Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 39 από 39

Θέμα: Heidenau ή Shinko για On Off, ομαδική παραγγελία για Κρήτη

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zanny Προβολή μηνύματος
    Συγγνώμη, δηλαδή οι τιμές που έχει ο τύπος:
    Ελαστικά Mitas 90/90-21 54 Τ Τ/Τ και Tubeless τιμή 35 Ευρώ/Τεμ
    Ελαστικά Mitas 130/80-17 65 Τ ΤΤ και Tubeless τιμή από 58 Ευρώ/Τεμ
    σύνολο δηλαδή 92€, είναι πραγματικές??
    ενα τηλεφωνημα θα το επιβεβαιωσει

στα ίχνη του καλάντουρα.. Το avatar του/της foogr01
    UPDATE:

Με τον προμηθευτή που θα μας έφερνε τα Mitas σε σούπερ τιμή δε βγάλαμε άκρη τελικά, οπότε πάμε είτε στον άλλον προμηθευτή κ παραγγέλνουμε
    (τιμές για τα δικά μου λάστιχα 100/90-19 & 130/80-17 βάζω μέσα κ τοποθέτηση, ζυγοστάθμιση κλπ. που θα γίνει εδώ) :

α) Mitas E07 180 €
    β) Heidenau K60 front & K60 Scout rear 205 €

ή εναλλακτικά από μία έρευνα στα ντόπια καταστήματα (τιμές πάλι μαζί με περαστικά, άντε να μου κάνουν δώρο κ τις σαμπρέλες) :

γ) Anakee 2 ή αντίστοιχα EXP 240 € - αλλά να πω την αλήθεια δεν τα προτιμώ καθόλου
    δ) Pirelli Scorpion Trail 220 € - ακούγονται καλά λόγια, αλλά πολύ street oriented (80-20) λάστιχο
    ε) Dunlop Trailmax 190 € - ΟΧΙ το καινούριο TR 91 που είναι σαν το scorpion trail ή το anakee 2, αλλά το πιο παλιό που θεωρείται 50-50
    στ) Continental TKC80 215 € - all time classic, από τα καλύτερα 50-50 λάστιχα, δεν έχω ακούσει αρνητικά για τη συμπεριφορά του τόσο σε άσφαλτο όσο κ σε χώμα, ΑΛΛΑ τρώγεται εύκολα (5 ως 8 χιλιάδες χλμ ;;; )

Όλες οι πληροφορίες είναι από διάφορα σχόλια που μάζεψα κ δεν έχω δοκιμάσει κανένα λάστιχο.

Δεδομένου πλέον ότι οι τιμές είναι συγκρίσιμες (180 τα Ε07 - 190 τα Trailmax ή 205 τα Heidenau - 215 τα TKC80) σκέφτομαι να προτιμήσω τον ντόπιο, που θα έχω υποστήριξη σε περίπτωση στραβής κ δε θα μείνω χωρίς μηχανή. Το θέμα είναι ότι μιλάμε για διαφορετικά λάστιχα (κ φυσικά τα Heidenau, που τους έκανα μια νύξη, όλοι μου τα βγάλανε σκάρτα, που να τολμήσω να ρωτήσω κ για τα τσέχικα Mitas )

Ψήνομαι για τα TKC80 αλλά αν είναι να φαγωθούν τόσο γρήγορα..... όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εποχές για τέτοια. Τα Trailmax δεν τα ξέρω καθόλου Από την άλλη για τα Heidenau κ Mitas ακούγονται πολύ καλά σχόλια, δεν κερδίζω πολλά σε χρήματα αγοράς-τοποθέτησης, ίσως μου κάνουν όμως καλή απόσβεση (περισσότερα χλμ) κ χάνω την άμεση υποστήριξη (που βέβαια μπορεί να μη χρειαστεί κ καθόλου).

Βοηθάτε pls από τα 4 (α, β, ε, στ) να καταλήξω στο 1. MikeG ακούει ;
    Φύγαμε...

Tα tkc σε 950 S , τα έχω δει (μόνο το πίσω - η φθορά του μπροστινού είναι γεγονός ,αλλά δεν φαίνεται όσο το πίσω ) να αφήνουν το μηχανάκι στα 7οοο χλμ .

Η χρίση τους όμως δεν ήταν η πιο φιλική για το λάστιχο , αφού πάντα όποτε έβρησκαν εθνική , πήγαιναν 170 -180άρρες +

Αν το ελαστκό πιστεύω δουλέψει σε σωστές πιέσεις και χωρίς 150+ στο δρόμο , θα βγάλει παλλά περισσότερα χλμ .
    Τελευταία τροποποίηση από Lioulios; 15/12/2012 στις 15:07.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από foogr01 Προβολή μηνύματος
    UPDATE:
    ή εναλλακτικά από μία έρευνα στα ντόπια καταστήματα (τιμές πάλι μαζί με περαστικά, άντε να μου κάνουν δώρο κ τις σαμπρέλες) :

γ) Anakee 2 ή αντίστοιχα EXP 240 € - αλλά να πω την αλήθεια δεν τα προτιμώ καθόλου
    δ) Pirelli Scorpion Trail 220 € - ακούγονται καλά λόγια, αλλά πολύ street oriented (80-20) λάστιχο
    ε) Dunlop Trailmax 190 € - ΟΧΙ το καινούριο TR 91 που είναι σαν το scorpion trail ή το anakee 2, αλλά το πιο παλιό που θεωρείται 50-50
    στ) Continental TKC80 215 € - all time classic, από τα καλύτερα 50-50 λάστιχα, δεν έχω ακούσει αρνητικά για τη συμπεριφορά του τόσο σε άσφαλτο όσο κ σε χώμα, ΑΛΛΑ τρώγεται εύκολα (5 ως 8 χιλιάδες χλμ ;;; )

Όλες οι πληροφορίες είναι από διάφορα σχόλια που μάζεψα κ δεν έχω δοκιμάσει κανένα λάστιχο.
    Ψήνομαι για τα TKC80 αλλά αν είναι να φαγωθούν τόσο γρήγορα..... όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εποχές για τέτοια. Τα Trailmax δεν τα ξέρω καθόλου Από την άλλη για τα Heidenau κ Mitas ακούγονται πολύ καλά σχόλια, δεν κερδίζω πολλά σε χρήματα αγοράς-τοποθέτησης, ίσως μου κάνουν όμως καλή απόσβεση (περισσότερα χλμ) κ χάνω την άμεση υποστήριξη (που βέβαια μπορεί να μη χρειαστεί κ καθόλου).

Βοηθάτε pls από τα 4 (α, β, ε, στ) να καταλήξω στο 1.
    Έχω τα Tourance ΕΧP σε F650GS τοποθετημένα εδώ κι ένα χρόνο. Πρίν είχα τα απλά Tourance από τα οποία ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος και σε κράτημα αλλά το κυριότερο σε διάρκεια ζωής, ενώ με προσοχή ήταν αξιοπρεπέστατα σε κροκάλα και χώμα πέραν του απλού βατού χωματόδρομου. Τα ΕΧΡ έχουν ένα κλίκ καλύτερο σε κράτημα, ενώ ζεσταίνονται ακόμα πιο γρήγορα, καλή ποιότητα κύλισης, απλά δεν με προδιαθέτουν για κάτι άλλο πέραν της ασφάλτου, καθαρά ασφάλτινο ελαστικό, ας πούμε τις ξερολιθιές της Φολεγάνδρου και τις κροκάλες για τις απομακρυσμένες παραλίες θα σκεφτόμουν να τις κάνω με το ΕΧΡ.
    Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα για service και ήρθε κάποιος με ίδιο μηχανάκι και το παλιό trailmax που αναφέρεις που μου κίνησαν το ενδιαφέρον,η χάραξή του μ' άρεσε και φαινόταν να είναι ένα τίμιο 50-50, με ασφάλτινο προορισμό σαφώς αλλά κατάλληλο και για το χώμα που πατάει ο μέσος χρήστης μοτοσυκλέτας on-off στην Ελλάδα. Ο τύπος μου είπε πως τα είχε 4 χρόνια φορεμένα κι ακόμα είχαν ψωμί και ορκιζόταν στο λάστιχο ότι βεντουζώνει στην άσφαλτο και από τότε που το είχε στο προηγούμενο μηχανάκι του δεν το αλλάζει από τότε. Η μηχανή είχε 105.000 χιλιόμετρα σε 6 χρόνια οπότε το κυκλοφορούσε αρκετά το μηχανάκι και κυρίως σε ταξίδια.
    Τα Anakee τα έχει φίλος σε transalp, μου έχει πει ότι έχουν καλό κράτημα σε άσφαλτο αλλά το χώμα εκτός μενού, ενώ του φαγώθηκαν και σχετικά γρήγορα. Πάντως, χωρίς να σημαίνει ότι είναι ο κανόνας, απλά το αναφέρω, όταν πήγα να αλλάξω λάστιχο και το έψαχνα, εκεί που το άλλαξα αν και κυρίως δουλεύει με Michelin, μου είπε πως τα anakee τα φέρνει μόνο και μόνο επειδή και όταν του τα ζητάνε, του έτυχε περιστατικό με ολοκαίνουριο λάστιχο (σε Βαραντέρο εάν θυμάμαι καλά...) που το ελαστικό διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη, όταν το είδε πως είχε γίνει έπαθε σόκ και μου είπε πως δεν το ξαναβάζει σε μοτοσυκλέτα γιατί το θεωρεί επικίνδυνο. Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο σε περιστατικό, έχω ακούσει ότι είναι μαλακό και με μικρή διάρκεια αλλά όχι και να διαλυθεί, μάλλον αστοχία υλικού αλλά ο άνθρωπος που το έβαλε κόντεψε να σκοτωθεί από αυτή τη αστοχία...

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Έκανες τη βόλτα σου δηλαδή... Ωραία!
    Έχουμε & λέμε. Η άποψη μου είναι η εξής :

α) Θα βάλω αυτά στο 800, μιας και θέλω να τα δοκιμάσω, αλλά και στο advrider και σε Αυστραλέζικα forum, λένε τα καλύτερα. Επίσης δεν είναι τόσο χωμάτινο ελαστικό όπως το TKC80, οπότε θεωρώ ότι θα μου δίνει ένα κλικ σιγουριάς παραπάνω σε άσφαλτο.

β) Αποδεδειγμένα μιλάμε για καλό ελαστικό. Έτσι λένε πλέον όχι μόνο τα forum, αλλά και φίλοι εδώ στην Ελλάδα. Βγάζει χιλιόμετρα σίγουρα περισσότερα από το TKC80, και νομίζω θα είναι στα ίδια με τις άλλες 2 επιλογές (Mitas, Dunlop).

ε) Είχα τα Dunlop στο 650 GS. Σκληρό λάστιχο, στο βρεγμένο πήγαινα Παναγία, πολύ ασάφεια στο δρόμο. Γενικά δε θα τα ξαναέβαζα. Ιδιαίτερα στο ίδιο μηχανάκι (650GS). Όντως κράτησαν αρκετά, πάνω από 20000 με αρκετό χώμα μέσα.

στ) Νομίζω στο είπα και τηλεφωνικά. Δεν αξίζει να τα βάλεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δε κάνεις γενικά χώμα. Εκτός αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις εντατικά. Καλό λάστιχο, κρατάει αρκετά στο δρόμο (εννοώ δε γλιστράει τόσο), και στο χώμα πολύ πολύ καλό. Όμως δε βλέπω λόγο να πας σε τόσο τακούνι.

Συνοψίζοντας, επέλεξε ένα από το α ή β, θα έλεγα εγώ. TouranceXP μακριά, το Pirelli είναι super ασφάλτινο λάστιχο, ζεσταίνεται πολύ γρήγορα, με γρήγορη κορώνα και τέλειο κράτημα σε βρεγμένο και στεγνό. Anakee τα έχουμε πει.

Καλή επιλογή & καλές χωματάδες να έχουμε!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    TouranceXP μακριά
    Εάν δεν σου κάνει κόπο μπορεί να γράψεις γιατί; Σε τί μοτοσυκλέττα τα είχες; Ευχαριστώ

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Εάν δεν σου κάνει κόπο μπορεί να γράψεις γιατί; Σε τί μοτοσυκλέττα τα είχες; Ευχαριστώ

Πολύ σκληρό λάστιχο, αργεί να ζεσταθεί. Στο χώμα δε σου δίνει τίποτα παραπάνω από τα Anakee ή τα Bridgestone TW 152 Trailwing, ενώ αυτά υπερτερούν των TouranceXP. Τα έχω δοκιμάσει σε 650 GS για 1000 χιλιόμετρα & τα έχω οδηγήσει και σε βαρύτερο OnOff. Πολλά γλιστρήματα. Γενικά έχω δημιουργήσει κακή άποψη. Επίσης φίλος που τα είχε σε 800GS του τετραγώνισε το πίσω σχετικά γρήγορα ( έκανε μεγάλο ταξίδι εξωτερικό, με πολλά χιλιόμετρα και μεγάλες ταχύτητες).

Αυτά.

Νέο μέλος

ελαστικα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από foogr01 Προβολή μηνύματος
    UPDATE:

Με τον προμηθευτή που θα μας έφερνε τα Mitas σε σούπερ τιμή δε βγάλαμε άκρη τελικά, οπότε πάμε είτε στον άλλον προμηθευτή κ παραγγέλνουμε
    (τιμές για τα δικά μου λάστιχα 100/90-19 & 130/80-17 βάζω μέσα κ τοποθέτηση, ζυγοστάθμιση κλπ. που θα γίνει εδώ) :

α) Mitas E07 180 €
    β) Heidenau K60 front & K60 Scout rear 205 €

Δεδομένου πλέον ότι οι τιμές είναι συγκρίσιμες (180 τα Ε07 - 190 τα Trailmax ή 205 τα Heidenau - 215 τα TKC80) σκέφτομαι να προτιμήσω τον ντόπιο, που θα έχω υποστήριξη σε περίπτωση στραβής κ δε θα μείνω χωρίς μηχανή. Το θέμα είναι ότι μιλάμε για διαφορετικά λάστιχα (κ φυσικά τα Heidenau, που τους έκανα μια νύξη, όλοι μου τα βγάλανε σκάρτα, που να τολμήσω να ρωτήσω κ για τα τσέχικα Mitas )

Βοηθάτε pls από τα 4 (α, β, ε, στ) να καταλήξω στο 1. MikeG ακούει ;
    Αρχηγέ είμαι ο Σπύρος που έχω βάλει τις αγγελίες στο Car.gr!!

Την περίοδο που πήρες(αν μηλήσαμε μαζί) δεν υπήρχε διαθεσιμότητα γενικά στα τέλη του χρόνου πάντα γίνετε αυτό και υπάρχουν ελήψεις.

Με την νέα χρονιά θα έχω πάλι ελαστικά σε διάφορες διαστάσεις...

Να ενημερώσω ότι οι τιμές παραμένουν σχεδόν ίδιες και μπορείτε να τις δείτε στο site μου.

Πάντως θέλω να πώ ότι είχα προσπαθήσει να δώσω προσφορά στο Club σας πριν απομερικούς μήνες και δεν πήρα καν απάντηση σε όσους έστειλα μήνυμα.

Ελπίζω να μην θεωρηθεί και αυτό το μήνυμα σαν Spam το θέμα υπάρχει ήδη και μπήκα απλά να ενημερώσω.

Kαλά έκανες αρχηγέ !

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. on-off ή soupermoto για ταξιδια?
    από tigionapas στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 31/07/2008, 21:44
  2. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/05/2008, 13:25
  3. Βοηθηστε οι εχοντες γνωση για on-off μποτα.
    από astaroth2 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 07/08/2006, 07:49

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF