Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 40 από 40

Θέμα: Αλλαγή τσιμούχες μπροστινης ανάρτησης

Παλαιό μέλος
    Πέρασα (χωρίς τη μηχανή) γιατί ήταν ο δρόμος μου απο εκεί και μου είπαν να χώσω ένα πλαστικό σαν πιστωτική αφού βγάλω την 1η ξύστρα για τις σκόνες μήπως και δεν έχει κάτσει καλά η 2η ξύστρα που στεγανώνει.

Δεν πρόκειται να το κάνω γιατί δεν το έχω ξανα αγγίξει και δεν θέλω να κάνω ζημιά.
    Οπότε βλέπουμε απο βδομάδα αν βγάλω δρομολόγιο να το δοκιμάσουν αυτοί.

Η απορία μου όμως μένει. Ενώ δεν έχανε πριν ποιός πληρώνει την επισκευή μετά απο μία συντήρηση ρουτίνας?
    Προσωπική υπενθύμιση: Να μήν πηγαίνω κόντρα στο ΑΙ των Google/Facebook/Twitter/Insta.... Χαμένος χρόνος.
    https://www.imdb.com/title/tt11464826/

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karateo Προβολή μηνύματος
    Πέρασα (χωρίς τη μηχανή) γιατί ήταν ο δρόμος μου απο εκεί και μου είπαν να χώσω ένα πλαστικό σαν πιστωτική αφού βγάλω την 1η ξύστρα για τις σκόνες μήπως και δεν έχει κάτσει καλά η 2η ξύστρα που στεγανώνει.
    δεν είναι παράλογο αυτό που σου λένε.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator

Δεν πρόκειται να το κάνω γιατί δεν το έχω ξανα αγγίξει και δεν θέλω να κάνω ζημιά.
    Οπότε βλέπουμε απο βδομάδα αν βγάλω δρομολόγιο να το δοκιμάσουν αυτοί.

Η απορία μου όμως μένει. Ενώ δεν έχανε πριν ποιός πληρώνει την επισκευή μετά απο μία συντήρηση ρουτίνας?
    Όπως το θέτεις, το συνεργείο .
    Αν δεν έχουν θέμα οι μπουκάλες, η πιστωτική που σου είπαν θα δουλέψει.
    The Dirty Harry

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    δεν είναι παράλογο αυτό που σου λένε.
    Το καταλαβαίνω αλλά δεν θέλω να αγγίξω κάτι που δεν ξέρω πώς είναι και να χρεωθώ εγώ την βλάβη στο τέλος αν υπήρχε περίπτωση να την πληρώσουν αυτοί βέβαια.

Και απο την άλλη όταν χρυσοπληρώνεις εργατοώρα επίσημου συνεργείου δε νομίζω να είναι λογικό να λαδώνεις τα χέρια σου μετά.
    Θα επανέλθω μόλις περάσω να δοκιμάσουν αυτό που λένε.
    Προσωπική υπενθύμιση: Να μήν πηγαίνω κόντρα στο ΑΙ των Google/Facebook/Twitter/Insta.... Χαμένος χρόνος.
    https://www.imdb.com/title/tt11464826/

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Το καταλαβαίνω αλλά δεν θέλω να αγγίξω κάτι που δεν ξέρω πώς είναι και να χρεωθώ εγώ την βλάβη στο τέλος αν υπήρχε περίπτωση να την πληρώσουν αυτοί βέβαια.

Και απο την άλλη όταν χρυσοπληρώνεις εργατοώρα επίσημου συνεργείου δε νομίζω να είναι λογικό να λαδώνεις τα χέρια σου μετά.
    Θα επανέλθω μόλις περάσω να δοκιμάσουν αυτό που λένε.
    θα σου πρότεινα να το καθαρίσεις και να το πας εκεί να το δουν οι ίδιοι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Νέο μέλος Το avatar του/της ThatSlowMF
    Καλημέρα, ανοίγω ξανά το θέμα για έναν προβληματισμό μου σχετικά με την επισκευή της ανάρτησης του TLR... λοιπόν τα καλάμια του έχουν μπιμπίκια σκουριάς, τα οποια αν και πολύ μικρά (ουτε καν η καμερα δεν τα πιάνει), στην υφή τα καταλαβαίνεις και με την χρήση, μου έκαναν ζημιά στην τσιμούχα . Η ερώτηση είναι, θα στέλνατε ποτέ κάτι τέτοιο για φτιάξιμο ( τόρνος, επιχρωμίωση κτλ) ή απλά να πάω για αλλαγή?
    Κλίνω προς την αλλαγή απλά είναι ακριβά τα ρημάδια (ΤΝΚ ) και επειδή δεν ξέρω κανέναν να έχει κάνει κάτι παρόμοιο μαζεύω γνώμες.
    Δευτέρα θα πάει στον μηχανικό να μείνει και να ξεκινήσουμε σγα σγα τις δουλίτσες που θέλει αλλά θα θελα να ακούσω άλλες εμπειρίες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ThatSlowMF Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα, ανοίγω ξανά το θέμα για έναν προβληματισμό μου σχετικά με την επισκευή της ανάρτησης του TLR... λοιπόν τα καλάμια του έχουν μπιμπίκια σκουριάς, τα οποια αν και πολύ μικρά (ουτε καν η καμερα δεν τα πιάνει), στην υφή τα καταλαβαίνεις και με την χρήση, μου έκαναν ζημιά στην τσιμούχα . Η ερώτηση είναι, θα στέλνατε ποτέ κάτι τέτοιο για φτιάξιμο ( τόρνος, επιχρωμίωση κτλ) ή απλά να πάω για αλλαγή?
    Κλίνω προς την αλλαγή απλά είναι ακριβά τα ρημάδια (ΤΝΚ ) και επειδή δεν ξέρω κανέναν να έχει κάνει κάτι παρόμοιο μαζεύω γνώμες.
    Δευτέρα θα πάει στον μηχανικό να μείνει και να ξεκινήσουμε σγα σγα τις δουλίτσες που θέλει αλλά θα θελα να ακούσω άλλες εμπειρίες.
    Τα μπιμπίκια τα ξυρίζεις. Αρχικά με κάποιο κοπίδι, και στην συνέχεια λιαίνεις με scotchbright.

