Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 40 από 40

Θέμα: Υπερκοστολογημενες μοτο

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    βασικα δεν μπορουμε να ξερουμε ποιες μηχανες ειναι υπερκοστολογημενες αμα δε ξερουμε
    την νετη εργοστασιακη τιμη τους προ φορων και δασμων.

το σιγουρο παντως ειναι πως σε τουτη εδω τη χωρα υπερκοστολογημενες μηχανες, ειναι οι
    μεταχειρισμενες.
    ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ..

Παλαιό μέλος
    Λογικό,αφού οι περισσότερες είναι γιαπωνέζικες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της patsavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterTHErider Προβολή μηνύματος
    Blitzer καταλαβαίνω τι λες αλλά ο τίτλος μιλάει για υπερκοστολογηση.δηλαδη τα κόστη παραγωγής και πώλησης.αν είναι κάτι διαφορετικό να μας το διευκρινησει ο δημιουργός του θέματος.
    Και σε αυτή την η βάση απαντάω.
    ΑΝ εννοεί υπερτιμημένα ως προς την τελική χρήση και διασκέδαση στον αναβάτη να το κουβεντιάσουμε διαφορετικά.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Ναι, έχεις δίκιο, θεωρώ ότι ήταν λίγο ατυχής η επιλογή λέξεων του πατσαβούρη και στην πραγματικότητα εννοεί αυτό που έγραψα, αλλά το δέχομαι, εκείνος το άνοιξε, είναι στο χέρι του να το διευκρινίσει.

Το διευκρινησα παραπάνω.Ατυχες το αρχικό.
    Εννοώ απλά λαϊκά, χωρις οικονομολόγικες αναλυσεις.
    Η ερώτηση αναδιατυπωμενη είναι η εξής:
    Ποια καινούργια μοτοσυκλέτα θεωρείτε ότι ΔΕΝ. αξίζει τα χρήματα αγοράς της και γιατί.
    ΑΠΛΑ και με αιτιολόγηση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από patsavour Προβολή μηνύματος
    Ανοίγω εδώ ένα θέμα,μιας που γίνεται κουβέντα κατά καιρούς.
    Θέμα:Ποιες θεωρείτε και γιατί ως υπερκοστολογημενες μοτό,δηλαδή που πωλούνται παραπάνω απ' ότι πραγματικά αξίζουν,παραθέτοντας βεβαίως και τα επιχειρήματα σας για αυτό.
    Παραθέτουμε αν έχουμε και τις εμπειρίες μας ,(αν έχουμε) απ' αυτές,που θα επιβεβαιώνουν την άποψη μας.
    ΙΔΩΜΕΝ.
    Υπερκοστολογημένες θα ήταν εάν κάποια εργοστάσια βγάζαν αξιόλογα κέρδη. Το αντίθετο βλέπω, οι περισσότερες ανήκουν σε πολυεθνικές που μάλλον τις συντηρούν για λόγους γοήτρου με χασούρα, οι υπόλοιπες δεν έχω δει να βγάζουν τίποτα σοβαρά κέρδη.

Από εκεί και πέρα το "αξίζουν" είναι προσωπικό θέμα του καθενός.
    Για κάποιον αξίζει γιατί έχει κατανάλωση 0.032 λεπτά του € μικρότερη κατανάλωση από τον ανταγωνισμό.
    Για κάποιον αξίζει γιατί έχει την 032 από τις 200 που έβγαλε το εργοστάσιο.
    Και κάποιος άλλος χαλάλι τόσα λεφτά χτύπησε 3 γκομενάκια στον καφέ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της patsavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος

Από εκεί και πέρα το "αξίζουν" είναι προσωπικό θέμα του καθενός.
    Για κάποιον αξίζει γιατί έχει κατανάλωση 0.032 λεπτά του € μικρότερη κατανάλωση από τον ανταγωνισμό.
    Για κάποιον αξίζει γιατί έχει την 032 από τις 200 που έβγαλε το εργοστάσιο.
    Και κάποιος άλλος χαλάλι τόσα λεφτά χτύπησε 3 γκομενάκια στον καφέ.
    Ακριβώς .Θέλουμε λοιπόν αιτιολογημένες όλες τις απαντήσεις ,ανεξαρτήτως οπτικής γωνίας.
    π.χ. έχω το τάδε μηχανάκι,μου κόστισε ένα κάρο λεφτά,τοχω πληρώσει σε βλάβες δύο φορές, αλλά με έχει αποζημιώσει γιατί είναι γκόμενοπαγίδα στην καφετέρια, γιατί πάντα φεύγω φορτωμένος με παρέα όταν την παρκαρω εκεί πέρα.Αρα για μένα αξίζει.
    Πάμε λοιπόν.

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Όλες όπως οτιδήποτε φτιάχνεται ή πουλιέται σαν υπηρεσία με σκοπό το χρηματικό κέρδος.
    when life gets complicated i ride.

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Ακριβώς .Θέλουμε λοιπόν αιτιολογημένες όλες τις απαντήσεις ,ανεξαρτήτως οπτικής γωνίας.
    π.χ. έχω το τάδε μηχανάκι,μου κόστισε ένα κάρο λεφτά,τοχω πληρώσει σε βλάβες δύο φορές, αλλά με έχει αποζημιώσει γιατί είναι γκόμενοπαγίδα στην καφετέρια, γιατί πάντα φεύγω φορτωμένος με παρέα όταν την παρκαρω εκεί πέρα.Αρα για μένα αξίζει.
    Πάμε λοιπόν.

Για να κάνουμε τέτοιου είδους αξιολόγηση θα πρέπει να είναι βασισμένη σε τωρινές αγορές και σε βάθος χρόνου τουλάχιστον 3 ετίας.
    Αγοράζω δηλαδή το α-β μοντέλο που κόστισε χ ευρώ, το κρατάω κάνα 3-4 χρόνια και παραθέτω κόστος τυπικής χρήσης και συντήρησης, τυχόν βλάβες/ακινητοποίηση κλπ, για ψ μέρες,και κρίνω από το αρχικό κόστος απόκτησης + συντήρηση/βλάβες κατά πόσο άξιζε η αγορά του.
    Ξεκινώ με τις δικές μου αγορές και μια πρόσφατη του κουνιάδου μου :

Το 1997 που αγόρασα το πρώτο μου μεταχείρω μηχανάκι (Honda Bros 400 PGM) κόστισε περίπου 800,000 δρχ μαζί με 2 κράνη λάστιχα σέρβις και έκανα 65000 κμ σε 2 χρόνια με μηδέν θέματα.
    Πουλήθηκε 650000 δρχ βλάβες-ζημιές άγνωστη λέξη.
    Άξιζε η αγορά του; ΝΑΙ! Υπερτιμημένο; δε θα το έλεγα...

Το επόμενο ήταν ένα μεταχείρω ΤΑ 650 του 2001με 22.000 κμ.άριστο στα 1.500.000 δρχ που το κράτησα σχεδόν 5 χρόνια και δεν ζήτησε τίποτα πέραν των αναλώσιμων κι αυτό. Δόθηκε με 120.000 κμ και ακόμα κυκλοφορεί.
    Άξιζε η αγορά του; σαφέστατα ΝΑΙ! Υπερτιμημένο; μπα,δε θα το έλεγα...
    Επόμενο έιναι αυτό που έχω τώρα Hornet 600 (πάάάλι Honda; ) καινούργιο κούτα με ανταλλαγή το ΤΑ στην τιμή των 7650€.Απ'ο βλάβες στα σχεδόν 90,000 κμ που έχει είναι τα κλασικά 2 ανορθωτές και πηνίο πρόσφατα..Άλλες βλάβες δεν είχα.
    Άξιζε η αγορά του; 20 χρόνια μετά σίγουρα ΝΑΙ! Υπερτιμημένο; όχι,δε θα το έλεγα...

Ενδιάμεσα αγοράστηκε και ένα ΚΑΖΕ R 115 με 350000 κμ σε άθλια κατάσταση για τα θελήματα που σουλουπώθηκε σιγά σιγά και κυκλοφορεί ακόμα. Κόστισε 100€ η αγορά του και κάνα 180άρι λάστιχα, αναλώσιμα σέρβις ,μια σέλλα και τα πλαστικά του όλα..Δεν καίει,δε σπάει δε χαλάει...
    Άξιζε η αγορά του; σίγουρα ΝΑΙ! Υπερτιμημένο; με τίποτα..

Benelli 502 (του κουνιάδου) Αγοράστηκε πριν κάνα 3άρι χρόνια,έχει κάπου στα 6400€ αν θυμάμαι καλά, και έχει 45.000 κμ περίπου.Έχει ανάψει το check engine 2-3 φορές χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία. Όμορφο μηχανάκι,δείχνει ποιοτικό με καλά περιφερειακά (ακτινικές δαγκάνες,320mm δίσκους ABS tcs κλπ κλπ) για την κατηγορία,δείχνει"μπουγιόζικο" στο δρόμο -άρα σε βλέπουν-και μέχρι στιγμής μόνο αναλώσιμα.
    Άξιζε η αγορά του; Λογικά ναι Υπερτιμημένο; δε θα το έλεγα,αλλά σε βάθος χρόνου δε γνωρίζω... στο car.gr πάντως σαν μεταχείρω πουλιέται από 4500-4800 με ελάχιστα κμ Αν σε 2 χρόνια έχει χάσει 2 χιλιάρικα στην 5ετία πόσο θα έχει; ..
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Πάμε λοιπόν.

