Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 50

Θέμα: 1η ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    σ' αυτό που προορίζεται, στην ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ

+1, ακριβώς επειδή 'περρισεύει' δύναμη το όχημα επιταχύνει.
    Το παρακάτω διάγραμμα δύναμης έλξης προς ταχύτητα (το tractive effort που σας έλεγα), είναι από το Bosch Automotive Handbook και αν και στην προκειμένη περίπτωση αφορά αυτοκίνητο είναι τυπικό.
    Παρόμοια διαγράμματα μπορείτε να βρείτε στα tests των τελευταίων ετών του Performance Bikes. Tα νούμερα μπορεί να αλλάζουν αλλά η μορφή είναι ίδια

Aυτό που εύκολα παρατηρείται είναι ότι η δύναμη έλξης είναι πολύ μεγαλύτερη με χαμηλή σχέση και ταχύτητα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	tract force.jpg 
Προβολές:	126 
Μέγεθος:	74,4 KB 
ID:	58266

You BETA believe...

Έχει αρχίσει και μου μυρίζει......

You BETA believe...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Θέλετε να μας πείτε οτι επιρεάζεται σε κάτι ο κινητήρας απο την ταχύτητα που έχουμε στο κιβώτιο?

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Έχει αρχίσει και μου μυρίζει......
    Μπορεί να'ταν και η ιδέα μου.....:wacko:

You BETA believe...

Εγώ θα έλεγα να κινείσαι με την σχέση που ``νιώθεις`` οτί ζητάει το μηχανάκι εκείνη την ώρα ανάλογα με τις συνθήκες...Και να μην σκέφτεσαι , --α έχω πρώτη και δεν κάνει, άς βάλω μία δευτέρα...

Μόνο σε αυτή την περίπτωση δεν θα καταπονείς την μοτοσυκλέτα.
    vrooommmmm!!!

υπάρχει η σχέση που ζητά το μηχανάκι ΚΑΙ αυτή που ζητά ο αναβάτης

το μηχανάκι είναι ευτυχισμένο αν αλλάζω από 1η σε 2η στις 3000, εγώ δεν είμαι

θυμίζω, 400 κυβικά, 4κύλινδρο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harlek
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Και η αντίδραση του δρόμου μέσω του ελαστικού-γραναζιών κ.τ.λ.?

Το tractive effort (μου διαφεύγει αυτή την στιγμή η μετάφραση) , παίρνει την μέγιστη τιμή του με 1η ταχύτητα...
    Ναι, με την πρώτη ταχύτητα έχεις μεγαλύτερη αντίδραση στον τροχό, στην αλυσίδα και στα γρανάζια. Όμως, λόγω της σχέσης πολλαπλασιασμού του κιβωτίου, η "αντίδραση δρόμου" που φτάνει στον κινητήρα δεν είναι μεγαλύτερη από εκείνη που φτάνει όταν επιταχύνεις με την πέμπτη. Απλά στη μια περίπτωση νομίζεις ότι το κιβώτιο (και ο κινητήρας) δέχεται μεγάλη αντίδραση επειδή αισθάνεσαι το αποτέλεσμά της (μεγάλη επιτάχυνση), ενώ με την πέμπτη δεν αισθάνεσαι έτσι (ωστόσο το κιβώτιο "βασανίζεται" εξίσου από τη ροπή του κινητήρα και την αντίδραση του δρόμου, απλά η "μακριά" σχέση μετάδοσης δεν σ' αφήνει να το νιώσεις). :wacko:

μοναχικός καβαλλάρης Το avatar του/της kostisthegreek
    υπάρχει η σχέση που ζητά το μηχανάκι ΚΑΙ αυτή που ζητά ο αναβάτης

το μηχανάκι είναι ευτυχισμένο αν αλλάζω από 1η σε 2η στις 3000, εγώ δεν είμαι

θυμίζω, 400 κυβικά, 4κύλινδρο

Μάλον κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας!
    Πήρα τη strada κι έρχομαι...

αφού εδώ και 4 χρόνια δεν μου έχει βγάλει τίποτε, λέω να το κρατήσω το κορίτσι κι ας διαφωνούμε λιγουλάκι

μοναχικός καβαλλάρης Το avatar του/της kostisthegreek
    αφού εδώ και 4 χρόνια δεν μου έχει βγάλει τίποτε, λέω να το κρατήσω το κορίτσι κι ας διαφωνούμε λιγουλάκι
    Εχω την εντύπωση ότι της έχεις ψήσει το ψάρι στα χείλη αλλά στόμα έχει και μιλιά δεν έχει!
    Πήρα τη strada κι έρχομαι...

θα αστειεύεσαι...

υπάρχουν άτομα που, όταν ακούν ότι σπάνια ξεπερνώ τις 8000 μου λένε πως "αφήνω ανεκμετάλλευτο το μισό μοτέρ"

Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
    Ναι, με την πρώτη ταχύτητα έχεις μεγαλύτερη αντίδραση στον τροχό, στην αλυσίδα και στα γρανάζια. Όμως, λόγω της σχέσης πολλαπλασιασμού του κιβωτίου, η "αντίδραση δρόμου" που φτάνει στον κινητήρα δεν είναι μεγαλύτερη από εκείνη που φτάνει όταν επιταχύνεις με την πέμπτη. Απλά στη μια περίπτωση νομίζεις ότι το κιβώτιο (και ο κινητήρας) δέχεται μεγάλη αντίδραση επειδή αισθάνεσαι το αποτέλεσμά της (μεγάλη επιτάχυνση), ενώ με την πέμπτη δεν αισθάνεσαι έτσι (ωστόσο το κιβώτιο "βασανίζεται" εξίσου από τη ροπή του κινητήρα και την αντίδραση του δρόμου, απλά η "μακριά" σχέση μετάδοσης δεν σ' αφήνει να το νιώσεις). :wacko:
    Ξανακοίτα το διάγραμμα, είναι αντιπροσωπευτικό.

Τι γίνεται εδώ πέρα, ό ένας λέει για σχέσεις, ο άλλος για το τι αισθανόμαστε καβάλα...

Μήπως να βγάλουμε τον oldman από mod και να φωνάξουμε την Dr. Ruth?:wacko:

You BETA believe...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
    Σωστός.
    Ο κινητήρας βγάζει τα ίδια άλογα σε όλες τις σχέσεις άρα ταλαιπωρείται σε όλες τις σχέσεις το ίδιο.
    Η μετάδοση ίσως ταλαιπωρείται και απο την πολλή ροπή στις πρώτες σχεσεις αλλά και απο τις σαλ στην τελική.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos

Ο κινητήρας βγάζει τα ίδια άλογα σε όλες τις σχέσεις άρα ταλαιπωρείται σε όλες τις σχέσεις το ίδιο.
    Τον ταλαίπωρο.....:a16:

You BETA believe...

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    εγω λεω να μη γεμιζετε καμια ταχυτητα...και μετα να ποζαρετε στα περιοδικα με ενα μηχανακι που εχει κανει 300,000 χλμ χωρις προβληματα

ρε πατε καλα? Honda εχετε... μετα τις 4000 σ.α.λ. θα κολλησει το ρημαδι (αν δεν εχει μεινει απο ηλεκτρικα) :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

(να δω ποσο θα ζησει αυτο το ποστ) :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αν σας πιάσουν για "υπερβολική" ταχύτητα
    από sniper στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2004, 15:09
  2. Γραμμική ταχύτητα εμβόλου;;;
    από jtoros στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2004, 19:09
  3. Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 31/03/2004, 10:17