φιλε κατ αρχην εχει λαμδα το μηχανακι?οποτε οτι και να κανεις, περιεργα πραγματα πολυ δε προκειται να γινουν...τα μηχανακια ετσι κ αλλιως φτωχα δουλευουν ολα πλεον...
η βαλβιδα στο κατεμ που εσπασε, ειναι καθαρα θεμα αστοχιας...απλα ετυχε να σπασει...ντοντ γουορυ, κανε την αλλαγη να ευχαριστηθεις μπουμπουνισμα...
Συνήθως, τα μαμά μηχανακια είναι φτωχά μεσοχαμηλα και πλούσια ψηλά. Το πρώτο λόγω προδιαγραφών ρύπων μιας και εκεί μετρωνται και το δεύτερο για να μην ανατιναζονται σε σκληρή χρήση.
Συνήθως πάλι οι μαμά εξατμισεις είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να βγάζουν αρκετά περισσότερη ροπή μεσοχαμηλα και σχεδόν μια από τα ίδια με τις ανοιχτές στα ψηλά.
Κατά κανόνα, εκεί που χάνουν οι μαμάτες εξατμισεις είναι στις ρεπριζ από χαμηλες στροφες στις μικρές σχέσεις, 1η, 2α άντε και μια 3η...γιατί εγκλωβιζουν αέρα σε πίεση που ανθισταται στην γρήγορη αλλαγή της κινητικης του κατάστασης.
Προσωπικά, δεν μου έχει τύχει ποτέ και σε κανενα μηχανακι ψεκαστο να δω αλλαγή συνολικά προς το καλλιτερο με μόνο αλλαγή εξάτμισης. Καμιά φορά τυχαινει να είναι ο μαμά χάρτης πολύ φτωχός σε κάποια περιοχή λειτουργίας και η ανοιχτη εξάτμιση λόγω του ότι στην ίδια περιοχή είναι λιγότερο αποδοτική από την μαμά, να εμπλουτίζει το μείγμα και να δούμε κάποια βελτίωση. Αυτό που χάνουμε δηλ από εξάτμιση, το κερδίζουμε από τις αλλαγές στο μείγμα που αυτή επιφέρει.
Αν κάποιος λοιπόν είναι λεπτολογος και θέλει το καλλιτεροτερο μπαρ ναν, θα του πρότεινα να βάλει ένα wideband και να παρακολουθήσει τι κάνει το μηχανακι του και που. Μετά να κάνει αλλαγές στο ψεκασμο κρατώντας την μαμά εξάτμιση. Μερικά αλογακια θα τα πάρει και στα ψηλά αν το μαματο μείγμα είναι πχ 12.5 και το κάνει 13.2. Αν βεβαια θέλει απολειστικα απόδοση σε εκκινησεις, και δεν τον ενδιαφέρουν τα ρολ ον, τότε βάζει ανοιχτή.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Εξαρτάται τι θες...εγώ προτιμώ να μην χρειάζεται να παίζω κλακετες με το συμπλεκτη.
Ωραία..Ας αφήσουμε το smt..Το Husky 610ie το χρησιμοποιώ κυρίως για πόλη αλλά και για μαλακές εντουράδες σε νορμαλ χωματόδρομους. Ρεπριζ από χαμηλες στροφες στις μικρές σχέσεις, 1η, 2α άντε και μια 3η.. που γράφεις παραπάνω χρησιμοποιώ κατά κόρο..Τελικές σε αυτή τη μοτοσυκλέτα δεν πολυχρησιμοποιώ (σχεδόν ποτέ). Πιστεύεις (μαντεύεις είναι το σωστό) πως μια ακράπα θα ενισχύσει την κατάσταση; Με προοπτική να βάλω και ένα dynojet στο μέλλον και να φτιάξω τους χάρτες που θέλω, η μοτοσυκλέτα μπορεί να κινδυνεύει από φτωχό μίγμα; Νομίζω ότι ο λαμδα κάπως διορθώνει την κατάσταση..πλουτίζοντας ή φτωχαίνοντας..και κάτι ακόμα..σε μιά after εκτός από τη διατομή, τι άλλο κοιτάμε ώστε να κάνει στη μοτοσυκλέτα μας;
Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 20/02/2016 στις 10:54.
Η γνώμη μου είναι ότι γίνεται μόνο με wideband στο δρόμο, για πολλούς λόγους. Ο βασικοτερος είναι ότι θέλει χρόνο και πολλές διαφορετικές συνθήκες οδήγησης για να καταλάβεις τι γινεται. Κοστος αυτου περί τα 200 ευρώ.
Για το ψεκαστο 610 πάντως πρέπει να παίζει και κάποιου τύπου εργοστασιακο power up kit. Το έχεις ψάξει;
το πρώτο έχει έτοιμες ρυθμίσεις και συ απλά επιλέγεις
στο δεύτερο βλέπεις τα πάντα..αλλά αλλάζεις ελάχιστα..και πάντως όχι χάρτες.Είναι κυρίως διαγνωστικό εργαλείο.
http://www.rickramsey.net/TEtuning.htm
για το 610 η πατέντα που κάνουν είναι να βραχυκυκλώνουν τον λαμδα με συνέπεια να πλουτίζει αρκετά το μίγμα και να προσθέτουν ένα τελικό συνήθως της Arrow ή της LeoVince. Από την αρχή θα έπρεπε να αναφέρω πως από τη μοτοσυκλέτα είμαι ακρως ικανοποιημένος. Τη δουλειά της που είναι να με κυκλοφορεί στη πόλη και να με πηγαίνει σε βουνίσιους χωματόδρομους, την κάνει μια χαρά. Έχει πολύ δύναμη χαμηλά, και καλή απόκριση, αλλά και κάποιες τρύπες ισχύος στα ψηλά που δεν με πολυ-νοιάζει. Απλά έτυχε να υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης, μέσω ανταλλαγής, τελικού εξάτμησης είτε για το smt είτε για το 610 και έτσι μπήκα στο τρυπάκι. Περισσότερο για εμφάνιση, και ήχο..Έχοντας όμως την προϊστορία με το 950 σκέφτηκα να το ρωτήσω απόψεις..