ωραία και τις μάζεψες στατιστικώς θα έχεις αποψεις απο 100 ενεργά μέλη με κρτική γωνία απο εκατόν-δυο διαφορετικούς παράγοντες και συνισταμένες, ασφαλή συμπεράσματα δε θα βγάλεις

Προσωπικά θεωρώ πως η μόνη κοινή συνισταμένη θα ήταν : να είχαν διπλασιαστεί τα εισοδήματα του μέσου ενδιαφερόμενου μοτοσικλετιστή, δηλαδή αν ο μέσος υπάλληλος με μισθό 1100 ευρώ(παντελόνι) το 2008 αγόραζε varadero/multi 1100/gs1200 που κόστιζαν 11-13k
    σήμερα θα έπρεπε να λαμβάνει τουλάχιστον τα διπλάσια (2200ε παντελόνι πάντα) για να κάνει υπέρβαση στα africa /gs/v2 που κοστίζουν το διπλάσια απο τους προκατόχους τους.

Αν δε, λάβουμε υπόψη την ακρίβεια της ζωής σε προϊόντα διαβίωσης, ενοικια, ενεργεια, διασκέδαση, ταξίδια. το ισοζύγιο θα έπρεπε να ήταν Χ3 τουλάχιστο...

Αρα της κοντής @ωλής της φταίνε η τρίχες, δεν είναι υπερκοστολογημένα, είναι ότι ήταν για να κρατήσουν τα μερίδια τους, εμείς είμαστε "π"τωχοί (ή αν θέλεις μαλάκες που επιστρέψαμε στις "ελεύθερες αγορές" να μας στείλουν στον διαολο)....

you rise you fall you're down then you rise again

Μέλος Το avatar του/της aris19
    Σε αυτό το θέμα νομίζω αν ρωτήσεις 100 άτομα θα πάρεις 100 διαφορετικές απόψεις. Κατ' αρχάς πώς ορίζει κανείς αν κάτι είναι υπερκοστολογημένο όταν δεν γνωρίζει σε τι φόρους υπόκειται, πόσο κοστίζει η παραγωγή του και πολλά άλλα; Ειδικά σε εποχές που όλες οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα, πολλές φορές φαινομενικά τελείως αδικαιολόγητα, όπως συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια.

Αν μιλήσουμε δε για μοτοσυκλέτες που προσωπικά τις εντάσσω στο πλαίσιο χόμπυ/καύλας, εκεί οριακά κάποιος μη μηχανόβιος θα μπορούσε να πει ότι είναι τελείως περιττό έξοδο. Διότι προφανώς μια μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι το καθημερινό μεταφορικό μέσο κάποιου, όμως αντικειμενικά ούτε το πιο πρακτικό, ούτε το πιο ασφαλές είναι. Για να μείνω στο θέμα, θα δώσω ένα παράδειγμα για το πως αντιλαμβάνομαι το ερώτημα.

Θεωρώ ότι για να χαρακτηρίσουμε ένα μηχανάκι ως υπερκοστολογημένο πρέπει να το συγκρίνουμε με την αντίστοιχη/παρόμοια επιλογή κάποιας άλλης εταιρείας, εφόσον υπάρχει στην γκάμα της δεύτερης. To Suzuki GSXS-1000 κοστίζει €14.495, έχει Brembo φρένα, KYB αναρτήσεις, 150 ονομαστικούς ίππους, quickshifter και δεν έχει IMU ούτε ιδιαίτερα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια. To BMW S1000R κοστίζει €18970 με το βασικό χρώμα, το πακέτο dynamic (quickshifter, riding modes pro και dynamic damping control), Brembo φρένα, αναρτήσεις Marzocchi, έχει ΙMU και αρκετές ηλεκτρονικές ευκολίες (connectivity, turn-by-turn navigation, καταγραφή δεδομένων με την εφαρμογή της BMW). To ΚΤΜ Duke 1390R κοστίζει €24350, έχει φρένα Brembo Stylema, αναρτήσεις WP, IMU και παρόμοιες ηλεκτρονικές ευκολίες με το BMW, με το quickshifter να είναι έξτρα στο Tech pack (απαράδεκτο).

Στο προκείμενο λοιπόν: Αξίζουν τα σχεδόν €4500 παραπάνω της BMW σε σχέση με τη Suzuki; Αξίζουν τα σχεδόν €5400 παραπάνω της KTM σε σχέση με τη BMW; Ναι στην πρώτη περίπτωση, όχι στην δεύτερη και θα εξηγήσω το σκεπτικό μου. Όσον αφορά τη δύναμη, προσωπικά την ίδια ευχαρίστηση θα πάρω στρίβοντας μια μοτοσυκλέτα 150 ονομαστικών ίππων (Suzuki), μια με 170 (BMW) και μια με 190 (KTM). Όσον αφορά τα υπόλοιπα οδηγικά χαρακτηριστικά (φρένα, αναρτήσεις, IMU-ηλεκτρονικά) θα έδινα τα παραπάνω για να πάρω BMW αντί για Suzuki αλλά όχι για KTM αντί για BMW. Γιατί ναι μεν ποιοτικά το KTM είναι ανώτερο από το BMW αλλά εγώ που δεν μπαίνω συχνά σε πίστα, το "wow factor" που θα προσφέρει σε εμένα δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα. Κάποιος πιο καλός/γρήγορος αναβάτης ή κάποιος που μπαίνει πιο συχνά στην πίστα θα πει "τι λες ρε, είναι η μέρα με τη νύχτα" και πιθανότατα θα έχει δίκιο.

Για να μην γίνω -πολύ- κουραστικός, η απάντηση στο αρχικό ερώτημα εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο καθένας στο μηχανάκι του και τι απαιτήσεις έχει από αυτό. Αν βάλουμε και το θέμα εμφάνισης στην εξίσωση εκεί είναι που χάνεται η μπάλα. Κλείνοντας, αναφέρθηκα σε γυμνά μηχανάκια γιατί αυτά μου αρέσουν και για αυτά "ψάχνομαι", τα επιχειρήματά μου όμως θα ήταν τα ίδια και για άλλα είδη μοτοσυκλετών.

ΥΓ: Δεν μίλησα για το Tuono V4 Factory που μου αρέσει εξίσου με το S1000R για να είναι μεγαλύτερες οι διαφορές τιμής στα μηχανάκια του παραδείγματος και ναι, θα έδινα τα €2220 παραπάνω για την Aprilia.

Παλαιό μέλος
    Bmw gs, σαν τα iPhone. Πανάκριβα, πανάκριβα αξεσουάρ, πληρώνεις για να ξεκλειδώσεις ηλεκτρονικά, δώσεις, πάρε επέκταση δανείου για να δώσεις το παλιό και να πάρεις το καινούριο αρκεί να πληρώνεις δώσεις για πάντα, χαλασμένοι άξονες,πολύ βάρος, καινούρια ktm, πάλι πληρώνεις για τα ηλεκτρονικά, χαλασμένοι εκκεντροφόροι 790-890,, αριθμημένες συλλεκτικές εκδώσεις Ducati, +30.000 πάνω η τιμή για ένα άλλο χρώμα και μερικά καρμπον κομμάτια.
    Tracer και λοιπά 3 κυλινδρα yamaha
    honda και yamaha πάπια με ίδια ποιότητα με κινέζικα αλλά τιμή +1000€.

Όλα τα 1000ss έχουν διπλασιάσει τιμή σε σχέση με πριν 10-15 χρόνια, οποιοσδήποτε γνωστή εταιρία
    Και ακόμα περισσότερο αν πουλάνε ποιότητα Κίνας,Ταϊβάν,Ινδίας για ιαπωνική η ευρωπαϊκή.

Τα μόνα που δεν είναι υπερκοστολογιμενα είναι τα κινέζικα, γιατί τώρα προσπαθούν να κερδίσουν την αγορά όπως έκαναν οι Ιάπωνες το 1980-1990.
    On-of, γυμνά, street,ss, φορτομενα με αξεσουάρ και ηλεκτρονικά με οκ ποιότητα σε τιμές 5-6-7000.
    Δλδ όσο έχει μια εξάτμιση acrapovits για bmw1000ss η ktm1390.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2015, 15:16
  2. Συναγερμός ΜΟΤΟ
    από smavrid στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2004, 20:05
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2003, 14:13
  4. Ιδρυση Νεασ ΛεσΧησ Μοτο...
    από parji στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2003, 15:02
  5. Καλημερα Σε Ολο Το Μοτο...............
    από sozos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 13:32

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF