Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 50

Θέμα: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Μετανάστευση στο εξωτερικό

Χαίρετε,

Θα ήθελα τις γνώσεις και τις συμβουλές των παλικαριών που ζούνε στο εξωτερικό και έχουν μηχανή.

Τώρα είμαι ελλάδα και έχω ένα v-strom. Σε λίγο καιρό θα φύγω να εργαστώ στο εξωτερικό. Τι συμφέρει να κάνω? Να το πάρω οδικώς όταν βρω χρόνο-χρήμα για το ταξιδάκι ή να το πουλήσω και να αγοράσω κάτι αντίστοιχο εκεί που θα είμαι?

Θα είναι πιο ακριβή η ασφάλιση αν έχει ελληνικές πινακίδες ή ξέρω εγώ θα έχω προβλήματα με εφορία ή τέλη κυκλοφορίας στη ξένη χώρα?

Πιθανοί προορισμοί: Ολλανδία, Γερμανία, Λονδίνο

Για πέτε..

I am a crazy bastard!!! Το avatar του/της alx_gr

Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Αρχικά δημιουργήθηκε από ~kurucrοwn~
    Χαίρετε,

Θα ήθελα τις γνώσεις και τις συμβουλές των παλικαριών που ζούνε στο εξωτερικό και έχουν μηχανή.

Τώρα είμαι ελλάδα και έχω ένα v-strom. Σε λίγο καιρό θα φύγω να εργαστώ στο εξωτερικό. Τι συμφέρει να κάνω? Να το πάρω οδικώς όταν βρω χρόνο-χρήμα για το ταξιδάκι ή να το πουλήσω και να αγοράσω κάτι αντίστοιχο εκεί που θα είμαι?

Θα είναι πιο ακριβή η ασφάλιση αν έχει ελληνικές πινακίδες ή ξέρω εγώ θα έχω προβλήματα με εφορία ή τέλη κυκλοφορίας στη ξένη χώρα?

Για πέτε..
    Καλησπερα φιλε μου.
    Σχετικα με την μηχανη, αυτο που ξερω σιγουρα ειναι μπορεις να κυκλοφορεις με ελληνικες πινακιδες το πολυ για ενα χρονο στο εξωτερικο. Οταν δηλωσεις μονιμος κατοικος εξωτερικου, αν δεν κανω λαθος, ειναι παρανομο να εχεις οχημα με ξενες πινακιδες, οπως και στην Ελλαδα εξαλου.
    Τελη κυκλοφοριας και ασφαλεια ειναι λιγο πιο ακριβα απο οτι στην Ελλαδα, αλλα οχι τεραστια διαφορα.
    Αυτο που εκανα εγω ηταν να αγορασω εδω που ειμαι. Πολυ απλη διαδικασια.
    *VR46*
    Winners find answers, loosers find excuses!!!
    Challenges are what make life interesting,overcoming them is what makes life meaningful...

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs

Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Χαίρετε,

Για πέτε..
    Καμ του σαδωθε να σε περιποιηθουμε !!!

φερε και διπλες που μερικοι δε φερανε !!!

Re: Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs

Πες μου βρε παιδί καμιά πληροφορία. Πόσο έχει εκεί ένα v-strom? Μπορώ να κυκλοφορώ με ελληνικές πινακίδες-άδεια?

Και θα σου φέρω εγώ ολόκληρη βασιλόπιτα!

Re: Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs

Α ετσι εισαι!!!
    Λες και δεν σου εξηγησα. Αλλα εγω φταιω που εφερα και μελομακαρονα και βασιλοπιτα.
    Επειδη ομως την ακουσα τωρα, εσυ δεν θα φας. Θα δωσω μονο του κροκοδειλακια.
    Ετσι να μαθεις.
    *VR46*
    Challenges are what make life interesting,overcoming them is what makes life meaningful...

Re: Re: Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Πες μου βρε παιδί καμιά πληροφορία. Πόσο έχει εκεί ένα v-strom? Μπορώ να κυκλοφορώ με ελληνικές πινακίδες-άδεια?

Και θα σου φέρω εγώ ολόκληρη βασιλόπιτα!
    Αστον αυτον παιδι μου. Δεν κανει για πληροφοριες.

Να ξερεις οτι οι τιμες στις μηχανες σε Αγγλια και Γερμανια ειναι πολυ καλες και Ολλανδια ειναι περιπου στα επιπεδα της Ελλαδας.

Οπως σου ειπα και πριν μπορεις να κυκλοφορεις νομιμα για ενα χρονο με ελληνικες πινακιδες και αδεια. Απλα μετα τον χρονο και παλι κυκλοφορεις αλλα αμα σε τσακοσουν ακομα και αν εχεις ολα τα χαρτια, ασφαλειες κλπ. νομιζω υπαρχουν κυρωσεις.

Εγω σου προτεινω αγορα μηχανης στο εξωτερικο αμα σκοπευεις να μεινεις για καποια χρονια μιας και η μεταβιβαση ειναι απλουστατη και εχεις και το κεφαλι σου ησυχο για το οτιδηποτε μπορει να συμβει.
    *VR46*

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly

Re: Re: Re: Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Αρχικά δημιουργήθηκε από alx_gr
    Αστον αυτον παιδι μου. Δεν κανει για πληροφοριες.

