Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 48

Θέμα: Διπλη ζωνη μεσης σε full armour

Όντως ...σε αυτό έχεις δίκιο .

Το έχω δοκιμάσει και το φοράω στο capo , οπότε σίγουρα χρειάζεσαι δοκιμή πρώτα και αφού πρώτα το έχεις ρυθμίσει σωστά στα μέτρα σου ( κυρίως χαμηλώνοντας το πίσω κομμάτι του για να έχει μπόσικα το κράνος σκύβοντας ) .

Νομίζω πως στο youtube είχα δει βιντεάκια που το φόραγαν σε supersport μηχανάκια .

Πρέπει να βρεις κάποιον που το έχει ( το gp club) και να το δοκιμάσεις στο δρόμο πάνω στο μηχανάκι σου για να έχεις μια πλήρη άποψη .

Αρχικά δημιουργήθηκε από teneres
    Όντως ...σε αυτό έχεις δίκιο .

Το έχω δοκιμάσει και το φοράω στο capo , οπότε σίγουρα χρειάζεσαι δοκιμή πρώτα και αφού πρώτα το έχεις ρυθμίσει σωστά στα μέτρα σου ( κυρίως χαμηλώνοντας το πίσω κομμάτι του για να έχει μπόσικα το κράνος σκύβοντας ) .

Νομίζω πως στο youtube είχα δει βιντεάκια που το φόραγαν σε supersport μηχανάκια .

Πρέπει να βρεις κάποιον που το έχει ( το gp club) και να το δοκιμάσεις στο δρόμο πάνω στο μηχανάκι σου για να έχεις μια πλήρη άποψη .
    Θελω να το δω και στον δρομο πριν προβω σε αγορα.....(δεν ειναι και φτηνο δα!)

Οταν καταλήξω θα ενημερώσω το ποστ!

ευχαριστω για την ενημέρωση φιλε , να'σαι καλα!
    πετσα μη συμβατη , bye bye love

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    το κομματι της dianese και το κολαρο δεν εχουν κ πολλα κοινα.
    το πρωτο ειναι ενα ακομα προστατευτικο για να μην χτυπησεις τα συγκεκριμενα σημεια που καλυπτει. το αλλο προστατευει απο ολες τις μη φυσιολογικες μετατοπισεις του κεφαλιου και οριζει μια μεγιστη διαδρομη σε αυτες.

οποτε αλλο το ενα αλλο το αλλο.

επισης μιας που υπαρχει ενδιαφερον κοιταξτε και τις εταιρειες με τα μαλακα προστατευτικα-φαινεται να αλλαζει η εποχη. ηδη οι κλασικες εταιρειες (knox dianese κτλ) εχουν μεινει πισω.
    μιλαω για τις forcefield, sas-tec τετοιου ειδους.

Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
    το κομματι της dianese και το κολαρο δεν εχουν κ πολλα κοινα.
    το πρωτο ειναι ενα ακομα προστατευτικο για να μην χτυπησεις τα συγκεκριμενα σημεια που καλυπτει. το αλλο προστατευει απο ολες τις μη φυσιολογικες μετατοπισεις του κεφαλιου και οριζει μια μεγιστη διαδρομη σε αυτες.

ετσι ειναι φιλε , αλλα δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν και τα δυο ταυτοχρονα......

Οταν λεω οτι ειμαι αναμεσα στα δυο προστατευτικα , εννοω οτι θα καταληξω σε αυτο που θα με βολευει κιολας.

επισης μιας που υπαρχει ενδιαφερον κοιταξτε και τις εταιρειες με τα μαλακα προστατευτικα-φαινεται να αλλαζει η εποχη. ηδη οι κλασικες εταιρειες (knox dianese κτλ) εχουν μεινει πισω.
    μιλαω για τις forcefield, sas-tec τετοιου ειδους.
    εδω θα διαφωνησουμε.....ενα σκληρο προστατευτικο (οπουδηποτε-ακομα και το κρανος το ιδιο) , μεταφερει την κρουση σε αμβλυ αντικειμενο ( η κρασπεδο κλπ) απο μια μικρη επιφανεια που δυναται να προκαλεσει ζημια , σε μια μεγαλυτερη....το μαλακο προστατευτικο απο κατω απο την σκληρο απλα ''αποσβαινει'' την κρουση (η οποια εχει ''απλωθει'' απο το σκληρο πλαστικο σε μεγαλυτερο εμβαδον)...

Δηλαδη υπαρχει μαλακη ΚΑΙ σκληρη επενδυση ηδη , ενω σε αυτα που διαθετουν μονο μαλακη ...απλα λειπει η ..σκληρη! (μεσες ακρες παντα , τα υλικα που χρησιμοποιουνται ειναι παμπολλα!)

Παντα υπηρχαν αυτες οι δυο ''σχολες'' οσον αφορα τον εξοπλισμο , ενα παραδειγμα που θυμαμαι απο καμια 20αρια χρονια πρωτυτερα , ηταν οι στολες της frank thomas (με μαλακες ενισχυσεις) , και η dainese (με σκληρες ενισχυσεις)...

Αυτα οσον αφορα απο τον λαιμο και κατω.....

...καθε σχολη εχει το ''κοινο'' της , προσωπικα προτιμω τις σκληρες ενισχυσεις , χωρις να υποστηριζω βεβαια οτι υπαρχει το ''υπερτατο'' προιον που θα μας σωσει απο οτιδηποτε μας συμβει.....(κατι που αναγραφεται στα manual ακομα και στα ακριβοτερα κρανη).

ειπαμε..fournas Το avatar του/της fournas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nio1981
    polu kalo apla den kserw pws olo auto tha empaine mesa apo ena derma mpoufan ths bering me hdh sklhra prostateutika se agkwnes kai wmous pou exw.....

θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις και αυτη την λυση...

zefos μπραβο για το μερακι σου

Αρχικά δημιουργήθηκε από fournas
    θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις και αυτη την λυση...

zefos μπραβο για το μερακι σου

thanx φιλε!

( ρε'συ εισαι σιγουρος?...ο θωρακας της thor , και οποιοσδηποτε χωματινος θωρακας , δεν ''διπλωνει'' κατω απο το στηθος ωστε να χρησιμοποιηθει τουλαχιστον σε ss...!...θα βρισκει στο ντεποζιτο!)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    για τα μπουφαν/στολες που εχουν ενσωματωμενα προστατευτικα στους ωμους (μη αφαιρουμενα) υπαρχουν αντιστοιχες πανοπλιες "αμανικες" δηλ μονο με θωρακα και κροκοδειλο.
    Προστατευτικο ωμων και αγκωνα χρησιμοποιεις του μπουφαν.

ειπαμε..fournas Το avatar του/της fournas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zefos1100xx
    thanx φιλε!

( ρε'συ εισαι σιγουρος?...ο θωρακας της thor , και οποιοσδηποτε χωματινος θωρακας , δεν ''διπλωνει'' κατω απο το στηθος ωστε να χρησιμοποιηθει τουλαχιστον σε ss...!...θα βρισκει στο ντεποζιτο!)

δεν καβαλαω ss φιλε μου :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ειπα και γω την γνωμη μου- μαλ@κια μου

thanx φιλε!

δικιο εχεις, δεν σου κανει αυτο.
    Αλλα αυτο που αναρωτιεμαι ειναι γιατι επελεξες αυτο το προστατευτικο θωρακα και δεν πηρες το καινουριο που εβγαλε πριν λιγο καιρο η dainese ονοματι thorax ?

http://www.dainese.com/eu_en/motorbi...t=41&subcat=43

Αρχικά δημιουργήθηκε από fournas
    δεν καβαλαω ss φιλε μου :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ειπα και γω την γνωμη μου- μαλ@κια μου
    ποτε δεν ειναι μ@λακια να λεμε την γνωμη μας!
    ......κατα τ'αλλα ισως αυτος ο θωρακας σε on-off να ταιριαζε απολυτα......μπορει να εδωσες μια καλη ιδεα σε πολυ κοσμο!

Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
    δικιο εχεις, δεν σου κανει αυτο.
    Αλλα αυτο που αναρωτιεμαι ειναι γιατι επελεξες αυτο το προστατευτικο θωρακα και δεν πηρες το καινουριο που εβγαλε πριν λιγο καιρο η dainese ονοματι thorax ?

http://www.dainese.com/eu_en/motorbi...t=41&subcat=43

....δεν ξερω κατα ποσο πιο εξελιγμενο ειναι το thorax , πιθανως να εχει διαφορες μονο στο design..(δεν ξερω βεβαια)!

Ο βασικος λογος που πηρα τον συγκεκριμενο θωρακα ηταν οτι τον ανταλλαξα με τον παλιο μου ''μια η αλλη'' , με εναν φιλο που δεν βολευοταν τον dainese.....

....καλη φαση , γιατι ετσι βολευτηκαμε και οι δυο!!

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

εδω θα διαφωνησουμε.....ενα σκληρο προστατευτικο (οπουδηποτε-ακομα και το κρανος το ιδιο) , μεταφερει την κρουση σε αμβλυ αντικειμενο ( η κρασπεδο κλπ) απο μια μικρη επιφανεια που δυναται να προκαλεσει ζημια , σε μια μεγαλυτερη....το μαλακο προστατευτικο απο κατω απο την σκληρο απλα ''αποσβαινει'' την κρουση (η οποια εχει ''απλωθει'' απο το σκληρο πλαστικο σε μεγαλυτερο εμβαδον)...

Δηλαδη υπαρχει μαλακη ΚΑΙ σκληρη επενδυση ηδη , ενω σε αυτα που διαθετουν μονο μαλακη ...απλα λειπει η ..σκληρη! (μεσες ακρες παντα , τα υλικα που χρησιμοποιουνται ειναι παμπολλα!)

Παντα υπηρχαν αυτες οι δυο ''σχολες'' οσον αφορα τον εξοπλισμο , ενα παραδειγμα που θυμαμαι απο καμια 20αρια χρονια πρωτυτερα , ηταν οι στολες της frank thomas (με μαλακες ενισχυσεις) , και η dainese (με σκληρες ενισχυσεις)...

Δηλαδη πιστευεις πως μια "αρθρωτη" προστασια (οση λεπτομερεια και αν εχει στην κατασκευη) μπορει να ακολουθησει / αγκαλιασει τις καμπυλες του σωματος το ιδιο με μια ευκαμπτη?

κι οταν λεω ευκαμπτη δεν ενοω τις "λαστιχενιες" που βαζαν οι φτηνιαρηδες ...εννοω Nitrex με αποτελεσματικοτητα μετρημενη σε Joule κρουσης...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	insidearmor.jpg 
Προβολές:	133 
Μέγεθος:	5,8 KB 
ID:	222625
    Accipere quam facere praestat injuriam

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    Δηλαδη πιστευεις πως μια "αρθρωτη" προστασια (οση λεπτομερεια και αν εχει στην κατασκευη) μπορει να ακολουθησει / αγκαλιασει τις καμπυλες του σωματος το ιδιο με μια ευκαμπτη?

κι οταν λεω ευκαμπτη δεν ενοω τις "λαστιχενιες" που βαζαν οι φτηνιαρηδες ...εννοω Nitrex με αποτελεσματικοτητα μετρημενη σε Joule κρουσης...
    Kανουμε τεστ ποιο ειναι το ποιο καλο?...ειλικρινα δεν ξερω να απαντησω....

Σιγουρα η ''αρθρωτη'' ραχοκοκκαλια δεν εχει σκοπο να ακολουθει το σωμα στις καμπυλες/κινησεις , αλλα αντιθετα εχει σκοπο να το περιοριζει....οι κινησεις που επιτρεπονται ειναι οι ακρως απαραιτητες...

....να οδηγησουμε μοτοσυκλετα θελουμε , οχι να χορεψουμε μπαλετο.....

Mιλησα για δυο διαφορετικες σχολες και για το ''κοινο'' που εχει η καθε μια....

Εγω ειπα οτι προτιμω τα σκληρα προστατευτικα , αλλος μπορει να θελει τα μαλακοτερα...(!)

Ο καθενας εχει τους λογους του.....αλλος εμπειρια , αλλος το google , αλλος την εμπιστοσυνη σε καποιον που του το προτεινε.....

...εμενα ο λογος μου ειναι μια ΚΑΛΗ σαβουρδα απο την οποια σηκωθηκα σωος....

επειδη δεν ειμαι γνωστης εχω μια απορια:
    το copy ειναι απο το λινκ σου φιλε svx

Τα μεγεθη που αναφερονται ειναι ενα τουβλο 2,5 κιλων απο υψος 2 μετρων = 1joule ή τα 50joules (των μετρησεων προδιαγραφων?)

WHAT IS A JOULE OF ENERGY?
    The standards relevant to the motorcycle protectors make reference to impact energy of 50 joules. This is the amount of energy that strikes the protector when tested in a laboratory. The best analogy is it is like an average house brick weighing 2.5 kilos being dropped from 2 metres height.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    αναφερομενος στα προστατευτικα μαλακα και σκληρα
    δεν εχει να κανει με το πια προτιμαμε ή πια εμπιστευομαστε ενστικτοδως
    αλλα με το πια επιτυγχανουν καλυτερες επιδοσεις στα στανταρ τεστ των κανονισμων.

εδω πολλα μαλακα εχουν ξεπερασει τα σκληρα πχ η KNOX που ανακεινωνει αποτελεσματα μετρησεων ειναι πισω απο την sas-tec και την forcefield (η forcefield μου εστειλε νουμερα μετρησεων οταν της εστειλα μειλ)

επισης τα μαλακα δεν ειναι μιας χρησης-σε μια τουμπα αν χτυπησεις στο ιδιο σημειο θα ξαναδουλεψουν και φυσικα δεν τα πετας μετα
    ενω τα σκληρα βασιζονται στην πλαστικη παραμορφωση τους για την αποροφηση ενεργειας.

γενικα αλλαζει η εποχη οποτε ας μη το εχουμε δεδομενο με βαση παλιοτερες θεωριες-ας το ψαχνουμε και να παιρνουμε οτι καλυτερο.

και φυσικα οτι και αν εχουμε πανω απολα να το φοραμε

αυτο που εννοει προφανως ο ζεφος ειναι οτι αν πεσεις ας πουμε με δυναμη σε μια κολωνα ή σε μια γωνια του πεζοδρομιου ή σε κανα σκληρο μεταλο του αυτοκινητου/μηχανης (χτυπα ξυλο) το σκληρο προστατευτικο θα μοιρασει την πιεση σε ολη την επιφανεια, ενω το μαλακο θα παραμορφωθει μονο σε εκεινο το σημειο (κοινως τη φουτσισες).

Αν μιλαμε για ιδανικες πτωσεις π.χ πτωση με την πλατη σε επιπεδη ασφαλτο τοτε τα μαλακα προστατευτικα νικανε κατα κρατος. Αλλα οταν πεφτεις σε αντικειμενα με γωνιες αλλαζουν τα πραγματα.

...και φυσικα οτι και αν εχουμε πανω απολα να το φοραμε
    φιλε δεν εχω να προσθεσω κατι!!!...σσσσ'ωραιος!

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ζωνη μεσης
    από suzukimaniac στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 04/08/2012, 21:29
  2. Ζώνη μέσης: Αξίζει;
    από Infini στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2007, 19:43
  3. ΔΙΠΛΗ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΣΕ Vstrom 650