Δημοσιεύθηκε αρχικά από
bulmont
Κατ' αρχήν καμμιά δικτατορία ή οποιοδήποτε άλλο απολυταρχικό καθεστώς δεν μπορεί να είναι καλό...........
Δεν ενδιαφέρομαι για το πώς θα ονομάζεται το πολίτευμα. Μ' ενδιαφέρει να λειτουργεί σωστά. Να έχει καλό σύστημα υγείας,
σωστή παιδεία, οργανωμένο και λειτουργικό δημόσιο και πάει λέγοντας......
Να βλέπω να πιάνουν τόπο οι εισφορές μου και οι φόροι μου και να γουστάρω να τα πληρώνω (φόρους κλπ) μόνος μου
αντί να μου τα αρπάζουν βίαια με διάφορες ετικέτες (ΕΝΦΙΑ ΦΜΑΠ ΦΠΑ ΚΚΕ κλπ.....)
Να μην μου τα ''παίρνουν'' αλλά να τα ''δίνω'', αυτά, που μου αναλογούν να πληρώσω.............
Να βρίσκεται δίπλα μου το κράτος κι' οι υπηρεσίες του (και όχι μια ζωή απέναντί μου) να λειτουργεί τέλεια, κι' ας τον λένε
τον κουμανταδόρο πρωθυπουργό, δικτάτορα, φαραώ ή σύντροφο...
Να την χέσω την δημοκρατία, που έχει για εκπρόσωπο του λαού τον άδωνη και την τζάκρη και αύριο, μεθαύριο γιατί όχι
και την άντζελα Δημητρίου
Να την χέσω την δημοκρατία, που έχει στο απυρόβλητο, 300 καλοπληρωμένους νταβατζήδες, ν΄αποφασίζουν για τα γερόντια,
που έχασαν μια ζωή στα εργοστάσια ή στα χωράφια......για να λοιμοκτονούν σήμερα.......
Να την χέσω την δημοκρατία, που κλείνει σχολεία σ' απομακρυσμένα χωριά λόγω κόστους, αλλά έχει καμμιά 50αριά βολευτές
(χωρίς υ παρακαλώ κυρ διορθωτά..) στην Α ή στην β Αθηνών.
Να την χέσω την δημοκρατία, που επιμένει να έχει 300 βολευτές (και γιατί όχι 52, ένας από κάθε νομό πχ ) και να συντηρεί μια
ακριβοπληρωμένη γλάστρα, στο προεδρικό μέγαρο, τάχα μου για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος, το οποίο το κάνουν
πουτάνα ανά πάσα στιγμή, με τα κωλονομοθετήματά τους.........
Να την χέσω την δημοκρατία, επειδή κάθε 4 χρόνια μπορώ να πάω να ψηφίσω. Ας μεγάλωνε το παιδί μου σ΄ένα σωστό δίκαιο
και λειτουργικό κράτος, κι' ας μην ψήφιζα ποτέ μου.
Να την χέσω την δημοκρατία, που της έχουν κάτσει στον σβέρκο οι Μητσοτάκηδες οι Παπανδρέηδες οι Μπεκίρηδες
και πάει λέγοντας..........
Ένα από τα σωστότερα συνθήματα των τελευταίων χρόνων είναι το :
''να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή....''