δε μου λες εσύ είσαι αγγλία;

Re: Re: Re: Re: Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
    δε μου λες εσύ είσαι αγγλία;
    Οχι τωρα ειμαι και εγω Ολλανδια, αλλα περυσι ημουν Αγγλια. Μπορω να βοηθησω καπου?
    *VR46*

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες alx_gr!

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Οχι τωρα ειμαι και εγω Ολλανδια, αλλα περυσι ημουν Αγγλια. Μπορω να βοηθησω καπου?
    ναι σχετικά με το δίπλωμα
    ισχύει το ελληνικό ή πρέπει να το αλλάξεις
    και αν πρέπει να το αλλάξεις χρειάζεται κάτι ή είναι θέμα μιας απλής αίτησης;

Οπως σου ειπα και πριν μπορεις να κυκλοφορεις νομιμα για ενα χρονο με ελληνικες πινακιδες και αδεια. Απλα μετα τον χρονο και παλι κυκλοφορεις αλλα αμα σε τσακοσουν ακομα και αν εχεις ολα τα χαρτια, ασφαλειες κλπ. νομιζω υπαρχουν κυρωσεις.
    Και πως μπορεί να ξέρει κάποιος πόσο καιρό είναι η μηχανή εκεί με ελληνικές πινακίδες αφού δεν υπάρχει έλεγχος κάθε πότε έρχεται ή φεύγει απ΄την χώρα;

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
    ναι σχετικά με το δίπλωμα
    ισχύει το ελληνικό ή πρέπει να το αλλάξεις
    και αν πρέπει να το αλλάξεις χρειάζεται κάτι ή είναι θέμα μιας απλής αίτησης;
    Οχι δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα. Στο λεω με απολυτη βεβαιοτητα μιας και εχω νοικιασει αυτοκινητο με ελληνικο διπλωμα και ελληνες φιλοι μου εχουν αγορασει και εχουν ασφαλισει οχηματα με το ελληνικο διπλωμα. Το ελληνικο διπλωμα ισχυει σε ολες τις χωρες τις Ε.Ε
    *VR46*

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo

Οπως σου ειπα και πριν μπορεις να κυκλοφορεις νομιμα για ενα χρονο με ελληνικες πινακιδες και αδεια.
    6 μηνες νομιμα σύν 3μήνες παράταση από την αρμόδια υπηρεσία συν άλλους 3μήνες παράταση.
    Σε περίπτωση που θέλεις να είσαι 100% νόμιμος αλλά με ελληνικές πινακίδες πέραν των δύο εξαμήνων, αποχωρείς εσύ και η μοτοσυκλέτα σου από την χώρα για τον επόμενο ενάμιση χρόνο και επιστρέφεις και πάλι με το δικαίωμα 6+3+3 μηνών.

Εάν , αποφασίσεις να γράψεις την μοτοσυκλέτα με πχ. γερμανικά νούμερα, τότε το κάνεις λίγο πριν να λήξουν οι παρατάσεις και αν είσαι καλός στις δημόσιες σχέσεις, πέρνεις κι άλλες παρατασούλες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής.

Οπως σου ειπα και πριν μπορεις να κυκλοφορεις νομιμα για ενα χρονο με ελληνικες πινακιδες και αδεια.
    Απλα μετα τον χρονο και παλι κυκλοφορεις αλλα αμα σε τσακοσουν ακομα και αν εχεις ολα τα χαρτια, ασφαλειες κλπ. νομιζω υπαρχουν κυρωσεις. [/B][/QUOTE]

κυρώσεις : Τσουχτερότατο οικονομικό πρόστιμο ή κατάσχεση της μοτοσυκλέτας ή και τα δύο
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Οχι δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα. Στο λεω με απολυτη βεβαιοτητα μιας και εχω νοικιασει αυτοκινητο με ελληνικο διπλωμα και ελληνες φιλοι μου εχουν αγορασει και εχουν ασφαλισει οχηματα με το ελληνικο διπλωμα. Το ελληνικο διπλωμα ισχυει σε ολες τις χωρες τις Ε.Ε
    Διορθωση... το Ευρωπαϊκό Ελληνικό δίπλωμα, ισχύει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Μην εμφανιστεί κανένας με προπολεμικό δίπλωμα και κάνει τον γύρο της Ευρώπης

5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!

Re: Re: Re: Re: Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Αρχικά δημιουργήθηκε από FZMAN
    Και πως μπορεί να ξέρει κάποιος πόσο καιρό είναι η μηχανή εκεί με ελληνικές πινακίδες αφού δεν υπάρχει έλεγχος κάθε πότε έρχεται ή φεύγει απ΄την χώρα;
    Ισχύει η επονομαζόμενη CRM ...

και δεν εννοώ το μηχανάκι!

Είναι έγγραφο μεταφοράς, ή χρειάζεται αποδεικτικό από εσένα του πότε μπήκε η μοτοσυκλέτα, αν δεν γράφτηκε σε κάποιο τελωνείο.
    Αν μπήκε η μοτοσυκλέτα χωρίς να εγγραφεί πουθενά, και κυκλοφορεί κανονικά, και κάποια στιγμή σε σταματήσουν για έλεγχο τότε μπλέκεις σε δικαστικούς αγώνες , μιας και το " Τώρα ήρθα ρε φιλαράκι να δω μια θειά μου και φεύγω" δεν το δέχοντε και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας μετά.
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2007, 16:26
  2. Ταξίδι στο Εξωτερικό - Πινακίδα
    από Pavlos01 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2006, 10:26
  3. Για όσους πάνε στο εξωτερικό με μηχανή