Εσύ δε βοήθησες
Πέραν της πλάκας, όχι ότι φταις εσύ, εγώ δεν το ξεκαθάρισα μιας και το θέμα εδώ δεν είμαι εγώ, το θρεντ είναι του φίλου που ψάχνει μηχανή. Βγαίνουμε off topic για λίγο απλά για να διευκρινήσω.
Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι αν θα πάρω 4κύλινδρο ή 1κύλινδρο (δε μου αρέσει ούτως ή άλλως ο τύπος μηχανής που συνήθως φέρει ένα κύλινδρο, βλέπε on off enduro κλπ). Εμένα τα διλήμματά μου είναι άλλα. Αφορούν τον τύπο της μηχανής (γυμνό street, street, ss) κι όχι τον αριθμό των κυλίνδρων.
Πολύ συνοπτικά (με αποτέλεσμα να ακουστούν γελοίοι) παραθέτω δείγμα των προβληματισμών μου. Παράδειγμα δύο μοτοσυκλετών που έχω κατά νου (ναι είμαι hondaκιας)
1. CBR600RR:
+ Κ@υλα κι όνειρο ζωής το supersport, είμαι 25 κι αν δεν το πάρω τώρα πότε θα το πάρω, ανυπομονησία να κάνω σχολείο, να μπω σε πίστα και η λίστα συνεχίζεται.
- Εδώ με το CB400 και σε πολύωρες διαδρομές (όχι ταξίδια, κέντρο και σταμάτα-ξεκίνα τύπου) πονάνε τα @@ μου γιατί τα έχω κι ευαίσθητα πανάθεμά με, θα αντέξουν
στο CBR; Θέλω να βάζω πάνω την κοπελιά και να πηγαίνουμε βόλτες και κανά ταξιδάκι. Μετατώπιση σπονδύλου θα πάθει η δόλια.
Με 2 χρόνια στο κουρμπέτι και 20.000 χιλιόμετρα στο "κοντέρ" των χεριών και του κεφαλιού μου, πάω σε 120 άλογα (4κύλινδρα supersportίστικα, να το διευκρινήσω μην πεταχτεί κι ο διάολος απο πουθενά και μου ρίξει καμιά σφαλιάρα

) ή θα "κλαίει η μάνα μου στο μνήμα κλαίει κι η παναγιά"?
2. CBF600:
+ Βάζω πάνω μπαγάζια και το μισό μου νοικοκυριό, ανεβάζω και τη γ'ναίκα, και φύγαμε απροβλημάτιστοι από αέρηδες, πόνους στη μέση και στα @@ και δε συμμαζεύεται.
Πιο φιλικά τα αλογατάκια του, οι ροπές του η συμπεριφορά του γενικότερα για την οδηγική μου εμπειρία.
- Μόνο που το βλέπω ξερνάω το μανόγαλό μου και βγάζω φλύκταινες. Μούτρα είναι αυτά που έχει ρε πστη μου??? (μην παρεξηγηθείτε όσοι το έχετε υποκειμενικά είναι αυτά)
Οι κ@υλες και τα όνειρα για πιο extreme καταστάσεις όπως με το ss πάνε περίπατο. Και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί.
Η λύση? Καβάλα μόνος σου και κρίνε πρώτα γιατί από εκεί και μόνο μπορεί να σου λυθούν ακόμα και τα θεωρητικά διλήμματα. Άμα μπορούσα να βρω να καβαλήσω έστω τις μισές από τις μηχανές που θα ήθελα τρισευτυχισμένος θα ήμουν.
Τέσπα. Είπαμε θα ανοίξω θρεντ όταν έρθει η ώρα να σας τα ζαλίσω εκεί πέρα άμα δεν έχω βγάλει άκρη μονάχος μου. Ένα παράδειγμα έφερα μιας και αναφερθήκαμε σε μένα και δε θέλω να χαλάσω το θρεντ του παιδιού. Αν και καλό θα του κάνει. Να μη νομίζει ότι η απόφαση για την πρώτη μηχανή είναι η δύσκολη. Και οι επόμενες γ@μησέ τα είναι