δεν σβηνεις μοτερ περιμενεις και μετα απο καποια δευτερολεπτα σταματαει το βεντιλατερ και κατοπιν σβηνεις μοτερ.Με τον τροπο αυτο γινεται ηπια και πιο γρηγορα η απαγωγη θερμοτητας.Πολλα μανιουαλ εταιρειων το αναφερουν με εντονα γραμματα.
δεν σβηνεις μοτερ περιμενεις και μετα απο καποια δευτερολεπτα σταματαει το βεντιλατερ και κατοπιν σβηνεις μοτερ.Με τον τροπο αυτο γινεται ηπια και πιο γρηγορα η απαγωγη θερμοτητας.Πολλα μανιουαλ εταιρειων το αναφερουν με εντονα γραμματα.
Και με τα αμάξια το ίδιο κάνετε ? στήνετε αυτί για να ακουσετε αν δουλεύει το βεντιλατέρ και αν ναι δεν τ σβ΄νετε ?
Ρε μην κάνετε δύσκολη τη ζωή σας .....
το βεντιλατερ σας αναβει γιατι πηγαινετε σαν κοτες...
προσπαθηστε να πατε με καμια 70αρια χλμ (ναι εντος πολης) και ριξτε την θερμοκρασια της μηχανης σας ομορφα και αντρικια...ουτε βεντιλατερ, ουτε αναμονες, ουτε αναβω-σβηνω μοτερ σαν να ειμαι ο monk, ουτε καθομαι πανω μεχρι να σβησει...ουτε...ουτε..ουτε...
ροη στην οδηγηση σας και γκαζι...![]()
τοχω καταργησει το βεντιλατερ μου ζαλισε τα ουμπαλα![]()
Γιαννης
Δεν ξερω για σας, εγω με το 660 με ξηρό καρτερ και κύλινδρο με επένδυση αλουμινίου παρακαλώ να ανάβει το βεντιλατερ, χειμωνα δεν αναβει ΠΟΤΕ, ανάβει (λίγο) μόνο καλοκαίρι και στην πόλη.
Περσι το καλοκαίρι Ιουλιο πήγα Πατρίδα ( Θεσσαλονίκη φτωχομάνα) και εκανα πάνω κάτω μέσα στο μποτιλιάρισμα στην Ι. Δραγούμη γυρω γυρω απο τέρμα Λεωφορείων νταλα μεσημέρη με 40αρια κελσίου για να ακούω το βεντιλατερ να δουλεβει!
Πάντως ξέχωρα απο την πλάκα, δεν νομίζω να υπάρχει θέμα, καλύτερα πρόσεξε πχ τα λάδια και το παραφλου (συχνά αλλαγή) και ολα καλά.
Τελευταία τροποποίηση από Μανολης67; 12/04/2016 στις 20:00.
Ποια η λογικη του ,δουλευω στο ρελαντί το μοτερ (αρα δεν υπαρχει ροη αερα για να ψύξει τα υγρα) για να ψυχθεί το μοτερ;
Με αυτο τον τρόπο επιβαρύνεται ο κινητήρας με εξτρα θερμικο φορτίο.
Το βεντιλατερ υπάρχει για να υποβοηθήσει το κυκλωμα ψυξης οταν αυτό δεν μπορεί να γίνει με φυσικο τρόπο.
Γνωμη μου.....
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
ο πιο γρηγορος τροπος να ριξεις θερμοκρασια ειναι να κλεισεις την πηγη θερμοτητας. αρα το μοτερ. αν επρεπε να μενει ανοιχτο θα το γραφανε στα μανουαλ.
κάπως, κάπου, κάποτε σε ένα φόρουμ παραδίπλα μετα από 20 χιλ δίσκοι σε ποστ, στο τέλος έπεσαν κεφάλια για αυτό το θέμα
σβήνεις και φεύγεις
Παρε αερόψυκτο, η κάνε το ίδιο αερόψυκτο αφαιρώντας βεντιλατερ, παραφλού κτλ.
Για την ιστορία, κάποια μοντ πορτοκαλίας εταιρείας εχουν το βεντιλατερ ΕΞΤΡΑ, κάτι θα ξέρουν αυτοί...
Σε CBR xx που δεν κλείνει σχεδόν ποτέ μέσα στην πόλη τι να πω....
Εγώ το σβήνω και ας δουλεύει έτσι κ αλλιώς και να το αφήσω αν δεν κινηθεί η μηχανή δεν θα σβήσει ποτέ μόνο του.