Ουσιαστικά, αυτό που χαλάει την τσιμούχα, είναι ότι σκάει το στρώμα του χρωμίου, κι από κάτω, το σίδερο σκουριάζει. Οπως σκουριάζει, παίρνει όγκο, και πετάγεται σαν καρφάκια προς τα έξω, τα οποία σου χαλάνε την τσιμούχα.

Ξυρίζοντας τις σκουριές ανά 6μηνο, και με το να κάνεις κανά έλεγχο με το χέρι που και που, το πρόβλημα γίνεται μόνο αισθητικό.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ThatSlowMF Προβολή μηνύματος
    Διέτρεξε με το νύχι σου το καλάμι, αν μαγκώνει σε οποιοδήποτε σημείο, θα σου δημιουργεί αντίστοιχο πρόβλημα και στην τσιμούχα.
    Το πρώτο που θα έκανα εγώ, (συνήθως γίνεται έτσι κι αλλιώς κατά τις εργασίες συντήρησης των πιρουνιών), είναι ψέκασμα με WD και ελαφρύ τρίψιμο με κυκλικόανοδικές κινήσεις με σφουγγαράκι ήπιας λείανσης (τύπου ή scotch brite).

Ξανά κάνεις έλεγχο με το νύχι, αν δεν έχει εξαφανιστεί το πρόβλημα, επαναλαμβάνεις με λίγο πιο "επιθετικό" σφουγγαράκι.

Αν δεν πετύχει ούτε αυτό πας σε ότι σου είπε ο από πάνω.

Για επιχρωμίωσεις δεν έχω προσωπική εμπειρία και από ότι έχω διαβάσει (σε αγγλόφωνα φόρουμ) οι γνώμες ήταν ποικίλες.

Κάνε και μια ερώτηση για κόστος και αν αναλαμβάνουν εδώ.
    Oldfarts never die

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Και εγώ με WD40 και scotch brite καθαρίζω τις επιφανειακές σκουριές.
    RIDE MORE TALK LESS

Νέο μέλος Το avatar του/της ThatSlowMF
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SeniorCanardo Προβολή μηνύματος
    Διέτρεξε με το νύχι σου το καλάμι, αν μαγκώνει σε οποιοδήποτε σημείο, θα σου δημιουργεί αντίστοιχο πρόβλημα και στην τσιμούχα.
    Το πρώτο που θα έκανα εγώ, (συνήθως γίνεται έτσι κι αλλιώς κατά τις εργασίες συντήρησης των πιρουνιών), είναι ψέκασμα με WD και ελαφρύ τρίψιμο με κυκλικόανοδικές κινήσεις με σφουγγαράκι ήπιας λείανσης (τύπου ή scotch brite).

Ξανά κάνεις έλεγχο με το νύχι, αν δεν έχει εξαφανιστεί το πρόβλημα, επαναλαμβάνεις με λίγο πιο "επιθετικό" σφουγγαράκι.

Αν δεν πετύχει ούτε αυτό πας σε ότι σου είπε ο από πάνω.

Για επιχρωμίωσεις δεν έχω προσωπική εμπειρία και από ότι έχω διαβάσει (σε αγγλόφωνα φόρουμ) οι γνώμες ήταν ποικίλες.

Κάνε και μια ερώτηση για κόστος και αν αναλαμβάνουν εδώ.

Πήρα τηλέφωνο σε αυτον https://papoutsas.gr/ ο οποιος κάνει επιχρωμιώσεις σε καλάμια μηχανών και μου είπε οτι αξίζει να το κάνεις μόνο άμα δεν βρίσκεις πουθενα αλλού αφου η διαδίκασια κάνει περίπου όσο το καλάμι (και είναι ακριβό το καλάμι) οπότε θα δοκιμάσω αυτο με κάποιο ελαφρύ λειαντικό και βλέπουμε... Αλλιώς μπορεί να με συμφέρει πιο πολύ το να πάρω ενα σετ μπουκάλες από Hayabusa πρώτης γενιάς που είναι πρακτικά το ίδιο σύστημα.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Service μπροστινής ανάρτησης
    από LatanG στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 03/03/2009, 01:00
  2. Προφόρτιση μπροστινής ανάρτησης
    από schumacher_ στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2009, 19:04
  3. αλλαγη ρυθμισης πισω αναρτησης
    από b_bong12 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks