το φιλτράκι πάντως είναι με τη σωστή φορά...η παράκαμψη καθώς και η δοκιμή των 35 χλμ(!) αύριο...
Θαυμάσια...!!!
(αρκεί να σταματήσεις να γραφεις μεχρι αύριο..)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Ναι.
Δεν έχουν ακριβώς τρόμπα, έχουν κάνουλα που ανοίγει την ροή όταν γυρίσει το μοτέρ και δημιουργήσει υποπίεση, και την κλείνουν όταν σταματήσει το μοτέρ.
Αν η κάνουλα λειτουργεί λάθος, είτε γιατί χάνει το λαστιχένιο σωληνάκι που μεταφέρει την υποπίεση, είτε γιατί έχει κάποιο πρόβλημα η ίδια η κάνουλα, με αποτέλεσμα να μην παρέχει πλήρη ροή (ζητάει 10 το μοτό, του δίνει 9.9), είναι πολύ λογικά τα συμπτώματα του φίλου.
Αλλά ας δούμε πρώτα το αποτέλεσμα της παράκαμψης του φίλτρου και βλέπουμε...
Άλλη μια σειρά χαζών ερωτήσεων, ακολουθείς την ίδια διαδρομή? αν ναι στο κάνει στο ίδιο σημείο? Επίσης η θερμοκρασία στην περιοχή που κινήστε είναι σταθερή αυτές τις μέρες ? Όπως επίσης τα χιλιόμετρα είναι 35 πάντα ή μεταβάλλεται σημαντικά πχ 45-50 ?
καμιά ερώτηση δεν θεωρώ χαζή τη στιγμή μάλιστα που εγώ ζητώ τη λύση.Σε οποιαδήποτε διαδρομή, με τις γνωστές θερμοκρασίες εντός Αττικής από τις 10:00 έως τις 13:00.Tα χλμ είναι πάντα μεταξύ 40-50.Το μεγάλο μου ερωτηματικό είναι γιατί δεν γίνεται μετά το πρώτο δεκάλεπτο και γίνεται μετά τόσα διανυθέντα χλμ κάθε φορά.Από εκεί που το αγόρασα δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τη βλάβη γιατί δεν μπορούσαν να το δοκιμάσουν για τόσα χλμ.Τρείς φορές το χω πάει ώσπου πλέον σήμερα (την 3η φορά) του έκανα ήδη εγώ 35 χλμ κ το δοκίμασαν αμέσως όπου κ παραδέχτηκαν την ατροφία.Βέβαια μου είπαν θα το κοιτάξουν (καθάρισμα ή αλλαγή καρμπυρατέρ) στα 1000χλμ όπου είναι κ το 1ο σέρβις.Θα επιμείνω όμως για αλλαγή γιατί το κάνει από την αρχή που το αγόρασα(τόσο γκαντέμης να είμαι με το πρώτο φουλάρισμα σκουπίδια βενζίνη?
Νομίζω πως το εντόπισες το πρόβλημα σου λοιπόν ή μάλλον θα το βρουν. Ο old man (μη τον παρεξηγείς τα γεροντάματα) κάτι είχε στο πονηρό μυαλό του με αυτό που σου είπε. Η κοινή λογική (ή τουλάχιστον η δική μου) λέει πως κάτι διαστέλλεται και σου φράζει κάτι. Πολύ απλοϊκά σκεπτόμενος και με τις τρομακτικά περιορισμένες μου γνώσεις θα σκεφτόμουν σε κάποια κόλλα, βερνίκι,παράγωγο πετρελαίου αρκετά μαλακό, που κάπου πάει και εμποδίζει τη ροή του καυσίμου. Είμαι ο τελευταίος που μπορεί να δώσει συμβουλή για μηχανές (μιας που δεν έχω εμπειρία) οπότε μη πάρεις και πολύ σοβαρά τα λεγόμενα μου.
Μόλις επέστρεψα από τη δοκιμή έχοντας παρακάμψει το φίλτρο βενζίνης. Δεν είδα καμιά διαφορά, μάλιστα έκανε τις ατροφίες σε αρκετά μικρότερη χιλιομετρικά διαδρομή. Ξανατοποθέτησα το φιλτράκι και κάνοντας δοκιμές ρυθμίσεων του καρμπυρατέρ κατάλαβα ότι εξαλείφει τις ατροφίες έχοντας τη βίδα του αέρα στα 3/4 της στροφής ανοιχτή. Εκεί προς το παρόν δουλεύει άψογα. Βέβαια δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι σωστό αυτό. Κάπνες δεν βλέπω και θα μετρήσω κ κατανάλωση να έχω μια ιδέα.Θα ήθελα τις απόψεις σας γιατί έχω ακούσει οτι το σωστό θα ήταν η βίδα του αέρα να είναι στο 1 κ 1/3 της στροφής.
Η βίδα του αέρα, μπορεί και να μην είναι του "αέρα"..
(εξαρταται από το αν βρίσκεται πίσω ή μπροστα από το Venturi - εκτός αν στο manual γραφει καθαρά air screw adjastment)
Αν όντως ρυθμίζει τον αέρα, τότε στα 3/4 έξω έχεις μαλλον πλούσιο μίγμα (το normal είναι από 1 στροφή και πάνω προς τα έξω) και αυτό θα το διαπιστώσεις από την κατανάλωση..
(αν ρυθμίζει το καύσιμο, ισχύει το αντίθετο..)
Υ.Γ.
Κατι παίζει μέσα στο λεκανάκι - ή είναι κακορυθμισμένο το φλοτερ ή κατι παρεμβάλεται μεταξύ βελόνας και οπής σε συγκεκριμένη μεταξύ τους απόσταση..
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...