Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 41 από 41

Θέμα: Φτιάξτο μόνος σου!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    θα αναλαβω τον κινδυνο να θεωρηθω κοροιδο και θα πω τα εξης απο προσωπικη εμπειρια
    αν χρειαζοταν να χρεωθω φουλ για να φτιαξω μονοκατοικια ειναι πολυ πιθανον να εβγαινα εκτος προυπολογισμου και να αφηνα πραγματα ατελειωτα
    ακομα κι αν το γλυτωνα αυτο σιγουρα δεν θα μπορουσα στο μελλον να τη συντηρησω οπως πρεπει και πολυ πιθανον θα κατεληγα με εναν κουβα χωρις πατο
    σκεφτομενος τα παραπανω πριν καμμια δεκαπενταρια χρονια κατευθυνθηκα προς διαμερισμα και μαλιστα μεταχειρισμενο
    ειδα πανω απο 100 σπιτια παλια καινουρια διαμερισματα μονοκατοικιες μεζονετες υπογεια και αετοφωλιες.....
    κατεληξα να αγορασω ενα διαμερισμα
    -κατασκευασμενο σε μια εποχη που οι κατασκευες ηταν πιο τιμιες
    -σε μια διαμορφωμενη περιοχη που ηταν και παρεμεινε οπως την ηθελα
    -ενα διαμερισμα δοκιμασμενο και προσεκτικα επιλεγμενο live και οχι απο σχεδια
    -σε μια πολυκατοικια οπως την ηθελα που οι οποιες εργασιες συντηρησης και αναβαθμισης μοιραστηκαν δια 8
    καποιοι ακουγοντας διαμερισμα σε πολυκατοικια θα πουνε ιουου...και τους καταλαβαινω
    προτεινω ομως σε οποιον ειναι σε τετοια φαση να κοιταξει πολυ μπροστα και βαθια γιατι καλυτερα μηχανακι 600αρι αψογο παρα 1000αρι ρημαδι
    (εννοειται οτι τους κατασκευαστες σπιτιων τους κατατασσω στην ιδια κατηγορια επαγγελματιων με τους μαντραδες οχηματων)

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nostradamus Προβολή μηνύματος
    Να πω και εγω την παπατζα μου, ως πολ. μηχανικος (αλλά με αρκετα χρονια εκτος Ελλαδας πλεον και χωρις να παρακολουθω οπως παλια τα δεδομενα).

Λεγανε παλια, το πρωτο σπιτι που φτιαχνεις μονος σου το πουλας, το δευτερο το νοικιαζεις και μενεις στο τριτο.

Εχει διαφορά, κατα την γνωμη μου, για που συζητας. Αλλες επιλογες εχεις στα μεγαλα κεντρα, αλλες σε επαρχια. Γενικα,προτεινω σε οποιον ενδιαφερεται να χτισει, να "πληρωσει" την επιβλεψη (εστω μερος της). θα σε γλυτωσει συνηθως απο πραγματα που δεν "φαινονται". Ειμαι βέβαιος οτι με αυτο που λεω, πολλοι απο προσωπικες εμπειριες η απο "ξερω απο πρωτο χερι" θα πουνε οτι οι επιβλεπωντες τα κανουν πλακακια με τους εργολαβους και δεν κανουν τιποτα, αλλα παντου με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα.

Επισης, εχω σε μεγαλη εκτιμηση (μιλαμε παντα θεωρητικα) σε αρχιτεκτονες και διακοσμητες εσωτερικων χωρων. Μπορουν να μεταμορφωσουν το τελικο αποτελεσμα και αν μπορει κανεις να σηκωσει το οποιο επιπλεον κοστος, μπορει να φτιαξει ενα σπιτι που θα ειναι πραγματικα ξεχωριστο και στα μετρα του.

