Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 62

Θέμα: Αναστροφη πωλησης μοτο

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    δεν εχεις ιδεα, πραγματικα...
    χωρις καμια εμπαθεια και διαθεση για αντιπαραθεση...
    δεν με γνωρίζεις για να γνωρίζεις αν έχω ιδέα ή όχι.

μην μου αναφέρεις τα γραφικά για πλαστές υπογραφές συνεργείων και πλαστά service book που μπαίνουν δίνοντας 20ευρώ στο παιδί που μας αλλάζει λάδια ή στο φίλο μηχανικό.
    Ευτυχώς ζούμε στο 2014 που όλες οι σοβαρές εταιρίες πώλησης μηχανών κρατούν ηλεκτρονικά αρχεία του service book με το VIN της μηχανής.
    Ας έρθει ο πωλητής να φέρει πλαστό χαρτί. Εκεί να δεις τι γλέντι έχει να γίνει. Πλέον λόγω κρίσης σε τέτοιες περιπτώσεις κανένας σοβαρός εξουσιοδοτημένος δε ρισκάρει να βάλει σφραγίδα και υπογραφή σε πειραγμένο service book γιατί ξέρει οτι αύριο θα βάλει λουκέτο. Πόσο μάλλον αν του αναφέρει ο πωλητής φίλος οτι θέλω το πειραγμένο βιβλιαράκι γιατί ο μαλάκας αγοραστής θα με τρέξει δικαστήριο για απάτη.

Παλαιό μέλος
    @Georgesp

Δεν ξέρω αν έχεις πλησιάσει ποτέ σε δικηγορικό γραφείο και ξέρεις πόσο χρεώνουν για ένα εξώδικο, 200αρι min σ'ενημερώνω...που στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο εκφοβιστικά μπορεί να λειτουργήσει ως προς τον πωλητή μέχρι να πάει σε δικηγόρο που θα του πει ότι θα του κλάσουν ένα @αrχιdi..
    Όσο για αγωγή εκτός ότι θα σου πάρει ένα σεβαστό ποσό θα κάνει και μερικά χρονάκια μέχρι να εκδικαστεί με αμφίβολα αποτελέσματα.

Για τα υπόλοιπα που λες για απάτη, πλαστογραφία κτλ, εκεί πρέπει να κατατεθεί μήνυση, να γίνει ποινικό δικαστήριο κτλ...
    Και να καταδικαστεί να ξέρεις ότι εσύ λεφτά δεν παίρνεις, αυτός καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης που μετατρέπεται σε χρηματική για κάποια λεφτά/μέρα ποινής...Άλλα έξοδα από 'δω..

Σόρυ φίλε, αλλά θα συμφωνήσω ότι είσαι ανίδεος...όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό, τυχερός είσαι που δεν έχεις μπλέξει με δικαστήρια.
    Μην δίνεις λοιπόν συμβουλές για πράγματα που δεν ξέρεις.

+904 σε ότι είπαν Τerens,buckley και devil's!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Υπάρχει και παράδειγμα μέλους εδω μεσα που πούλησε μηχανάκι και μετα απο καιρό ο αγοραστής το διέλυσε κι έτρεχε τον συμφορουμίτη στα δικατήρια.
    Φυσικά και πήρε τα@@δια του ο αγοραστής αφού όντως οταν πουλήθηκε το μηχανάκι δεν είχε κανένα πρόβλημα αλλά η ταλαιπωρία ήταν αρκετή.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    δεν με γνωρίζεις για να γνωρίζεις αν έχω ιδέα ή όχι.

μην μου αναφέρεις τα γραφικά για πλαστές υπογραφές συνεργείων και πλαστά service book που μπαίνουν δίνοντας 20ευρώ στο παιδί που μας αλλάζει λάδια ή στο φίλο μηχανικό.
    Ευτυχώς ζούμε στο 2014 που όλες οι σοβαρές εταιρίες πώλησης μηχανών κρατούν ηλεκτρονικά αρχεία του service book με το VIN της μηχανής.
    Ας έρθει ο πωλητής να φέρει πλαστό χαρτί. Εκεί να δεις τι γλέντι έχει να γίνει. Πλέον λόγω κρίσης σε τέτοιες περιπτώσεις κανένας σοβαρός εξουσιοδοτημένος δε ρισκάρει να βάλει σφραγίδα και υπογραφή σε πειραγμένο service book γιατί ξέρει οτι αύριο θα βάλει λουκέτο. Πόσο μάλλον αν του αναφέρει ο πωλητής φίλος οτι θέλω το πειραγμένο βιβλιαράκι γιατί ο μαλάκας αγοραστής θα με τρέξει δικαστήριο για απάτη.
    υποθετικο σεναριο 1
    μηχανη αγορασμενη τον Ιανουαριο του 2010. ο αγοραστης ακολουθει κανονικα τις ημερομηνιες των σερβις με τα χλμ κλπ μεχρι που ληγει η εγγυηση το Ιανουαριο του 2012 π.χ. μετεπειτα το πηγαινει σε δικο του μαστορα και κανει κανονικα τα σερβις του μεχρι που αποφασιζει να την πουλησει τον Μαρτιο του 2014...
    ποιος θα ελεγξει τον 2ο μαστορα που δεν εχει σφραγισει βιβλιαρακι αλλα κανει κανονικα σερβις ή σφραγιζει με δικη του σφραγιδα το βιβλιαρακι αλλα δεν κανει κανενα σερβις...??

υποθετικο σεναριο 2
    μηχανη αγορασμενη τον Ιανουαριο του 2006. πρωτος αγοραστης το παει σε δικο του μαστορα και μεχρι που την πουλαει τον Ιανουαριο του 2009 το μηχανακι ειναι οκ.αρα 3 χρονια χωρις σφραγιδες. δευτερος αγοραστης ακολουθει κανονικα τα σερβις με ημερομηνιες και σφραγιδες σε βιβλιαρακι μεχρι που την πουλαει τον Μαρτιο του 2014. φυσικα την κυκλοφορει κανονικα χωρις κανενα προβλημα...μετα απο 1 εβδομαδα που την εχει πουλησει το μοτερ σπαει...
    θα κυνηγηθει ο πρωτος μαστορας ο δευτερος μαστορας και γιατι?

και αληθεια πες μου ποιος δικαστης θα ελεγξει το βιβλιο εισοδου - εξοδου του συνεργειου και τις πλαστες υπογραφες-σφραγιδες οπως επισης και τα πλαστα service book...
    ακομα πολλες εταιρειες δεν εχουν on line συστημα με vin μηχανης και αλλα ομορφα...
    αλλα ακομα και να εχουν, παιζουν τα υποθετικα σεναρια που σου εγραψα...

αντε βρες λοιπον εσυ το δικιο σου...
    συμφωνω με KRS οτι δεν πρεπει να δινεις συμβουλες...

220ευρώ και το κατέθεσα πρόσφατα.

Η μηχανή, πένα, ατρακάριστη, και ακόμα και σε ενδελεχή έλεγχο σε καλό μηχανικό επάνω σε ράμπα και ξεψείρισμα δεν εμφάνισε το παραμικρό, παρουσίασε πρόβλημα 25ημέρες από την αγορά της και αποδείχθηκε οτι ο πωλητής που ήταν και ''γνωστός'' (γι αυτό και εμπιστεύθηκα οτι έχει το book service κάπου στην αποθήκη με όλα τα service κανονικά) δεν έκανε τις αλλαγές σε ένα αναλώσιμο με αποτέλεσμα πρόβλημα σε αισθητήρα.

Μετά από πίεση δικιά μου στην αρχή παραδέχθηκε την ευθύνη γιατί όντως δεν έκανε τα προβλεπόμενα, όμως λίγο αργότερα και ακούγοντας το ποσό αποκατάστασης άλλαξε γνώμη και μου πε να τη βάλω στο κώλο μου.

Η συνέχεια αναμένεται.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ

Η μηχανή, πένα, ατρακάριστη, και ακόμα και σε ενδελεχή έλεγχο σε καλό μηχανικό επάνω σε ράμπα και ξεψείρισμα δεν εμφάνισε το παραμικρό, παρουσίασε πρόβλημα 25ημέρες από την αγορά της και αποδείχθηκε οτι ο πωλητής που ήταν και ''γνωστός'' (γι αυτό και εμπιστεύθηκα οτι έχει το book service κάπου στην αποθήκη με όλα τα service κανονικά) δεν έκανε τις αλλαγές σε ένα αναλώσιμο με αποτέλεσμα πρόβλημα σε αισθητήρα.

Μετά από πίεση δικιά μου στην αρχή παραδέχθηκε την ευθύνη γιατί όντως δεν έκανε τα προβλεπόμενα, όμως λίγο αργότερα και ακούγοντας το ποσό αποκατάστασης άλλαξε γνώμη και μου πε να τη βάλω στο κώλο μου.

Η συνέχεια αναμένεται.
    την έβγαλες τελικά ;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

θα σε φτιάξω στο κρίκο εσένα

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    γιωργο πραγματικα δεν εχεις ιδεα!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Στη δική μου περίπτωση το μηχανάκι ήταν 1ο χέρι και τα προβλεπόμενα σέρβις για τα 9000χλμ που το αγόρασα ήταν, 2 βάση χιλιομέτρων και ακόμα 2 στην ετήσια συντήρηση αναλωσίμων/υγρών. Φυσικά στο book service που έψαξα τα αρχεία βάση VIN η μηχανή δε πέρασε ποτέ από εξουσιοδοτημένο από όταν αγοράστηκε μέχρι που την πήρα στα χέρια μου.

Αφού τα ξέρετε τόσο καλύτερα ανοίξτε μας τα μάτια

Στη δική μου περίπτωση το μηχανάκι ήταν 1ο χέρι και τα προβλεπόμενα σέρβις για τα 9000χλμ που το αγόρασα ήταν, 2 βάση χιλιομέτρων και ακόμα 2 στην ετήσια συντήρηση αναλωσίμων/υγρών. Φυσικά στο book service που έψαξα τα αρχεία βάση VIN η μηχανή δε πέρασε ποτέ από εξουσιοδοτημένο από όταν αγοράστηκε μέχρι που την πήρα στα χέρια μου.

ε και?

επειδη δεν πηγε σε εξουσιοδοτημενο τι μας λεει αυτο? οτι δεν εκανε συντηρηση? (μπορει και να μην εκανε αλλα αυτο ειναι αλλο καπελο).

μα μη λες χαζα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

δεν τα ξερουμε καλυτερα...απλη λογικη ειναι...

σε οποιο μηχανακι μεταχειρισμενο επερνα, την επομενη μερα του αδειαζα τα λαδια και το δουλευα κοφτες μεχρι να κολλησει...
    μου εμενε ολο το μηχανακι πλην μοτερ, το οποιο το εσπαγα και το πουλαγα κομματι κομματι και πηγαινα στα δικαστηρια τον προηγουμενο ιδιοκτητη με τον κολλητο μηχανικο μου που θα εβγαζε τις εκθεσεις...
    ετσι ειχα κερδος απο τα ανταλλακτικα που πουλουσα και ενα καλο ποσο να περιμενω μεχρι να εκδικαστει το δικαστηριο...
    και γαμω τις μπιζνες, ετσι??

ας μην πηδήξουμε το θέμα και πάει άπατο. σας παρακαλώ δηλαδή.

ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ...........ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

Όποιοσδήποτε χρησιμοποιεί γνήσια άνταλλακτικά μπορεί νά παρέχει καί έγγύηση
    ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΟ.....!!!
    Πού ζείς έσύ,τώρα πού τελείωσε τό πάρτυ λόγω μπικικίνια .........
    Όλοι αύτοί πού είσήγαγαν παράλληλα μέ τίς άντιπροσωπείες κινητοποίησαν διαδικασίες
    πού καθιστούσαν όλα τά συνεργεία μέ μηχανικούς διπλωματούχους
    ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΑ....!!! καί όποιος τραβούσε τό σκοινί εύρισκε δικαίωση.
    ΕΣΥ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕΣ.............τόσα χρόνια...????
    Ξέρεις πόσα hayabusa π.χ. παραεισαγωγής πουλήθηκαν τίς μέρες τής δόξας..??
    Πάνω άπό 500...!!
    Ε όλα αύτά άπό Ίαπωνία ξεκινούσαν όχι άπό Ταγκανίκα,νομίζεις ότι όλοι αύτοί πήγαιναν
    στήν Έλληνική Σουζούκι γιά σέρβις γιά νά μή χάσουν τήν έγγύηση..??
    ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ........καλύτερα νά τό σταματήσεις έδώ.
    Άν δέ είσαι καί δικηγόρος είσαι
    ΔΙΠΛΑ ΛΑΘΟΣ...!!!διότι ύπάρχει καί παραμύθι.
    Είπαμε γιά τρίτη φορά καί έμείς μέ δικηγόρους είμαστε όλη μέρα....!!!

ας μην πηδήξουμε το θέμα και πάει άπατο. σας παρακαλώ δηλαδή.
    γι' αυτο ας λεμε τα συκα-συκα και τον ριτσο-ριτσο που λεει και ο πανουσης. δεν εχουνε καμια σχεση αυτα τα 2.

σαν συμπερασμα λοιπον ναι. νομικα μπορει ο οποιοσδηποτε να το τρεξει το ζητημα, αλλα λογω του οτι ο νομος εχει τοσα κενα οσα και μια γυναικα σε εμμηνοπαυση καλο ειναι να προετοιμαζεται να φαει τα μουτρα του. γινοταν, γινεται και θα γινεται. life is a bitch. υπομονη, θα περασει.

Παλαιό μέλος
    Καταρχήν το εξώδικο δεν το καταθέτεις το επιδίδεις.
    Από κει και πέρα δεν αξίζει να κυνηγήσεις 1000,2000 και 3000 ευρώ δικαστικώς...εκτός αν είσαι δικηγόρος οπότε σε βαρύνουν μόνο τα δικαστικά έξοδα ή αν το έχεις πάρει πατριωτικά (ο καλύτερος πελάτης των δικηγόρων)..

Εδώ εκμισθωτές-ιδιοκτήτες ακινήτων για τέτοια ποσά δεν μπαίνουν στις διαδικασίες που λές..
    Βγάζουν μια διαταγή απόδοσης μισθίου (έξωση) και τα οφειλόμενα μισθώματα τα εκχωρούν (για το 2014 δεν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα) στο Δημόσιο.Να βγάλουν μια διαταγή πληρωμής, είναι πολύ εύκολο αλλά κυνήγι δεν αξίζει γι'αυτά τα ποσά, λόγω δικαστικών εξόδων-δικηγορικών αμοιβών.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα αναστροφής πώλησης που αξίζει κάποιος να ασχοληθεί:

Μια επιχείρηση αγοράζει ένα μηχάνημα αξίας 500.000 ευρώ για τη γραμμή παραγωγής της, το οποίο κατά τα λεγόμενα του κατασκευαστή παράγει χ μονάδες/ώρα και ο ''κύκλος'' του είναι ψ..
    Αν τελικά παράγει χ/3 μονάδες ανά ώρα ή ο "κύκλος" του είναι πολύ μικρότερος μπορεί να γίνει (και αξίζει) αναστροφή πώλησης.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Διαδικασία Πώλησης/Αγοράς Μεταχειρισμένης Μοτο
    από nelson στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 180
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2025, 02:21
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2015, 15:16
  3. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/09/2013, 11:46
  4. Ιδρυση Νεασ ΛεσΧησ Μοτο...
    από parji στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2003, 15:02
  5. Καλημερα Σε Ολο Το Μοτο...............
    από sozos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 13:32

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF