Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 50

Θέμα: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos
    MHN MHN MHN!!!! paris tin mixani mazi sou. Eimai foititis stin slovakia kai exw to cbr 1100 Blackbird. Min ksexnas 3 vasika pragmata!!!

1) Afti ti stigmi pou sou grafw exei -5 C!! Den kikloforei ditroxo oute gia deigma.. Psofokryo kai pagos!! Sygnwmi.. POLYS PAGOS!!! Oloi oi mixanovioi edw xrisimopoioun to lewforeio 8 mines to xrono!! Akomi kai an eisai kagouras kai katafereis se thermokrasies pou ftanoun kai tous -20 C (Germania) kai an sou aresei to patinaz isws na min sou aresoun oi mpatsoi..

2)Mpatsoi.. Molis doun pinakida apo allo kratos den exeis katalavei pote se stamatisan, se egrapsan kai min exeis tin paramikri entipwsi pws DEN 8a se grapsoun gia ta omorfa sou matia!!

3)Kleftronia.. 8a eisai tyxeros an sou afisoun tin eikona tis panagias pou eixes krimenni katw apo tin sela H kapou sto timoni!! Akomi kai otan er8eis, prepei na vreis idiwtiko parking me securitades kai etairia pou na sou parexoun asfaleia klopis!

Afta.. Fantasou pws exw afisei thn mixani mou ston kollito mou kai tin pairnw volta otan katevainw ellada. Toulaxiston exw paisei mono perpatwntas kai oxi panw stin "monakrivi mou". Den me egrapsan pote hahaha.. kai enoikiazw mono to dwmatio mou kai oxi kai to parking!!
    Elpizw na voi8isa..

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider

2.Πιστεψε με πως δεν εχεις κανενα απολυτος προβλημα να εισαι μονιμος κατοικος και να εχεις μοτο/αυτο με Ελληνικες πινακιδες.Τα τελη κυκλοφοριας ειναι τα ελληνικα που πρεπει να εχεις.

Αυτό μπορείς να το κάνεις όταν είσαι φοιτητής.Δηλώνεις μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα, όταν σου ζητηθεί, και προσωρινή στο μέρος που μένεις.
    Όταν δηλώνεις μόνιμη κατοικία στην χώρα που είσαι, αλλά κυρίως εργασία σ'αυτή τη χώρα, τα πράγματα αλλάζουν.
    Δεν αντιλέγω ότι μπορείς να κυκλοφορήσεις,και αν σε σταματήσουν να αποφύγεις το οτιδήποτε, αλλά αυτό θα είναι γιατί θα έχουν άγνοια των νομικών δικλείδων που υπάρχουν για τέτοιες περιπτώσεις.
    Αν κάποιος έχει γνώσεις, ή απλά το προχωρήσει και σου πει "Ας βρεις το δίκιο στο δικαστήριο", τότε μπλέκεις σε νομικό κυκεώνα , που πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ καλός γνώστης των "παραθύρων" από πρίν, και πάλι θα χάσεις όχι απλώς χρόνο και χρήμα, αλλά χρόνια και χρήματα μέχρι να λήξει η υπόθεση.
    Και πάλι, αφού κερδίσεις, και πέσει η υπόθεση αρχικά, τότε περνάς στο δικό σου δικαστικό αγώνα κατά του κράτους, ώστε ν'αποζημειωθείς.
    Απόφαση και δικαίωμα του καθενός είναι, ποιο δρόμο θ'ακολουθήσει.

Για μένα, που οδηγώ δίπλα του, αν έχει ασφάλεια και δίπλωμα, και με καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος, δεν με ενοχλεί, απλά θα καθυστερούσε περισσότερο και θα ήταν δυσκολότερο να καλύψει τις ζημιές, η ασφάλεια του οχήματος με ελληνικές πινακίδες.

Υ.Γ. Μέχρι 2 χρόνια πρίν, οι ασφαλιστικές εταιρείες της κάθε χώρας, είχαν δικαίωμα ν'ασφαλίσουν όχημα με ξένες πινακίδες. Πλέον το αποφεύγουν όσο τίποτ'άλλο, και λένε ότι απαγορεύτηκε.
    Στο αν απαγορεύτηκε όντως ή έτσι το λένε, με πιάνετε αδιάβαστο.
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs

Re: Re: Re: Re: Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Αρχικά δημιουργήθηκε από FZMAN
    Και πως μπορεί να ξέρει κάποιος πόσο καιρό είναι η μηχανή εκεί με ελληνικές πινακίδες αφού δεν υπάρχει έλεγχος κάθε πότε έρχεται ή φεύγει απ΄την χώρα;
    Εδω Ολλανδια απο ελεγχο κατοικιας (δηλωνεις υποχρεωτικα διευθυνση και που μενεις στο δημαρχειο. Μετα εισαι κατοικος της πολης που δηλωσες).

Αν μενεις εδω πανω απο μερικους μηνες και εχεις αυτοκινητο με ξενες πινακιδες πρεπει να τις αλλαξεις υποχρεωτικα !!!

Δαγκώνω άσχημα....γρρρ Το avatar του/της Krokodilos001
    kai na simpliroso,

gia na doulepseis edo, prepei amesos na dilosis monimi diefnissi katikias,
    na exeis forogoliko mitroo pou sto dinoune otan exeis difnisis katikias,
    kai asfalistiko forea, pou zitaei diefnisi katikias.

opote kseroune akribos pote irthes!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Krokodilos001
    kai na simpliroso,

gia na doulepseis edo, prepei amesos na dilosis monimi diefnissi katikias,
    na exeis forogoliko mitroo pou sto dinoune otan exeis difnisis katikias,
    kai asfalistiko forea, pou zitaei diefnisi katikias.

opote kseroune akribos pote irthes!

Και σε φορολογουνε αναλογα !

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Ετυχε και με σταματησαν μια φορα -κυριως λογο μαυρου ανακλαστικου κρανους- carabinieri και ζητησαν στοιχεια.
    Η μηχανη μου εχει Ιταλικες πινακιδες καθως και η ασφαλεια μου ειναι ιταλικη,γιατι απλα δεν μου χρειαζεται στην Ελλαδα αφου μενω Ιταλια.
    Οταν αρχησαν να μου κανουν ναζια για το διπλομα οτι δεν καταλαβαινουν κλπ γιατι δεν ειναι στα λατινικα...τους εκανα την απλη ρητορικη ερωτηση και εκει με αφησαν να φυγω.
    Τους ρωτησα οτι αν εγω γυρησω το διπλομα σε ιταλικο και παω στην ελλαδα για 3,4,5 μηνες και οδηγω εκει αυτοκινητο με ελληνικες πινακιδες,τι πρεπει να κανω,να αλλαξω παλι διπλομα?
    Και οπως εσεις δεν ειστε υποχρεωμενοι να ξερετε ελληνικα ετσι δεν ειναι και ο ελληνας αστυνομικος να ξερει ιταλικα,γιαυτο γραφει στο εμπροσθοφυλλο διπλομα σε 8 γλωσσες!
    Εκει δεν ηξεραν τι να απαντησουν και με αφησαν.
    Οταν πηρα κληση απλα σημειωσαν τον κωδικο που εχει το διπλομα και το ονομ/επον απο την ταυτοτητα μου.
    Σχετικα με την γραφειοκρατια εχουν αλλαξει πολλα τα τελευταια 2 χρονια αρκει να τυχη να το ψαξεις.
    π.χ Αδεια παραμονης δεν ειναι υποχρεωτικη πλεον.

Τωρα,μπορει και να εχετε δικιο για Ολλανδια και Αγγλια..δεν ξερω εκει τι γινεται.
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Ετυχε και με σταματησαν μια φορα -κυριως λογο μαυρου ανακλαστικου κρανους- carabinieri και ζητησαν στοιχεια.
    Η μηχανη μου εχει Ιταλικες πινακιδες καθως και η ασφαλεια μου ειναι ιταλικη,γιατι απλα δεν μου χρειαζεται στην Ελλαδα αφου μενω Ιταλια.
    Οταν αρχησαν να μου κανουν ναζια για το διπλομα οτι δεν καταλαβαινουν κλπ γιατι δεν ειναι στα λατινικα...τους εκανα την απλη ρητορικη ερωτηση και εκει με αφησαν να φυγω.
    Τους ρωτησα οτι αν εγω γυρησω το διπλομα σε ιταλικο και παω στην ελλαδα για 3,4,5 μηνες και οδηγω εκει αυτοκινητο με ελληνικες πινακιδες,τι πρεπει να κανω,να αλλαξω παλι διπλομα?
    Και οπως εσεις δεν ειστε υποχρεωμενοι να ξερετε ελληνικα ετσι δεν ειναι και ο ελληνας αστυνομικος να ξερει ιταλικα,γιαυτο γραφει στο εμπροσθοφυλλο διπλομα σε 8 γλωσσες!
    Οταν πηρα κληση απλα σημειωσαν τον κωδικο που εχει το διπλομα και το ονομ/επον απο την ταυτοτητα μου.
    Σχετικα με την γραφειοκρατια εχουν αλλαξει πολλα τα τελευταια 2 χρονια αρκει να τυχη να το ψαξεις.

