Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 50

Θέμα: αναβάθμιση φρένων σε africa twin

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    re paliomalaka, eleos ...
    Ne re... Giati? einai opos ta germanopolygona, se intses...
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

re paliomalaka, eleos ...
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Είναι η πιο πρόσφατη... Το avatar του/της stavrouliasp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από argiris34 Προβολή μηνύματος
    με δεδομενη διάμετρο εμβόλων στις δαγκανες, όσο πιο μικρή η διάμετρος της τρομπας τόσο περισσοτερη δυναμη μεταφέρεται στις δαγκανες
    δηλ. μικρη τρομπα μεγαλη δυναμη μικρη ευαισθησια
    μεγαλη τρομπα πιο αδυναμη αλλα με περιθωρια ακριβεστερων χειρισμων
    Ξεθάβω.

Εχω το παλιό αφρικα. Επειδή λόγω συνήθειας φρεναρω (κακως) με το ένα δάχτυλο, δεν μπορώ να βάλω πολύ δύναμη στο μπροστινό φρενο (και να θέλω να το μπλοκαρω δεν μπορώ). Το παλικάρι από επάνω κάτι λέει που το έχω ακούσει και από άλλον συμφορουμιτη. Άρα αν έχω 13αρα τρόμπα (σωστά?) και βάλω μια 16αρα με την ίδια δύναμη που βάζω στο δάχτυλο θα μπορώ να φρεναρω πιο δυνατά; ή ισχύει αυτό που λέει το παλικάρι και θα έχω τα αντίθετα αποτελεσματα? (η φυσική μου έχει λίγο σκουριασει ρε γμτ)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nik69
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stavrouliasp Προβολή μηνύματος
    Ξεθάβω.

Εχω το παλιό αφρικα. Επειδή λόγω συνήθειας φρεναρω (κακως) με το ένα δάχτυλο, δεν μπορώ να βάλω πολύ δύναμη στο μπροστινό φρενο (και να θέλω να το μπλοκαρω δεν μπορώ). Το παλικάρι από επάνω κάτι λέει που το έχω ακούσει και από άλλον συμφορουμιτη. Άρα αν έχω 13αρα τρόμπα (σωστά?) και βάλω μια 16αρα με την ίδια δύναμη που βάζω στο δάχτυλο θα μπορώ να φρεναρω πιο δυνατά; ή ισχύει αυτό που λέει το παλικάρι και θα έχω τα αντίθετα αποτελεσματα? (η φυσική μου έχει λίγο σκουριασει ρε γμτ)
    Φυσικά και όχι. μεγαλύτερη διάμετρος τρόμπας μικρότερη δύναμη στο πιστόνι της δαγκάνας.
    Το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχεις.

Για συμπλήρωμα , σκέψου πως είναι τα σχεδιασμένα τα φρένα , που ασκείς εσύ την δύναμη , που κατευθύνεται πολλαπλασιασμένη η δύναμη , τι διάμετρο έχουν αντίστοιχα και θα καταλάβεις ποιό εύκολα .

Θεωρητικά για να αυξήσεις την δύναμη που φτάνει στην δαγκάνα με την ίδια δύναμη στην μανέτα μπορείς:
    Να αλλάξεις σε μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκους (και να βάλεις αντάπτορες να πάει η δαγκάνα εκεί που πρέπει)
    Να αλλάξεις δαγκάνα με μεγαλύτερο πιστόνι ( ή με περισσότερα).
    Εάν έχεις δαγκάνα με γλύστρα να αλλάξεις σε άλλη με αντικριστά έμβολα.
    Να αλλάξεις σε μικρότερης διαμέτρου τρόμπα.

Επειδή τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εύκολο και οικονομικό να βρεις τακάκια μαλακότερα για δοκιμή

Παλαιό μέλος Το avatar του/της konkost
    Ξεθάβω.

Με μεγαλυτερη τρομπα θα εχεις το αντιθετο αποτελεσμα! Το εχω δει στην πραξη βαζοντας 16αρα τρομπα απο tuono στο transalp Εχασα σε δυναμη φρεναρισματος (απαιτειται μεγαλυτερη πιεση στην μανετα για να εχω το ιδιο με πριν φρεναρισμα) Κερδισα ομως σε αισθηση κατι που με βολεψε απιστευτα στο χωμα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από konkost Προβολή μηνύματος
    Με μεγαλυτερη τρομπα θα εχεις το αντιθετο αποτελεσμα! Το εχω δει στην πραξη βαζοντας 16αρα τρομπα απο tuono στο transalp Εχασα σε δυναμη φρεναρισματος (απαιτειται μεγαλυτερη πιεση στην μανετα για να εχω το ιδιο με πριν φρεναρισμα) Κερδισα ομως σε αισθηση κατι που με βολεψε απιστευτα στο χωμα

Κώστα, όταν είπα πιο πάνω ότι άκουσα το ίδιο από έναν συμφορουμίτη εσένα εννοούσα. Το θέμα είναι, γιατί τότε άτομα που κατέχουν από άφρικα (και μηχανάκια γενικότερα βλ. @kordix) προτείνουν μεγαλύτερη τρόμπα από χχ ή αλλού. Για θέμα αίσθησης ή κάτι άλλο;

Η αίσθηση που έχει κάποιος από τα φρένα του είναι και λίγο προσωπική.
    Εξαρτάται από την φυσική δύναμη που έχουν τα δάχτυλά σου, το μήκος τους , το πόσα δάχτυλα χρησιμποποιείς , την θέση της μανέτας
    που θέλεις σε σχέση με τα δαχτυλά σου και φυσικά τις προσωπικές σου προτιμήσεις.

Πολλοί ορκίζονται για μεταλλικά σωληνάκια , εγώ όσα έχω δοκιμάσει μου έδιναν μια ξύλινη αίσθηση (βέβαια με μια περιστασιακή δοκιμή δεν μπορείς να έχεις και απόλυτο συμπέρασμα).

Ο προηγούμενος που απάντησε είναι ξεκάθαρος. Μεγαλύτερη τρόμπα - μεγαλύτερη πίεση στην μανέτα , αλλά στο χώμα δεν σου χρειάζονται και φρένα άγκυρες οπότε τον βόλεψε. Και για την άσφαλτο προφανώς οδηγεί ποιό προσεχτικά και έχει αρκετά δυνατά δάχτυλα για να φρενάρει χωρίς πρόβλημα.

Από κει και πέρα κυκλοφορούν διάφοροι, που προσπαθούν να αντιστρέψουν τους νόμους της φυσικής. Σαν κάτι άλλους που χαμηλώνουν τα superbike τους καμιά 10αριά πόντους για να κρατάνε καλύτερα. Κάπως έτσι.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Οπως ανεφέρθηκε ήδη αν σε υπάρχον σύστημα αλλάξουμε την τρόμπα με άλλη η οποία έχει έμβολο μεγαλύτερης διαμέτρου, θα χρειαστεί περισσότερη δύναμη στην μανέτα για το ίδιο φρενάρισμα.

Μεχρι ενα σημείο μπορεί καποιον να τον βολεύει αυτη η αλλαγή αν του μπλοκάρει εύκολα ο τροχός με το υπάρχον σύστημα.

Το να βάλεις τρόμπα από tuono στο Africa μου φαίνεται λίγο ακραίο και με πολλά χλμ και 2 κάβαλο στην άσφαλτο δεν νομίζω να φρενάρει σωστά, στο χώμα ΟΚ.
    Το Tuono εχει μεγαλύτερη τρόμπα γιατί έχει εμπρός 2 4πίστονες δαγκάνες και το Africa 2 2πίστονες με γλύστρα.

Τα σωληνάκια υψηλής είναι και θέμα συνήθειας. Εγώ δεν μπορώ χωρίς αυτα.
    Ετσι κι αλλιώς όμως ενα μαμα σωληνάκι θέλει πέταμα μετα απο καποιο διάστημα και μετα βαζεις υψηλής ετσι κι αλλιως.
    Κανουν την αίσθηση πιο άμεση, δεν θα έλεγα ξύλινη όπως περιγράφηκε, αλλά πιο πραγματική.
    Απλά δεν χαλάς πίεση στο να φουσκώνεις άσκοπα το σωληνάκι.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Οπότε για να φτάσουμε στο δια ταυτα: στην δική μου περίπτωση που θέλω με την ίδια δύναμη στο δάχτυλο να φτάνει περισσότερη δύναμη στα τακακια τι προτείνετε; Να ψάχνω τρόμπα από κανένα παπάκι; Καμία ιδέα; Σίγουρα πάντως όχι από cbf, xx κτλ;

Τα σωληνάκια θα τα αλλάξω έτσι και αλλιώς. Για τρόμπα ρωτάω.

Moderator
    Οπότε για να φτάσουμε στο δια ταυτα: στην δική μου περίπτωση που θέλω με την ίδια δύναμη στο δάχτυλο να φτάνει περισσότερη δύναμη στα τακακια τι προτείνετε; Να ψάχνω τρόμπα από κανένα παπάκι; Καμία ιδέα; Σίγουρα πάντως όχι από cbf, xx κτλ;

Τα σωληνάκια θα τα αλλάξω έτσι και αλλιώς. Για τρόμπα ρωτάω.
    Με μικρότερη τρόμπα θα βαζεις λιγότερη δύναμη αλλά πρέπει να έχεις υπ όψιν οτι θα έχεις και μεγαλύτερη διαδρομή στην μανέτα.
    Το θέμα είναι οτι το πρόβλημα δεν είναι η τρόμπα του ΑΤ αλλά οι δαγκάνες.

Η σωστή λύση αν θέλεις καλύτερα φρένα ειναι να αλλάξεις τις δαγκάνες και να βαλεις παλι 2 πίστονες με γλύστρα αλλά με μεγαλύτερης διαμέτρου έμβολα.
    Εχουν γίνει τέτοιες μετατροπές με δαγκάνες brembo απο KTM950 adv και τα αποτελεσματα ηταν πολύ καλα χωρίς να αλλάξει η τρόμπα.
    Βρίσκεις τετοιες δαγκάνες σχετικά εύκολα, αλλά θέλουν και ανταπτορες.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Με μικρότερη τρόμπα θα βαζεις λιγότερη δύναμη αλλά πρέπει να έχεις υπ όψιν οτι θα έχεις και μεγαλύτερη διαδρομή στην μανέτα.
    πΣηλέ, εισαι της σχολής που θεωρεί τα ρευστα ασυμπίεστα...??
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος
    Sapila racing από ποιας χρονολογίας ktm 950 adv οι δαγκάνες ταιριάζουν στο αφρικα?

Moderator
    πΣηλέ, εισαι της σχολής που θεωρεί τα ρευστα ασυμπίεστα...??
    Tι εννοείς, δεν είναι?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sgi Προβολή μηνύματος
    Sapila racing από ποιας χρονολογίας ktm 950 adv οι δαγκάνες ταιριάζουν στο αφρικα?
    Απ οτι βλέπω οι δαγκάνες δεν πρέπει να άλλαξαν στην διάρκεια παραγωγής του 950 adv.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    950/990 ιδιες δαγκανες σ ολες τις χρονιες θαρρω.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. αλλαγη πλεξουδας σε africa twin
    από bocaros στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 22/07/2013, 14:31
  2. Τζετάρισμα καρμπ. σε africa twin 750
    από kordix στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 04/07/2012, 14:42
  3. ABS σε Africa Twin