Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 51

Θέμα: Λάδια για το 950 adv.

Νίκο νομίζω οτι έχεις ξεφύγει με τα πρόσθετα λαδιού.

Αρχικά δημιουργήθηκε από lc8ergr1
    MOTUL τα συνθετικά
    VALVOLINE τα συνθετικά

εναλλακτικά έχει το γαματο αλλά πανακριβο SLICK το οποιο ειναι σουπερ βελτιωτικό λαδιού γαμάτο!!!!!

μια φορά το χρόνο το ΚΤΜμι περνει μια κουταλιά του γλυκού μουρουνελαιο σε καθε τανκ (STP κίτρινο μπουκαλακι) για να καθαρίζουμε από ξυδια
    Το Slick από ότι γνωρίζω είναι για αυτοκίνητα και δημιουργεί μία επίστρωση PTFE που μειώνει τις τριβές στον κινητήρα, ώσπου να κυκλοφορήσουν τα λάδια. Άν είναι το προϊόν που έχω υπ'όψη μου είναι απαγορευμένο για υγρό συμπλέκτη. Διάβασε προσεχτικά πρίν το χρησιμοποιήσεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από figo-migo
    Πάντως και σε αυτό φίλε gerf έχω ένσταση ειδικά στο τελετουργικό του. Δηλαδή αν είναι κρύος ο κινητήρας και στο δείκτη το λάδι είναι στο ΜΑΧ αυτό τι σημαίνει ότι μπορεί να μην έχει αρκετό λάδι όταν ο κινητήρας ζεσταθεί? Μα το μηχανάκι δεν έχει κάρτερ και ότι έχει κρατήσει εκεί κράτησε...Το λάδι είναι όλο στο δοχείο λαδιού, εκει που μετράς άλλωστε και με την αντλία κυκλοφορεί παντού. Επίσης βλέπω πως αν κρύο το μηχανάκι είσαι σε ΜΙΝ τη συμπλήρωση δεν τι γλιτώνεις όσο και να ζεστάνεις το μοτέρ. ΜΗΝ υποτιμούμε λέω πάντως την μέτρηση λαδιού με κρύο μοτέρ μπορεί και να σε σώσει...
    Νομίζω οτι αν ο κινητήρας είναι κρύος, τα λάδια κατεβαίνουν στο κάρτερ από το ψυγείο λαδιού λόγω βαρύτητας. Την μέτρηση όμως την παίρνουμε στο ψυγείο λαδιού.
    Η αντλία ανεβάζει τα λάδια στο ψυγείο λαδιού.
    Τον κινητήρα τον ζεσταίνουμε για να ανέβουν τα λάδια στο ψυγείο λαδιού και για να είναι αρκετά ρευστά ώστε να κατακαθήσουν μόλις σβήσουμε για να ληφθεί η μέτρηση.
    Άρα η περίπτωση να δείχνει ο δείκτης max και το λάδι να μήν είναι αρκετό πιστεύω οτι δεν υφίσταται.

συμφωνώ απολύτως με αυτό που λές ειδικά με τα λάδια στο ΜΑΧ με κρύο κινητήρα. Με τα λάδια στο ΜΙΝ (με κρύο κινητήρα μέτρηση) πιστεύω πως πρέπει κάποιος να προσέχει γιατί κατά πάσα πιθανότητα λείπουν λάδια και γιαυτό είναι χρήσιμη αυτή η μέτρηση. Αν κάποιος παρόλα αυτά ζεστάνει και μετρήσει όπως λέει το manual η στάθμη δεν θα ανέβει τόσο θεαματικά. Δεν ξέρω τελικά αν είναι σωστό αν κάποιος δει τα λάδια του με κρύο κινητήρα στο ναδίρ να μπεί στη διαδικασία να ζεστάνει ή να κινήσει την μότο του. Θεωρώ τελικά ότι είναι μεγάλο λάθος να μην ελέγχεις καθόλου τα λάδια με κρύο κινητήρα. Δεν είναι δα και τόσος κόπος πριν βάλεις μπροστά να δείς το δείκτη...σ΄αυτό τουλάχιστον είναι εύκολη....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ARISPEED1

KTM 400

παιδια η ΚΤΜ αρα δεν ειναι Φιαταρα!selenia 10w40 gold ημισυνθετικο αυτοκινήτου σε ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ !οτι χειρότερο !Τετοια μοτερ χρειαζονται 100% συνθετικα απο παραδοσιακες εταιρειες λιπαντικών με αγωνιστικές καταβολές !

Τα λάδια κατεβαίνουν...

λόγω βαρύτητας στο κάρτερ (το ξηρό κάρτερ τέλος πάντων) και η ένδειξη θα δείχνει χαμηλά λάδια, με κρύο κνητήρα.
    Θα το δοκιμάσω κιόλας για να είμαι σίγουρος να μη σας λέω και @@@ ανοησίες αλλά λογικά περιμένω θεαματική διαφορά όταν ζεσταθεί ο κινητήρας.
    Γειάααα.

Θα το κοιτάξω και εγώ σήμερα που άλλαξα λάδια-φίλτρο.
    Με την ευκαιρία πέσανε καμμιά 250 cc παραπάνω λαδάκι να τα αφήσω ή να τα βγάλω??

Παραπανίσια λάδια πάνε από τις αναθυμιάσεις

στον μπροστινό κύλινδρο και λαδώνουν λίγο το φίλτρο αέρα. Δεν είναι και το καλύτερο αλλά ούτε και το τέλος του κόσμου.

Με κρύο μοτέρ λάδια στο max. Με ζεστό μοτέρ (μετά από γρήγορη βόλτα) τα λάδια 1,5 cm πιο πάνω στο στίκ μέτρησης. (μέτρηση με τέρμα βιδωμένο στίκ).:smilea:

έ;

Αγαπητέ μου με κούφανες! Δεν ξέρω τι σου γίνεται! και ούτε να το εξηγήσω. Ας επικαλεσθούμε τη δύναμη των πνευμάτων (και του Σατανά)...

Παλαιό μέλος
    Με κρύο μοτέρ λάδια στο max. Με ζεστό μοτέρ (μετά από γρήγορη βόλτα) τα λάδια 1,5 cm πιο πάνω στο στίκ μέτρησης. (μέτρηση με τέρμα βιδωμένο στίκ).:smilea:
    και εγω με 950 supermoto και εξωτερικο δεικτη σταθμης λαδιου περιπου τα ιδια βλεπω...

Re: έ;

Αρχικά δημιουργήθηκε από gefr
    Αγαπητέ μου με κούφανες! Δεν ξέρω τι σου γίνεται! και ούτε να το εξηγήσω. Ας επικαλεσθούμε τη δύναμη των πνευμάτων (και του Σατανά)...
    Όταν με το καλό ξεκουφαθείς μας λές και την δική σου παρατήρηση....

Re: έ;

Αρχικά δημιουργήθηκε από gefr
    Gefr, καλά τα λέει! Πάντα υπάρχει αιτία, όπως σωστά λέει η υπογραφή σου!
    Η σωστή μέτρηση είναι φυσικά αυτή με το ζεστό μοτέρ και το 1,5 cm παραπάνω από το max, γιατί του δείχνει και τα 250cc παραπανίσιο λάδι που ανέφερε ότι έχει βάλει σε προηγούμενο post!
    To talk without thinking is to shoot without aiming...

Η εμπειρία μου είναι απότο Adv.

Μήπως γι αυτό τα πράγματα είναι τόσο διαφορετικά;

στο 990 μου αλλαξα λαδια προχτες κι εβαλα τα motul 300v 10-40
    μου το προτειναν για κορυφαιο λαδι,ετσι κι αλλιως πανω απο 3500 χιλομετρα δε θα τα αφηνω μεσα.

Λοιπόν ξεκουφάθηκα και συμφωνώ οτι είναι λογικό

Όταν με το καλό ξεκουφαθείς μας λές και την δική σου παρατήρηση....
    με κρύο κινητήρα τα λάδια να είναι στο max και με ζεστό να είναι ακόμα πιό πολλά στο max + 1,5εκ.
    Τί είχε πάθει η ακοή μου δεν ξέρω. Τώρα καλύτερα.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Pirelli Λαστιχα για το 950-990
    από sas στο forum KTM
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2007, 16:14
  2. ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 950
    από DARK749 στο forum KTM
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2007, 18:26
  3. Λάδια για το v-strom 650;
    από Geo 25 στο forum Suzuki V-Strom series