Τωρα,μπορει και να εχετε δικιο για Ολλανδια και Αγγλια..δεν ξερω εκει τι γινεται.
    Αυτα που λες για το διπλωμα ειναι τωρα παντου το ιδιο.
    Αν θες να το αλλαξεις το αλλαζεις (κοστιζει καπου 40 ευρω) αλλα καλυτερο ειναι ναχεις το διπλωμα σου και αν αλλαξεις διευθυνση κατοικιας σε χωρα του εξωτερικου απλα το δηλωνεις αν ειναι να μεινεις πανω απο χρονο για δουλεια.

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
    Αν θες να το αλλαξεις το αλλαζεις (κοστιζει καπου 40 ευρω) αλλα καλυτερο ειναι ναχεις το διπλωμα σου και αν αλλαξεις διευθυνση κατοικιας σε χωρα του εξωτερικου απλα το δηλωνεις αν ειναι να μεινεις πανω απο χρονο για δουλεια.

μαλλον λεμε το ιδιο.
    γιατι απο την στιγμη που αγοραζεις μηχανη στο εξωτερικο χρειαζεται να εχει μια μονιμη διευθυνση κατοικιας,οποτε και ολα τα λοιπα χαρτια που λες.
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo
    ............
    Ακριβώς όπως το είπες.
    Δεν ήξεραν!
    Θα μπορούσαν να σου απαντήσουν "ΝΑΙ" ή "SI" και να σε έγραφαν.
    Άκρη δεν θα έβγαζες και θα πλήρωνες το πρόστιμο.
    Σίγουρο αυτό που σου λέω.
    Έχουν το δικαίωμα.
    Απλά δεν το ξέρουν ή δεν ασχολούντε.
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
    Ακριβώς όπως το είπες.
    Δεν ήξεραν!
    Θα μπορούσαν να σου απαντήσουν "ΝΑΙ" ή "SI" και να σε έγραφαν.
    Άκρη δεν θα έβγαζες και θα πλήρωνες το πρόστιμο.
    Σίγουρο αυτό που σου λέω.
    Έχουν το δικαίωμα.
    Απλά δεν το ξέρουν ή δεν ασχολούντε.

και επίσης έγινε στην ιταλία

στην αγγλία δε νομίζω να το πολυσχολιάζαν
    ή αν δεν ξεραν και δεν ήθελαν να σε αδικήσουν θα σε είχαν εκεί να περιμένεις μέχρι να έρθει κάποιος που να ξέρει να τους διαφωτίσει

ή τουλάχιστον έτσι νομίζω

όχι παλιός... Το avatar του/της PanVas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs

Κάνω quote το μήνυμα του tifoefs όχι γιατί έχω να παρατηρήσω κάτι επάνω στα λεγόμενά του απλά γιατί θέλω να αναφερθώ στα διπλώματα και την οδήγηση στο εξωτερικό.

Η Ευρωπαική (και όχι μόνο) νομοθεσία έχει προβλέψει για το συγκεκριμένο θέμα και αν θέλουν οι τοπικοί άρχοντες κάθε κράτους μπορούν να σε τραβήξουν και να σε ταλαιπωρήσουν με το αμετάφραστο Ελληνικό δίπλωμα... Υπάρχει σύμβαση με φορέα σε κάθε χώρα του κόσμου όπου μεταφράζουν το δίπλωμά σου στα Αγγλικά (και κάποιες ακόμα γλώσσες). Στην χώρα μας, καλώς ή κακώς ο φορέας αυτός είναι η ΕΛΠΑ.

Προσωπικά έχω βγάλει το διεθνές δίπλωμα, όπως αποκαλείται για την καθημερινή μου χρήση στην Βουλγαρία, που είναι μέλος κράτος της Ε.Ε. Το κόστος είναι 85 ευρά για 3 χρόνια. Με αυτό πετυχαίνεις την εύκολη αποφυγή κολλημάτων από τους τοπικούς τροχαίους, την μη κατάσχεση του ελληνικού σου διπλώματος σε περίπτωση μπλεξίματος. (Εκεί υπάρχει μία λεπτομέρεια που λέει ότι ο φέρων το διεθνές δίπλωμα πρέπει να έχει πάντα μαζί του και το πρωτότυπο, αλλά αυτό δεν αναφέρεται πουθενά επάνω στο δίπλωμα, παρά μόνο στις διακρατικές συμβάσεις.)
    Για άλλες περιοχές, όπως Αμερική και Καναδά, βγάζεις για ένα χρόνο με κόστος 45 ευρά, όπως επίσης έκανα για να μπορέσω να νοικιάσω και να οδηγήσω αυτοκίνητο σε πρόσφατη επίσκεψή μου στην NY. Υπάρχουν χώρες που δεν δέχονται καν το ροζ τρίπτυχό μας και άλλες που δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
    Με ένα τηλ στην ΕΛΠΑ θα λύσεις όλες σου τις απορίες, όπως έκανα και εγώ, ενώ η εξυπηρέτηση του υποκαταστήματος στον Πύργο των Αθηνών είναι πάντα υποδειγματική.

Για το θέμα να αγοράσεις εκεί μοτοσικλέτα, ή να ανέβεις με την δικιά σου, θα σου πρότεινα να αγοράσεις εκεί.
    Πολλοί οι λόγοι και όλα αυτά στα λέω γιατί πολύ απλά έχω περάσει από την ίδια διαδικασία σκέψης...
    Είμαι στην Σόφια και αυτή την στιγμή έξω από το σπίτι μου, που είναι σε κεντρικό προάστιο, έχει μισό μέτρο χιόνι. Η θερμοκρασία είναι -6 και προχτές ίδια ώρα είχαμε -19. Όπως καταλαβαίνεις η μηχανή εδώ δεν ενδείκνυται... Ελπίζω τον Μάιο να την ανεβάσω και να την χρησιμοποιώ μόνο τα ΣΚ, όπως άλλωστε κάνουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι...

1. Ρευστοποίησε το κεφάλαιό σου για ποιο άνετο ξεκίνημα στην νέα σου ζωή.
    2. Αγοράζοντας την μοτό σου από τοπικό κατάστημα, ανοίγεις των κύκλο των επαφών σου.
    3. Διαφορετική αντιμετώπιση στο συνεργείο.
    4. Κάθε καινούριο στην ζωή μας είναι και πιο σέξι.
    5. Οι τοπικοί άρχοντες δεν θα σε πρήζουν με συνεχόμενα μπλόκα και άσκοπες καθυστερήσεις.
    6. Οι υπόλοιποι οδηγοί δεν θα σε διαχωρίζουν, σε περίπτωση οδηγικής σου μαλακίας. Κοίτα τι έκανε ο μαλάκας θα πούνε και όχι ο μαλάκας ο Έλληνας... Σαν τον ψηλό στο στρατό...
    7. Θα κατεβαίνεις Ελλάδα και θα κάνεις το κομμάτι σου με τις ξένες πινακίδες, εκτός και αν μετακομίσεις Βουλγαρία όπου θα ντρέπεσαι....
    8. Δεν μας παρατάς... Θες κι 'άλλο..?

Ότι και να κάνεις καλή αρχή και το moto.gr να ξέρεις θα είναι η καλύτερη συντροφιά στο ξεκίνημά σου....

*Για μόνιμες κατοικίες κτλ, δεν ξέρω τι παίζει, αλλά μιλάς από ότι κατάλαβα για Ε.Ε. και πάντα με έτοιμο εργοδότη. Αν ισχύουν αυτά τα δύο μην φοβάσαι τίποτα…

Δαγκώνω άσχημα....γρρρ Το avatar του/της Krokodilos001
    file panvas

sto thema tou diplmatos eisai en meri lathos.

to Roz EU diploma einai eidei metafrasmeno, gia kita to proto filo!
    isxiei se oles tis ebropaikes xores kai einai to idio se oles tis EU xores.
    I boulgaria bebea einai neo melos, kai isos den eixe enarmontei pliros, Edo einai kai to problima, an to exeis kero, prin tin boulgariki entaksi, en tora sigoura den einai grameno sta boulgarika oti einai diploma.

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk

ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ

φιλος που ζουσε χρονια Ιταλια ειχε _ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ_ μετεφρασμενο το διπλωμα του στα ιταλικα. Ολογοις ηταν επειδη ειχε αυτοκινητο με ιταλικες πινακιδες. εαν οδηγουσε εγω το δικο μου (με ελληνικες) δεν θα εχιε προβλημα( οπως δεν ειχα οταν ετυχε μια δυο φορες να με σταματησουν)
    kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Krokodilos001
    esi paraligo na eixes alla problimata

:rotflmao:
    περσι τη γλιτωσαμε ρε

φετος παλι....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2007, 16:26
  2. Ταξίδι στο Εξωτερικό - Πινακίδα
    από Pavlos01 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2006, 10:26
  3. Για όσους πάνε στο εξωτερικό με μηχανή
    από bonepeeler στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2006, 17:51