με περίσσευμα πρόσφυσης. Γιατί αν είσαι στα όρια και κλείσεις το γκάζι, πόσο μάλλον να φρενάρεις, τότε αντίο μπροστινό!

Τέλος πάντων, μ'αυτό που κάνουμε τώρα μόνο σύγχιση θα προκαλέσουμε σε όποιον μας διαβάζει γι'αυτό και τόσες μέρες αποφεύγω να απαντήσω και να συνεχίσω την κουβέντα.
    Θάνος..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αυτο ακριβως συζηταμε Θανο (αυτο ρωτησε ο φιλος) κανεις δεν μπορει να αποκλεισει την πιθανοτητα να χρειαστει να φρεναρει μεσα στην στροφη (ιδιως σε δημοσιο δρομο με τις ευχαριστες του εκπληξεις).

Σε οτι αφορα το μεταξονιο, δεν μπορω να σας βοηθησω περισσοτερο......
    Απ'οτι εχω δει αυτο που περιγραφεις γινεται με το πισω φρενο, το οποιο χρησιμευει στο να κλεινουμε την τροχια μας ΜΕΣΑ στην στροφη σε περιπτωση που κατι παει στραβα, και το εχω διαπιστωσει ουκ ολιγες φορες.
    Τωρα για το μπροστινο, ειμαι απολυτως σιγουρος οτι στην καλυτερη περιπτωση ανοιγει αποτομα την τροχια με ασχημα αποτελεσματα, για να μην μιλησουμε για γλιστρηματα και τετοια χαριτωμενα, σε περιπτωση που η κλιση της μοτο ειναι μεγαλη
    Ακομα και ο συνδυασμος των 2 φρενων ΜΕΣΑ στην στροφη οδηγει σε ανοιγμα της τροχιας.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

.

Χαιδευεις το μπροστινο φρενο, η μηχανη στριβει περισσοτερο (πεφτει και αλλο στην στροφη)

Ηelp from the Front Brake..... (by K.R.)

To take throttle steering a step further, think about touching the front brake lever to help steer the bike more into the corner. If closed throttle puts weight forward and compresses the fork, a small touch on the front brake will carry this technique a bit further, allowing the bike to turn easier in less time and distance, and with less handlebar pressure.

You might be thinking that if you touch the brake lever to help your bike steer into the corner, your bike will stand up. Yes it will-if your touch is to harsh, too grabby, too abrupt.
    Ease that brake lever on.......:a16: :a24:

.

Exclamation AΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ METAΞΟΝΙΟ......

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

Τώρα για το μεταξόνιο...... παραμένει ασχολίαστο.....
    Sniper, Periklisk & Sporky (άπιστε ) oσα θελατε να μαθετε για το μεταξονιο....

http://www.gostar-racing.com/club/mo...ion_set-up.htm

http://www.users.bigpond.com/jack_...spension_1.html

Kαλο διαβασμα.......

Ηelp from the Front Brake..... (by K.R.)

To take throttle steering a step further, think about touching the front brake lever to help steer the bike more into the corner. If closed throttle puts weigth forward and compresses the fork, a small touch on the front brake will carry this technique a bit further, allowing the bike to turn easier in less time and distance, and with less handlebar pressure.

You might be thinking that if you touch the brake lever to help your bike steer into the corner, your bike will stand up. Yes it will-if your touch is to harsh, too grabby, too abrupt.
    Ease that brake lever on.......:a16: :a24:
    Τώρα δεν θέλω να διαφωνήσω με το φίλο K.R., αλλά αν υποθέσω ότι σκοπός σου είναι να συμπιέσεις τόσο το μπροστινό ώστε να πετύχεις μία αξιοσημείωτη μείωση στο μεταξόνιο της τάξεως των λίγων χιλιοστών (για SS μιλάμε όχι για custom) τότε δεν πρέπει απλά να χαϊδέψεις το φρένο, αλλά να το πατήσεις γερά, αλλιώς δεν κάνει και τίποτα... Ένα το κρατούμενο αυτό.

Δεύτερο... συμπιέζοντας το μπροστινό δυσχεραίνεις πολύ τη διαδικασία της στροφής. Σκέψου να στρίβεις χωρίς ανάρτηση (χωρίς να ασχολούμαστε με την αδράνεια του πίσω)... Επομένως εκείνο που θέλεις ένα κλικ πριν πλαγιάσεις, είναι να αφήσεις τα φρένα ώστε να προλάβουν οι αναρτήσεις να έρθουν στο σημείο ηρεμίας τους για να λειτουργήσουν πριν ακριβώς από τη στροφή.

Νομίζω ότι αν βάλεις στη ζυγαριά το πλεονέκτημα του μεταξονίου από τη μία και τα μειονεκτήματα από μία συμπιεσμένη ανάρτηση από την άλλη, δεν πρόκειται ποτέ να γύρει η ζυγαριά προς το πρώτο...

Τέλος πάντων δεν θέλω να μπω στα σκοτεινά χωράφια του K.R.... ίσως να ξέρει κάτι από φυσική και θεωρία που δεν ξέρουμε. Ωστόσο θεωρώ ότι οι SS μοτοσυκλέτες είναι σχεδιασμένες ώστε να έχουν από μόνες τους πολύ γρήγορη γεωμετρία και να μην έχουν ανάγκη από τέτοια αμφίβολα τεχνάσματα...
    Θάνος..

.
    Θανο,

Ειχα ακριβως τις ιδιες αμφιβολιες - ο μονος τροπος να κατανοησεις την τεχνικη αυτη ειναι να την δοκιμασεις.
    Πηγαινε σε καποια στροφη που γνωριζεις, με 20% λιγοτερα χλμ και δοκιμασε με τα δαχτυλα παντα πανω στην μανετα να φρεναρεις ελαφρα - πιστεψε με, θα δεις οτι δουλευει (οπως ειδα και εγω).
    Τωρα θα μου πεις οτι σε μια κατασταση που θα χρειαστει να αποφασισεις σε 0,5 sec (και πολλα λεω) ολα αυτα μπορουν να βοηθησουν?

Ρractice.....Practice.....(οπως λεει και ο K.R.)

Θανο,

Ειχα ακριβως τις ιδιες αμφιβολιες - ο μονος τροπος να κατανοησεις την τεχνικη αυτη ειναι να το δοκιμασεις.
    Πηγαινε σε καποια στροφη που γνωριζεις, με 20% λιγοτερα χλμ και δοκιμασε με τα δαχτυλα παντα πανω στην μανετα να φρεναρεις ελαφρα - πιστεψε με, θα δεις οτι δουλευει (οπως ειδα και εγω).
    Τωρα θα μου πεις οτι σε μια κατασταση που θα χρειαστει να αποφασισεις σε 0,5 sec (και πολλα λεω) ολα αυτα μπορουν να βοηθησουν?

Ρractice.....Practice.....(οπως λεει και ο K.R.)

Θα το δοκιμάσω από περιέργεια... Δεν θέλω να είμαι απόλυτος ούτε να αποκλείω κάτι με την πρώτη.

Ωστόσο είμαι δύσπιστος όταν κάτι δεν με πείθει ξεκάθαρα για την ΑΣΦΑΛΗ αποτελεσματικότητα του...

Προς το παρόν αν θέλω να πλαγιάσω πιο γρήγορα ή θα πιέσω πιο δυνατά το τιμόνι ή ακόμα πιο αποτελεσματικά θα χρησιμοποιήσω και το σώμα...
    Θάνος..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook

Re: AΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ METAΞΟΝΙΟ......

Sniper & Sporky (άπιστε ) καλο διαβασμα.......

https://<br /> http://www.gostar-ra...ion_set-up.htm

http://www.users.bigpond.com/jack_st...pension_1.html

καλο διαβασμα.......

Ωχ...μολις ποσταρα το ιδιο λινκ στα τεχνικα.
    Τι γινεται ρε γαμωτο τις ιδιες "πηγές" εχουμε;
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

.

Re: Re: AΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ METAΞΟΝΙΟ......

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Ωχ...μολις ποσταρα το ιδιο λινκ στα τεχνικα.
    Τι γινεται ρε γαμωτο τις ιδιες "πηγές" εχουμε;
    Αντε ρε συ και το εψαχνα τοση ωρα..... :rotflmao:

Νέο μέλος Το avatar του/της fz6_n
    Καλησπέρα
    Εγώ θα αναφερθώ σε τρόπο φρεναρίσματος από προσωπική εμπειρία θεωρίες υπάρχουν πολλές και σωστές (αλίμονο ποιος είμαι εγώ που θα διαφωνήσω) λοιπόν

Ποτέ δεν μπλοκάρουμε κανένα τροχό δηλαδή δεν ματσουκωνουμε τα φρένα και ιδικά το μπροστά και αυτό διότι εκτός από τον κίνδυνο να μας μπλοκάρει ο εμπρός τροχός και να διπλώσει το τιμόνι μας βοηθά και στο να έχουμε τον έλεγχο της πορείας της μηχανής που ενδεχομένως μας γλιτώσει από το να στουκαρουμε ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε ελιγμό αποφυγής
    μαζί με το φρενάρισμα φρενάρουμε και με τον κινητήρα και ρίχνουμε το βάρος μας μπροστά για να μην χάσει πρόσφυση ο μπροστινός τροχός, στα ss σηκώνουμε και το σώμα μας για μεγαλύτερη αντίσταση στον αέρα
    σίγουρα η αναλογία είναι 75 25 περίπου και βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και η κατάσταση των ελαστικών και του δρόμου και η ψυχραιμία και η καθαρή σκέψη

τώρα θα λέτε και με το δίκιο σας τι μας λες τώρα ;;; πια ψυχραιμία σιγά μην προλάβω να σκεφτώ !! αλλά όταν τα χρειαστείς καμία 50ρια φορές μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι στο να έχεις την ψυχραιμία να αντιμετωπίζεις ακόμα και τα απρόοπτα !!!

αυτά ελπίζω να φάνηκα χρήσιμος έστω και λίγο

.

Post ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ.....

Oλες οι πληροφοριες ειναι χρησιμες Δημητρη (FZ_6n)

Να συμπληρωσω :

Οταν χρειαζεται να σταματησεις την moto δυστυχως αυτο δεν γινεται παντα οταν εισαι σε καλο οδοστρωμα και σε ευθεια γραμμη. Θα σου συμβει σε συνθηκες βροχης, οταν εισαι πλαγιασμενος, σε ασφαλτο γυαλι κλπ.

Για το λογο αυτο, χρειαζεται εξασκηση για να μαθεις (ακομη και σε καταστασεις πανικου) να πιεζεις τη μανετα σε 2 σταδια.

Το αρχικο φρεναριμα (πρωτο σταδιο, διαρκει καποια ms) θα πρεπει να ειναι προοδευτικο με σκοπο να επιτρεψεις την ομαλη μεταφορα του βαρους της moto που με την σειρα του συμπιεζει το ιδιο ομαλα το πηρουνι, δινοντας καλυτερο πατημα στο εμπρος ελαστικο (αυτο θελεις να εκμεταλλευτεις).

Στο δευτερο σταδιο μπορεις πλεον, να βαλεις αρκετη δυναμη με σκοπο να εκμεταλλευτεις ολη την αποτελεσματικοτητα των φρενων σου.

Εαν πατησεις με δυναμη τα φρενα απο την πρωτη στιγμη, το βαρος της moto μεταφερεται πολυ αποτομα, το πηρουνι δεν συμπιεζεται σωστα με αποτελεσμα να γλυστρισει το μπροστινο.

Πριν τα κανεις ολα αυτα βεβαια θα πρεπει να "διαβαζεις" συνεχως την ασφαλτο για να μπορεις να υπολογιζεις και τα περιθωρια προσφυσης που σου δινει (υπαρχουν και τεχνικες για να δοκιμαζεις την προσφυση εν κινηση)

Μια παρακληση μην επιμενετε σε πραγματα που η δοκιμη τους ειναι επιεικως επικυνδυνη για το πολυ κοινο και παραθετω το εξης απο αρθρο sto net...

mentioned two reasons for trail braking. The second reason is you might have to brake mid-turn - that nice easy looking corner tightened up or there's a stray cow wandering around mid turn. Now we are talking about an option to use a skill that is of genuine use on the road. But if we've already shed most of our speed in a straight line, and are using a moderate lean angle, now we have grip in hand and time to make decisions, the first of which is "could we avoid the problem by changing line?" Again, it's the simpler, less risky option.

If you decide you have to brake then application must be gentle and progressive - grabbing guarantees you lock the front or stand the bike up. The bike sits up on the brakes so to make the turn you will have to make a positive countersteering input. When you release the brakes again, do so carefully and slowly to avoid unloading front suspension suddenly - don't forget, because you are steering the bike into the turn, it will tend to fall into the corner when you release.

One final comment. I've heard another advantage offered for trail braking. "The bike steers better with the forks compressed". You'll find this on Freddie Spencer's site and it's hard to argue with a rider as talented as Freddie. It may well be that a race bike with race geometry does steer better on the brakes, but I can honestly say that every road bike I've ridden has, to a greater or a less extent, sat up and headed for the ditch on the brakes. Nick Ienatsch, another US racer and writer for the US mag Sport Rider, who incidentally is a big fan of trail braking on the track, agrees in his "The Pace" articles about road riding technique that it makes steering more difficult and that it's out of place on the road.

Ας διαβασουμε την τελευταια παραγραφο...μπορει ο kennys μας να μιλαει για πιεση χιλιοστων στο μπροστινο πραγμα το οποιο δεν νομιζω οτι μπορουν ολοι να το καταφερουν ....και επισης ειναι τραγικο να αναφερεται κατι τετοιο σε thread με τιτλο ...ΝΕΟΣ ΟΔΗΓΟΣ...!!

Ο Kennys ελεγε και λεει στα γραφτα του slow in fast out...

.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet

μπορει ο kennys μας να μιλαει για πιεση χιλιοστων στο μπροστινο πραγμα το οποιο δεν νομιζω οτι μπορουν ολοι να το καταφερουν ....και επισης ειναι τραγικο να αναφερεται κατι τετοιο σε thread με τιτλο ...ΝΕΟΣ ΟΔΗΓΟΣ...!!

Συμφωνω μαζι σου Σταθη.....

Οπως τελικα καταλαβα, η μεθοδος αυτη ειναι αρκετα προχωρημενη για πολλους οδηγους γι'αυτο υποθετω δεν εγινα απο μερικους κατανοητός.

Τεσπα, οπως αναφερθηκες στο trail braking μερικα πραγματα ειναι ποιο ασφαλη εαν εφαρμοζονται στην πιστα και δεν θα επρεπε να τα αναφερω......

One Step at a Time!

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Καινούργιος οδηγος και απότομο φρενάρισμα?

Κανόνας πρώτος: Όταν δεν έχουμε συνηθίσει τον τρόπο που αντιδρά η μηχανή σε διάφορα είδη φρεναρίσματος, καλό θα ήταν να μην τρέχουμε!

Κανόνας δεύτερος: Ελέγχουμε την αναλογία δύναμης που δίνουμε στα φρένα και την συμπεριφορά της μηχανής!

Κάποια πράγματα μόνο εμπειρικά γίνονται.

Όταν πήρα μηχανή όλοι μου έλεγαν να προσέχω τα φρένα!!!!

Σε τρακάρισμα με έσωσε το ότι μπλόκαρε ο πίσω τροχός και πλάγιασε η μηχανή!

Κανόνας τρίτος: Ποτέ μα ποτέ σε απότομο φρενάρισμα δεν κόβουμε μόνο με φρένα!κανά κατέβασμα θα έσωζε την κατάσταση καλύτερα!

Κανόνες λογικής 1ος οδηγού
    ....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Το να χρησιμοποιείς τα φρένα βαθειά στη στροφή έχει δύο χρήσεις.

1. Για να καθυστερήσεις το φρενάρισμα και να περάσεις κάποιον στα φρένα κερδίζοντας και κάποιον χρόνο μάλλον.

2. Γιατί μπήκες με πολλά και προσπαθείς να ελέγξεις την ταχύτητα σου.

Το πρώτο νομίζω ότι θέλεις πολύ μεγάλη εμπειρία από τη μία και πολύ καλό οδόστρωμα, στημένη μοτοσυκλέτα και ορατότητα από την άλλη (μάλλον για αγωνιζόμενους σε πίστα το βλέπω...)

Το δεύτερο νομίζω είναι αυτό που κάνουν οι περισσότεροι και το θεωρώ αποτέλεσμα έλλειψης εμπειρίας στη σωστή ταχύτητα εισόδου. Νομίζω ότι είναι καλύτερο και ασφαλέστερο να μπαίνεις αργά μαθαίνοντας και ανεβάζοντας σιγά σιγά τα όρια σου, παρά να μπαίνεις γρήγορα φρενάροντας μέχρι την κορυφή της στροφής.

Η χρήση των φρένων στη στροφή είναι πάντα υπέρβαση των κανόνων και τέντωμα των ορίων. Για να φρενάρεις πλαγιασμένος χωρίς να κινδυνέψεις θα πρέπει να κερδίσεις πρόσφυση την οποία θα πάρεις από κάπου αλλού, είτε σηκώνοντας τη μηχανή είτε πηγαίνοντας πιο αργά...

Το όλο θέμα μπορεί να είναι χρήσιμο σαν εναλλακτική με την κατάλληλη εξάσκηση σε ασφαλές περιβάλλον και κάποιον να σε καθοδηγήσει σωστά...

Όχι όμως να γίνεται αυτό στυλ οδήγησης. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να ακροβατείς στα όρια της πρόσφυσης μπαίνοντας γρήγορα στις στροφές και φρενάροντας, την ώρα που υπάρχουν πολλές πιο σωστές και ασφαλείς μέθοδοι και να κλείσεις την τροχιά σου χωρίς φρένα αλλά και να πλαγιάσεις πιο γρήγορα.

Αν κάποιος νομίζει ότι όλα αυτά τα ξέρει, τα κατέχει και παρόλ'αυτά θέλει να κερδίσει 2 χιλιοστά χρόνου στο πλάγιασμα γιατί δήθεν μείωσε 1 cm το μεταξόνιο, τότε μάλλον είναι πολύ μπροστά και συγγνώμη που παίρνουμε το θάρρος να διαφωνούμε...
    Θάνος..

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Νέος Οδηγός - Κάτοχος Δικύκλου - Προφίλ
    από Prince-Garbage στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2006, 15:19
  2. Sos Νέος Οδηγός Cbf 250
    από tsofras στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2006, 08:41
  3. Νέος οδηγός: Transalp ή BMW 650
    από perastikos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 21/06/2006, 09:22
  4. νέος οδηγός
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2006, 12:07
  5. νέος οδηγός
    από mbjp στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2005, 11:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