Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 56

Θέμα: Εμβάσματα,ταξιδιωτικές επιταγές και λοιπές σπαζοκεφαλιές

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Πάμε τώρα στη Nikol. Βάσει της ΠΝΠ όπως ισχύει στην τελευταία τροποποίησή της στις αρχές Οκτωβρίου, Επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο νόμισμα έως του ποσό των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Από τον περιορισμό των 2.000 ευρώ εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    δεν ειναι μονιμος κατοικος. τωρα φευγει. αρα μενει στα 2000.
    Γιαννης

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Με χρεωστική μπορεί να ψωνίζει κανονικά από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου χωρίς όριο. Θα υπάρχει βέβαια κάποιο ημερήσιο όριο πληρωμών όπως έχουν όλες οι κάρτες, χρεωστικές-πιστωτικές.

Συγχωρέστε με αν έχει ήδη γραφτεί αυτό.

Μέλος της Μένσα Το avatar του/της Nikol1979
    Οχι Μαικ νομιζω δεν το παμε αυτο. Το παρηγορο ειναι οτι εξω μπορεις να κανεις πολυ περισσοτερες συναλλαγες με καρτα απο οτι εδω. Και σημερα που πηγα τραπεζα μου ειπαν οτι το οριο των ημερησιων συναλλαγων το κανεις οσο θες, η τουλαχιστον για 1000 ημερησιως που ρωτησα εγω μου το εκαναν αμεσως...

Επισης πολυ διαφωτιστικο αυτο οτι μπορεις μεχρι 2000 μετρητα να κρατας μαζι σου στο ταξιδι..

Παιδια εχετε βοηθησει πολυ ολοι σας!!!!!!!!!
    Ότι δίνεις γυρνάει σε σένα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nikol1979 Προβολή μηνύματος
    Οχι Μαικ νομιζω δεν το παμε αυτο. Το παρηγορο ειναι οτι εξω μπορεις να κανεις πολυ περισσοτερες συναλλαγες με καρτα απο οτι εδω. Και σημερα που πηγα τραπεζα μου ειπαν οτι το οριο των ημερησιων συναλλαγων το κανεις οσο θες, η τουλαχιστον για 1000 ημερησιως που ρωτησα εγω μου το εκαναν αμεσως...

Επισης πολυ διαφωτιστικο αυτο οτι μπορεις μεχρι 2000 μετρητα να κρατας μαζι σου στο ταξιδι..

Νικόλ το ίδιο ισχύει για συναλλαγές εντός-εκτός, ή για την ακρίβεια για αγορές από εξωτερικό υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Όταν από την τράπεζα σου είπαν ότι μπορείς να κάνεις το ημερήσιο όριο όσο θες, το όριο αυτό αφορά τις αγορές αγαθών και υπηρεσιών.

Είδα φως και μπήκα! Το avatar του/της nick_VFR
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nikol1979 Προβολή μηνύματος

Αυτό με τα 1000 € την ημέρα ίσχυε πριν τα capital controls. Βασικά, ισχύει ακόμα και το είχαν ανέκαθεν οι κάρτες για λόγους ασφάλειας.

Δυστυχώς, ισχύουν σε γενικές γραμμές όσα σου είπαν οι από πάνω. Συνοψίζοντας:
    1) Αναλήψεις 420 €/βδομάδα με την χρεωστική κάρτα. Ακόμα και όταν πάει εξωτερικό, θα μπορεί να συνεχίσει να κάνει αναλήψεις από τα ΑΤΜ εκεί. Αν έχει συνδικαιούχους στα 40.000, βγάζει κάρτα σε όλους και τραβάνε όλοι μαζί (η χρεωστική κάρτα συνδέεται με το άτομο και όχι με τον λογαριασμό και σε μία χρεωστική μπορούν να συνδεθούν περισσότεροι από ένας λογαριασμοί). Ελπίζω να μην τα έχει σε προθεσμιακό λογαριασμό γιατί... θα πρέπει να περιμένει μέχρι να λήξει! (δεν γίνεται πρόωρη ανάληψη/εξόφληση, εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι κτλ. κτλ.)
    2) Πάλι με την κάρτα, μπορεί να κάνει διάφορες αγορές, να χρεώνεται επιπλέον ο λογαριασμός του... και τα 420 να μένουν στο χέρι!
    3) Εδώ και λίγο καιρό, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής εμβασμάτων μέχρι 500 € τον μήνα στο εξωτερικό. Αν δεν κάνω λάθος, αυτή η δυνατότητα είναι ανεξάρτητη από το αν πήρες τα μετρητά που δικαιούσαι μέσα στον μήνα.
    4) Ανάληψη μετρητών από πιστωτική κάρτα δεν γίνεται.

Για οτιδήποτε άλλο, καλό θα ήταν να ρωτήσει στην τράπεζα του.

Υ.Γ. Πόσοι είμαστε που δουλεύουμε σε τράπεζες εδώ μέσα τελικά?

Υ.Γ.2 Γ@ΜΩ ΤΑ CAPITAL CONTROLS!!!!! :a37::a37::a37::a37::a37::a37::a37::a37::a37::a37::a37:

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nick_VFR Προβολή μηνύματος
    Αυτό με τα 1000 € την ημέρα ίσχυε πριν τα capital controls. Βασικά, ισχύει ακόμα και το είχαν ανέκαθεν οι κάρτες για λόγους ασφάλειας.

Δυστυχώς, ισχύουν σε γενικές γραμμές όσα σου είπαν οι από πάνω. Συνοψίζοντας:
    1) Αναλήψεις 420 €/βδομάδα με την χρεωστική κάρτα. Ακόμα και όταν πάει εξωτερικό, θα μπορεί να συνεχίσει να κάνει αναλήψεις από τα ΑΤΜ εκεί. Αν έχει συνδικαιούχους στα 40.000, βγάζει κάρτα σε όλους και τραβάνε όλοι μαζί (η χρεωστική κάρτα συνδέεται με το άτομο και όχι με τον λογαριασμό και σε μία χρεωστική μπορούν να συνδεθούν περισσότεροι από ένας λογαριασμοί). Ελπίζω να μην τα έχει σε προθεσμιακό λογαριασμό γιατί... θα πρέπει να περιμένει μέχρι να λήξει! (δεν γίνεται πρόωρη ανάληψη/εξόφληση, εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι κτλ. κτλ.)
    2) Πάλι με την κάρτα, μπορεί να κάνει διάφορες αγορές, να χρεώνεται επιπλέον ο λογαριασμός του... και τα 420 να μένουν στο χέρι!
    3) Εδώ και λίγο καιρό, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής εμβασμάτων μέχρι 500 € τον μήνα στο εξωτερικό. Αν δεν κάνω λάθος, αυτή η δυνατότητα είναι ανεξάρτητη από το αν πήρες τα μετρητά που δικαιούσαι μέσα στον μήνα.
    4) Ανάληψη μετρητών από πιστωτική κάρτα δεν γίνεται.

Για οτιδήποτε άλλο, καλό θα ήταν να ρωτήσει στην τράπεζα του.

Υ.Γ.2 Γ@ΜΩ ΤΑ CAPITAL CONTROLS!!!!! :a37::a37::a37::a37::a37::a37::a37::a37::a37::a37::a37:
    Όλοι για τις τράπεζες δουλεύουμε

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Απ' όσο ξέρω η Ουέστερ Γιούνιον δεν ελέγχεται γιά τα ποσά που διακινεί.....

Συνάδελφος έστειλε στον αδελφό του 5000 ευρώ και ο αδελφός του τα πήρε από Σ/Μ ΑΒ

Μήπως μπορεί να στείλει κάποιος μ' αυτόν τον τρόπο μετρητά (αν τα έχει μαρούλι βέβαια) έξω;;;;
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος

Συνάδελφος έστειλε στον αδελφό του 5000 ευρώ και ο αδελφός του τα πήρε από Σ/Μ ΑΒ

Μήπως μπορεί να στείλει κάποιος μ' αυτόν τον τρόπο μετρητά (αν τα έχει μαρούλι βέβαια) έξω;;;;
    Για το αντίστροφο δεν είμαι καθόλου βέβαιος σεΐχη μου.
    Το καλοκαίρι συγγενικό μου πρόσωπο που ασχολείται με κεράσια κλπ δεν μπορούσε να πληρώσει τούς αλλοδαπούς του εργάτες που είχαν γυρίσει στην χώρα τούς.
    Η wu έχει και αυτή όριο στα προς τα έξω αποστολή χρήματος.
    Έτσι υποχρεωτικά οι αλλοδαποί άνοιξαν λογαριασμούς και τούς πλήρωσε με μεταφορά μέσω τράπεζας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος

Από εξωτερικό προς Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα, από Ελλάδα όμως να στείλεις εξωτερικό απλά δεν... φαντάζομαι ο συνάδελφος που λες τα έστειλε από εξωτερικό.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Ναι ο συνάδελφος τα έστειλε από 'δώ........Σ.Αραβία πρός Ελλάδα..........

Γι' αυτό η πρόταση που έκανα ήταν ερωτηματική, μιάς και δεν ξέρω
    τι ισχύει από Ελλάδα πρός έξω.........
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

[...]
    Ποσοι εχετε μεινει ακομα σε τραπεζες;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    3) Εδώ και λίγο καιρό, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής εμβασμάτων μέχρι 500 € τον μήνα στο εξωτερικό.
    η αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό, έως το ύψος του ορίου των €500, δεν είναι δυνατή μέχρι και την 30/11/2015. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις για τις οποίες προηγουμένως έχει εισαχθεί τουλάχιστον ισόποσο κεφάλαιο από την αλλοδαπή
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Μέλος Το avatar του/της afortistos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Χρεωστική κάρτα είναι μία ανά φυσικό πρόσωπο και όχι ανά λογαριασμό, έτσι π.χ. εάν υπάρχει ένας λογαριασμός μόνο με 5 δικαιούχους, τότε μπορούν να βγουν 5 χρεωστικές κάρτες από τον ίδιο λογαριασμό. Εάν πάλι έχεις 10 λογαριασμούς πάλι μία κάρτα θα βγει και μπορεί να συνδεθεί με μέχρι 4 λογαριασμούς.
    Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.
    ..But it's not the fall that hurts
    It's when you hit the ground...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    το ΑΤΜ όμως άλλης τράπεζας εκτός από αυτή που εξέδωσε την κάρτα, δεν σου επιτρέπει να δεις και να επιλέξεις από τους διάφορους λογαριασμούς συνδεδεμένους με την κάρτα, παρά μόνο από τον 1ο.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 29/04/2009, 19:05
  2. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2008, 15:49
  3. Tellas Ote Forthent και λοίπες ιστορίες για αγρίους
    από Anritsu στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2008, 19:09