Αν πας προς Montana λύση κοίτα και το καινούριο Monterra που είναι παρόμοιο, βασισμένο και αυτό σε android αλλα δεν είναι κλειστό όπως το montana, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά το google play για να βάλεις και διάφορες εφαρμογές που πιθανά να σε ενδιαφέρουν.
Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett
Nαι τσούζει τρελά απλά επειδή κάπου έγραψες πως θα δείς και το montana με το οποίο δεν έχουν τόσο τρελή διαφορά στην τιμή απ'οσο θυμάμαι. Εγώ πάντως έχω ένα zumo 550 εδώ και καμια 5ετία και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο εντός και εκτός συνόρων καθώς και σε off-road. Το μόνο μεγάλο μειονέκτημα είναι πως η εσωτερική του μνήμη είναι μικρή (2Gb) και πλέον δεν χωράει πχ όλη η ευρώπη και πρέπει να κάθεσαι να την σπάς καθώς και ο,τι στην εξωτερική μνήμη μπορεί να δεχτεί μόνο 1 εξτρα χάρτη οποτε πρέπει να πηγαίνεις σε custom λύσεις με ενωμένους χαρτες 2 σε 1 (πχ εγώ βάζω μαζί autodrive hellas και Ανάβαση)
Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett
Το Monterra είναι - για την ώρα - η μεγαλύτερη γκάφα που έχει κάνει η γκάρμιν. Out of the box η συσκευή έχει απίστευτα bugs σε βαθμό που είναι μη λειτουργικό. Στο advrider το έχουν θάψει. Θα βελτιωθεί λογικά με software updates, αλλά για την ώρα μακριά.
Το Montana είναι ένα εκπληκτικό gps για offroad χρήση και για περιπτώσεις που θες να έχεις μέσα πολλαπλούς χάρτες, άπειρα (πρακτικά) waypoints, POI's, και tracks. Αλλά έχει ένα αδύνατο σημείο. Ο αλγοριθμος δρομολόγησης που χρησιμοποιεί όσο και αν προσπαθεί δεν καταφέρνει να κάνει τη καλύτερη δουλειά μέσα σε πυκνό οδικό δύκτιο, δλδ μέσα σε μεγάλες πόλεις. Το έχουν διαπιστώσει σχεδόν όλοι όσοι το χρησιμοποιούν εκτεταμένα. Ανεξαρτήτως χαρτών, είναι πολλές φορές που για να σε πάει απο το Α στο Β, ασχέτως επιλογών (fastest route, shortest route, avoidances) χαράσει διαδρομή που είναι παράλογη. Τονίζω όμως, μέσα σε πόλεις το παθαίνει αυτό. Αν λοιπόν δεν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιείς offroad τότε ένα μοντέλο απο τη σειρά zumo είναι μάλλον καλύτερο.
Σχετικά με τη σύγκριση smart phone vs dedicated gps: και πάλι εξαρτάται απο τη χρήση που θέλεις να κάνεις. Η κάθε επιλογή έχει τα + και τα -.
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
Ρυθμίζετε στο ύψος? Γιατι μου φαίνεται λιγάκι χαμηλά
Τελικά έχω επιλέξει το
1) Tomtom- Urban rider Europe - περίπου 300 ευρώ
http://www.tomtom.com/el_gr/products...-rider-series/
2) Garmin- Zumo 350 - περίπου 430 ευρώ
http://garmin.gr/eshop/7--/12-/456-garmin-zumo-350.html
3) Κάτι άλλο...
![]()
To garmin γιατι δέχετε micro SD...
Γκομενες και μηχανες , εχουν πικρες και χαρες........