Είναι το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο αισθητικά της εταιρείας στην κατηγορία
Έμπαινα
Είναι το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο αισθητικά της εταιρείας στην κατηγορία
Έμπαινα
Ωραία χρώματα!!!
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......
Αισθητικα είναι ωραίο αλλά νομίζω η σχεδιαστική εμμονή στο νεο ρετρό, χωρίς να προσπαθήσουν να υιοθετήσουν τα χαρακτηριστικά που εκαναν τα ujm αποδεκτα στον πολυ κοσμο, ειναι περιοριστικη για το μηχανάκι. Πχ το τεποζιτο 13 λίτρα, το μη ενισχυμένο υποπλαίσιο, το υψος και ο σχεδιασμός της σελας. Επίσης η επιλογες 17-19 και 18-18 στις ζάντες νομίζω ειναι περιοριστικες στη συμπεριφορά και την επιλογή ελαστικών σε ενα δρομισιο μηχανακι.
Θα προτιμούσα ενα interceptor με 17-17 με τις αναρτήσεις του bear, 22αρι τεποζιτο και 400cc παραπάνω.
Εχεις δικιο αλλα οπως λες ειναι άλλη κλαση μοτοσυκλέτας.
Το interceptor νομίζω είναι γενικώς πιο ορθολογική μοτό απλά δεν καλύπτει ολα αυτά που ψάχνω (καλύτερα εψαχνα) σε μια νεα μοτο αυτής της κατηγορίας. Τα βρίσκεις σε παλιότερα μοντέλα μτχ και δίνοντας λίγο λιγότερα χρήματα. Τεχνολογικά δλδ αν ψάχνω αερόψυκτο μοτερ με περισσοτερη ροπη, ντιζες, διπλό αμορτισέρ και μεγαλύτερη αυτονομια, υπάρχουν επιλογές.
Κριμα πού δεν μπορούμε να αγοράσουμε καινούργιο μηχανάκι σαν αυτά που ονειρευομασταν εικοσι χρόνια πριν και το βρίσκουμε στα μεταχειρισμένα με 100k χιλιόμετρα...
Θεωρώ οτι είναι χαμενη ευκαιρία για την RE ενω τεχνολογικά η οικογένεια interceptor, bear, continental είναι φτηνη και προσιτή, αντι να επιλέξει το δρόμο της χρηστικότητας επέλεξε τον δρομο του design χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να ανταγωνιστεί στην χρηστικότητα στα ισα μεταχειρισμένα εικοσι και πανω ετών.
Εννοείς ότι θα προτιμουσες ένα αερόψυκτο Bonneville η v7 εικοσαετίας αντί για κούτα RE;
Οχι. Εννοω οτι προτιμησα xjr (δεκαπενταετίας) απο v7 850 κουτα , απο triumph t120 και speed twin κουτα και απο interceptor 650 κουτα. Αντίστοιχα θα πήγαινα σε zephyr 1100, cb1100, gsf1200 κλπ.
Ο λόγος ειναι η τιμή και διάφορα άλλα (προσωπικες προτιμήσεις) που τα καινούργια δεν μου καλυπταν εντελώς οπως ανεση, χωρος για αποσκευές και αυτονομία.
Ανεξάρτητου μεταχειρισμένου ή καινούργιου θεωρώ ότι συγκρίνεις διαφορετικά μοντέλα
Αρχικά οπως και να το κάνουμε έχει διαφορετική αίσθηση ένας τετρακυλινδρος από ένα δικύλινδρο, έχουν τα συν και πλην
Επίσης τα: xjr1300,zrx1200,cb1300,gsx1400 είναι muscle naked με ρετρό στοιχεία οπως το φανάρι και τα όργανα.
Τα bonevillle v7 special w800 είναι τα modern classic
Τα speed twin, v7 stone z900rs, και άλλα είναι ρετρο λουκ
Πάντως δεν τίθεται θέμα, οι κατασκευαστές φτιάχνουν τις προτάσεις τους.
Ωστόσο όπως είπες υπάρχουν ακόμη ωραία και προσεγμένα μεταχειρισμένα τα οποία μπορούν με τυπική φροντίδα ανεξάρτητου χλμ να συνεχίσουν ρολάρουν για 2 γενεές ακόμη.
Εξαρτάται τι αρέσει στον καθένα
Αντιλαμβάνομαι ότι για κάποιον που βράζει το αίμα του μετράνε περισσότερο οι επιδόσεις, το πλήθος κυλίνδρων, το μπραντνέιμ του κατασκευαστή κλπ κλπ.
Για κάποιον που δεν βράζει, μετράει περισσότερο η συμβατότητα του οχήματος με τα γούστα του. Εγώ ας πούμε δεν την θέλω αθλήτρια, ούτε με σιξπάκ κοιλιακούς και γραμμωμένο μπούτι. Την θέλω φυσικιά ρε αδερφέ. Γι' αυτό φαγώθηκα για στρογγυλό φανάρι, ίσιες διπλές εξατμίσεις, ίσια ή μονή σέλα και ρεζερβουάρ με ποθητές καμπύλες. Να, ας πούμε το αντίθετο από το cb1300, το οποίο έχει -στο δικό μου μάτι, να μην παρεξηγούμαι- πολύ αντικούκου σέλα και ντεπόζιτο.
Χώρια το μπόι, που αν είσαι 1,90 είναι κομματάκι περιοριστικό στα περισσότερα.
Α, κατά τα λοιπά, ωραιότατο λοιπόν και το bear!
Ομορφη και πολυ classic look και απ οτι βλεπω super ροπή.
Ολα καλα μεχρι που είδα αυτο:
Kerb Weight (90% Fuel + Oil)
243 kg
Μιλαμε κουφάθηκα. Εχει παραπλήσιο βάρος με τα διπλασιου κυβισμού γυμνα Ιαπωνικα XJR, CB, ZRX !
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Άρη εδώ ο κατασκευαστής αναφέρει 216Κ γεμάτο
https://www.royalenfield.com/in/en/m...cles/bear-650/
Αλλο μηχανακι βλέπεις, αυτο με σχεδον χωρς φτερα.
Δες εδω, 243 λεει
https://www.royalenfield.com/in/en/m...s/classic-650/
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
με έκαψες λίγο....
το θρεντ αναφέρεται στο bear 650, αυτό που επισυνάπτεις είναι το classic 650 αιτιολογείται το περίσσιο βάρος απο την πιο εκτεταμένη χρήση μετάλλου
bear & interceptor αναφέρονται κάπου στα 216κ, και πάλι υπάρχει μια υπέρβαση μιας και το speed900 ζυγίζει τόσο, όμως αιτιολογείται απο το ότι η RE είναι νέα και ανερχόμενη σε σχέση με τους παραδοσιακούς κατασκευαστές
you rise you fall you're down then you rise again
Εχεις δίκιο,απλα εβαλαν παραπανω το Classic και το κοιταγα. Σιγουρα τα φτερα κλπ ειναι πιο βαρια αλλα πόσο βρε παιδι μου?
Και το δικο μου το SR500 εχει φτερα και φαναρι κλπ χρωμιο, 165 κιλα ειναι ομως στεγνό. Αν κανουμε μια συγκριση με σχετικα παρομοιο μονοκυλινδρο RE παλι βλεπεις τεραστια διαφορα.
Κατι κανουν εκει, λιωμενα αμονια πρεπει να χρησιμοποιούν.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957