Ο βασικος λογως που ΔΕΝ μιλαμε ΟΛΟΙ την ιδια γλωσσα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ οτι ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosR
Μπά???????????
Δε ξέρω φίλε μου τι είναι 'φυλή' ξέρω όμως τι είναι 'γλώσσα'. Κι αν το τραβήξεις και λίγο παραπέρα ολοι ενα πράγμα ήμαστε μια και σύμφωνα με την σημερινή ανθρωπολογία όλοι απ' το ίδιο χωριό στην Αφρική καταγόμαστε.
Η ηθελημένη σύγχιση μεταξύ 'φυλής' και γλώσσας διάφορων σύγχρονων μπαρμπουτσολόγων (σύγχιση που δεν υπάρχει πλέον στη σύγχρονη επσιτήμη, υπήρχε βέβαια παλαιότερα, με οδυνηρά πολλές φορές αποτελέσματα μέχρι και το πρώτο μισό του 20ου αιώνα...) είναι επικίνδυνη και είναι και ο μόνος λόγος που κάθομαι και σου απαντώ εδώ, μια και δεν είναι το κατάλληλο μέρος για τέτοιες συζητήσεις.
(γραφω με κεφαλαια οτι θα υπογραμμιζα)
Δεν ειμαστε ολοι το ιδιο και δεν εχουμε ολοι κοινη καταγωγη...αυτες ειναι θεωριες του Δαρβινου που σε αλλες περιπτωσεις κολλανε και σε αλλες οχι.
Οι ΦΥΛΕΣ υπαρχουν και ειναι πολλες υπαρχουν καποιοες ομοιοτητες αλλα δεν σημαινει οτι ειναι ιδιες.
Η θεωρια οτι ειμαστε απο την Αφρικη (ξεχναει την Πανγαια) και οτι και μετα στον ιδιο χρονο που "ασπρισαμε" εμεις θα επρεπε να εχουν "ασπρισει" και οι Αφρικανοι και να σκεφτει κανεις οτι η Αφρικη δεν εχει ΜΟΝΙΜΑ 40" θερμοκρασια και ουτε σε ολη την Αφρικη εχει υψηλες θερμοκρασιες..
Μιλωντας για φυλες και θεωριες σου θυμηζω οτι στην Γαλλια εχει βρεθει ο υποτιθεμενος πρωτος Ευρωπαιος (γυναικα,δεν θυμαμαι τι ονομα της εδωσαν) και πιστευουν οτι ηταν μαυρη.
Τωρα το πως κιτρινισαν οι Κινεζοι,πως κοκκινησαν οι Ινδιανοι,πως εγιναν μελαμψοι οι Πολυνησιοι,πως ασπρισαν οι Καυκασιοι και γιατι οι Αυστραλοι δεν θα γινουν ποτε ιδιοι με τους Αμποριγενους δεν εχει απαντηθει ακομα...ισως γιατι ειναι αλλη φυλη,ισως γιατι δεν εχουμε την ιδια προελευση.
Πιο απλοικα...ο πιθηκος ακομα δεν περπαταει στα 2 ποδια...
Ολα αυτα τα παραδειγματα εχουν να κανουν και με την γλωσσα...αφου ειμαστε διαφορετικες φυλες...γιατι ο Δαρβηνος μιλαει για εξελιξη
Και σε ολα αυτα προσθεσε οτι Εβραικα,Αραβικα,Τουρκικα και κατι αλλα δεν κολλανε πουθενα σαν γλωσσες και σου προσθετω Κινεζικα,αυτα που μιλανε οι Αυστραλοι αμποριτζενοι,Ινδιανοι της Αμερικης,Βραζιλιανοι-Ινδιανοι-Προ/Κολομβιανοι κλπ...
Ολα αυτα γιατι κατα την γνωμη την δικη μου και πολλων αλλων οι φυλες υπαρχουν και υπηρχαν.
Στην αυστρια υπαρχει η γνωστη "κυρια των παγων" η οποια ειναι εποχης παγετωνων,ειναι λευκη βρεθηκε παρα πολυ καλα συντηρημενη γιατι ακριβως την ειχε σκεπασει ο παγος και προς εκπληξη ολων ειχε πολλα τατουαζ τα οποια υποτιθεται οτι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ...γιατι καποιος θα επρεπε να γνωρηζει να φτιαχνει ΜΕΛΑΝΙ και να ξερει τι σημαινει τατουαζ (μιλαμε για πολυ πριν τους Μαορι)...και μαντεψε τι ειναι τα τατουαζ....ΓΡΑΜΜΑΤΑ και οχι σχεδια σε μια γλωσσα που κανεις δεν ξερει.
Ετσι είναι γενικά, και όχι μόνο στις θεωρητικές επιστημες, αλλα αυτή η λογική δε μας δίνει το δικαίωμα να λέμε ότι αυθαιρεσία θελουμε. Η επόμενη θεωρία πρέπει να είναι θεμελιωμένη και να εξηγεί ολα όσα εξηγεί η προηγούμενη και λίγα περισσότερα! Αλλιώς δε μιλάμε για επιστημονικές θεωρίες αλλα απλώς για 'θεωρητικολογίες'.. [/QUOTE]
Οι θεωριες ειναι ακριβως θεωριες γιατι αυριο μπορει να ειναι απλα ιστοριες..
Ομως ειναι η βαση,το ερεθισμα για την ερευνα..το αν επαληθευτουν ειναι αλλη ιστορια.
Στην συγκεκρημενη περιπτωση δεν πιστευω οτι η Βαβελ υπηρξε ποτε, πραγμα που εσυ πιστευεις μιλωντας για θεωρία της ΠΙΕ αλλα μαλλον δεν πιστευεις το καθ εικονα και καθ ομοιωση γιατι δεν μπορεις μετα να δικαιολογησεις ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.
Γιατι οταν μιλαμε για γλωσσα καλο ειναι να ξερουμε και τι θεωριες εχουν οι αλλοι για το απο που προερχονται...το ειμαστε ΟΛΟΙ ιδιοι ειναι Δυτικες εφευρεσεις που εχουν να κανουν με την θρησκεια....Οι αυστραλοι ιθαγενεις δεν εχουν τις ιδιες αποψεις ουτε οι Ινδοι ουτε οι Προ-Κολομβιανοι ουτε οι πολυνησιοι και παρα πολλοι αλλοι.
Υ.Γ
Δεν θελλω να πιαστω για Ρατσιστης αλλα ορισμενα πραγματα πρεπει να λεγονται οπως ο καθενας πιστευει...εγω δεν πιστεω οτι ειμαι ιδιος με εναν Ινδο η εναν Αφρικανο η εναν Κολομβιανο και εναν Κινεζο ουτε Αραβα η Εσκιμο.
Τωρα αν καποιοι νομιζουν οτι τους μοιαζουν ειναι αλλη ιστορια.
Δεν μιλαω ποιος ειναι ανωτερος και αν ειναι απο ποιον....αλλα κανω εμφανησιακη συγκριση .