Να θυμασαι οτι το τελικο κοστος, δεν θα ειναι αυτο που ειχες υπολογησει, οταν χτιζεις. Σχεδον παντα, θα υπαρξουν καποια απροβλεπτα, η "απροβλεπτα" αναλογα με το ποιον θα επιλεξεις. Κοιντυπο, αλλα το φτηνοτερο δεν ειναι το καλυτερο ειδικα σε αυτην την δουλεια.

Αν αγορασεις ετοιμο, θα αποφυγεις πολυ εκνευρισμο, στεναχωρια και αγχος, εκτος και αν η συμφωνια σου με το γραφειο θα ειναι εξαιρετικα "δεμενη". Αν δεν εχεις συναισθηματισμους ειναι καλη λυση το ετοιμο. Ψαχνεις, βρισκεις αυτο που πλησιαζει τις αναγκες σου και ξεμπερδευεις.
    Συμφωνώ απόλυτα σε ό,τι λές φίλε. Προ δεκαετίας έχτισα το δικό μου σπίτι στο οικόπεδο που είχε αγοράσει η μάνα μου όταν ήταν πιτσιρίκα στην Αθήνα (δεκαετία 60) και μπήκε τα τελευταία χρόνια στο σχέδιο. Πραγματικά θα μπορούσα να γράψω ένα μικρό βιβλίο για τις περιπέτειες του χτισίματος, τους μάστορες που νταραβερίζεσαι, τις υπηρεσίες που μπλέκεις.
    Δυο συμβουλές θα έδινα σε κάποιον που χτίζει: Πρώτον να έχει κάποιον άνθρωπο να επιβλέπει και δεύτερον να ξοδέψει - κι ας κόψει από αλλού- για αρχιτέκτονα. Το πρώτο το έκανα και σώθηκα, το δεύτερο όχι και κάπου το μετάνιωσα. Πρέπει να υπάρχει επίβλεψη για όλα. Θα πω ένα από τα πολλά περιστατικά που συνέβηκαν. Είχαμε υπογράψει στο συμφωνητικό με τον μηχανικό και τον εργολάβο πως θα μπουν σίδερα είτε σιδενόρ είτε μιας άλλης ελληνικής εταιρείας που δε θυμάμαι. Όταν άρχισε το σιδέρωμα του ισογείου ο μάγκας ο εργολάβος έφερε και έβαλε κάτι τούρκικα γάμησέ τα σίδερα αλλαχ ακμπαρ. Έφερε κόσμο από πολύ πρωί να δουλεύει και κατά το μεσημεράκι τελειώσανε. Ο επιβλέπων στην αρχή δεν το πήρε πρέφα, εγώ δούλευα, ο μηχανικός είχε άλλη οικοδομή να πάει και μόλις αντιλαμβάνεται ο επιβλέπων τί είχε γίνει, ο χαμός. Περιττό να πω πως μέχρι το απόγευμα ξήλωναν ό,τι είχε μπει, ο εργολάβος να βλαστημάει και να λέει πως έιναι το ίδιο σίδερο και καλύτερο κλπ. τέτοια.
    Θέλει γερό στομάχι το χτίσιμο, μπλέκεις με πολλούς λούμπεν χαρακτήρες, πραγματικά.
    Το αποτέλεσμα βέβαια σε δικαιώνει απόλυτα. Επίσης διαπιστώνεις ότι το κόστος ανέγερσης με το κόστος αγοράς διαμερίσματος δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Όλα γέρνουν υπέρ του πρώτου.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από afasias Προβολή μηνύματος
    .... Περιττό να πω πως μέχρι το απόγευμα ξήλωναν ό,τι είχε μπει, ο εργολάβος να βλαστημάει και να λέει πως έιναι το ίδιο σίδερο και καλύτερο κλπ..
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Κανονικά δεν πρέπει να τίθεται θέμα σύγκρισης διαμερισματος vs μονοκατοικίας, είναι καθαρά θέμα γούστου.

Σχετικά με την μονοκατοικία θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση που κατά κάποιο τρόπο το έζησα κι εγω.

Πολύς κόσμος ξεκινά να χτίζει ενα σπίτι και πολλές φορές το σπίτι αυτό είναι και μεγάλο. Γιατί όχι θα πει κανείς, αφου μπορεί καλά κάνει. Προσφέρει άνεση και ευχάριστη διαμονη, ειδικά όταν ειναι μικρά τα παιδιά.
    Σύντομα όμως τα παιδιά μεγαλώνουν και φεύγουν. Και τότε μένει ένα ζευγάρι σε ένα τεράστιο σπίτι, πρακτικά άχρηστο, με αυξημένα κόστη συντήρησης για 2 άτομα αλλά και λόγω ηλικίας του οικήματος. Σε αυτό πολλές φορές προστίθεται και το έξτρα κόστος χρήσης δευτερης κατοικίας (=ενοικιο) όταν το παιδί σπουδάζει σε άλλη πόλη. Οπότε πρακτικά μιλάμε για χρήση 18 ετών, αν το πρώτο παιδί δεν έχει γεννηθει ακόμη. Εκεί πια φαίνεται πόσο άχρηστος χώρος υπάρχει και τι σπατάλη πόρων προκαλεί.
    Το χειρότερο είναι πως στις περισσότερες περιπτωσεις δεν είναι δυνατο να γίνει εκμετάλλευση του χώρου ώστε να φέρνει ένα εστω και μικρό εισόδημα.
    Υπάρχει και άλλο. Αν το παιδί επιστρέψει για κάποιο λόγο στο πατρικό, η συμβίωση δεν ειναι πλέον ευχάριστη. Το "παιδί" θέλει την ιδιωτικότητα του, νομίζω το αντιλαμβανόμαστε όλοι.

Μια μεγάλη λεπτομέρεια που δεν έχω δει συχνά και συμπτωματικά έζησα κατα καποιο τρόπο στο δικο μου πατρικο (μονοκατοικια φυσικα) είναι η δυνατότητα να υπάρχουν ανεξαρτητοι χώροι, ή έστω η δυνατότητα να δημιουργηθουν με μικρες τροποποιήσεις. Στο δικό μου πατρικό, αν και οροφοδιαμερισμα σε μονοκατοικία, σκέφτηκε κάποτε ο πατέρας μου να κλείσει ένα μερος της πυλωτης και να φτιάξει ένα μικρό δυαρακι με την προοπτική να μείνει κάποιο από τα γερόντια. Τελικά δεν έμεινε κανείς αλλά μεταξύ άλλων, ήταν ο ιδανικός χώρος για μένα όταν γύρισα από σπουδες και στρατο και δεν είχα δουλεια. Για 2 χρόνια που ήμουν άνεργος και μέχρι να φύγω Γερμανία ήταν σα να ζω σε δικό μου διαμέρισμα, ειχα το χωρο μου χωρίς να ενοχλουμαι απο τους γονείς. Έφυγα εγω και μετά απο δική μου παρότρυνση έμεινε η αδερφή μου που έψαχνε κάπου να νοικιάσει. Τελικα έμεινε και αυτη 8 χρόνια εκει.

Αν δεν υπήρχε αυτό το δυαράκι αυτα τα 2 χρόνια δεν θα ήταν και τόσο ευχάριστα. Αλλά ουτε και θα μου άρεσε να επωμιστουν οι δικοί μου ένα ενοικιο για να το παίζω εγω μαγκας.
    Εδω και ένα χρόνο στα 25+ χρόνια που το έχουμε, επιτέλους το νοικιασε ο πατέρας μου, μετά από τρελό πιπιλισμα στα αυτια. Και το ενοικιο αυτό ειναι ευπρόσδεκτο τώρα περισσότερο από ποτε.

Αυτο που θέλω να πω είναι ότι βρισκω πολυ σημαντική λεπτομέρεια μια μονοκατοικία να προσφέρει τη δυνατότητα με κάποιες έστω τροποποιήσεις να διαιρεθεί σε περισσότερες κατοικίες. Είτε με την ανεγερση έξτρα οροφου, είτε στο ισογειο, είτε γιατί όχι στον ιδιο όροφο. Να υπάρχει δηλ η προοπτική όταν φύγουν τα παιδιά (γιατί θα φύγουν) να μπορεί να ενοικιαστεί ένα μέρος της μονοκατοικίας και να μπαινει ένα μικρό εισόδημα στο νοικοκυριο και αν επιστρέψουν να έχουν ένα δικό τους χώρο να μεινουν, είναι μεγάλο plus για ένα νεο να έχει δικο του προσωπικο χώρο και να μην πληρώνει ενοικιο.

Παλαιό μέλος
    Δεν έχω χτίσει, αλλά παρόμοια εμπειρία έχω με συνάδελφο που έχτισε. Μεγαλείο κυριολεκτικά, πολύ όμορφο το αποτέλεσμα, αλλά...
    Το κόστος της θέρμανσης του βγαίνει τεράστιο οπότε παλεύει με τζάκι κ ξύλα, ενώ έχει εγκατάσταση καλοριφέρ.
    Έχει δύο κοριτσάκια, 200 τετραγωνικά μεζονέτα, κανένα privacy όμως όπως αναφέρεις.
    Το ότι το δάνειο θα το ξεπληρώνουν τα παιδιά του για να πάρουν εξ αδιαιρέτου ένα "πρώην παλάτι" μελλοντικά δεν το συζητώ

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από typhoon Προβολή μηνύματος
    Δεν έχω χτίσει, αλλά παρόμοια εμπειρία έχω με συνάδελφο που έχτισε. Μεγαλείο κυριολεκτικά, πολύ όμορφο το αποτέλεσμα, αλλά...
    Το κόστος της θέρμανσης του βγαίνει τεράστιο οπότε παλεύει με τζάκι κ ξύλα, ενώ έχει εγκατάσταση καλοριφέρ.
    Έχει δύο κοριτσάκια, 200 τετραγωνικά μεζονέτα, κανένα privacy όμως όπως αναφέρεις.
    Το ότι το δάνειο θα το ξεπληρώνουν τα παιδιά του για να πάρουν εξ αδιαιρέτου ένα "πρώην παλάτι" μελλοντικά δεν το συζητώ
    Αυτό δείχνει προχειρότητα στην επιλογή εγκαταστατων.
    Δεν πας με γνώμονα την φτηνότερη δουλειά αλλά ποιος έχει τις γνώσεις να κάνει σωστή μελέτη και εγκατάσταση των μονώσεων και συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.
    Για παράδειγμα,στο νέο μου σπίτι (300τμ) το κόστος της θέρμανσης και ψύξης είναι μικρότερο από το παλαιότερο διαμέρισμα μου(82τμ)
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Αυτό έχει να κάνει με τις αντιλήψεις του κόσμου στο θέμα.
    Η αγορά προσαρμόζεται στα "θέλω" των πελατών.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Δεν πας με γνώμονα την φτηνότερη δουλειά αλλά ποιος έχει τις γνώσεις να κάνει σωστή μελέτη και εγκατάσταση των μονώσεων και συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.
    Για παράδειγμα,στο νέο μου σπίτι (300τμ) το κόστος της θέρμανσης και ψύξης είναι μικρότερο από το παλαιότερο διαμέρισμα μου(82τμ)
    Πάνε τόσο καλά οι καφέδες;;;

εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    συγγενικο μου ατομο μενει κατω ηλιουπολη αθηνα σε μονοκατοικία του 1950 σε καλή σχετικα ομως κατασταση ,
    στην καλυτερη ισως τοποθεσια της περιοχης με ανεμποδιστη ηλιόλουστη θεα κ απο την ταρατσα βλέπει την θαλασσα κ πολυ πολυ κοντα στη λεωφορο αλίμου οποτε σε 3 λεπτα κυριολεκτικά βρισκεται στη θαλασσα παραλία αλιμου η διπλα στη γλυφαδα κλπ ,βαρεθηκε την αθηνα κ θελει να παει μονιμα επαρχία ,εβαλε πωλητηριο σε κολώνες πουθενα αλλού ουτε μεσιτη ουτε τιποτα ,ειχε βαλει πλαφον ενα ποσό π.χ. 200.000 ευρω ουτε cents παρακατω αλλωστε δεν εχει οικονομικό θέμα οποτε στα παπαρι@ του αν φυγει γρηγορα η οχι ,αμεσως τηλ. απο ιδιωτες απο μεσιτες χαμός κυριολεκτικα ,μεσιτες τους απεκλεισε αμεσως σιγα μην δωσω 2% προμηθεια ελεγε για οικοπεδο σπιτι φιλέτο ,ηρθαν 10-12 ζευγαρια κυρίως, για να το δούν κ μονο 6 με 8 το απογευμα κ ΟΧΙ οποτε γουσταρε ο καθε ενας κ ΜΟΝΟ με επιδειξη ταυτοτητας κ κρατηση στοιχείων του ,σιγα μου ελεγε θα βάλω τον καθε παπά@α αγνωστο σπιτι μου,για 10ημερες τον επρηξαν κυριολεκτικά οικογενειες με παιδια σκυλιά γατιά κλπ ,αλλοι ελεγαν εχω μετρητα 50.000 ΜΑΥΡΑ κ τα υπολοιπα μεσω τραπεζης γενικά οι πιο πολλοί για ΜΑΥΡΑ του ελεγαν...... αλλος του ελεγε εχω 3 παιδια αλλα εχεις 2 κρεβατ/ρες φτιαξε αλλη μια κ το παιρνω ....γενικά τρελή κατασταση ,τους απεκλεισε ολους πήγε σε 3-4 σοβαρες κατασκευαστικες στις γυρω περιοχες κ ειπε εχω αυτο το ακινητο (βασικα αυτοι το οικοπεδο ηθελαν) κ τους ειπε εγω θελω π.χ. 200χιλιαρικα ,ηρθαν το ειδαν το μετρησαν κ μην τα πολυλογώ ,του εδιναν παραπανω απ οτι ζηταγε ελεγξαν τα χαρτιά δικηγοροι συμβολαιογραφοι κλπ ,το πουλησε στη μεγιστη τιμη που του εδωσαν πηρε ΟΛΑ τα ΛΕΦΤΑ ΝΟΜΙΜΑ μεσω τραπέζης φυσικά ουτε ΜΑΥΡΑ ουτε κοκκινα κιτρινα κλπ κλπ,μόλις ακούει για ιδιώτες οικογενειες ακομα σπυράκια βγαζει...
    Τελευταία τροποποίηση από alexis72; 23/06/2021 στις 05:48.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Πάνε τόσο καλά οι καφέδες;;;

Κάτσε να βάλω την στολή της εφορίας (που λέει και ο Δογκανος).....
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    θα αναλαβω τον κινδυνο να θεωρηθω κοροιδο και θα πω τα εξης απο προσωπικη εμπειρια
    αν χρειαζοταν να χρεωθω φουλ για να φτιαξω μονοκατοικια ειναι πολυ πιθανον να εβγαινα εκτος προυπολογισμου και να αφηνα πραγματα ατελειωτα
    ακομα κι αν το γλυτωνα αυτο σιγουρα δεν θα μπορουσα στο μελλον να τη συντηρησω οπως πρεπει και πολυ πιθανον θα κατεληγα με εναν κουβα χωρις πατο
    σκεφτομενος τα παραπανω πριν καμμια δεκαπενταρια χρονια κατευθυνθηκα προς διαμερισμα και μαλιστα μεταχειρισμενο
    ειδα πανω απο 100 σπιτια παλια καινουρια διαμερισματα μονοκατοικιες μεζονετες υπογεια και αετοφωλιες.....
    κατεληξα να αγορασω ενα διαμερισμα
    -κατασκευασμενο σε μια εποχη που οι κατασκευες ηταν πιο τιμιες
    -σε μια διαμορφωμενη περιοχη που ηταν και παρεμεινε οπως την ηθελα
    -ενα διαμερισμα δοκιμασμενο και προσεκτικα επιλεγμενο live και οχι απο σχεδια
    -σε μια πολυκατοικια οπως την ηθελα που οι οποιες εργασιες συντηρησης και αναβαθμισης μοιραστηκαν δια 8
    καποιοι ακουγοντας διαμερισμα σε πολυκατοικια θα πουνε ιουου...και τους καταλαβαινω
    Δεν είναι θέμα "ιουου", είναι θέμα δυνατοτήτων
    Προφανώς και η μονοκατοικία έχει άλλο κόστος σε σχέση με ένα διαμέρισμα
    Όποιος φτιάχνει / αγοράζει μονοκατοικία και έχει κατά νου ότι το κόσοτς του ανά μήνα (σε βάθος χρόνου προφανώς) θα είναι όσο τα κοινόχρηστα ενός τυπικού διαμερίσματος (15-25€) προφανώς και είναι άξιος της μοίρας του

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Κανονικά δεν πρέπει να τίθεται θέμα σύγκρισης διαμερισματος vs μονοκατοικίας, είναι καθαρά θέμα γούστου.

Σχετικά με την μονοκατοικία θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση που κατά κάποιο τρόπο το έζησα κι εγω.

Πολύς κόσμος ξεκινά να χτίζει ενα σπίτι και πολλές φορές το σπίτι αυτό είναι και μεγάλο. Γιατί όχι θα πει κανείς, αφου μπορεί καλά κάνει. Προσφέρει άνεση και ευχάριστη διαμονη, ειδικά όταν ειναι μικρά τα παιδιά.
    Σύντομα όμως τα παιδιά μεγαλώνουν και φεύγουν. Και τότε μένει ένα ζευγάρι σε ένα τεράστιο σπίτι, πρακτικά άχρηστο, με αυξημένα κόστη συντήρησης για 2 άτομα αλλά και λόγω ηλικίας του οικήματος. Σε αυτό πολλές φορές προστίθεται και το έξτρα κόστος χρήσης δευτερης κατοικίας (=ενοικιο) όταν το παιδί σπουδάζει σε άλλη πόλη. Οπότε πρακτικά μιλάμε για χρήση 18 ετών, αν το πρώτο παιδί δεν έχει γεννηθει ακόμη.
    Υπάρχει και άλλο. Αν το παιδί επιστρέψει για κάποιο λόγο στο πατρικό, η συμβίωση δεν ειναι πλέον ευχάριστη. Το "παιδί" θέλει την ιδιωτικότητα του, νομίζω το αντιλαμβανόμαστε όλοι.
    Δεν έχει λογική αυτό που λες, αλλιώς όλοι θα αγόραζαν διαμερίσματα 60-70 τ.μ., αφού κάποια στιγμή, "θα φύγουν τα παιδιά από το σπίτι"

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, μια φορά χτίζεις ή αγοράζεις σπίτι, οπότε προφανώς κοιτάς να πάρεις / κάνεις ότι μεγαλύτερο και καλύτερο μπορείς

Η παρατήρηση για δυνατότητα ανεξαρτητοποίησης χώρων σε μια μεγάλη μονοκατοικία, προφανώς και με βρίσκει σύμφωνο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alexis72 Προβολή μηνύματος
    συγγενικο μου ατομο μενει κατω ηλιουπολη αθηνα σε μονοκατοικία του 1950 σε καλή σχετικα ομως κατασταση ,
    στην καλυτερη ισως τοποθεσια της περιοχης με ανεμποδιστη ηλιόλουστη θεα κ απο την ταρατσα βλέπει την θαλασσα κ πολυ πολυ κοντα στη λεωφορο αλίμου οποτε σε 3 λεπτα κυριολεκτικά βρισκεται στη θαλασσα παραλία αλιμου η διπλα στη γλυφαδα κλπ ,βαρεθηκε την αθηνα κ θελει να παει μονιμα επαρχία ,εβαλε πωλητηριο σε κολώνες πουθενα αλλού ουτε μεσιτη ουτε τιποτα ,ειχε βαλει πλαφον ενα ποσό π.χ. 200.000 ευρω ουτε cents παρακατω αλλωστε δεν εχει οικονομικό θέμα οποτε στα παπαρι@ του αν φυγει γρηγορα η οχι ,αμεσως τηλ. απο ιδιωτες απο μεσιτες χαμός κυριολεκτικα ,μεσιτες τους απεκλεισε αμεσως σιγα μην δωσω 2% προμηθεια ελεγε για οικοπεδο σπιτι φιλέτο ,ηρθαν 10-12 ζευγαρια κυρίως, για να το δούν κ μονο 6 με 8 το απογευμα κ ΟΧΙ οποτε γουσταρε ο καθε ενας κ ΜΟΝΟ με επιδειξη ταυτοτητας κ κρατηση στοιχείων του ,σιγα μου ελεγε θα βάλω τον καθε παπά@α αγνωστο σπιτι μου,για 10ημερες τον επρηξαν κυριολεκτικά οικογενειες με παιδια σκυλιά γατιά κλπ ,αλλοι ελεγαν εχω μετρητα 50.000 ΜΑΥΡΑ κ τα υπολοιπα μεσω τραπεζης γενικά οι πιο πολλοί για ΜΑΥΡΑ του ελεγαν...... αλλος του ελεγε εχω 3 παιδια αλλα εχεις 2 κρεβατ/ρες φτιαξε αλλη μια κ το παιρνω ....γενικά τρελή κατασταση ,τους απεκλεισε ολους πήγε σε 3-4 σοβαρες κατασκευαστικες στις γυρω περιοχες κ ειπε εχω αυτο το ακινητο (βασικα αυτοι το οικοπεδο ηθελαν) κ τους ειπε εγω θελω π.χ. 200χιλιαρικα ,ηρθαν το ειδαν το μετρησαν κ μην τα πολυλογώ ,του εδιναν παραπανω απ οτι ζηταγε ελεγξαν τα χαρτιά δικηγοροι συμβολαιογραφοι κλπ ,το πουλησε στη μεγιστη τιμη που του εδωσαν πηρε ΟΛΑ τα ΛΕΦΤΑ ΝΟΜΙΜΑ μεσω τραπέζης φυσικά ουτε ΜΑΥΡΑ ουτε κοκκινα κιτρινα κλπ κλπ,μόλις ακούει για ιδιώτες οικογενειες ακομα σπυράκια βγαζει...
    Ε εντάξει, ο κατασκευαστής προφανώς και θα τα δώσει όλα νόμιμα, αφού είναι έξοδα της επιχείρησής του

Ο ιδιώτης δίνει μαύρα για να γλιτώσει φόρους, γιατί έχει πάρει ζεστό χρήμα από γονείς κλπ και δε μπορεί να το δικαιολογήσει κλπ κλπ

Μακάρι να πούλαγα κάτι και να μου δίναν περισσότερα από όσα ζητάω σε βαλίτσα, λες και είναι δύσκολο να τα διοχετεύσεις...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. βαλτα μονος σου!!!!!!!
    από spar13 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 29/11/2012, 15:56
  2. τουρμπο κιτ σχεδια φτιαχτο μονος σου
    από nikos121 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2012, 22:53
  3. service ! καντο μονος σου africa twin.
    από LARISEOS στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2010, 06:54
  4. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 07/03/2010, 13:35
  5. Κατασκευή carbon parts (φτιάξτο μόνος σου)
    από hfaistos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 23/02/2009, 13:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF