Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 60

Θέμα: Sv1000s

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος

Re: SV1000s

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Tώρα τελευταία γλυκοκοιτάζω πολύ το SV1000s μοντ.05

V2 με 124 αλόγατα στρόφαλο (περίπου 110-112 τροχό), μισό φαίρινγκ, σχετικά προσιτή τιμή και όμορφο...ειδικά το ασημί με μαύρο πλαίσιο του 05 μου πήρε τα μάτια...

Αν κάποιος το έχει οδηγήσει θα ήθελα να γράψει μερικές εντυπώσεις.

Το μηχανάκι μου αρέσει, ο κινητήρας του είναι αρκετά δυνατός ΚΑΙ με ροπές, οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες και έχει την φήμη του αξιόπιστου.
    Με προβληματίζει λίγο η σκυφτή θέση που θυμίζει σουπερσπόρ, το μικρό ρεζερβουάρ σε συνδυασμό με την τσιμπημένη κατανάλωση, η διόροφη σέλλα συνεπιβάτη και η χαμηλή μεταπώληση που μάλλον έχει...

Ακούω γνώμες...
    Για το SV δεν ξέρω να σου πω τίποτα... Δεν το είχα και δεν το έχω καβαλήσει, αλλά όμορφο το βρίσκω! Θα σου πω όμως τι είδα από την πρόσφατη εμπειρία μου με την πώληση του fazer και την απότομη αλλαγή σε SS.

Το αν θα βρεις κάποιον ιδιώτη να πουλήσεις το μηχανάκι σου είναι κατά κύριο λόγο θέμα τύχης. Στο θέμα της πληρωμής πλέον υπάρχει αρκετή ευελιξία. Μπορεί π.χ. το κατάστημα που θα αγοράσεις το καινούργιο, να κάνει χρηματοδότηση στον αγοραστή σου, οπότε δεν είναι απαραίτητο να ζητάς μετρητά.

Αν όμως το μηχανάκι σου δεν είναι εμπορικό, τότε μπορεί να μην το παίρνουν ούτε ανταλλαγή και τότε έχεις πρόβλημα. Μπορεί να μην είναι λόγος αυτός για να διαλέξεις τι θ'αγοράσεις, αλλά την ώρα που θα θέλεις να το διώξεις γιατί έχεις κολλήσει με κάποιο άλλο, θα πεις μακάρι να ήταν πιο εμπορικό...

Η σκυφτή θέση οδήγησης είναι απογοητευτική τις πρώτες μέρες, αλλά είναι τόσο διασκεδαστική η αίσθηση που το κάνεις γαργάρα. Τη συνηθίζεις όμως αμέσως πριν το καταλάβεις. Όμως διαδρομές σε στυλ "πάω να ευχαριστηθώ την καταπράσινη διαδρομή και να ανακαλύψω τη φύση" τις ξεχνάς. Παύουν να είναι ευχάριστες. Άλλωστε αυτό θα πρέπει να το ξέρεις όταν αποφασίζεις να πάρεις μηχανάκι με SS καταβολές...

Οι επιλογές σου θα μειωθούν σε καθαρά streetάδικες διαδρομές, αλλιώς κοίτα κάτι πιο πολιτισμένο...
    Θάνος..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Nα ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα όσους μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν με το ζήτημα, και να πω 1-2 πράγματα για το τί θα ήθελα...

Κατ΄αρχάς το ότι ψάχνομαι να αλλάξω το FZ6 Fazer (αν και καινούργιο σχετικά...) δεν έχει σχεδόν καμμία σχέση με το μηχανάκι από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω σε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ...

Eίναι κυρίως μια δική μου εσωτερική ανάγκη για ψυχολογική ανανέωση-αναβάθμιση.

Η χρήση που κάνω στην μοτοσυκλέττα μου τώρα πια είναι μικρή. Επιγραμματικά αναφέρω ότι στο Φείζερ έγραψα μόνο 8500χλμ σε ένα χρόνο και αυτά ΟΛΑ σε βόλτες και ταξιδάκια όταν έβρισκα τον χρόνο και την ευκαιρία.
    Βλέπετε , υπάρχει παπί για τις επαγγελματικές μετακινήσεις στην Αθήνα και 2 αυτοκίνητα για τις οικογενειακές μετακινήσεις ....(2 κουτσούβελα γαρ...) .

Άρα δεν θέλω το μηχανάκι ούτε για καθημερινή μετακίνηση, ούτε όμως και για πίστα ή για διαδρομές "τύπου πίστας" με την ταυτότητα στο στόμα !

Θέλω απλά μια μοτοσυκλέττα που να μου δίνει την αίσθηση ποιότητας κύλισης που ζητάω μετά από 20 χρόνια στην σέλλα, να μπορώ να βγάλω πάνω της 500 χιλιόμετρα χωρίς να είμαι πιασμένος 3 ημέρες μετά, να νοιώθω ασφάλεια στην σβέλτη οδήγηση (σπάνια για πιο γρήγορα από αυτό...), και αν είναι δυνατόν να έχει και μια ελάχιστη συζυγική αποδοχή (σκυφτά μονόσελλα απαγορεύονται δια ροπάλου...).

Ταυτόχρονα θέλω να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στο άνοιγμα του γκαζιού χωρίς να πρέπει να κατεβάσω 3 ταχύτητες, και αν είναι δυνατόν να μην πέσω κάτω από τα 90-100 αλογάκια που έχω συνηθίσει στα 2 τελευταία μου μηχανάκια. Και φυσικά οπτικά να μου κάθεται καλά στο μάτι...

Ο κινητήρας και η αισθητική του SV1000 μου κάθεται καλά, έχω όμως επιφυλάξεις για την διόροφη σέλλα και την σκυφτή θέση οδήγησης. Η έκδοση χωρίς φαίρινγκ έχει ψηλό τιμόνι και πιο βολική θέση, αλλά μηχανάκι χωρίς έστω και μικρή προστασία από τον αέρα δεν μπορώ να πάρω. Αν μπορούσα θα είχα ήδη χτυπήσει το Ζ1000 που το έχω οδηγήσει αρκετά και μου αρέσει !
    Θέλω όταν φτάνω κάπου να μην είναι σαν ταλαιπωρημένη ρέγγα από το συνεχές κοπάνημα του αέρα...

Δοκίμασα ένα V-STROM1000 που τέλος πάντων πληροί κάποιες προυποθέσεις, αλλά δυστυχώς είναι τεράστιο-σχεδόν διπλό από το Φέιζερ, και στον στενό χώρο που βάζω την μηχανή το βράδυ δεν έμπαινε με τίποτα....εκτός αν κάθε φορά αφαιρώ την ζελατίνα και τα πλαινά !

Αν κάποιος έχει κάποια πρόταση με βάση αυτά τα κριτήρια ευχαρίστως να την διαβάσω.

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII

theod..

APRILIA TUONO ΜΗΠΩΣ??
    ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΒΑΛΟ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ...
    ΑΛΛΑ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ V!

Το Z750S φαίνεται πλασμένο για σένα.

Καλύπτει όλα τα κριτήρια που έθεσες.

Πάντως στη θέση σου θα έπαιρνα TDM900, χαλαρά. Και δυνατό και άνετο και προστασία από αέρα και άνετη σέλα μπρος-πίσω και αξιόπιστο και καλή αντιπροσωπία και μόλις 190 κιλά και βγαίνει και με ABS και κούκλα και μεζεμένο σε όγκο για τα κυβικά του.... ξέχασα τίποτε;;;

A, ναι, τα -12 άλογα αμφιβάλλω αν θα τα καταλάβαινες, λόγω I2 κινητήρα και μεγάλου κυβισμού.

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    εγω λεω να το παρεις αφου σου εκανε κλικ και μην ακους κανενα

εχω οδηγησει το 650s και ηταν σουπερ
    ροπατο και ειχε αρκετα ανετη (για κλιπονατο) θεση οδηγησης

το 1000 πρεπει να ειναι ολα τα παραπανω + δυναμη/ροπη + ρυθμιζόμενη αναρτηση + 2 τελικα με ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ HXO ειδικά αν βαλεις aftermarket...

τεσπα παρ'το με τα 1000

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII

EΠΙΣΗΣ..

Κατι που ξεχασα ειναι οτι...ισως να μην ειναι και τοσο σωστη κινηση να πας να παρεις το sv μιας και ωρα του ειναι για μια μικρη ανανεωση!
    τωρα δε ξερω και σιγουρα..αλλα να το παρεις τωρα και του χρονου να το δεις με τιποτα αλλα πιρουνια..+5-6 αλογα...κτλ..κριμα ειναι!

αν θες V μοτερ ...[και καλα κανεις...] οι επιλογες δεν ειναι και πολλες οποτε μπορεις ευκολα να τα βαλεις ολα κατω και να βρεις αυτο που θες!

απο αυτα που ζητησες παντως..μου εδειξες το tuono..
    TO SV ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΒΟΛΟ!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Παιδιά το να προτείνεις μία μηχανή έχει κάποια ευθύνη. Δεν βγαίνουμε να λέμε ό,τι γουστάρουμε ή ό,τι θα θέλαμε εμείς να είχαμε...

Ή ξέρετε ένα μηχανάκι γιατί έχει περάσει από τα χέρια σας για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα και αριθμό χιλιομέτρων ή αφήστε καλύτερα να μιλήσει κανένας άλλος. Περιοδικά και τεχνικά χαρακτηριστικά ξέρουμε όλοι να διαβάζουμε. Όπως ξέρουμε να κάνουμε και βόλτα τις μηχανές των φίλων μας.

Ακόμα και αν το TDM παίζει στην ίδια κατηγορία με το VStrom, οποιαδήποτε σύγκριση του με το fazer είναι στην καλύτερη περίπτωση αστεία!
    Θάνος..

ΑΧ να γιατι δεν καταλαβαινει κανεις την Yamaha!
    Μπορει να εχω Ζ750 αλλα η εταιρια ειναι 100 χρονια μπροστα!

Το TDM ειναι ενα 100% street μηχανακι με ορθια θεση οδηγησης και 18'' μπροστινο τροχο!
    Μην σας ξεγελαει το κουστουμι!
    Αν το δειτε γυμνο θα το καταλαβετε αμεσως!

Ειναι δηλαδη μια απο τις καλυτερες επιλογες για την Ελλαδα,για αυτο εχει πουλησει και τοσο πολυ!

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
    ΑΧ να γιατι δεν καταλαβαινει κανεις την Yamaha!
    Μπορει να εχω Ζ750 αλλα η εταιρια ειναι 100 χρονια μπροστα!

Το TDM ειναι ενα 100% street μηχανακι με ορθια θεση οδηγησης και 18'' μπροστινο τροχο!
    Μην σας ξεγελαει το κουστουμι!
    Αν το δειτε γυμνο θα το καταλαβετε αμεσως!

Ειναι δηλαδη μια απο τις καλυτερες επιλογες για την Ελλαδα,για αυτο εχει πουλησει και τοσο πολυ!
    εσυ γιατι δε πηρες?

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Εδω ήρθαμε να πούμε μια συμβουλή και όχι να μαλώσουμε...
    λοιπόν επειδή έχω το SV650s εδώ και 21μήνες (30000 εσωτερικό εξωτερικό) και επειδή έχω κάνει και ένα γρήγορο τεστ ride το 1000 , θα σου έλεγα ότι πληρεί όλα τα παραπάνω ΕΚΤΟΣ ίσος απο το σελάκι του πίσω....
    Εγω όσους έχω βάλει πίσω για πάνω απο 2ώρες συνεχόμενες ή πάνω απο 200 χιλιόμετρα (και μιλάω για γυναίκες που γκρινιάζουν...) πρέπει να είναι σκυφτές μόνο όταν τραβάς απότομα το γκάζι ή όταν κινήσε σβέλτα επαρχιακά, και πιάνονται τα γόνατά τους (αναλόγως εκγυμνασης του καθενώς) . Σε εθνική ψιλό ισιώνουν αν πάω σταθερά αν και μια αλλαγή ζελατίνας με ενα χιλάκι προς τα πάνω που έχω δει θα την ήθελε...
    Αυτά , δεν έρχεσαι να το κάνεις καμια βόλτα στην επόμενη εκδρομή που θα ρθω να βάλεις και την γυναίκα απάνω?

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    εσυ γιατι δε πηρες?
    Δεν μου εφτανε το γκαΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖι του...

TL1000S....ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Το avatar του/της kostom
    Ρε ότι και να λέτε του ανθρώπου η ουσία είναι μόνο μία....

Το SV $#@μεί και δέρνει και όλα τα άλλα είναι μπαρμπούτσαλα.
    Ως ιδιοκτήτης (και πάρα πολύ υπερήφανος μάλιστα) ενός
    TL 1000 S μπορώ να πώ εκ των έσω ότι εν λόγω μηχανάκι που
    αναλύουμε είναι πάρα πολύ καλό για όλα.....
    Βέβαια όχι τόσο καλό όσο το TL αλλά δεν πειράζει..... :rotflmao:
    Και είναι από τα μοντέλα που δεν έχουν βλέψεις για ριζικές
    ανανεώσεις γιατί τις κάνανε αλλάζοντας το από TL σε SV.
    Για περαιτέρω απορίες-αναλύσεις-διαξιφισμούς ραντεβού
    στο Δέλεαρ απόψε...

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
    Δεν μου εφτανε το γκαΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖι του...

Χωρίς να θέλω να προκαλέσω , να σε δούμε πόσο γκάζι και πόσο χαλαρός μπαίνεις στις στροφές, πόσα κατεβάσματα κλπ.

Είναι άλλο μηχανάκι ανάλογα την ιδιοσυγκρασία και το ύφος του αναβάτη οπότε δεν έχει νόημα να γυρίσει κάποιος αφου εχει καταλήξει σε V 90 και χιλιάρι κάτι που να είναι εκτός της παραπάνω κατηγορίας...

Σαν να βγω και να του πώ πάρε το Yamaha to M5 (?αν δδεν κανω λάθος, σωστά το λέω?) το καρα Streetfighter που είναι για ροπιάσματα και μούρες καμια σχεση με αυτά που μας έχει πει ο άνθρωπος...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παιδιά ευχαριστώ.

1-2 ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Είμαι 40σχεδόν ετών με μοτισυκλετιστική εμπειρία περίπου 20 χρόνια.
    Στο διάστημα αυτών ήμουν κάτοχος περίπου 10+ μοτοσυκλεττών και όπως καταλαβαίνετε μου έχει δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσω πολύ περισσότερες.

Μέχρι στιγμής δεν ήμουν κάτοχος 1000 κυβικών αλλά δόξα τω Θεό έχω οδηγήσει αρκετές και τέλος πάντων μπορώ να κρίνω-κατανοήσω πόσο διαφορετικό είναι στον κινητήρα ένα υστερικό τετρακύλιδρο 600άρι από ένα 1000 V2 ακόμα και αν ονομαστικά έχουν τα ίδια άλογα.

Αυτό που κυρίως προσπαθώ να διερευνήσω δεν είναι οι εντυπώσεις τραβήγματος-ροπής-τελικών-επιταχύνσεων, αλλά κυρίως αυτή η (λεπτή και δύσκολο να περιγραφτεί) αίσθηση που δίνει μια μοτοσυκλέττα στον κάτοχό της μετά από κάποια χιλιόμετρα, όπως η ποιότητα κατασκευής της, η κύλισή της στον δρόμο, το αν τον γεμίζει με συναισθήματα ή τον ταλαιπωρεί με τερτίπια, κλπ.

Με πιο απλά λόγια, ΠΟΣΑ και ΤΙ εισπράτεις συμβιώνοντας μαζί της.

Αυτά είναι πράγματα που δεν φαίνονται στα προσπέκτους, ούτε σε μία βόλτα γύρω από το τετράγωνο και πρέπει ο αναβάτης να έχει μια κάποια εμπειρία για να τα μεταφέρει και να είναι κατανοητά και αξιοποιήσιμα...

Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν ...πως να το κάνουμε. Άλλο πράγμα να σας πω εγώ τις εντυπώσεις μου από την οδήγηση ενός 1000αριού, άλλο να σας τις πεί ο ...Συνιώρης και άλλο ο ....Καρέλλης (ψυχραιμία μην πάει διαξιφισμούς, παράδειγμα είναι...).

Αρπάζω και την ευκαιρία να οδηγήσω το 650s του φίλου που προσφέρθηκε στην επόμενη εκδρομή. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να εξασφαλίσω SV1000s για τέστ-ντραιβ, ελπίζω να τα καταφέρω σύντομα οπότε μια πρώτη αίσθηση θα την αποκομίσω και εγώ.

TL1000S....ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Το avatar του/της kostom
    Το σίγουρο είναι ότι σίγουρα θα το αγαπήσεις την
    συγκεκριμένη μοτό και θα εκτιμήσεις δεόντως τις
    ροπές της, τα τραβήγματά της, τις επιταχύνσεις της
    αλλά μην περιμένεις τελικές.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2008, 20:31
  2. EΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ Suzuki Sv1000
    από el_hymador στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 14/09/2005, 00:45
  3. Gsxr1000 Shock swap for SV1000
    από gcrook στο forum Suzuki V2's
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2005, 15:59
  4. SV1000s Testdrive....
    από THEOD στο forum Suzuki V2's
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2005, 18:11
  5. Service Manuals για SV1000 και SV650...
    από bartman στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 17:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF