Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 48

Θέμα: New Guy!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    αν και μπορει να το μετανιωσεις
    προχωρα
    Μόλις τελείωσω με το δίπλωμα θα πάρω λίγο χρόνο να κάνω μερικές βόλτες ακόμα... Και γύρω στον Ιούνιο θα πάρω την μηχανή, αν και κατα 99% την τσοπερια θα πάρω αλλά θα δώσω λίγο χρόνο για να αποκτίσω κάποια στοιχειώδης επιπλέον εμπειριά και να το επεξεργαστώ λίγο ακόμα. Έχω μερικές ερωτήσεις ακόμα.

Καταρχάς, ψάγνοντας για το κράνος βρήκα ένα της εταιρείας Bayard (FP-30 S) το οποίο είναι full face αλλά μαζί με την ζελάτινα ανασηκώνεται και το σαγόνι, φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα καθώς συνδιάζει και το ανοιχτό και το κλειστό κράνος και απο τα reviews που διάβασα φαίνεται να είναι μια πολυ καλή επιλογή και απο πλευράς ασφάλειας. Το έχει κανείς; Πως σας φαίνεται η ιδέα του 2 σε 1 (και κλειστό και ανοιχτό);

Εν συνεχεία, πέραν απο μπουφάν, γάντια, παντελόνι και κράνος να πάρω μπότες και ζώνη (λέω αυτά που προστατεύουν μέση και κοιλιακή χώρα);

Τέλος, μιας και πάω προς την Yamaha Dragstar απο τι χρονολογία και ύστερα να κοιτάξω να είναι η μηχανή; Βγάζει κάποιο πρόβλημα σαν μοντέλο; Είναι καλή επιλογή για πρώτο chopper;

Ευχαριστώ παίδες!

Μέλος
    A! Αλλό ένα μοντέλο που εχω δεί που και αυτό γίνεται και jet και full face είναι το GIVI X0.1F. Προτιμάτε κάποια απο τις δυο εταιρείες; Σε ποιο να πάω αν εν τέλη πάρω κάτι τετοιου τύπου;

Banned
    Το givi θα ψηφιζα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    κατ εμε κοιτα καλυτερα καποιο πιο επωνυμο και ακριβο κρανος.

τα καλυτερα ειανι τα full face που δεν ειναι ανοιγομενα ουτε πεταγονται γυαλια ηλιου απο μεσα κι ενα καρο γκατζετακια.

γενικα μην τσιγκουνευτεις τα χρηματα του κρανους και ολου του προστατευτικου εξοπλισμου.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Μέλος
    Φτήνα δεν τα λες! Το Givi κάνει ενα 400αρι στην σελίδα του κατασκευαστή. Τωρα το αν είναι καλά σαν μάρκα σας ρωτάω. Το συγκεκριμενο (Givi) έχει γενικά πολύ καλές κριτικές και με βολεύει το οτι γίνεται και jet και full face καθώς μην ξεχνάμε οτι θα το χρησιμοποιώ κυρίως μέσα στην πόλη. Εννοείται πως δεν θα κάνω τσιγκουνιές στον εχοπλισμό! Απλά ψάχνω να βρω κάτι που να είναι και πολύ πρακτικό και πολύ ασφαλές. Δηλαδή η Givi δεν είναι ιδιέτερα γνωστή εταιρεία;

Banned
    προτιμησε τα full face κρανη οπως ειπε ο dimzan
    το να χαζευεις η να κανεις τσιγαρο οδηγωντας δεν ειναι και το φορτε τους
    αλλα μπορει να γλιτωσεις ενα σαγονι με full face

Περυσι αγορασα givi κρανος οχι για μενα,μια χαρα ειναι,εξαιρετικο γενικα σε ολα.

Μέλος
    Ρε παιδιά πραγματικά ευχαριστώ...! Αν δεν σας ειναι κόπος ριξτε μια ματια να το τσεκάρετε το κράνος που σας λέω να έχετε μια καλύτερη εικόνα. Δεν καπνίζω ουτέ το θέλω να γίνεται ανοιγόμενο για τίποτα περισσότερο απο το να μπορώ το καλοκαίρι που θα έχει ζέστη και θα κυκλωφορώ (ελπίζω ) στην αθήνα να παίρνω τον αέρα μου χαχα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από IliasZ Προβολή μηνύματος
    Ρε παιδιά πραγματικά ευχαριστώ...! Αν δεν σας ειναι κόπος ριξτε μια ματια να το τσεκάρετε το κράνος που σας λέω να έχετε μια καλύτερη εικόνα. Δεν καπνίζω ουτέ το θέλω να γίνεται ανοιγόμενο για τίποτα περισσότερο απο το να μπορώ το καλοκαίρι που θα έχει ζέστη και θα κυκλωφορώ (ελπίζω ) στην αθήνα να παίρνω τον αέρα μου χαχα
    φιλε μου, αυτος ακριβως ειναι ο λογος που προτεινω σε ολους να μην αγοραζουν ανοιγομενα κρανη αλλα μονο full face. Σε ενδεχομενη πτωση τα στατιστικα δειχνουν 30% πιθανοτητα να χτυπησεις το σαγονι. Επισης λογω χαμηλων ταχυτητων στην πολη ολοι τα προτιμουν γιατι με ανεβασμενο το "σαγονι" του κρανους δροσιζονται καλυτερα. Μαντεψε που γινονται τα περισσοτερα ατυχηματα...

επισης μιας και ο μηχανισμος πρεπει να ειναι πολυ ανθεκτικος κοστιζει. Αρα, αν ειναι να παρεις καλο ανοιγομενο, παιρνεις πολυ καλο full face. Προσωπικα σε αυτα τα χρηματα θα κοιτουσα καποιο shoei.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    φιλε μου, αυτος ακριβως ειναι ο λογος που προτεινω σε ολους να μην αγοραζουν ανοιγομενα κρανη αλλα μονο full face. Σε ενδεχομενη πτωση τα στατιστικα δειχνουν 30% πιθανοτητα να χτυπησεις το σαγονι. Επισης λογω χαμηλων ταχυτητων στην πολη ολοι τα προτιμουν γιατι με ανεβασμενο το "σαγονι" του κρανους δροσιζονται καλυτερα. Μαντεψε που γινονται τα περισσοτερα ατυχηματα...

επισης μιας και ο μηχανισμος πρεπει να ειναι πολυ ανθεκτικος κοστιζει. Αρα, αν ειναι να παρεις καλο ανοιγομενο, παιρνεις πολυ καλο full face. Προσωπικα σε αυτα τα χρηματα θα κοιτουσα καποιο shoei.
    Ναι μάλλον έχεις δίκιο...! Θα κοιτάξω για full face μονο! Ακόμα και όταν σκοντάφτεις αν το σκεφτείς αμα δεν βάλεις χέρια σαγόνι βαράς! Thanks a million guyz!

Μέλος
    Κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο γύρω στα 200-300 να μου προτείνετε; Αυτό που ήθελα το είχα βρει 200 (εκπτωση 50%)...!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο γύρω στα 200-300 να μου προτείνετε; Αυτό που ήθελα το είχα βρει 200 (εκπτωση 50%)...!
    Καλό θα ήταν να μην σου προτείνουμε κάτι.
    Το καλύτερο κράνος δεν είναι το «μάρκα τάδε», αλλά αυτό που κάθεται καλύτερα στο κεφάλι σου.
    Πάρε σβάρνα τα μαγαζιά και δοκίμασε πολλά διαφορετικά κράνη, θα δεις πως αν και απ' έξω μοιάζουν, από μέσα έχουν τεράστιες διαφορές.
    Δεν είναι όλα τα κράνη ίδια.

Βρες ένα που να εφαρμόζει καλά και σχετικά σφιχτά στο κεφάλι σου, αλλά η εφαρμογή να είναι ομοιόμορφη παντού, όχι να χαλαρώνει πχ στα μάγουλα και να σφίγγει στο μέτωπο.

Όσον αφορά το είδος του κράνους, αν και τα έγραψαν και οι προηγούμενοι, κοίτα μόνο full-face.
    Για τον υπόλοιπο εξοπλισμό, κατά τη δική μου γνώμη οι μπότες έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα σε σχέση με το παντελόνι, μην τις αμελήσεις.

Άντε και καλές βόλτες!
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Καλό θα ήταν να μην σου προτείνουμε κάτι.
    Το καλύτερο κράνος δεν είναι το «μάρκα τάδε», αλλά αυτό που κάθεται καλύτερα στο κεφάλι σου.
    Πάρε σβάρνα τα μαγαζιά και δοκίμασε πολλά διαφορετικά κράνη, θα δεις πως αν και απ' έξω μοιάζουν, από μέσα έχουν τεράστιες διαφορές.
    Δεν είναι όλα τα κράνη ίδια.

Βρες ένα που να εφαρμόζει καλά και σχετικά σφιχτά στο κεφάλι σου, αλλά η εφαρμογή να είναι ομοιόμορφη παντού, όχι να χαλαρώνει πχ στα μάγουλα και να σφίγγει στο μέτωπο.

Όσον αφορά το είδος του κράνους, αν και τα έγραψαν και οι προηγούμενοι, κοίτα μόνο full-face.
    Για τον υπόλοιπο εξοπλισμό, κατά τη δική μου γνώμη οι μπότες έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα σε σχέση με το παντελόνι, μην τις αμελήσεις.

Άντε και καλές βόλτες!
    Τέλεια, ευχαριστώ. Δυστυχώς έχω άγρια μεσάνυχτα στο θέμα και δεν έχω την παραμικρη ιδέα για το τι γίνεται με τις διάφορες εταιριες. Μπορείτε να μου δώσετε μια εικόνα ποιές είναι αξιόπιστες;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Τέλεια, ευχαριστώ. Δυστυχώς έχω άγρια μεσάνυχτα στο θέμα και δεν έχω την παραμικρη ιδέα για το τι γίνεται με τις διάφορες εταιριες. Μπορείτε να μου δώσετε μια εικόνα ποιές είναι αξιόπιστες;
    Στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις δεν υπάρχουν κακά κράνη. Από εκεί και πέρα όλοι έχουν αδυναμία σε κάποια μάρκα (έχει να κάνει με το κεφάλι του καθενός που λέγαμε...).
    Πχ εμένα μου αρέσουν πολύ τα XLite Arai και Bell. Άλλος βρίσκει βολικότερα τα Shark, τα Shoei κτλ.

Γενικότερα όμως θα πρότεινα 2 πραγματάκια:
    • Συνήθως ένα ελαφρύτερο κράνος είναι πιο ξεκούραστο για τον αυχένα (παίζει ρόλο και η αεροδυναμική βέβαια, αλλά για τις χαμηλές ταχύτητες μέσα στην Αθήνα όχι και τόσο). Οπότε, μεταξύ δυο ίδιων κρανών το ελαφρύτερο έχει ένα προβάδισμα.
    • Το κούμπωμα καλό είναι να είναι με διπλούς κρίκους D (ψάξτο στο google: double D ring), είναι πιο αξιόπιστο δέσιμο. Όχι πως τα άλλα είναι κακά, αλλά το απλούστερο είναι καλύτερο.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις δεν υπάρχουν κακά κράνη. Από εκεί και πέρα όλοι έχουν αδυναμία σε κάποια μάρκα (έχει να κάνει με το κεφάλι του καθενός που λέγαμε...).
    Πχ εμένα μου αρέσουν πολύ τα XLite Arai και Bell. Άλλος βρίσκει βολικότερα τα Shark, τα Shoei κτλ.

Γενικότερα όμως θα πρότεινα 2 πραγματάκια:
    • Συνήθως ένα ελαφρύτερο κράνος είναι πιο ξεκούραστο για τον αυχένα (παίζει ρόλο και η αεροδυναμική βέβαια, αλλά για τις χαμηλές ταχύτητες μέσα στην Αθήνα όχι και τόσο). Οπότε, μεταξύ δυο ίδιων κρανών το ελαφρύτερο έχει ένα προβάδισμα.
    • Το κούμπωμα καλό είναι να είναι με διπλούς κρίκους D (ψάξτο στο google: double D ring), είναι πιο αξιόπιστο δέσιμο. Όχι πως τα άλλα είναι κακά, αλλά το απλούστερο είναι καλύτερο.
    Ευχαριστώ πολύ! Κατατοπιστικότατος! Θα πάω μια τσάρκα Δευτέρα που έχω ρεπό να δοκιμάσω να δω τι μου "κάθεται" καλύτερα στο κεφάλι και στην συνέχεια να προβώ σε κάποια αγορά...!

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. the new guy
    από tolistrk στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο μήνυμα: 16/08/2007, 22:28
  2. New Africa?
    από parji στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2004, 12:45
  3. Ηelp - New ΜΟΤΟ ?????
    από jgerithrea στο forum Off topic