Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
τοτε στανταρ ο παπαρας ο ιδιοκτητης εχει βαλει aftermarket φιλτρο αερα και επισης δεν εχει βαλει commander...:rotflmao: :rotflmao:
.....
Στάνταρ![]()
![]()
![]()
τοτε στανταρ ο παπαρας ο ιδιοκτητης εχει βαλει aftermarket φιλτρο αερα και επισης δεν εχει βαλει commander...:rotflmao: :rotflmao:
.....
Στάνταρ![]()
![]()
![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
μισο κιλο...μισο κιλο...να ξεκαθαρισουμε κατι...
α) το αργο κυκλωμα των καρμπς λειτουργει ανεξαρτητα στροφων λειτουργιας κινητηρα...δεν αφορα αποκλειστικα και μονο το ρελαντι...σε οποιοδηποτε σημειο του ευρους των στροφων κλεινοντας το γκαζι ,το αργο κυκλωμα θα τεθει σε λειτουργια...ακομη και στο ανοιγμα του γκαζιου,στιγμιαια,θα τεθει σε λειτουργια...αρα παιζει ρολο γενικοτερα...
β) τα ψεκαστα δεχονται κι αυτα καυσιμα στο κλεισιμο του γκαζιου...o map sensor (manifold absolute pressure) που συνηθως βρισκεται κοντα η πανω στο φιλτροκουτι,ειναι συνδεδεμενος μεσω ενος σωληνα υποπιεσης με ολους τους κυλινδρους κι αντιλαμβανεται τις αλλαγες στο καθεστως υποπιεσης-πιεσης των εισαγωγων και αναλογως η ecu (εγκεφαλος) πραττει...
οταν λοιπον αντιλαμβανεται υποπιεση (κλειστο γκαζι) στελνει συγκεκριμενη ποσοτητα καυσιμου στις εισαγωγες ετσι ωστε να μην τεθει θεμα υπερβολικα φτωχου μιγματος με τα γνωστα αποτελεσματα...
εαν υπαρχει και pair (συστημα εμπλουτισμου με οξυγονο των αυλων εξαγωγης ετσι ωστε να περναει προδιαγραφες καυσαεριων) τοτε το θεμα περιπλεκεται λιγο περισσοτερο...αλλα αυτο ειναι εκτος θεματος στην παρουσα...
frankly my dear, i dont give a damn...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
....
Φαντάζομαι ΔΕΝ το έκανες σε δικό σου μηχανάκι...Ε..?
Χαλαρά σε δικό μου.... αλλά δεν πρόλαβε να σκορπίσει μόνο του.... το κατάφερε ένας παπάρας κουτάκιας να μου κάνει την εξυπηρέτηση.....![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
a) σωστός!Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
μισο κιλο...μισο κιλο...να ξεκαθαρισουμε κατι...
α) το αργο κυκλωμα των καρμπς λειτουργει ανεξαρτητα στροφων λειτουργιας κινητηρα...δεν αφορα αποκλειστικα και μονο το ρελαντι...σε οποιοδηποτε σημειο του ευρους των στροφων κλεινοντας το γκαζι ,το αργο κυκλωμα θα τεθει σε λειτουργια...
b)ακομη και στο ανοιγμα του γκαζιου,στιγμιαια,θα τεθει σε λειτουργια...αρα παιζει ρολο γενικοτερα...
β)στο άνοιγμα του γκαζιού -ακόμη και στιγμιαίο- εμπλουτίζει η ''αντλία'' επιτάχυνσης και μπαίνει σε λειτουργία το β' κύκλωμα παροχής. Το α' βγαίνει εκτός.
@στέφανε: οκ, τότε κάνω λάθος εγώ.![]()
και στο β ειμαι σωστος διοτι,ανοιγοντας το γκαζι, η υποπιεση μειωνεται σταδιακα ,οποτε κατ επεκτασιν και το αργο κυκλωμα τιθεται σταδιακα εκτος λειτουργιας...
εκτος εαν εσυ μιλας για κυκλωμα ρελαντι(βιδα μιγματος) και οχι για αργο κυκλωμα( Pilot jet) που μιλαω εγω...idle cirquit vs off-idle cirquit...οποτε απλως μιλουσαμε για διαφορετικα πραγματα...
αντλιες επιταχυνσης ,μπρε, εχουν μονο τα μηχανικα καρμπυρατερ και τιθεται σε λειτουργια στο 90-100% ανοιγμα γκαζιου...![]()
αντλιες επιταχυνσης ,μπρε, εχουν μονο τα μηχανικα καρμπυρατερ και τιθεται σε λειτουργια στο 90-100% ανοιγμα γκαζιου...![]()
Και όχι ολα.
Reimeister! Ωραίος! Thanx για τις γνώσεις!
![]()
Πάντως η άκαυτη στον καταλύτη δε σημαίνει οτι σιγα σιγα θα τον βγαλουμε off???
::Τάσος::
παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...
ναι, και στο β είσαι σωστός...το ίδιο λέμε.Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
και στο β ειμαι σωστος διοτι,ανοιγοντας το γκαζι, η υποπιεση μειωνεται σταδιακα ,οποτε κατ επεκτασιν και το αργο κυκλωμα τιθεται σταδιακα εκτος λειτουργιας...
ναι...γι αυτο(και αλλους λογους) αλλωστε, οι καταλυτες εχουν συγκεκριμενη διαρκεια ζωης...μην βλεπεις που ελλαδα δεν τους αντικαθιστουμε ποτε κι απλως λαδωνουμε στα ΚΤΕΟ...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gi_4ce
Πάντως η άκαυτη στον καταλύτη δε σημαίνει οτι σιγα σιγα θα τον βγαλουμε off???