Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 53

Θέμα: Ερώτηση απο αρχάριο!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της trelf
    να πω οτι ξεκινησα και εγω με παπι....πλεον εχοντας μεγαλυτερη μηχανη εδω και 5 χρονια και εχοντας διανυσει πανω απο 70.000χμ με αυτη και 40.000χμ με το παπι....θεωρω το παπι ΠΟΛΥ πιο επικινδυνο....

-δεν εχει γκαζι....οποτε δεν εχεις το πλεονεκτημα που σου δινει μια μεγαλη μηχανη για να "ξεφυγεις" γρηγορα απο μια δυσκολη θεση στο δρομο!
    -δεν εχει φρενα.....το οτι εχει μικροτερο βαρος και δισκοφρενο μπροστα(ισω και πισω μερικα) αυτο δε σημαινει οτι φρεναρει καλυτερα απο μια μηχανη....η οποια εχει βαρος και "παταει" καλυτερα στο δρομο....οποτε πιο δυσκολα κοκκαλωνει ο πισω τροχος....
    -δεν παιρνει δικαβαλο αξιοπρεπως....μειωνονται καταπολυ οι επιδοσεις του.....γινεται πολυ πιο επικιδυνο σαφως....φρενα,επιταχυνση κτλ....

ομως εχει και συν...

-οτι πιο οικονομικο σε καταναλωση
    -οτι πιο οικονομικο σε αγορα
    -οτι πιο ευελικτο στην κινηση....σε σταματημενα αυτοκινητα δηλαδη....
    -απροβληματιστο και με τα πιο φθηνα ανταλλακτικα

το γεγονος οτι δεν εχει γκαζι....ειναι πλεον για εμενα κριτηριο μη επιλογης για ενα διτροχο....αν τα μυαλα τα εχεις στο κεφαλι σου,μπορεις να διαχειριστεις την δυναμη της μοτσυκλετας....αν εχεις μυαλο αλλα παραυτα δεν εχεις δυνατοτητα επιταχυνσης,θα χαροπαλευεις να προλαβεις να σφηνωσεις αναμεσα σε 2 οχηματα για να ξεφυγεις....η θα εχεις το νου σου να κανεις στην ακρη διοτι ο μεθυσμενος πισω σου ειναι επικινδυνος και δεν μπορεις να ανοιξεις πανω απο 80χμ/ω ωστε να "ξεφυγεις"....

--------------------------

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από imitrelos Προβολή μηνύματος
    Απλα πολλοι εχουν παρει καποια λαθος δεδομενα , πολη και καθαροαιμο δεν πανε οπως και οικονομια και το γκαζι τους μην μπερδευεσε με τα κυβικα για εντουρο ειναι κατι σαν μεσαια κατηγορια

Εγω θα σου προτεινα επισεις bmw 650 και aprilia pegaso strada (ειδικα το 2ο ειναι ο ορισμος του πολιτικου μοταρντ με κινητηρα σκυλη και χαμηλη καταναλωση )

Επισεις να σου πω οτι το cb 400 οπως και bros 400 ειναι τρομερα σχολεια (προσπαθεισα να σου βαλω μηχανακια που και απο θεμα σηματος αλλα ασφαλειας θα ειναι χαμηλα

Α ξεχασα monster 620 το σχολειο .....
    συμφωνω με οσα λεει ο "imitrelos"....πολυ καλες επιλογες για 1ο μηχανακι....

bmw f650gs
    cb 400
    bros 400
    aprilia pegaso strada
    fmx
    xtx660

οτι παρεις απο αυτα θα ειναι πολυ καλη επιλογη και φιλικη προς τον χρηστη!
    ABS στην μηχανη σου.....ισον DUREX στο π***ι σου ! ! !

http://img5.imageshack.us/img5/9361/urlx.gif

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από djSteelCore Προβολή μηνύματος
    Φίλε pipe_smoker ευχαριστώ για τις απόψεις σου και την όλη βοηθειά σου!
    'Οσον αφορά το παπί τώρα μακάρι να καταφέρω να ξεπεράσω τους φόβους μου αλλά οι αναμνήσεις και τα γεγονότα δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα οπότε δεν είμαι και τόσο σίγουρος οτι θα το καταφέρω!
    Όσο για τα 400cc δεν είναι οτι τα φοβάμαι... όπως είπα και σε προηγούμενο μνμ ήμουν ένα βήμα πριν πάρω το cb400sf! Αυτό που με κράτησε ήταν η παλαιότητα και τα πιθανά προβλήματα που θα έβγαζε στη πορεία! Είχα βάλει όριο τα 400cc καθότι αρχάριος! Αλλά εκτός απο cb και bandit δν υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτή τη κατηγορία που ενδιαφέρομαι! Μετά σε 450cc τα motard αλλά γνωρίζω οτι είναι μηχανές με "νεύρο" και δν συνέχισα να ψάχνω! 'Επεσα λοιπόν στα 250 που υπάρχουν πολλές περισότερες επιλογές! Εννοείται λοιπόν αν έβρισκα cb400 σε άριστη κατάσταση θα το χτύπαγα!
    Παρακαλώ. Σου ξαναλέω καταλαβαίνω, και κυρίως θυμάμαι πώς είναι αυτό που νιώθεις.
    Επειδή βλέπω ότι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεσαι στο παπί σου βγάζει δυσκολία ακόμα και στην έκφραση, λογικά κάτι σοβαρό θα έχει συμβεί, οπότε οι παρεμβάσεις μας ως προς αυτό το ζήτημα καλό θα ήταν μάλλον να σταματήσουν εδώ. Ειπώθηκαν αρκετά γύρω από το θέμα κι αν έχεις κάτι να πάρεις από όσα έχουν γραφτεί ώστε να σε πείσουν να μείνεις στο παπί θα το πάρεις. Αν όχι και πάλι έχει καλώς.
    Κι εγώ το πρόβλημα που αντιμετώπιζα ήταν ότι δεν ήθελα παπί ούτε σκούτερ. Και ήθελα να κινηθώ και πιο ψηλά από τα 250 κυβικά, με μόνη εξαίρεση ίσως το ότι δεν είχα και τα λεφτά για το ninja το 250 πχ που τότε είχε πρωτοκυκλοφορήσει και δεν μπορούσα να το βρω μεταχειρισμένο. Ακόμα χειρότερα εγώ δε γούσταρα με τίποτα και τα on off, enduro motard και λοιπά μηχανάκια. Ήθελα street. Οπότε για τα λεφτά που διέθετα, ή cb400 θα έπαιρνα ή cb500. Προτίμησα το πρώτο και θαρρώ πως έπραξα σωστά ανάλογα και με τα δικά μου γούστα φυσικά.

Το cb400 είναι τετρακύλινδρο.
    Το cb500 είναι δικύλινδρο.
    Το fmx είναι μονοκύλινδρο.

Τα δύο πρώτα είναι πιο κοντά, αλλά γενικότερα και τα τρία μηχανάκια διαφέρουν πολύ στον τρόπο που βγάζουν τη δύναμή τους. Τα δύο πρώτα κυρίως λόγω κυλίνδρων. Το τρίτο και λόγω κυλίνδρων, αλλά και γιατί είναι άλλη τελείως κατηγορία μοτοσυκλέτας.

Το "άριστη κατάσταση" για μηχανή που κοντέυει την 20ετία δεν υπάρχει σαν όρος δεν πα'να την είχε και ο γιος του ακατανόμαστου και να της έκανε σέρβις μια φορά την εβδομάδα. Και το δικό μου, από όλα όσα είδα (και πήγα ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ και είδα πολλά πίστεψέ με), ήταν το καλύτερο. Και ο μηχανικός μου που το είδε του έκανε έκπληξη πόσο καλοσυντηρημένο φαινόταν για τα χρόνια του. Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο μηχανάκι δεν μπορεί να μπει κανείς. Καλά και τα "δεκτός κάθε έλεγχος" καλά και τα "έχω μηχανικό τσακάλι" καλά και όλα. Όταν όμως μιλάμε για μηχανή 20ετίας αρχίζεις να λογίζεις ως "αναλώσιμα" πράγματα τα οποία δεν νοούνται ως αναλώσιμα σε μια καινούρια μηχανή. Και δυστυχώς αυτά μπορεί να εμφανιστούν 2-3-4-5-Χ μήνες αφού την πάρεις στα χέρια σου και να είναι πράγματα που δε γινόταν να τα έχει δει ο μηχανικός σου για να σε έχει αποτρέψει. Δεν μπορεί όταν κάνει έλεγχο σε μία προς πώληση μηχανή να τη λύσει στα εξ ων συνετέθει κάνοντάς τη χίλια κομμάτια, λύνοντας μοτέρ ώστε να δει αν η τάδε μεμβράνη του τάδε καρμπυρατέρ είναι έτοιμη να τα φτύσει, ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αν πας σε παλιά μηχανή (ειδικά τόσο παλιά) και θες να την έχεις σωστή και όχι απλά σε κατάσταση να τσουλάει, θα πληρώσεις για κάποια πράγματα. Ξαναλέω, αν θες να την έχεις σωστή. Η λίστα με αυτά τα πραγματάκια θα λιγοστεύει σιγά σιγά (όχι ούτε πλαίσιο ούτε κινητήρα ολόκληρο θα χρειαστεί να αλλάξεις ) και θα έχεις μία ασφαλή πρωτίστως μηχανή που θα τη γουστάρεις και θα τη χαίρεσαι.

Και ξαναλέω, από τη στιγμή που είσαι ανοιχτός (ακόμα έστω) και σε άλλου τύπου μηχανές εκτός από street το φάσμα των επιλογών σου είναι τεράστιο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    παμε τωρα:
    το fmx ειναι μεν 40 αλογα αλλα ειναι και μονοκυλινδρο...
    το cb400sf βγαζει ιδια με το fmx αλλα ειναι 4κ, που σημαινει οτι δεν εχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!

ας καταλαβουμε τα βασικα...(τι εστι μονοκυλινδρο, τι 4κ, που βγαζει και ΠΩΣ βγαζει την δυναμη το καθε ενα)...και μετα ας δουμε ποια μηχανη ταιριαζει στον φιλο...
    Θες να κάνεις έναν κόπο να εξηγήσεις λίγο τα βασικά που περιγράφεις?
    Νομίζω ότι θα βοηθούσε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Θες να κάνεις έναν κόπο να εξηγήσεις λίγο τα βασικά που περιγράφεις?
    Νομίζω ότι θα βοηθούσε.
    τι να εξηγησω?
    οτι το μονοκυλινδρο στις 6000 στροφες πεθαινει, ενω το 4κ ουσιαστικα τοτε "ξυπναει"...
    οτι η πρωτη στο πρωτο αν εισαι λιγο αγαρμπος με τον συμπλεκτη και το γκαζι μπορει να σε φερει καπακι ενω στο αλλο αλλο αν φορτωσεις π.χ. μια τεταρτη εισαι παρανομος σε ολο το οδικο δικτυο απο θεμα χλμ...

επιγραμματικα:
    4κ-->ψοφιο στις χαμηλες στροφες, με ταση να "τρελαινεται" στις ψηλες (υστερικο) και μαζεμα χλμ πανευκολα και με διαρκεια...
    3κ-->λιγο πιο γεματο χαμηλα, οχι τοσο υστερικο και λιγοτερη διαρκεια απο το 4κ...
    2κ-->αρπαγμα απο χαμηλα, χωρις ομως διαρκεια ψηλα...ψωμοτυρι του οι χαμηλομεσαιες στροφες...
    1κ-->ροπη απο πολυ νωρις που μπορει να σε στειλει (οπως προειπα), χωρις ομως καθολου διαρκεια στα ψηλα με τον κοφτη να ειναι σε νουμερα παραπλησια αυτων των αυτοκινητων..και φυσικα δυσκολια στο να κινηθει με αξιοπρεπη χλμ σε εθνικο δικτυο...

καλα τα θεωρητικα αλλα αν το εχει αποφασισει να παρει μηχανη, πρεπει να καβαλησει για να καταλαβει...

ελπιζω να βοηθησα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από trelf Προβολή μηνύματος
    θεωρω το παπι ΠΟΛΥ πιο επικινδυνο....

-δεν εχει γκαζι....οποτε δεν εχεις το πλεονεκτημα που σου δινει μια μεγαλη μηχανη για να "ξεφυγεις" γρηγορα απο μια δυσκολη θεση στο δρομο!
    Αν ακολουθήσουμε αυτή τη συγκεκριμένη λογική της ενεργητικής ασφάλειας δε θα τελειώσουμε ποτέ.

Και ένα μεσαίας κατηγορίας μηχανάκι δεν έχει αρκετό γκάζι για να σε γλιτώσει από μια ελαφρώς πιο δύσκολη θέση.
    Κι ένα μεγαλύτερης κατηγορίας από μία ακόμα πιο δύσκολη.

Κι άντε κι έχεις το γκάζι για να γλιτώσεις, πρέπει να έχεις και τα φρένα για να κόψεις ή να ακινητοποιηθείς αν χρειαστεί αφού ξεφύγεις από τη δύσκολη αυτή θέση. Και θες και χέρια για να ξέρουν πώς θα χειριστούν αυτά τα φρένα.
    Κι άντε και η μηχανή τα έχει τα φρένα. Το 90% των δρόμων στην Ελλάδα είναι για γέλια. Άρα δε θες μόνο φρένα, θες κι οδόστρωμα.

Κι αν ανοίξεις το γκάζι για να ξεφύγεις από μία δύσκολη θέση κι ακολουθεί στροφή ή θα συνεχίσεις να πηγαίνεις ευθεία στο χωράφι, βιτρίνα, περίπτερο για τσιγάρα, επειδή δεν ξέρεις να στρίψεις με τα χιλιόμετρα που έχεις μπαίνοντας στη στροφή όντας αρχάριος, ή θα το παλέψεις και η Παναγιά μαζί σου.

Δεν υποτιμώ το ζήτημα της ενεργητικής ασφάλειας, αλλά κυρίως για κάποιον αρχάριο αυτό που παίζει ρόλο είναι το να μάθει να "διαβάζει".
    Να διαβάζει τις κινήσεις των άλλων στο δρόμο, να διαβάζει τις δικές του αντιδράσεις όταν κάνει το ίσιο ή το στραβό, και να διαβάζει τη μηχανή του, τα χέρια του και το τσερβέλο του. Κι εκεί που νιώθει ότι τα χέρια του, η μηχανή του, το οδόστρωμα, η περίσταση επιβάλλουν να πάει με 60, προκειμένου να προλάβει μία στραβή πριν αυτή γίνει και ψάχνεται μετά για γκάζια κι ενεργητικές ασφάλειες για να μαζέψει τα ασυμάζευτα, να πάει όντως με 60.

Σχετικά με τα φρένα μιας και τα ανέφερες, συμφωνώ με τον devil's ότι έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ τα περιφερειακά στα παπιά και μια χαρά φρενάρουν.
    Από εκεί και πέρα, για το πότε μετετράπη το βάρος ενός οχήματος από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα σε ότι έχει να κάνει με το φρενάρισμα ας με ενημερώσει κι εμένα κάποιος γιατί μάλλον δεν τα ξέρω καλά ή προχώρησε η επιστήμη κι έμεινα εγώ πίσω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    καλα τα θεωρητικα αλλα αν το εχει αποφασισει να παρει μηχανη, πρεπει να καβαλησει για να καταλαβει...

ελπιζω να βοηθησα...
    Το πρόβλημα είναι ότι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται ίσως σε κάποιους, δεν έχουμε μεγαλώσει όλοι μεταξύ μοτοσυκλετιστών για να έχουμε την (για μας) πολυτέλεια να μπορούμε να καβαλήσουμε πολλές και διάφορες μηχανές για να σχηματίσουμε ιδία άποψη. Σαφώς και είναι απαραίτητο αλλά δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά αν δεν έχεις μοτοσυκλετιστές στο στενό σου κύκλο. Δεν είναι δα και συχνό φαινόμενο το να βρεις κάποιον γνωστό γνωστού να σου δώσει τη μηχανή του να την πας μια βόλτα. Πόσο μάλλον αν ξέρει ότι είσαι και νεούδι.
    Κι εμένα τον ίδιο με προβληματίζει αυτό γιατί ήδη σκέφτομαι την αγορά της επόμενης μηχανής μου και δυστυχώς, εκτός από τη δικιά μου και σκουτεροπαπιά, έχω καβαλήσει άλλες 2 όλες κι όλες. Άντε να σχηματίσω άποψη. Τα @@ θα σας ζαλίσω κι εγώ με τη σειρά μου σε κάποιο θρεντ όταν έρθει η ώρα

Είμαι σίγουρος ότι βοήθησες

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    στα μεταχειρισμενα παντα υπαρχει η πιθανοτητα να σου βγει καποια ζημια αλλα.... Τοτε φτιαχναν μηχανακια με υλικα καλητερης ποιοτητας απο οτι σημερα (για αυτο καλα να ειναι τα τμηματα μαρκετινγκ και το δογμα της μειωσης του κοστους )

Αν και θα φαω κραξιμο τρελο ενα απο τα καλητερα endry level μηχανακια ειναι το moto guzzi v7 παναλαφρο οχι πολυ γκαζι αλλα ροπαρα απο τα ταρταρα και μοτερ που ειναι 50χρονων και δοκιμασμενα αξιοπιστο
    Ηξερα πώς απάνω στη γή όσο ζούμε αυτό δέν είναι το λιμάνι όπου αράζεις είναι το λιμάνι απ'όπου ξεκινάς, ξανοίγεσαι σέ άγρια τρικυμισμένη θάλασσα και μάχεσαι ολοζωής ν'αράξεις

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator

Είμαι σίγουρος ότι βοήθησες

Με βάση όσα σου ο διάολος της Τασμανίας, σκέψου ΚΑΛΑ και με το χέρι στην καρδιά που λέει ο λόγος για τι χρήση θέλεις την μηχανή ΚΥΡΙΩΣ από εκεί και μετά θα είναι εύκολη η επιλογή σου...
    Κι εγώ μπορούσα να πάρω εύκολα 4κ γιά να λέω ότι έχω μηχανή που "φυσάει" για δύσκολες καταστάσεις (όπως τις λες) κ.λ.π.
    Όμως στάθμισα τις όποιες ανάγκες μου οι οποίες είναι 95% αστική και περιαστική χρήση (άντε 1-2 φορές τον χρόνο να πεταχτώ ως την Καλαμάτα π.χ.)
    οπότε; το καλύτερο για αυτήν την χρήση είναι είναι ένα μονοκύλινδρο να σου δίνει το άρπαγμα από χαμηλά στις μικροαποστάσεις από φανάρι σε φάναρι, απο στενο σε στενο κ.λ.π
    Και πραγματικά δεν το μετάνοιωσα έως τώρα.
    ελπίζω να βοήθησα κι εγώ με τις δικές μου σκέψεις. καλές αγορές
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από imitrelos Προβολή μηνύματος

Αν και θα φαω κραξιμο τρελο ενα απο τα καλητερα endry level μηχανακια ειναι το moto guzzi v7 παναλαφρο οχι πολυ γκαζι αλλα ροπαρα απο τα ταρταρα και μοτερ που ειναι 50χρονων και δοκιμασμενα αξιοπιστο
    η το breva 750 με ακριβως το ιδιο μοτερ, το ιδιο μαζεμενο και μανιτζεβελο, αλλα αρκετα φθηνοτερο!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Με βάση όσα σου ο διάολος της Τασμανίας, σκέψου ΚΑΛΑ και με το χέρι στην καρδιά που λέει ο λόγος για τι χρήση θέλεις την μηχανή ΚΥΡΙΩΣ από εκεί και μετά θα είναι εύκολη η επιλογή σου...
    Κι εγώ μπορούσα να πάρω εύκολα 4κ γιά να λέω ότι έχω μηχανή που "φυσάει" για δύσκολες καταστάσεις (όπως τις λες) κ.λ.π.
    Όμως στάθμισα τις όποιες ανάγκες μου οι οποίες είναι 95% αστική και περιαστική χρήση (άντε 1-2 φορές τον χρόνο να πεταχτώ ως την Καλαμάτα π.χ.)
    οπότε; το καλύτερο για αυτήν την χρήση είναι είναι ένα μονοκύλινδρο να σου δίνει το άρπαγμα από χαμηλά στις μικροαποστάσεις από φανάρι σε φάναρι, απο στενο σε στενο κ.λ.π
    Εσύ δε βοήθησες

Πέραν της πλάκας, όχι ότι φταις εσύ, εγώ δεν το ξεκαθάρισα μιας και το θέμα εδώ δεν είμαι εγώ, το θρεντ είναι του φίλου που ψάχνει μηχανή. Βγαίνουμε off topic για λίγο απλά για να διευκρινήσω.
    Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι αν θα πάρω 4κύλινδρο ή 1κύλινδρο (δε μου αρέσει ούτως ή άλλως ο τύπος μηχανής που συνήθως φέρει ένα κύλινδρο, βλέπε on off enduro κλπ). Εμένα τα διλήμματά μου είναι άλλα. Αφορούν τον τύπο της μηχανής (γυμνό street, street, ss) κι όχι τον αριθμό των κυλίνδρων.
    Πολύ συνοπτικά (με αποτέλεσμα να ακουστούν γελοίοι) παραθέτω δείγμα των προβληματισμών μου. Παράδειγμα δύο μοτοσυκλετών που έχω κατά νου (ναι είμαι hondaκιας)
    1. CBR600RR:
    + Κ@υλα κι όνειρο ζωής το supersport, είμαι 25 κι αν δεν το πάρω τώρα πότε θα το πάρω, ανυπομονησία να κάνω σχολείο, να μπω σε πίστα και η λίστα συνεχίζεται.
    - Εδώ με το CB400 και σε πολύωρες διαδρομές (όχι ταξίδια, κέντρο και σταμάτα-ξεκίνα τύπου) πονάνε τα @@ μου γιατί τα έχω κι ευαίσθητα πανάθεμά με, θα αντέξουν
    στο CBR; Θέλω να βάζω πάνω την κοπελιά και να πηγαίνουμε βόλτες και κανά ταξιδάκι. Μετατώπιση σπονδύλου θα πάθει η δόλια.
    Με 2 χρόνια στο κουρμπέτι και 20.000 χιλιόμετρα στο "κοντέρ" των χεριών και του κεφαλιού μου, πάω σε 120 άλογα (4κύλινδρα supersportίστικα, να το διευκρινήσω μην πεταχτεί κι ο διάολος απο πουθενά και μου ρίξει καμιά σφαλιάρα ) ή θα "κλαίει η μάνα μου στο μνήμα κλαίει κι η παναγιά"?

2. CBF600:
    + Βάζω πάνω μπαγάζια και το μισό μου νοικοκυριό, ανεβάζω και τη γ'ναίκα, και φύγαμε απροβλημάτιστοι από αέρηδες, πόνους στη μέση και στα @@ και δε συμμαζεύεται.
    Πιο φιλικά τα αλογατάκια του, οι ροπές του η συμπεριφορά του γενικότερα για την οδηγική μου εμπειρία.
    - Μόνο που το βλέπω ξερνάω το μανόγαλό μου και βγάζω φλύκταινες. Μούτρα είναι αυτά που έχει ρε πστη μου??? (μην παρεξηγηθείτε όσοι το έχετε υποκειμενικά είναι αυτά)
    Οι κ@υλες και τα όνειρα για πιο extreme καταστάσεις όπως με το ss πάνε περίπατο. Και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί.

Η λύση? Καβάλα μόνος σου και κρίνε πρώτα γιατί από εκεί και μόνο μπορεί να σου λυθούν ακόμα και τα θεωρητικά διλήμματα. Άμα μπορούσα να βρω να καβαλήσω έστω τις μισές από τις μηχανές που θα ήθελα τρισευτυχισμένος θα ήμουν.

Τέσπα. Είπαμε θα ανοίξω θρεντ όταν έρθει η ώρα να σας τα ζαλίσω εκεί πέρα άμα δεν έχω βγάλει άκρη μονάχος μου. Ένα παράδειγμα έφερα μιας και αναφερθήκαμε σε μένα και δε θέλω να χαλάσω το θρεντ του παιδιού. Αν και καλό θα του κάνει. Να μη νομίζει ότι η απόφαση για την πρώτη μηχανή είναι η δύσκολη. Και οι επόμενες γ@μησέ τα είναι

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Εσύ δε βοήθησες
    Μα εγώ απευθυνόμουν στον djSteelCore τώρα πως κατευθύνθηκε σε σένα ούτε εγώ κατάλαβα
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    Εσύ δε βοήθησες

Πέραν της πλάκας, όχι ότι φταις εσύ, εγώ δεν το ξεκαθάρισα μιας και το θέμα εδώ δεν είμαι εγώ, το θρεντ είναι του φίλου που ψάχνει μηχανή. Βγαίνουμε off topic για λίγο απλά για να διευκρινήσω.
    Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι αν θα πάρω 4κύλινδρο ή 1κύλινδρο (δε μου αρέσει ούτως ή άλλως ο τύπος μηχανής που συνήθως φέρει ένα κύλινδρο, βλέπε on off enduro κλπ). Εμένα τα διλήμματά μου είναι άλλα. Αφορούν τον τύπο της μηχανής (γυμνό street, street, ss) κι όχι τον αριθμό των κυλίνδρων.
    Πολύ συνοπτικά (με αποτέλεσμα να ακουστούν γελοίοι) παραθέτω δείγμα των προβληματισμών μου. Παράδειγμα δύο μοτοσυκλετών που έχω κατά νου (ναι είμαι hondaκιας)
    1. CBR600RR:
    + Κ@υλα κι όνειρο ζωής το supersport, είμαι 25 κι αν δεν το πάρω τώρα πότε θα το πάρω, ανυπομονησία να κάνω σχολείο, να μπω σε πίστα και η λίστα συνεχίζεται.
    - Εδώ με το CB400 και σε πολύωρες διαδρομές (όχι ταξίδια, κέντρο και σταμάτα-ξεκίνα τύπου) πονάνε τα @@ μου γιατί τα έχω κι ευαίσθητα πανάθεμά με, θα αντέξουν
    στο CBR; Θέλω να βάζω πάνω την κοπελιά και να πηγαίνουμε βόλτες και κανά ταξιδάκι. Μετατώπιση σπονδύλου θα πάθει η δόλια.
    Με 2 χρόνια στο κουρμπέτι και 20.000 χιλιόμετρα στο "κοντέρ" των χεριών και του κεφαλιού μου, πάω σε 120 άλογα (4κύλινδρα supersportίστικα, να το διευκρινήσω μην πεταχτεί κι ο διάολος απο πουθενά και μου ρίξει καμιά σφαλιάρα ) ή θα "κλαίει η μάνα μου στο μνήμα κλαίει κι η παναγιά"?

2. CBF600:
    + Βάζω πάνω μπαγάζια και το μισό μου νοικοκυριό, ανεβάζω και τη γ'ναίκα, και φύγαμε απροβλημάτιστοι από αέρηδες, πόνους στη μέση και στα @@ και δε συμμαζεύεται.
    Πιο φιλικά τα αλογατάκια του, οι ροπές του η συμπεριφορά του γενικότερα για την οδηγική μου εμπειρία.
    - Μόνο που το βλέπω ξερνάω το μανόγαλό μου και βγάζω φλύκταινες. Μούτρα είναι αυτά που έχει ρε πστη μου??? (μην παρεξηγηθείτε όσοι το έχετε υποκειμενικά είναι αυτά)
    Οι κ@υλες και τα όνειρα για πιο extreme καταστάσεις όπως με το ss πάνε περίπατο. Και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί.

Η λύση? Καβάλα μόνος σου και κρίνε πρώτα γιατί από εκεί και μόνο μπορεί να σου λυθούν ακόμα και τα θεωρητικά διλήμματα. Άμα μπορούσα να βρω να καβαλήσω έστω τις μισές από τις μηχανές που θα ήθελα τρισευτυχισμένος θα ήμουν.

Τέσπα. Είπαμε θα ανοίξω θρεντ όταν έρθει η ώρα να σας τα ζαλίσω εκεί πέρα άμα δεν έχω βγάλει άκρη μονάχος μου. Ένα παράδειγμα έφερα μιας και αναφερθήκαμε σε μένα και δε θέλω να χαλάσω το θρεντ του παιδιού. Αν και καλό θα του κάνει. Να μη νομίζει ότι η απόφαση για την πρώτη μηχανή είναι η δύσκολη. Και οι επόμενες γ@μησέ τα είναι
    λυση....
    CBR 600 F4i

Μα εγώ απευθυνόμουν στον djSteelCore τώρα πως κατευθύνθηκε σε σένα ούτε εγώ κατάλαβα
    Παρέθεσες εμένα (οπου στο συγκεκριμενο μου ποστ ανεφερα κι εγω οτι προβληματιζομουν για μελλοντικη αγορα) και ξεκίνησες γράφοντας:
    Με βάση όσα σου (είπε) ο διάολος της Τασμανίας.....
    Οπότε νόμιζα ότι απευθυνόσουν σε μένα

@giannisbleed έχει περάσει κι αυτό από το μυαλό μου όπως και άλλα. Δυο παραδείγματα έδωσα ενδεικτικά. Αλλα ας μην ασχοληθούμε άλλο με εμένα στο θρεντ του παιδιού

Νέο μέλος Το avatar του/της djSteelCore
    Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις απόψεις σας!!! Πραγματικά βοηθάνε!!!!

Όπως είπα στο πρώτο μνμ τη μηχανή τη θέλω για αντικατάσταση του αυτοκινήτου! Ότι δουλειά κάνω με το αμάξι στην αθήνα να τη κάνω με τη μηχανή! Απο κει και πέρα ταξίδια με τη μηχανή (ακόμα τουλάχιστον) δεν σκοπεύω να κάνω!

να πω οτι ξεκινησα και εγω με παπι....πλεον εχοντας μεγαλυτερη μηχανη εδω και 5 χρονια και εχοντας διανυσει πανω απο 70.000χμ με αυτη και 40.000χμ με το παπι....θεωρω το παπι ΠΟΛΥ πιο επικινδυνο....

-δεν εχει φρενα.....το οτι εχει μικροτερο βαρος και δισκοφρενο μπροστα(ισω και πισω μερικα) αυτο δε σημαινει οτι φρεναρει καλυτερα απο μια μηχανη....η οποια εχει βαρος και "παταει" καλυτερα στο δρομο....οποτε πιο δυσκολα κοκκαλωνει ο πισω τροχος....
    -δεν παιρνει δικαβαλο αξιοπρεπως....μειωνονται καταπολυ οι επιδοσεις του.....γινεται πολυ πιο επικιδυνο σαφως....φρενα,επιταχυνση κτλ....
    Αν ακολουθήσουμε αυτή τη συγκεκριμένη λογική της ενεργητικής ασφάλειας δε θα τελειώσουμε ποτέ.

Και ένα μεσαίας κατηγορίας μηχανάκι δεν έχει αρκετό γκάζι για να σε γλιτώσει από μια ελαφρώς πιο δύσκολη θέση.
    Κι ένα μεγαλύτερης κατηγορίας από μία ακόμα πιο δύσκολη.

Κι άντε κι έχεις το γκάζι για να γλιτώσεις, πρέπει να έχεις και τα φρένα για να κόψεις ή να ακινητοποιηθείς αν χρειαστεί αφού ξεφύγεις από τη δύσκολη αυτή θέση. Και θες και χέρια για να ξέρουν πώς θα χειριστούν αυτά τα φρένα.
    Κι άντε και η μηχανή τα έχει τα φρένα. Το 90% των δρόμων στην Ελλάδα είναι για γέλια. Άρα δε θες μόνο φρένα, θες κι οδόστρωμα.

Κι αν ανοίξεις το γκάζι για να ξεφύγεις από μία δύσκολη θέση κι ακολουθεί στροφή ή θα συνεχίσεις να πηγαίνεις ευθεία στο χωράφι, βιτρίνα, περίπτερο για τσιγάρα, επειδή δεν ξέρεις να στρίψεις με τα χιλιόμετρα που έχεις μπαίνοντας στη στροφή όντας αρχάριος, ή θα το παλέψεις και η Παναγιά μαζί σου.

Δεν υποτιμώ το ζήτημα της ενεργητικής ασφάλειας, αλλά κυρίως για κάποιον αρχάριο αυτό που παίζει ρόλο είναι το να μάθει να "διαβάζει".
    Να διαβάζει τις κινήσεις των άλλων στο δρόμο, να διαβάζει τις δικές του αντιδράσεις όταν κάνει το ίσιο ή το στραβό, και να διαβάζει τη μηχανή του, τα χέρια του και το τσερβέλο του. Κι εκεί που νιώθει ότι τα χέρια του, η μηχανή του, το οδόστρωμα, η περίσταση επιβάλλουν να πάει με 60, προκειμένου να προλάβει μία στραβή πριν αυτή γίνει και ψάχνεται μετά για γκάζια κι ενεργητικές ασφάλειες για να μαζέψει τα ασυμάζευτα, να πάει όντως με 60.

Σχετικά με τα φρένα μιας και τα ανέφερες, συμφωνώ με τον devil's ότι έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ τα περιφερειακά στα παπιά και μια χαρά φρενάρουν.
    Από εκεί και πέρα, για το πότε μετετράπη το βάρος ενός οχήματος από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα σε ότι έχει να κάνει με το φρενάρισμα ας με ενημερώσει κι εμένα κάποιος γιατί μάλλον δεν τα ξέρω καλά ή προχώρησε η επιστήμη κι έμεινα εγώ πίσω.

Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν τις πρώτες μέρες που έψαχνα για μηχανή! Πέρα απο το παπί, σκεφτόμουν οτι και ακόμα και τα 250cc για ένα άτομο 100 κιλών σαν εμένα θα είναι πολύ λίγα! Σκεφτόμουν για παράδειγμα αν χρειαστώ να βγω αττική οδό και έστω οτι έχω και άλλον πάνω, πώς ένα 250άρι θα μπορέσει να πιάσει 100-120 αν χρειαστεί ωστέ να μην πετάξουμε απο τον αέρα των άλλων που μας προσπερνάνε ή την οποιαδήποτε κατάσταση τέλος πάντων! Η αλήθεια είναι οτι ακόμα προβληματίζομαι με τα 250 αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό!

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν τις πρώτες μέρες που έψαχνα για μηχανή! Πέρα απο το παπί, σκεφτόμουν οτι και ακόμα και τα 250cc για ένα άτομο 100 κιλών σαν εμένα θα είναι πολύ λίγα! Σκεφτόμουν για παράδειγμα αν χρειαστώ να βγω αττική οδό και έστω οτι έχω και άλλον πάνω, πώς ένα 250άρι θα μπορέσει να πιάσει 100-120 αν χρειαστεί ωστέ να μην πετάξουμε απο τον αέρα των άλλων που μας προσπερνάνε ή την οποιαδήποτε κατάσταση τέλος πάντων! Η αλήθεια είναι οτι ακόμα προβληματίζομαι με τα 250 αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό!
    η αληθεια ειναι πως εγω με το 250αρι που εχω (yamaha ybr) με περιπου 200 κιλα φορτιο (120 εγω + καμια 75αρια η αδερφη μου) πηγαινα στην εθνικη και στην αττικη ανετοτατα με 130! (στα 140 τελικιαζει και ειναι κοντα στον κοφτη! μη το σπασουμε, δεν κανει)και επισης δεν εδειχνε να ζοριζεται στις ανηφορες, ενω με τους ιδιους ρυθμους μονος μου εκανα και ταξιδακια-βολτες της ταξης των 400 χλμ!

Όπως είπα στο πρώτο μνμ τη μηχανή τη θέλω για αντικατάσταση του αυτοκινήτου! Ότι δουλειά κάνω με το αμάξι στην αθήνα να τη κάνω με τη μηχανή!
    Σε πιάνω, αλλά ψιλοκλάφ'τα Χαράλαμπε. Ή έστω, για να μην είμαι απόλυτος, να πω ότι τουλάχιστον θα σε δυσκολέψει πολύ η μετάβαση αν δεν υπάρχει ως καβάτζα τουλάχιστον στο στενό σου οικογενειακό-φιλικό κύκλο ένα αυτοκίνητο που θα μπορείς να δανειστείς on short notice.
    Αυτοί οι οποίοι ξεκίνησαν την οδηγική τους "καριέρα" με μηχανές δε "μολύνθηκαν" ποτέ με το μικρόβιο του αυτοκινήτου. Όσοι (όχι όλοι σίγουρα) πρώτα οδηγούσαμε αυτοκίνητο και μετά ήρθε η μηχανή (κι ακόμα από επιλογή κι όχι από ανάγκη) νιώθουμε συχνά να μας λείπουν οι ανέσεις του αυτοκινήτου. Βλέπε έχω να πάω για ψώνια στο σουπερ μάρκετ, βρέχει καρέκλες και έχω να κάνω πολύ μεγάλη διαδρομή και λοιπά. Κάποιοι θα με πουν χνουδόκωλο αλλά τουλάχιστον εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα μόνο με μηχανή (ξαναλέω, με αυτοκίνητο που μπορείς να δανειστείς χωρίς να κάνεις τεμενάδες ή να είναι διαθέσιμο μια φορά το χρόνο, κάτι γίνεται).

Σκεφτόμουν για παράδειγμα αν χρειαστώ να βγω αττική οδό και έστω οτι έχω και άλλον πάνω, πώς ένα 250άρι θα μπορέσει να πιάσει 100-120 αν χρειαστεί ωστέ να μην πετάξουμε απο τον αέρα των άλλων που μας προσπερνάνε ή την οποιαδήποτε κατάσταση τέλος πάντων! Η αλήθεια είναι οτι ακόμα προβληματίζομαι με τα 250 αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό!
    Έτυχε να έχω στο συνεργείο και το cb και το αυτοκίνητο ταυτόχρονα. Κι έπρεπε να βγω αττική οδό (δε θυμάμαι που πήγαινα). Πήρα το παπί της δουλειάς. Δουλεύει (δε θα ρίσκαρα να χαροπαλέψω), αλλά είναι παλιό, είναι 110cc, ράτσα ούτε που θυμάμαι, κοινώς καμία σχέση με ένα καινούριο crypton ή innova και λοιπά.
    Σαφώς και η α.ο. δεν είναι το στοιχείο του, αλλά δεν έπαθα και τίποτα. Έκατσα δεξιά, πήγαινα με όσα πήγαινε, και για πρώτη φορά χάζεψα και λίγο δεξιά αριστερά τα βουνά να δω πώς είναι γιατί είχα το χρόνο Ναι, αν επιχειρούσα προσπέραση θα έπρεπε να βάλω το πόδι κάτω και να σπρώχνω. Αλλά δε με έκαιγε. Δε μου έπεσε ο κώλος που έκατσα δεξιά και πήγαινα με 90-100 (αν πήγαινε και με τόσα). Δεν ενόχλησα δε με ενόχλησαν.

Από την άλλη, έχω ανέβει αεροδρόμιο από α.ο. με το cb άπειρες φορές λόγω δουλειάς. Ούτε το δικό του στοιχείο είναι. Γιατί βλέπεις ένα δρόμο ευθεία μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου και ή θα κάτσεις δεξια-μεσαία (στην Ελλάδα μία η άλλη είναι) να σε πηγαίνουνε καρότσα, ή θα βγεις αριστερή, να διπλωθείς σαν το σουγιά μπας και σου κόψουν καθόλου τον αέρα τα κοντέρια και φκιάσεις κανά αεροδυναμικό σχήμα να'ούμε και φτάσεις τα αστρονομικά 170-180χλμ/ώρα. Με κίνδυνο να έρχεται καμιά Μ5 πίσω σου με όσα, ή το πιο πιθανό κανάς ταρίφας με καμιά 3λιτρη μερτσέντα (τους πιάνουν οι κ@ύλες τους στην α.ο. προς το αεροδρόμιο) γιατί πάει να πάρει κούρσα κανά τουρίστα, και να σε αρχίσουν στα φώτα και στις κόρνες για να αλλάξεις λωρίδα. Κόβεις σιγά σιγά (για να μην πέσει πάνω σου) ώστε να μπεις μεσαία, γιατί με τα χιλιόμετρα που έχεις δύσκολο, και μετά φτου κι από την αρχή το όλον.

Άρα? Κατάλληλη μηχανή να πάρεις άμα χρειάζεται να βγάινεις αττική οδό? Street ή supersport από 600 κυβικά και πάνω, πες 1000 μωρέ αδερφέ καλύτερα να πέσεις μέσα?

Δεν τα λέω όλα αυτά για να σου κάνω την καρδιά περιβόλι. Και σου φέρνω παραδείγματα του τύπου "τι θα γίνει αν...." γιατί κάνεις ερωτήσεις του τύπου "τι θα γίνει αν....?". Δε σε παρεξηγώ.
    Δε θα σου πει κανείς ότι το παπί είναι η ιδανική μηχανή για να κάνεις το γύρω της Ευρώπης. Ούτε ότι ένα 250άρι θα σου καλύψει κάθε πιθανή ανάγκη σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο που πχ θα χρειαστεί να επιταχύνεις από τα 90 στα 130 για να προσπεράσεις. Το εξήγησα και πιο πάνω στο ποστ μου που παρέθεσες. Αν πας να καλύψεις κάθε δυνατό ενδεχόμενο του τι θα γίνει άμα σου λείψει το γκάζι και η δύναμη θα καταλήξεις σαν το σκυλί που κυνηγάει την ουρά του.
    Γι'αυτό και η γενική αρχή είναι να ξεκινάς με κάτι "μικρό" και να βλέπεις στην πορεία προς τα που θες να κινηθείς. Είτε παπί, είτε 250, είτε 400, αργά ή γρήγορα θα σε προβληματίσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και πρέπει και να σε προβληματίσουν, γιατί αλλιώς δε θα μπεις στη διαδικασία να δεις τι σου ταιριάζει επί της ουσίας.

Στην ταμπακιέρα γιατί έχουμε ξεφύγει. Είναι η πρώτη σου μηχανή. Είτε κράτα το παπί όπως προείπαμε, είτε δες κάποιες από τις επιλογές που προτάθηκαν εδώ από τα παιδιά. Δεν είναι και λίγες. Τα "τι θα γίνει αν..." μην τα πιάνεις γιατί δε θα τελειώσεις ποτέ

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. H κλασσική πλέον ερώτηση : αγορά μηχανής από αρχάριο.
    από Aboulafia στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 210
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2012, 23:23
  2. ερωτηση από αρχαριο v-strom 650. help!
    από edrimon στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 21/07/2007, 10:53
  3. ερωτηση απο νεο οδηγο.....
    από tik στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 10/05/2007, 13:49
  4. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2005, 15:40
  5. Μια Ερωτηση Απο Εναν Απληροφορητο
    από energizer6666 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2004, 13:14

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία