Για ποια καινουργια μιλας ( συγκριτικα με τα μηχανακια που αναφερεις...?? )
Για να μην τρελαθουμε κι ολας....
Και δεν το πας κι αλλο...... Ναι ... 2 στα 10 εβγαλαν μια στοχια υλικου και...?
Η εχεις την εντυπωση οτι οι μπουργανες της παλιας εποχης δεν εβγαζαν προβληματα ...??
Μονο τα διχρονα που εχεις βαλει απο πανω μια στο τοσο με τρυπια πιστονια ηταν...
( Τα tzr ειδικα παιζει να τα αλλαζε ποιο συχνα και απο λαστιχα....)
Ποιες ιπποδυναμεις και ανοχες συγκρινεις οταν μιλας για τετραχρονα μοτερ ιδια σε κυβικα με εως και δυομιση φορες παραπανω δυναμη....???
Οσο για τα διχρονα .....
Σαν Πρωην κατοχος simson, rg 50 , δυο tdr 250 ( το μονο μηχανακι που αφησε ιστορια και ιδρυσε καινουργια σχολη ) με περισσοτερα απο 150.000 κμ στην πλατη τους και ενα αδικοχαμενο rd 350 ασε να ξερω κατι και εγω......
![]()
Τελευταία τροποποίηση από STOYBI; 14/02/2014 στις 12:48.
2 στα 10 ειανι μεγαλη αποτυχια. μιλαω για καινουρια στα ιδια κυβικα. αλλα κυριως η κουβεντα ηταν για μηχανακι νεα στην ιδια τιμη με παλιοτερα. και μιλαμε για κατω απο 1500ε. απο κει ξεκινησε.
τρυπια πιστονια σε διχρονο... ναι. γιατι? συνηθως απο μαλακια. ανθρωπινη. μονος σου αναιρεις τα περι tzr αναφεροντα το tdr που φοραει το ιδιο μοτερ.
νταξει βγαζουνε αλογα σημαρα αλλα οχι και 250 στο λιτρο... εκτος κι αμα τα 1000 τοτε το 90 ειχαν κατι ψιλα πανω απο 60 αλογα. απο τα 4 μηχανακια σου τα 3 ειναι του 80. αρχες κιολας..
Τα μηχανακια μου ηταν του 85-89-91
Aποφασιστε τελικα για τι μηχανακια μιλατε...???
Και σε ποια 10ατια αναφερεστε ...??
Μου εχετε πιασει 4 τετραχρονα μηχνακια που ουτε καν ειχαν ποτε ελληνικη αντιπροσωπευση του 90+ και εχετε σταματησει εκει.....
Οταν παμε λιγο ποιο πισω σιωπη....!!!
Οταν παμε να τα συγκρινουμε με 600 μια απο τα ιδια ......
Μου πετατε τρεις - τεσσερις διχρονιες που πηραν 100νταδες ανθρωπους στον λαιμο τους για να πουμε τι..??
Που οταν ροπιαζαν σε στελνανε κατευθειαν απο εκει που ηρθες ... Δεν ηξεραν τι σημαινει πλαισιο και φρενα...???
Οτι μπορει με τα ιδια λεφτα να παρει καποιος καλλυτερο παλιο μηχανακι απο ενα τωρινο...???
Θα με τρελανετε .....
Για πεσ μου τωρα ενα ανθρωπινο λαθος που τρυπαει πστονια .......
Γιατι εν ετη 2013 ακομα διχρονο σπαω......
Και με 5-6 απο αυτα βρισκομαι τις κυριακες μου...
Και απο το 2000 και μετα διχρονο μηχανακι με τρυπιο πιστονι .... Δεν εχω δει.....
Εσυ... Εχεις δει σε καινουργιο διχρονο τρυπιο πιστονι...???
Μηπως τα πιο παλια μηχανακια καποιοι τα θεωρουμε ποιο αξιοπιστα γιατι οι παλιοι ιδιοκτητες πιανανε και το κατσαβιδι πριν να αρχισει να σκορπαει?
Τα περισσοτερα παλια διχρονα με σημερινο ιδιοκτητη ουτε μεχρι το περιπτερο δεν θα φτανανε.
Πειτε μου ενας σημερινο οδηγο που θα του εδινες το rd (350) για μια βολτα αν θα σου ξαναελεγε καλημερα.Αν το εδινες σε ενας απο τους παλαιοτερους μπορει και να σου "καθοτανε" μετα.
εγω παντος δεν εχω πετυχει και πολλα μηχανάκια του 80-90 βλέποντας τα σαν συνολο να εχουν κομενα πλαίσια
δεν εχω ακουσει κανενα να κοβει. και οσα εκοψαν ηταν απο σοβαρο τρακαρισμα.
αντιθετα ποσα gsxr εκοψαν πλαισιο στα καλα καθουμενα?
ποσα honda καινε ανορθωτες σημερα? παλια δεν νομιζω να καίγανε
τρομπες βενζίνης? και αυτο καλο πρόβλημα
tdm 850 που καινε λαδια σαν διχρονα
προβληματικοι ψεκασμοι που δημιουργούν σκορτσαρισμα στα χαμηλά
καμενοι διακοπτες,ρελε,μιζες, (pegasus) νερο στο καντραν
klr που ξεκολανε οι μαγνητες απο το βολαν
ιταλικα που σταζουν λαδια απο τα μοτερ
ψηλοφτερα με κομμενα υποπλαισια
bmw που κοβουν αξονα και σπανε μοτερ.
aprilia 1000 που χτυπανε μπιελα στην παρουσιαση τους
και αλλα πολλα
δεν εχουν τελειωμό
μερικα ιταλικα παλαιοτερης γενιας που ειχαν πολλα θεματα
τα πρώτα ktm,τρομπες συμπλεκτη σε μερικα ktm
φαινετε ξεκαθαρα η ποιοτητα του τοτε και του τώρα
δεν μπορει να γινει συγκριση 2τ με καινουργια 4τ...ουτε καν 2τ με παλια 4τ...
οι αληθειες:
τα παλια 400αρια 4τ, ειναι σαφως ανωτερα απο αυτα που κυκλοφορουν σε παρομοια κυβικα σημερα και ειναι entry level...
ολα ειναι υπερ των cbr400 gull arm, zxr400, vfr400, rvf400, cb-1, cb400sf σε σχεση με cbr250, zx250, zx300, duke390...
η κατηγορια των 400αριων τοτε ηταν μοναδικη και αφιερωνοταν ισαξιος χρονος για την μελετη και την κατασκευη τους, οπως και με την μεγαλυτερη κατηγορια...γιατι στοχος τους ηταν η γρηγορη μετακινηση και το ξεκ@υλωμα...ειχαν πολυ τεχνολογια πανω τους τα τοτε 400αρια...
πριν 3-4 χρονια αυτη η κατηγορια δεν υπηρχε καν και ξεκινησε σιγα σιγα να αναπτυσεται με τα μοντελα που εγραψα παραπανω, αλλα πλεον ο στοχος τους ειναι αλλος...
ειναι δικυλινδρα και οχι 4κ...στροφαρουν πολυ πιο χαμηλα απο αυτα που προϋπηρχαν και ο στοχος τους δεν ειναι το τοπικο πιστακι αλλα η οικονομικη μετακινηση και η μουρη στην καφετερια απο τον κ@υλωμενο 20χρονο που μπορει να τα οδηγησει...
το ποσες π!πες ειχαν φαει, οποιοι ειχαν τολμησει να κατσουν διπλα στο cb1 μου, τοτε που το ειχα, δεν λεγονται...
και μετα το κοιταγαν και γουρλωναν τα ματια, γιατι στο φαναρι, πριν ξεκινησουμε, τους εμοιαζε με αρχαιολογια και παλιαντζουρα, ενω τα δικα τους ηταν brand new, γυαλιζαν και ακουγοταν και πολυ γουαου η akrapovic που ειχαν βαλει...
οσον αφορα τα διχρονα, δεν εχω καθολου εμπειρια πλη των tdr που ειχαν κατι κολληταρια και εκανα κανα 2 βολτες...
λατρεμενο γκαζι αλλα οχι καλυτερο πακετο απο τα σημερινα γρηγορα motard...
αυτο που ακουγεται απο ολους, δεν μπορει να ειναι λαθος...
οτι δλδ ειχαν ναι μεν γκαζι αλλα που το εδιναν αποτομα και περιεργα, χωρις να ειναι εκμεταλλευσιμο απο τους πολλους...
επισης ολα τα περιφερειακα ηταν γτπκ, με αποτελεσμα να γινοντουσαν καταπληκτικες σκοτωστρες...
ποιο το νοημα του thread?
να αποδειξουμε σε εναν 21χρονο οτι με το να βλεπει στο youtube ενα rd350 να κυνηγιεται με ενα 748 στην ουσια δεν λεει τιποτα, γιατι ο ενας με το 748 ειναι ψιλοκουλαδι και ο αλλος με το 350 παει στο οριο και ειναι και χερας?
και ο πιο απειρος το βλεπει γιατι το 748 ανοιγει μονο στην ευθεια...
ο αλλος παει με την φορα και τον μαζευει στις στροφες, την στιγμη που ο πρωτος ριχνει αγκυρα...
Τελευταία τροποποίηση από devil's animal; 14/02/2014 στις 14:37.
Να σε πω για τον ανορθωτη του χτ 550 ,να σε πω για ντιζες σε gsx τι να σε πρωτοπω.Κομμενα πλαισια,παμπολα.
Σημερα οι μηχανες εχουνε 500 ιππους φυσικα και θα τα διαλυσουνε ολα.Οταν προσπαθεις να τις κανεις ολο και ποιο ελαφριες προς ωφελος των επιδοσεων σιγουρα θα βαλεις υλικα μικροτερης αντοχης (οταν θελεις να πετυχεις και χαμηλοτερο κοστολογιο).
Δεν γινεται να θελουμε μηχανες αξιοπιστες,γρηγορες,ευκολοοδηγητες και φθηνες ταυτοχρονα.
ε και? οτι λεει η μοδα κάνουν οι πολλοι.
οπως και το οτι ακούνε bieber ή παιρνουν i-phone 5 ενω εχουν ήδη το 4
για να ειναι ποιο 'κουλ' ολοι θελουν να εχουν τα ποιο καινουρια πράγματα
το οτι σημερα ολοι αγοράζουν τα καινούρια δεν παει να πει αυτοματος οτι αυτα ειναι οτι καλύτερο/τιτανομεγιστο εχει βγει ποτε στο συμπαν
η μοδα σου λεει ακου bieber,γινε κλαρινογαμπρος και οδηγα v-strom